Eredivisie - preview 11. kola

23.10.2009, 08:39, aktualizováno 25.10.2009, 08:58
Previews
Hodně zajímavé budou nedělní zápasy nizozemské Eredivisie. Twente hostí Groningen a bude hájit první místo před PSV, které zavítá do Nijmegenu. Tilburg přivítá Heerenveen, šlágrem pak je souboj Alkmaaru s Ajaxem...
FC Utrecht - Roda JC  (pátek 20:45)
Fotbalisté Utrechtu už možná budou muset upustit od smělých plánů na zisk titulu, na vedoucí místo totiž ztrácejí sedm bodů. Ovšem přímá účast v Evropské lize nebo s trochou štěstí kvalifikace Ligy mistrů zase tak vzdálená není. Potřebují porážet soupeře typu Rody.

Roda se nachází téměř na samém dně Eredivise a na patnácté pozici jen stěží odolává "sestupovému vábení," vyrovnaný střed tabulky však může brzy poslat Kerkrade vzhůru. Prozatím získala deset bodů a na posun do horní poloviny ligy jí chybí vydolovat pouze dva body. Utrecht se zasekl gólově a ve třech minulých kláních jen remizoval, kromě silného PSV byli jeho soupeři Nijmegen a Groningen. Pouhý jediný gól ve třech duelech je hodně slabá vizitka.

Roda též dvakrát po sobě remizovala a jednou obrala o body Ajax, podruhé nevyzpytatelné Venlo. Loni domácí zdolali na stadionu Galgenwaarde Rodu 3:1 a i přes mírné spekulace jsou považování za jasného favorita. Kouče Utrechtu Tona du Chatinier jistě těší návrat řady hráčů, která by měla rovnou přinést úspěchy. Po zranění by se do základní jedenáctky měli vrátit Van Wolfswinkel a Mulenga, po dlouhodobém vyřazení by mohli být fit i Cornelisse se Somersem.

Další dobrou zprávou je návrat Alje Schuta, který se zotavoval po rehabilitaci kolene a mohl by už nyní hrát, nejpozději pak do dvou týdnů. "Pokud vše proběhne podle plánu, můžeme všechny v nejbližší době využít," září štěstím Ton du Chatinier. "Roda ví moc dobře, že je lepší se nám přizpůsobit. Mají velmi dobrou defenzívu a mění různé systémy hry, pokusí se hrát na jistou a vzadu na nulu. Každý bod je cenný," snaží se přečíst taktiku Rody. "Na druhou stranu vyšle do útoku to nejsilnější, co má k dispozici."

Všechny papírové předpoklady hází za hlavu: "Ty nemusí vůbec nic znamenat. Rozhodně nesmíme soupeře podcenit a měli bychom se soustředit jen na vlastní hru," je si jistý. Hostující trenér s belgickými kořeny Harm Van Veldhoven bude postrádat opět trio Jamaique Vandamme, Kris de Wree, Harry Gommans, jinak ale bude mít k dispozici kompletní výběr. "Chceme se vzdálit sestupu, bod bychom brali," dal si jasný úkol.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.50 - 6.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ADO Den Haag - Sparta Rotterdam  (sobota 18:45)
Oba celky zatím překvapují v tomto ročníku Eredivise a ani jeden z nich se nenachází na místech ohrožení půdu do druhé ligy, ba naopak! Den Haag díky překvapivým výkonům poskočil již na deváté místo do horní poloviny tabulky a s dvanácti body může bojovat i o poháry. Sparta je sice třináctá, avšak pouze o bod za Den Haagem a ve velmi vyrovnaném středu tabulky je důležitý každý korálek.

Den Haag narazil na Utrecht a Ajax, což jsou přední kluby a hlavní favoriti na zisk mistrovské trofeje, ovšem se sebou rovnými týmy dokáže hrát. Po prohrách s těmito velikány uhrál remízu doma s Groningenem a i venku v Nijmegenu. Na výhru už ale čeká čtyři klání v řadě, a proto to bude chtít proti relativně slabšímu sokovi zlomit. Sparta Rotterdam má velmi nevyrovnané výkony, po velmi špatném úvodu už i ona začíná nabírat dech.

Naposledy doma přehrála překvapivě velmi silný Feyenoord 2:1 a postarala se o největší překvapení kola. Ve vyhroceném duelu byly k vidění tři červené karty, tentokráte se i v derby čeká mírnější průběh. Hosté přijeli na The Hague naposledy před pěti lety a dokázali zde vyhrát po vyrovnaném střetnutí 2:1, velká bojovnost se dá čekat i dnes. Domácí výběr se může radovat ze stále menší a menší marodky. Do základu se v minulém kole dostal po zranění Ahmed Ammi.

Připraveni jsou též Richard Knopper a Aleksandar Rankovič, dobře chytá i navrátilec Robert Zwinkels. Na poslední vzájemné derby obou mančaftů si ještě pamatuje kouč Sparty Frans Adelaar, který tehdy vedl právě Den Haag. "Bylo to divoké střetnutí. Teď máme velmi mladý nadějný mančaft a jsme hladoví po úspěchu. Bereme to jako každý jiný duel, derby je však vždycky něčím výjimečné," uvádí celkem pravdivá slova Adelaar.

Hostující výběr se bude muset obejít bez vykartovaného Rydella Poepona, jenž kvůli minulému vyloučení má stopku minimálně na dva zápasy. Dlouhodobě zranění Mehmet Aldogan a Charles Dissels budou muset i tentokráte vysedávat jen na tribuně, jinak je ale kádr kompletní. "Chceme jít zápas od zápasu, nyní máme možnost dostat se do přední poloviny tabulky a na chvíli se můžeme uklidnit," doplňuje vytouženou myšlenku Adelaar.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.30 - 3.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SBV Vitesse - Heracles Almelo  (sobota 19:45)
Ve Vitesse vládla během týdne hodně chmurná nálada. Mohla za poslední vysoká porážka ze hřiště Bredy. Úkol pro toto kolo je tak více než jasný - vrátit se na vítěznou vlnu. Proti ale bude zcela jistě Almelo, kterému se zatím nebývale daří.

Arnhem dostal před týdnem od NAC čtyři góly a odjel s nepříjemným debaklem, nyní ale nechce něco podobného připustit. "Body prostě musí zůstat na našem stadiónu," prohlašuje bojovně před zápasem trenér Theo Bos. "Během týdne jsme se zaměřili především na taktickou přípravu. Teď je důležité, aby hráči předvedli své obvyklé výkony," pokračoval holandský manažer.

Poslední domácí zápasy se Vitesse skutečně vydařily. Naposledy dokázalo porazit Spartu Rotterdam, dva týdny před tím naopak Waalwijk a zápas před tím uhrálo remízu s Nijmegenem. Jenže tentokrát se musí vypořádat s poměrně rozsáhlou absencí. Na seznamu zraněných se stále nachází Frank van der Struijk, hrát by neměl ani Ronald Graafland, Davy Pröpper, Santi Kolk a Civard Sprockel. U Lasseho Nilssona je start ve hvězdách. Vrátit by se však mohl talentovaný Jeroen Drost.

Heracles je zatím příjemným překvapením tohoto ročníku. Určitě jen málokdo očekával, že sezónou bude procházet s takovou bravurou. Vždyť po deseti odehraných kolech mu patří vynikající sedmá příčka, kterou drží se čtrnácti body na kontě. "Výkony z minulých týdnů nám nezaručují dobrý výsledek také tentokrát," ví moc dobře kouč Almela Gertjan Verbeek.

Jeho svěřenci naposledy vyhráli na půdě Waalwijku, ale i přesto se nedočkali pochval. "Sice jsme byli lepší než Waalwijk, ale stále jsem našel na naší hře několik chyb," pokračoval Verbeek, jenž se také pustil do hodnocení současného soupeře. "Mají velmi dobrý tým s několika velmi dobře technicky vybavenými fotbalisty," dodal na závěr Verbeek.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.25 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Feyenoord Rotterdam - VVV Venlo  (sobota 19:45)
Feyenoord nepotvrdil v posledním kole roli týmu, který dokáže papírově slabší protivníky přehrát, a i když občas zaváhá s těmi silnějšími, drží si vysoký standard a umístění v první trojici. Nicméně naposledy díky dvěma vyloučením nezvládl duel na hřišti zachraňující se Sparty a v tabulce mu zatím patří čtvrté místo se tříbodovou ztrátou na třetí flek. Nyní na domácím stánku by se měl opět dostat do starých kolejí.

Vůbec jednoduché to ale proti Venlu mít nebude. To z deseti vystoupení neuspělo pouze dvakrát, a i když má na kontě pouze jednu výhru, sedm remíz prozatím hovoří za vše. Venlu vůbec nezáleží, proti komu hraje a hlavně na hostujících hřištích díky dobré obraně sbírá po bodíku. Nicméně na stánku De Kuip to je opravdu spíše děs a bída, ze dvou minulých zápasů inkasoval 9x a dal jen jednu trefu, loni tady Venlo dostalo debakl 1:4.

Venlo 2x po sobě uhrálo remízu 1:1 a nyní by podobný výsledek jistě bralo plnými hrstmi. Domácí kouč Mario Been stále nemůže využít důležité hráče, kvůli předchozímu vyloučení bude mimo Sekou Cisse a dánský zabiják Jon Dahl Tomasson. Je sice pravda, že má kvalitní náhrady v podobě Diego Biseswara a Roye Makaaye, to ovšem vůbec nemusí stačit. "Zamysleli jsme se sami nad sebou a minulý zápas jsme pořádně rozebrali," řešil problém Been.

K tomu nemůže nasadit ani dlouhodobě vyřazené Daniho Fernándeze a Jonathana De Guzmana. "Tento výsledek by nás v žádném případě neměl položit. Je jasně vidět, že jsme zatím nesehráli moc ostrých bitev. Doufám, že každý takovýto kolaps posílí naši mentalitu a dlouho se nebude opakovat," věří v úspěšné pokračování sezóny Been. Soupeře v žádném případě nepodceňuje, avšak věří, že jeho okleštěná sestava může i tak uspět.

"Mají velké fotbalové dovednosti, pokud ale budeme držet balón na svých kopačkách, měli bychom urvat všechny body," myslí si o soupeři. Kouč Jan van Dijk bude opět spoléhat na útočné duo Keisuke Hondu a Sandro Calabra, výrazně pomoci by měl i Patrick Paauwe. "Nečeká nás vůbec nic lehkého, ale určitě neprodáme naši kůži zadarmo, body visí ve vzduchu," vyjádřil se van Dijk.
Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Van Dijk - Leerdam, Vlaar, Bahia, Van Bronckhorst - Landzaat, Wijnaldum, Fer - Slory, Makaay, Biseswar.
VVV Venlo - pravděpodobná sestava:
Begois - Timisela, Paauwe, Van Kouwen, Fleuren - Leemans, Honda, Auassar - Schaken, Calabro, Ahahaoui.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.47 - 4.00 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
NAC Breda - RKC Waalwijk  (sobota 20:45)
Breda měla patřit k černým koňům letošního ročníku, jenže zatím je to z její strany především trápení. I tak si ale drží slušnou osmou pozici a ráda by poskočila ještě o nějaký ten stupínek směrem nahoru. Tento cíl si může splnit už o tomto víkendu, protože k tomu dostane přímo ideální možnost. Přivítá totiž beznadějně poslední Waalwijk, proti němuž si nemůže dovolit žádnou ztrátu.

Na svém kontě má už sice Breda pět porážek, na její obranu ale musíme říct, že hned čtyři si připsala proti klubům, které mají bojovat o mistrovský titul (Alkmaar, Feyenoord, Ajax a PSV Eindhoven). Nyní se však zdá, že jde její forma nahoru. V minulém kole po čtyřech zápasech bez jediného bodu, zcela jasně přejela Vitesse, kterému na cestu domů naložila čtyřgólový debakl.

V tabulce se tak přehoupla z druhé poloviny na již zmiňované osmé místo. Na tomto postavení se také podepsala skutečnost, že doma sehrála Breda dosud jen čtyři utkání. A právě na Rat Verlegh Stadionu je její hlavní síla. To musí potvrdit i tentokrát. Bude však ve svém kádru postrádat dva fotbalisty, a to Tommyho van der Leegtea a Kurta Elshota.

Zdá se, že Waalwijk s velkým očekáváním již vyhlíží zimní přestávku. Stále jasněji totiž dokazuje svou nekonkurenceschopnost. Na body nedosáhne ani v zápasech s přijatelnými soupeři, viz. poslední ligový duel, kdy doma nestačil na Heracles Almelo a na konto si připsal hrůzostrašnou devátou porážku v ročníku. Na první záchranou příčku už nyní ztrácí ostudných sedm bodů. Zlepšit musí především defenzívu, která je jasně nejhorší ze všech týmů. Zřejmě i proti Bredě se pěkně zapotí.

Navíc nastoupit nemůže belgický útočník Benjamin de Ceulaer, jenž viděl proti Almelu červenou kartu, která jej vyřadila ze hry.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.35 - 8.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Willem II - SC Heerenveen  (neděle 14:30)
Kdyby někdo před sezónou řekl, že téměř v první třetině sezóny bude tento souboj střetnutím o záchranu, kde kdo by se mu zřejmě vysmál. U jednoho celku se to dalo čekat, avšak ten druhý zatím letos tápe jak člověk ve tmě. Patří mu až šestnácté místo a ztrácí dva body na nejbližší konkurenty, i když tento handicap se dá dohnat. Pokud nasednou hráči Heerenveenu na vítěznou vlnu, mohou se prokousat do středu tabulky, kde je to vyrovnané. Odskočila totiž pouze první pětice.

Tilburg letos sráží vysoké číslo prohraných klání, sedm neúspěchů z deseti je opravdu příliš velké číslo. Ani dvě vítězství prozatím nic nezachrání, chybí alespoň nějaké ty bodíky za remízy. Heerenveen se začal v poslední době zlepšovat a v minulém kole jen těsně prohrál na půdě PSV. Naposledy si připsal první výhru v Evropské lize na hřišti německé Herthy a možná se tedy opravdu blýská na lepší časy.

Ve většině vzájemných duelů padá hodně branek, hosté zvítězili na stánku Koning Willem II třikrát po sobě a vždycky vsítili tři branky, až na předloňský duel to byly jasné zápasy v režii Heerenveenu. Alfons Groenendijk věří, že výsledky s dobrou hrou přijdou: "Spokojen nejsem pouze s výkonem proti Heraclesu a Nijmegenu, jinak si nemůžu příliš stěžovat," uvedl hrdě. "Zlepšené výsledky by měly být jen otázkou času," dodává vzápětí.

Soupeře okomentoval velmi solidně: "Protivník je hodně vyspělý po fyzické stránce, mezery příliš nemá ani v obraně. Musíme být opatrní, abychom se nechytili do jeho pasti a zbytečně neinkasovali z brejku," varuje svůj mančaft. V sestavě mu bude chybět důležitý obránce Leonardo Veloso, bez kterého by měla být situace ještě mnohem těžší. Naopak mezi navrátilce patří Akgun, Schenkel a Bruma. "Základem úspěchu bude hlavně klid ve hře," nabádá domácí kouč hráče.

Za hosty utrpěl zranění Christian Grindheimm a je jasné, že by neměl být na nedělní zápas připraven. "Pokud to půjde dobře, tak možná nastoupí tak za čtyři až šest týdnů," popsal jeho situaci fyzioterapeut Erik ten Voorde. Další zranění hostující mančaft nehlásí a je v tomto zápase favoritem, prosadit by se klidně mohl opět český forvard Michal Papadopulos, jenž nabírá celkem slušnou formu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 3.35 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AZ Alkmaar - AFC Ajax  (neděle 14:30)
Alkmaar se vlastní vinou dostal do hodně svízelné situace. Z loňského mistra je letos jenom troska, která zatím rozdává body na počkání a jen z velké vzdálenosti sleduje celky bojující o první místo. A ani tentokrát nepřichází pro něj ideální soupeř na zlepšení nálady. Vždyť na svém svatostánku přivítá rozjetý Ajax.

Start do sezóny se přitom AZ povedl vcelku slušně, jenže v posledních kolech jej opustila forma. Za posledních pět ligových zápasů uhrálo pouhé tři body, za což může především nevýrazný útok, který přestal z ničeho nic střílet góly. Podle představ se nedaří ani nejlepšímu střelci loňského ročníku Mouniru El Hamdaouimu.

Kromě nevalných výsledků se potýká Alkmaar s problémy také po finanční stránce. V posledním zápase Ligy mistrů proti Arsenalu, který skončil remízou 1:1, nastoupil již bez hlavního sponzora na dresu, za což může krach banky DSB Bank. Klub navíc bude co nevidět na prodej. Tyto nelichotivé události by však Alkmaar v letošní sezóně neměly nijak ovlivnit, a tak se hráči mohou soustředit pouze na fotbal.

Ajax se sice v současné době může pyšnit nejlepší útokem i obranou v lize, jenže zatím mu to nepřináší ty správné výsledky. V lize je až na třetím místě, když na vedoucí Twente ztrácí ale jenom tři body, a tak už po tomto víkendu může být všechno jinak. Podobně jako Alkmaar, také Ajax měl během týdne na programu zápas v pohárové Evropě. Zdolal 2:1 Dinamo Záhřeb a ve skupině A Evropské ligy se tak dostal na první místo.

Nyní ovšem Martin Jol očekává o poznání složitější zápas, a to i přes hodně slabé výkony Alkmaaru. "Nemyslím si, že by to utkání mělo být snadnější jenom kvůli tomu, co se stalo jejich sponzorovi. Vždyť mají hodně podobný kádr jako ten, se kterým vyhráli Eredivisie," prohlásil Jol na tiskové konferenci před zápasem. Své hráče varoval především před trojící El Hamdaoui, Dembélé a Martens.

Ani jeden tábor nehlásí před tímto veledůležitým střetnutím žádné zraněné, a tak se očekává, že na hřiště vyběhnout ti nejlepší hráči obou celků. Na hostující straně ovšem zřejmě mohou zapomenout na výpomoc Gabriho, kterému stále chybí zápasová praxe.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 3.20 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Twente - FC Groningen  (neděle 14:30)
Spanilá jízda Twente zatím stále nekončí. Hráči kouče Steva McClarena předvádí mimořádné výkony, a proto zaslouženě kralují celé Eredivisii. Šanci na upevnění své vedoucí pozice mají nyní proti Groningenu.

Až do čtvrtka nepoznalo Twente ani jednu porážku v sezóně. Tato série hodně nečekaně skončila na půdě Sheriffu Tiraspol, kde Enschede v rámci Evropské ligy prohrálo 0:2. "Hráči mě skutečně zklamali, ale věřím, že na tento nepříznivý výsledek odpoví proti Groningenu. Chceme tři body, ovšem jsme si vědomí vysokých kvalit soupeře," řekl kouč Steve McLaren. "Groningen je v současné době na čtrnáctém místě, což je velmi překvapující," dodal anglický manažer.

V lize vytěžilo Twente z posledních pěti ligových kol plný počet bodů. Stoupalo tak stále tabulkou nahoru, až vystoupalo na tu nejvyšší příčku. Tři body chce brát také z tohoto zápasu a navázat tak na poslední vítězství proti Alkmaaru. Domácí fanoušci se konečně mohou spolehnout na pravidelný gólový přísun útočného dua N’Kufo - Ruiz, které se rozehrálo v poslední době k výborným výkonům.

Také Gronigen začal v posledních týdnech hrát alespoň trochu představ. V současné době se již pyšní třízápasovou sérii bez prohry, během které získal pět bodů. I když se svěřencům Rona Janse proti Twente nikdy příliš nedařilo, tentokrát věří, že z Arke Stadion odjedou alespoň s bodem. Ten by měl pochopitelně cenu zlata. Naposledy venku proti tomuto soupeři uspěl Groningen před pěti lety, kdy vítězství zařídil dnes už útočník Fulhamu Erik Nevland. Nyní se kouč Jans bude spoléhat především na útočníka Pedersena, jehož výkony rostou zápas od zápasu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 3.75 - 7.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
NEC Nijmegen - PSV Eindhoven  (neděle 16:30)
Fotbalisté PSV Eindhoven opět prohánějí nejbližší konkurenty, nacházejí se na druhém místě Eredivise a k tomu mají také výrazně našlápnuto do dalšího kola Evropské ligy. Nijmegen se tradičně pohybuje kolem středu ligy a hraje takhle téměř pořád, hlavně remízové výsledky ho zatím oddělují od úplného dna tabulky.

Nyní to však budou mít před vlastními fandy na McDOS Goffertstadionu hodně těžké, soupeř je totiž rozjetý jak motorová myš. Nijmegen posbíral prozatím 11 bodíků. V poslední době má docela dobrou formu, remizoval třikrát v řadě a špatnou vlaštovkou je tak pouze prohra 0:2 s Heraclesem.

Doma loni soupeře též zdolal 1:0 a proti superfavoritovi se mu opravdu daří, bez šance tak rozhodně nebude. NEC se v útoku spoléhá na ofenzivní duo Bjorn Vleminckx - Erton Fejzullahu, které se minimálně musí vyrovnat útočné síle soupeře. Kouč Dwight Lodeweges bude mít k dispozici kompletní výběr a vypadá to, že by mohl protivníka opravdu hodně pozlobit.

Šéf PSV Fred Rutten může na trávník poslat opět Pieterse, kterého chytaly v pohárovém utkání s Kodaní křeče, proto musel být vystřídán: "Do neděle by neměl mít žádné problémy, byla to jen únava," okomentoval jeho stav Rutten. V poslední době postihla jeho svěřence chřipka, se kterou se možná jen tak leckdo nevypořádá. Určitě mimo je Koevermans, čas potřebuje Andre Ooijer, otazník též visí nad startem dua Kromkamp - Reimond Manco.

Na dobré kontakty obou klubů rozhodně Rutten nehledí: "Je sice pravda, že nějaké spojení tam máme, ovšem rozhodně nebudeme odevzdávat body zbytečně. Jsme ve fázi, kdy musíme protivníky porážet a dotáhnout se na čelo, volnomyšlenkářství přichází v úvahu až po zisku mistrovské trofeje," vídí Rutten vše jasně. Pohárová výhra 1:0 nad Kodaní by prý mančaftu měla dodat sebevědomí: "Určitě je povzbuzení pořád vyhrávat, musíme v tom pokračovat," vyjádřil se na závěr.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.50 - 3.25 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Twente1082020:926
2.PSV Eindhoven1073023:1024
3.AFC Ajax1072131:723
4.Feyenoord Rotterdam1062218:820
5.FC Utrecht1054111:619
6.AZ Alkmaar1050518:1115
7.Heracles Almelo104249:1114
8.NAC Breda1041511:1613
9.ADO Den Haag1033412:1312
10.NEC Nijmegen1025311:1211
11.SBV Vitesse1032513:1811
12.Sparta Rotterdam103256:1311
13.VVV Venlo1017214:1810
14.FC Groningen102448:1210
15.Roda JC1024411:1910
16.SC Heerenveen102265:138
17.Willem II1021711:197
18.RKC Waalwijk101097:243

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

utrecht je jasnym favoritem v tomto zapase jasna 1

Reagovat
afc ajax

cav hośi, nevie niekto kde na internete sa dá pozerat hollanská liga?( ajax ! ) dik

Reagovat
smazaný uživatel

odkazy jsem ti poslal na předchozí článek!

Reagovat
smazaný uživatel

Zkus fromsport.com, tam jsou vždycky nějaké odkazy na Ajax, někdy se ale stane, že se objeví třeba až pět minut po začátku zápasu, ale jinak to funguje bz problémů

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že se dnešní zápasu Ajaxu kryje s duelem Liverpool - Manchester..

Reagovat
smazaný uživatel

jojoo, Ajax dnes musí vyhrááát

Reagovat
homeles8

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele