Další "soft" ruka penaltou aneb Události 11. kola FORTUNA:LIGY

10.10.2023, 15:55
Názory a komentáře

V 11. kole FORTUNA:LIGY byly k vidění četné obraty. Slávistům teklo do bot v Liberci, kde prohrávali 0:2, vývoj ale zvrátili a nakonec vyhráli 3:2. Viktoria Plzeň doma sice vedla s Jabloncem 1:0, Severočeši však skóre otočili. Tři body ale nakonec zůstaly ve Štruncových sadech po vítězství 3:2.

Pražská Sparta se jakožto lídr tabulky vydala do Hradce Králové, kde už od 19. minuty hrála bez vyloučeného Olatunjiho. I tak vyhrála 3:1. Příděl si z Olomouce odvezla Mladá Boleslav, která se na Sigmě absolutně nechytla a prohrála 0:4. Slovácko na domácí půdě porazilo Teplice 2:0.

Bezbrankovou remízou skončilo utkání v "Ďolíčku", Bohemians nevyzráli na poslední Zlín. Nejtěsnějším možným výsledkem 1:0 si tři body zajistily České Budějovice, Dynamo doma udolalo Karvinou. Baník Ostrava na svém vítkovickém stadionu remizoval 1:1 s Pardubicemi.

Zápas kola

Viktoria Plzeň - Jablonec 3:2

Zápas plný zvratů. Nejdříve 1:0, pak najednou 1:2. A nakonec stejně 3:2 pro domácí.

Gól kola

1. Jhon Mosquera (Viktoria Plzeň)

Plzeňský rychlík se náramně trefil z přímého kopu.

2. Ewerton (Baník Ostrava)

3. Jan Kuchta (Sparta Praha)

Jedenáctka kola

Brankář - Matej Rakovan (Zlín)

Zlín vybojoval na Bohemians velmi cenný bod za remízu 0:0, velký podíl na tom měl gólman ševců. V úvodu lapil dorážku Jana Matouška, vyrazil i dobrý pokus Puškáče. V závěru první půle zblízka vychytal i Vondru. Na konci duelu pak výtečně zasáhl při střele Michala Berana.

Pravý obránce - Petr Reinberk (Slovácko)

Slovácko udrželo proti Teplicím při domácím vítězství čisté konto, Reinberk asistoval na druhou branku celku z Uherského Hradiště. Po pravé straně vyvezl brilantně balon a poté našel spoluhráče Marka Havlíka. Ten si původní záměr centrovat rozmyslel a pod tělem Grigara dostal balon do sítě.

Střední obránce - Vít Beneš (Sigma Olomouc)

Sigma si hravě poradila s Mladou Boleslaví, Beneš se podílel na třetím gólu asistencí, když odražený balon hlavou vrátil před branku a Pokorný skóroval. Zkušený stoper Beneš ale poté čtvrtý gól sám dal, když jej přízemním centrem našel Zmrzlý a on se z první trefil ke vzdálenější tyči.

Levý obránce - Ondřej Zmrzlý (Sigma Olomouc)

Podobně jako kolega z obrany Beneš, i on si proti Boleslavi připsal 1+1. Asistoval na čtvrtou branku Sigmy, když přesně našel skórujícího Beneše. Sám dal druhý gól Hanáků, když jej hostující obrana nechala zcela osamoceného na malém vápně a on do brány usměrnil centr Zorvana.

Pravý záložník - Adam Karabec (Sparta Praha)

Po neproměněné šanci v Seville na něj řadu fanoušků nadávala, v Hradci ale přišel s omluvou v podobě dvou gólů. Akci před první brankou sám rozjel, balon se k němu poté odrazil od domácího beka a on zamířil k tyči. O čtvrt hodiny později jej našel Preciado a znovu se trefil přesně k tyčce.

Střední záložník - Christos Zafeiris (Slavia Praha)

Osmá minuta a Slavia prohrávala v Liberci 0:2. Úprk z noční můry však dotáhl šikovný norský záložník narozený v Řecku, který přidal třetí a zároveň vítězný gól sešívaných. Balon n něj prostrčil Jurásek, on se prosmýkl mezi obránci a podél brankáře Slovanu nasměroval merunu do sítě.

Střední záložník - Marek Havlík (Slovácko)

Za svou branku do sítě Teplice, která stvrdila výhru Slovácka, může vděčit spoluhráči Reinberkovi, který mu na ní přihrál, a hlavně gólmanu Grigarovi. Pravý bek našel svého spoluhráče Havlíka uprostřed hřiště, ten poté z otočky vypálil a balon proklouznul brankáři Teplic pod tělem.

Levý záložník - Ewerton (Baník Ostrava)

Baník doma prohrával po penaltě Daňka, opět se však mohl spolehnout na brazilského šikulu, který zařídil pro ostravský celek alespoň vyrovnání. Hosté nedokázali odkopnout balon, a tak se přes Riga dostal míč k Ewertonovi, který napřáhl z pětadvaceti metrů a trefil se náramně k tyči.

Útočník - Jan Chramosta (Jablonec)

V Plzni zařídil pro Jablonec otočku, která ale nakonec body stejně neznamenala, jelikož Viktoria skóre znovu otočila. Martinec vystihl přihrávku Hranáče a poté za obranu vyslal náramný pas. Tam už si nabíhal nejlepší střelec v historii Mol Cupu Chramosta a trefil se přesně pod horní tyčku.

Útočník - Matěj Vydra (Viktoria Plzeň)

Expres rychlý gól Plzně na začátku druhého poločasu rozhodl vývoj klání s Jabloncem. Padl po devíti vteřinách hry, když Viktoria nakopla dlouhý balon a Durosinmi míč prodloužil hlavou za sebe na nabíhajícího Vydru. Ten si balon na hranici vápna navedl na střelu a prostřelil brankáře Hanuše.

Útočník - Wale Musa Alli (České Budějovice)

Dynamo doma porazilo Karvinou díky trefě z 87. minuty, o kterou se postaral Musa Alli. Adediran za sebe výborně prodloužil dlouhý balon. Tam se probil jeho spoluhráč z útoku. Ten se poté dokázal protlačit před soupeřovy obránce a náramně prostřelil hostujícího brankáře Dominika Holce.

Nemělo by vám uniknout

Grigar si určitě zákrok po střele Havlíka za rámeček nedá.

Mareček viděl po zákroku na unikajícího Jurošku červenou kartu.

Rozohněný sportovní ředitel Slováka Veliče Šumulikoski viděl dvě žluté karty během chvíle.

Karafiát viděl po zákroku na Zifčáka druhou žlutou a tudíž červenou kartu.

Kpozo poslal k zemi Míška, pokutový kop pro Pardubice.

Daňkova penalta ve stylu Antonína Panenky.

Staněk se ostře srazil s Drchalem a musel střídat.

První žlutá jasná, ale druhá? Victor Olatunji šel do sprch už v 19. minutě.

VAR v akci

Vydrův gól VAR odvolal, mohl za to Durosinmi a jeho útočný faul.

VAR přisoudil Slavii penaltu za hodně přísnou ruku Preislera.

České Budějovice měly kopat penaltu, ale VAR odhalil ofsajd.

Změny v tabulce

Pražská Sparta zůstává přes reprezentační přestávku na čele ligové tabulky s dvoubodovým náskokem na druhou Slavii. Se ztrátou pěti bodů na sešívané je třetí Plzeň se zápasem k dobru proti Mladé Boleslavi. Čtvrtá příčka patří Sigmě Olomouc, páté je momentálně Slovácko.

Skupinu o titul uzavírá na šesté pozici s osmnácti body Baník Ostrava, sedmá Mladá Boleslav ztrácí jen bod a ještě má před sebou dohrávku s Plzní. Osmá pozice patří pražským Bohemians, deváté jsou aktuálně Teplice. Desítku zavírá s jedenácti body na kontě Hradec Králové.

Skupiny o záchranu "vede" na jedenácté pozici Slovan Liberec, stejný počet bodů, tedy deset, si zatím připsaly i dvanácté České Budějovice. Třináctá příčka je po jedenácti kolech v režii Pardubic, baráž o udržení by si nyní zahrál čtrnáctý Jablonec a patnáctá Karviná. Poslední je Zlín.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
11
9
2
0
30 : 8
29
2
Slavia Praha
11
8
3
0
20 : 7
27
3
Viktoria Plzeň
10
7
1
2
30 : 13
22
4
Sigma Olomouc
11
7
0
4
21 : 14
21
5
1. FC Slovácko
11
6
2
3
13 : 12
20
6
Baník Ostrava
11
5
3
3
18 : 10
18
7
FK Mladá Boleslav
10
5
2
3
18 : 16
17
8
Bohemians Praha 1905
11
4
2
5
10 : 14
14
9
FK Teplice
11
3
4
4
10 : 12
13
10
FC Hradec Králové
11
3
2
6
14 : 20
11
11
Slovan Liberec
11
2
4
5
15 : 21
10
12
Dynamo České Budějovice
11
3
1
7
14 : 25
10
13
FK Pardubice
11
2
3
6
9 : 18
9
14
FK Jablonec
11
1
5
5
10 : 17
8
15
MFK Karviná
11
2
1
8
15 : 23
7
16
FC Zlín
11
1
3
7
8 : 25
6

Autor: Petr Procházka

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny

Komentáře (8)

Přidat komentář
kilobyte

Kuchta se učil repliku do nedělního zápasu "Za cos mu dal červenou, ty čůráku".

Neměli by spíše hlídkovat na letišti, aby fanoušci zase neukradli letadlo?

https://twitter.com/kryst0ff_/status/1711366438064201836

Reagovat
John Obi Mikel

Policie ty akce rozjela ve velkém. Třeba v Edenu na Tiraspol prý bylo víc koní než fanoušků Šerifu. Ale ten tweet teď nemůžu najít.

Reagovat
kilobyte

Slyšeli, že přijedou šerifové, tak je chtěli přivítat na koních.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
dest1l

Reagovat
romeo351

Kuchta

Juras

Reagovat
Skleepy

Sestava kola bez Krejčího?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele