Derby reklama na fotbal nebyla aneb Události 9. kola FORTUNA:LIGY

26.09.2023, 08:03
Názory a komentáře

9. kolo FORTUNA:LIGY nabídlo fanouškům v pořadí již 308. derby pražských "S". Slavia vedla po penaltě Jurečky, za Spartu srovnal rovněž z pokutového kopu Haraslín na konečných 1:1. Kanonádu opět předvedla Viktoria Plzeň, která na domácím stadionu porazila 6:2 Pardubice.

Další debakl schytali Vrbovi svěřenci ze Zlína. Ti na vítkovickém pažitu Baníku Ostrava prohráli 1:5. Povedenou otočku předvedli v "Ďolíčku" Bohemians, kteří nakonec porazili Sigmu Olomouc 3:2. Na výhru letos stále čeká Jablonec, jako jediný z celé soutěže. Tentokrát padl v Hradci Králové 0:1.

Gólově bohatý duel viděli diváci i v Liberci, domácí Slovan totiž remizoval 3:3 s Teplicemi. Těsné bylo utkání v Českých Budějovicích, kde domácí Dynamo hostilo Mladou Boleslav a nakonec prohrálo 1:2. Slovácko hostilo v Uherském Hradišti Karvinou, se kterou si poradilo 2:0.

Zápas kola

Viktoria Plzeň - Pardubice 6:2

Viktoria je při chuti, za poslední dva duely nasázela 13 gólů. Tentokrát to odnesly Pardubice.

Gól kola

1. Ivan Varfolomejev (Slovan Liberec)

Nádherná rána libereckého fotbalisty se o břevno dostala do sítě.

2. Filip Kubala (Baník Ostrava)

3. Dominik Simerský (Zlín)

Jedenáctka kola

Brankář - Pavol Bajza (Hradec Králové)

V domácím utkání proti Jablonci udržel důležité čisté konto, díky čemuž Hradec vyhrál po gólu Daniela Horáka 1:0. Ve 34. minutě musel na zem při střele Filipa Součka, kterou perfektně vyrazil na rohový kop. Dvacet minut před koncem měl i štěstí, když jej přeloboval Chramosta, ale na brankové čáře zaskočil Čihák.

Pravý obránce - Dominik Kostka (Mladá Boleslav)

Bek středočeského celku má dlouhodobě zajímavá čísla, na půdě českobudějovického Dynama vstřelil první gól Mladé Boleslavi. Po Kušejově přhrávce šel na gólmana Janáčka osamocený Pulkrab, balon se po jejich srážce odrazil ke Kostkovi, který zachoval klidnou hlavou a uklidil jej do sítě.

Střední obránce - Robin Hranáč (Viktoria Plzeň)

Ještě stále mladý obránce se v Plzni solidně uchytil, nyní se přidal k demolici Pardubic, za které ještě v minulé sezoně hrál, a proto také svůj gól neslavil. Vděčit za něj mohl Lukáši Kalvachovi, který se ujal rozehrávky standardní situace a Hranáčovi merunu posadil přesně na hlavu.

Levý obránce - Daniel Horák (Hradec Králové)

Dvaadvacetiletý obránce "votroků" se sparťanskou minulostí svým gólem ze sedmnácté minuty rozhodl zápas s Jabloncem. Velkou zásluhu měl na této brance Václav Pilař, jenž vyvezl balon na pravé straně a poté přenesl balon na Horáka, který na nic nečekal a z první se trefil přesně k tyči.

Pravý záložník - Daniel Holzer (Slovácko)

Slovácko vyhrálo 2:0, on se podílel na obou brankách. První gól sám vstřelil, když Kalabiška nalevo našel Havlíka, jehož centr obrana Karviné špatně odvrátila a Holzer poslal míč k tyči. Následně asistoval, když zpětnou přihrávkou na vápně našel Valentu a ten technicky zamířil k tyčce.

Střední záložník - Lukáš Kalvach (Viktoria Plzeň)

Velmi povedený zápas plzeňského středopolaře. Do statistik se zapsal gólem a dvěma asistencemi. Osobně srovnával na 1:1, když si Durosinmi naběhl na pravou stranu a poté Kalvacha našel zpětnou přihrávkou. Ten se placírkou trefil k tyči. Role si poté prohodili, Kalvach přihrával ještě Hranáčovi.

Střední záložník - Mohamed Doumbia (Slovan Liberec)

Proti Teplicím podal velmi kvalitní výkon, který korunoval druhou brankou Slovanu. Ta nakonec stačila na remízu. Zablokovaná střela Rabušice se poté odrazila k Mikulovi, si všiml nabíhajícího Doumbii. Přihrál mu a liberecký záložník z voleje vypálil mimo dosah gólmana Grigara.

Levý záložník - Ewerton (Baník Ostrava)

První branku Baníku sám vstřelil, jej z pravé strany ve sprintu vybídl na zadní tyči k zakončení Boula a exslávistický šikula svou technickou střelu o břevno dostal do sítě. Poté asistoval na branku Kubaly, když jej našel v rohu pokutového území a on se technickou ranou trefil k zadní tyči.

Útočník - David Puškáč (Bohemians)

Proti Sigmě Olomouc jeden gól sám vstřelil a na druhý přihrál. Prekop obelstil ve středu jřiště dva soupeře a na křídle našel Kovaříka. Ten poté levačkou odcentroval a přesně našel Puškáče, který se trefil hlavou. Následně na vítězný gól nahrál Matouškovi, kterého naprosto přesně našel.

Útočník - Rafiu Durosinmi (Viktoria Plzeň)

Do sítě Pardubic vstřelil góly s pořadovým číslem pět a šest. Nejprve jej do úniku vysunul Kalvach, on si tělem odstrčil Kukučku a nedal Budinskému šanci. Poté Vlkanova na hranici šestnáctky posunul na Chorého, ten poté výtečným centrem našel Durosinmiho, jenž hlavou skóroval.

Útočník - Filip Kubala (Baník Ostrava)

Na debaklu Zlína se podílel dvěma góly. Nejprve jej ve vápně našel Ewerton, on se šikovně otočil a napálil balon technickou střelou k zadní tyči. Před jeho druhou brankou Ewerton vysunul Kpoza, jenž vyslal zpětný přízemní pas, který si našel Kubala a chladnokrevně zakončil přesně k tyčce.

Nemělo by vám uniknout

Preciado zaspal a v pokutovém území fauloval Tijaniho.

Z kotle Sparty létaly dělobuchy do vedlejšího sektoru.

Závěr derby "obohatil" střet kapitánů Krejčího s Bořilem. Oba viděli červenou kartu.

Díra v brankové síti hostí opozdila start duelu Slovácko - Karviná.

Ndefe ubránil balon při cestě do zámezí a poté se pozdravil s fanoušky.

Chramosta už se radoval po překonání Bajzy z gólu, ale balon z brankové čáry vykopl Čihák.

VAR v akci

Neuvěřitelné. Slavia dala druhý gól, který ale nakonec VAR odvolal. Předcházela mu totiž ruka Ogbua v pokutovém území.

VAR odhalil Krobotovu hru rukou, penalta pro Plzeň.

Změny v tabulce

Díky remíze v derby se na čele tabulky nic nezměnilo. Sparta má 23 bodů a vede o skóre před druhou Slavií. Na třetí příčku poskočila Viktoria Plzeň, která na úvodní duo ztrácí čtyři body, a to má ještě duel s Mladou Boleslaví k dobru. Na čtvrté příčce následuje s osmnácti body Sigma Olomouc.

Pátá pozice patří Slovácku a nejlepší šestku pak se čtrnácti body a jedním odehraným zápasem méně uzavírá Mladá Boleslav. Sedmý Baník Ostrava je na tom bodově stejně jako Středočeši, osmá pozice patří Bohemians. Deváté jsou momentálně Teplice, desátá pozice je obsazená Slovanem Liberec.

Stejně bodů jako Slovan, tedy deset, má i jedenáctý Hradec Králové. Na se s tříbodovým odstupem dívají rivalové z Pardubic. Na třinácté příčce následují se šesti body České Budějovice, o bod méně má čtrnáctý Jablonec. Tabulku pak uzavírá čtyřbodová dvojice Karviná a Zlín.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
9
7
2
0
25 : 6
23
2
Slavia Praha
9
7
2
0
17 : 5
23
3
Viktoria Plzeň
8
6
1
1
26 : 9
19
4
Sigma Olomouc
9
6
0
3
17 : 11
18
5
1. FC Slovácko
9
5
2
2
11 : 10
17
6
FK Mladá Boleslav
8
4
2
2
16 : 11
14
7
Baník Ostrava
9
4
2
3
14 : 9
14
8
Bohemians Praha 1905
9
4
1
4
9 : 12
13
9
FK Teplice
9
3
3
3
10 : 10
12
10
Slovan Liberec
9
2
4
3
11 : 13
10
11
FC Hradec Králové
9
3
1
5
12 : 16
10
12
FK Pardubice
9
2
1
6
7 : 16
7
13
Dynamo České Budějovice
9
2
0
7
12 : 24
6
14
FK Jablonec
9
0
5
4
6 : 14
5
15
MFK Karviná
9
1
1
7
10 : 20
4
16
FC Zlín
9
1
1
7
7 : 24
4

Autor: Petr Procházka

Komentáře (67)

Přidat komentář
ratusek

Když nepočítám TOP3, která je mimo naše možnosti, tak jsme v podstatě čtvrtí. Za mě dobrý

Reagovat
Bohemak12

Pokud jako TOP3 bereš Olomouc,Slovácko a Bolku, tak jste fakt 4 Já jsem taky spokojený. Když nebudu počítat TOP7, tak jsme první

Reagovat
ratusek

člověk si musí najít pozitiva v každé situaci

Reagovat
Kowe

Reagovat
krisa

to jsou co za počty?

Reagovat
Seydou Doumbia

Jednoduchý, s mrdkami silnými a bohatými se Baník neměří tak jsou 4

Reagovat
ratusek

vždyť to je naprosto očividné

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Pablos

Reagovat
srandamač

Když nepočítám TOP3 tak jsme 6 bodů od titulu

Reagovat
ratusek

a to vás pasovali na sestup

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
HorajzmAmmann

Vše podle plánu

Reagovat
ratusek

No doteď jsou akorát splněny povinnosti a nic navíc. Ted následujících pět kol ukáže, jak na tom jsme a jsou to zápasy, které musíme zvládnout hlavně venku. Jestli to nedáme, tak další zpackaná sezona a budeme se motat kolem desátého místa. Uvidíme. Ted má Hapal šanci ukončit spekulace a dokázat, že na to má

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Pablos

Tohle kolo padalo hodně hezkých (či po na ligu nadprůměrně moderních akcí) a zastíní to pak takové buranské pralesní derby

Reagovat
Seydou Doumbia

V derby se hrát fotbal nemá, ideálně se pokopat, urazit a to bohatě stačí...fotbal můžou zase hrát proti Zlínu a podobným

Reagovat
Mass

Určitě taky nějaké pěkné góly padly třeba v 1.A třídě a ty mediální mrdky se o to nezajímají.

Reagovat
Pablos

Já jen konstatoval... jinak každé derby zastíní ostatní zápasy, tak to je bylo a bude... já jen, že do té doby, než padla v neděli 18. hodina, tak to bylo fajn kolo plný hezkých akcií.

Reagovat
Pablos

Zrovna Holzera sám Svědík ohodnotil herně jako skoro nejhoršího hráče

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak snad věříš člověku co píše na EF články a ne nějakému Svedikovi.

Reagovat
Pablos

tak pořád měl 1+1, takže zase jako proč né že jo a zápas jsem neviděl... jen Svědík s ním tedy rozhodně spokojen nebyl

Reagovat
kilobyte

Kvalitu derby krásně vystihuje, co tady o něm je. Faul, dělobuchy, rvačka a ruka.

Reagovat
Pablos

ty na to koukáš já vždycky dojedu k sestavě kola a pak už jen rychle roluju, páč se mi spouští pořád všechny videa najednou a zasekává se mi pracovní noťas

Reagovat
kilobyte

Nekoukám, čtu si popisky.

Reagovat
Petr325

AutoplayStopper rozšíření pro Google Chrome doporučuji

Reagovat
Pablos

ok

Reagovat
Pablos

tak už jsem to našel na edge a tam je to normálně v nastavení ...ale bez toho aniž bys to napsal, by mě to nenapadlo vlastně hledat... takže díky

Reagovat
Petr325

Rádo se stalo

Reagovat
Greny

Prohlášení: Fanklub defenzivního fotbalu, který zastupuje více než 20 tisíc fotbalových fanoušků, vyjadřuje nespokojenost se způsobem řízení nedělního derby, kdy rozhodčí Szikszay nesmyslně nařídil dvě penalty, z nichž padly dva g*ly. Nádherné utkání, kdy byl míč mimo hru skoro 70 minut, aspirovalo svou povahou na zápas sezony. Mohli jsme chválit hráče za jejich výkony nebo rozebírat perfektní taktiku, mluvit se ale bude bohužel o něčem úplně jiném.

Reagovat
Mass

Reagovat
Well

Reagovat
naheCZ

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Mass

Na obranu Sziksaye, neuznal jeden gól, i když teda jen za cenu penalty na druhý straně. Pořád byla šance, že Haraslín nedá. A kdyby vyloučil Preciada, tak bylo nebezpečí, že těch ofenzivních akcí od Slavie bude mnohem víc. Navíc nejdřív fauly nepískal, potom všechno a hráči byli docela zmatený. Já si myslim, že FDF si něj nemůžou moc stěžovat

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Očekávaný průběh

https://twitter.com/_LHX_/status/1705850738247622947?t=OT2TuHfbIe4nA2a6ZqGFeg&s=19

V přítomnosti sudího bych se nebál ani bramboračky

https://twitter.com/NeoNovinar/status/1706257144549355713?t=ogblP67CV4EhVn3CDEIa3w&s=19

Kdyby Szikszay vyloučil Preciada s Ogbuem, nemuseli jsme mít penalty

https://twitter.com/NeoNovinar/status/1706216332989980711?t=jP9GtTbPjsjo7FZLCMSQOg&s=19

Závěry Radka Bartoníčka

https://twitter.com/R_Bartonicek/status/1706004712061874178?t=lNnE-OUtiwNyBsaDCYYTNQ&s=19

Pocem kamdeš

https://twitter.com/ZdenekFolprecht/status/1705522474757095889?t=N4bX7V9zcgllyWxe-GuqDg&s=19

Chvíli nedáváš pozor a všechno je jinak

https://twitter.com/acsvory/status/1706020988905726458?t=EWxF6aqiLx7lrgIgX07VHw&s=19

To logo Sparty mohli vzhledem k závěrům utkání dát spíš k Ogbuovi

https://twitter.com/Pepi1892Bican/status/1705805392565981436?t=hRz2LHX1S-k9GCIzJRLYAw&s=19

Sparťané dokázali vyprovokovat vyhlášeného slušňáka

https://twitter.com/KamarytPavel/status/1706046407658872852?t=cTP9BIzfV5f3fcwcQ0VJgw&s=19

Ve sparťanské kabině bylo moc teplo

https://twitter.com/davidsramek_/status/1706373557557567559?t=pUBWH5bLUmDZifVXAVj7rw&s=19

Si to spletli s dveřma do sauny

https://twitter.com/LedovyMajk/status/1706359733714587671?t=dOfxaRfK_0v5N8D1Gq4eEw&s=19

Bořila s Krejčím do kapitánské kajuty

https://twitter.com/Franco_Silhavka/status/1706217569605108217?t=A3uXoHTnoUftHjinFPdROg&s=19

Luhoví bratři do Karviné?

https://twitter.com/czechfooty/status/1705536621934678317?t=EO2-CWqEu2mn9afwE5rALA&s=19

Reagovat
John Obi Mikel
Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Puskas

Pozorovatelé ze zahraničních klubů si museli pošmáknout...

Reagovat
Tucnak1234

OT: Kde jde koupit co nejdříve iPhone 15 Pro? Mám tento týden dovolenou, tak bych rád měl dobré fotky a videa. Jinak bych nespěchal

Reagovat
ratusek

Jak se chtěl pochlubit, že má tento týden dovolenou

Reagovat
Tucnak1234

1. To nebyl účel

2. Proč bych se chlubil před lidmi co mě neznají?

Reagovat
Imos

Jak se chtěl pochlubit, že ho tady nikdo nezná

Reagovat
ratusek

zoufalec

Reagovat
Tucnak1234

Reagovat
Pablos

Reagovat
10adam

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Mass

Reagovat
naheCZ

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
10adam

Založit si účet kvůli takové kokotské otázce…

Reagovat
Tucnak1234

Proč bych nemohl? Tady se diskutuje všechno

Reagovat
10adam

Můžeš, ale je to kokotina

Reagovat
Pablos

asi kdekoliv né ? Co to je za píčovinu se takhle ptát ? Když jsem ho kupoval, tak jsem prostě zvedl prdel zajel do Datartu a tam si ho koupil... proč bych se šel vyptávat na EF

Reagovat
mayday

Reagovat
Tucnak1234

Představ si, že jsem byl nejen v Datartu, ale i ve Vodafonu a iStores. Bohužel měli jen rezervované kousky.

No nic, jdu si koupit jiný mobil

Reagovat
Pablos

Jo počkat já myslel, že mám 15 a vyšel iphone 16... ono je to o číslo zpět ještě... tak to jo u toho nového věřím, že to tak snadno ještě koupit nepůjde. Ale on je snad jen lehčí a má možnosti vybrat si z více barev, jinak nic novějšího skoro nenabízí... si kup radši tu 14 než třeba nějákej Samsung apod.

Reagovat
mistr129

Jak se chtěl pochlubit, že spěchá

Reagovat
Tucnak1234

Reagovat
Mass

A navíc že má ještě dovolenou, prevít.

Reagovat
romeo351

Já jsem vždy kupoval jen z ofiko applu (až na 2 ks z celkem prověřenýho bazaru v Praze pro rodinu). Do třetího dne byly vždy u mě, i když ne vždy jsem se dal vždy v pohodě zastihnout. A teda, jak tu někdo psal výše, nekupuj nejnovější modely…

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele