Hradečtí pokřtili nový stadion aneb Události 3. kola FORTUNA:LIGY

07.08.2023, 20:07
Názory a komentáře

Pražská Slavia ve 3. kole letošního ročníku FORTUNA:LIGY sice přestřílela doma Zlín 31:10, vstřelit však dokázala pouze dva góly a vyhrála 2:1. Její rival z Letné si zastřílel o poznání lépe, když porazil Pardubice 5:2, navíc se střelecky probudil dvougólový Jan Kuchta.

Viktoria Plzeň poprvé v nynější sezoně získala tři body, když doma ve Štruncových sadech porazila Baník Ostrava 3:1. Vysokým poměrem 5:1 zvládl první zápas na novém stadionu Hradec Králové proti Českým Budějovicím. Mladá Boleslav zvítězila v Karviné těsně 2:1.

Slovácko na domácí půdě v Uherském Hradišti nenašlo recept na Sigmu Olomouc, Hanáci zvítězili 2:0. Díky brance Matyáše Kozáka v závěru duelu vyhráli Bohemians v Liberci 1:0. V jediném klání třetího kola diváci viděli remízu, Teplice hrály s Jabloncem bez branek.

Zápas kola

Hradec Králové - České Budějovice 5:1

"Votroci" se v nové aréně uvedli na jedničku, když deklasovali České Budějovice.

Gól kola

1. Jan Kuchta (Sparta Praha)

Kuchta si dobře vyhodnotil situaci a vzal ji na sebe. Obránce nechal za sebou a přesně trefil mezi nohy.

2. Pavel Bucha (Viktoria Plzeň)

3. Veljko Birmančevič (Sparta Praha)

Jedenáctka kola

Brankář - Stanislav Dostál (Zlín)

Sice dvakrát inkasoval, ale mohl rozhodně i víckrát a nikdo by mu nemohl nic vyčítat. Slávisté totiž do Dostála bušili hlava, nehlava. Celkem na něj vyslali patnáct střel, několikrát mu pomohla i branková konstrukce. Lapil několik pokusů zblízka, ale i mnoho ran zpoza vápna.

Pravý obránce - Adam Gabriel (Hradec Králové)

České Budějovice svým výkonem deptal téměř celý zápas, to nejlepší si ale schoval do 49. minuty. Hostům se sice podařilo snížit, ale o dva góly prohrávali jen chvíli. Gabriel totiž na pravé straně přijal balon, chvíli jej potáhl a poté přesným přízemním centrem našel Kučeru, jenž z první skóroval.

Střední obránce - Antonín Křapka (Bohemians)

Svou asistencí na gól Kozáka v 91. minutě pomohl k výhře "klokanů" na půdě Slovanu. Křapkovi se podařilo do pokutového území vrátit centr jednoho ze spoluhráčů, přesně našel kolegu z útoku, který ještě na jaře působil v dresu Liberci. I proto se z branky poté neradoval.

Levý obránce - Ladislav Krejčí (Sparta Praha)

Gólově se sice tentokrát na sparťanské kanonádě nepodílel, ale za to připsal dvě asistence. Nejprve výborně narýsoval kolmici za obranu pro Jana Kuchtu, který poté mířil mezi nohy brankáře. Poté skvělým centrem na vzdálenější tyč našel nabíhající Wiesnera, jenž se nemýlil.

Pravý záložník - Veljko Birmančevič (Sparta Praha)

Jeho výkony v dresu Sparty se čím dál víc lepší. Nejprve se zapsal do statistik jako asistent, když naprosto přesně našel z pravé strany hlavu Jana Kuchty. Poté sám pátý gól letenských vstřelil, když si naběhl na přihrávku Laciho a balon parádně poslal pod horní tyčku.

Střední záložník - Ondřej Lingr (Slavia Praha)

Prolomil slávistickou mizérii při dobývání branky Zlína. Akce po přestávce začala autem Provoda, jenž si balon vyměnil se Zafeirisem. Ten poté odcentroval do pokutového území na Václava Jurečku, jenž míč sklepl pro Lingra. Ten se zblízka trefil přesně mezi nohy výtečně chytajícího Dostála.

Střední záložník - Pavel Bucha (Viktoria Plzeň)

Plzeň svou brankou nasměroval proti Baníku k důležitému vítězství. Durosinmi začal na levé straně rychlý protiútok, následně si dobře pokryl míč a našel z druhé vlny nabíhajícího Buchu, který to před vápnem vzal na sebe a přesně umístěnou střelou k pravé tyči překonal gólmana Letáčka.

Levý záložník - Ladislav Krejčí (Hradec Králové)

Bývalý sparťanský rychlík úspěšně restartuje na východě Čech svou kariéru. Proti Dynamu se zapsal mezi střelce ve 31. minutě, kdy zvyšoval na 3:0. Václav Pilař jej vyslal do samostatného úniku, jeho střelu sice brankář tečoval, ale míči v cestě do sítě zabránit nedokázal.

Útočník - Jan Vodháněl (Sigma Olomouc)

Přidal druhý gól Sigmy na půdě Slovácka, čímž pojistil její výhru. Branku mu dá se říci daroval Daníček, když velmi slabě nahrával Hečovi. Ten sice proti Vodhánělovi ještě vyběhnul, ale olomoucký fotbalista jej dokázal prostřelit. Domácí tak Olomouci darovali obě branky.

Útočník - Jan Kuchta (Sparta Praha)

Proti Pardunicím se na listinu střelců zapsal hned dvakrát. Nejprve v 15. minutě, když jej z pravé strany našel svým centrem Birmančevič. On výborně zakončil hlavou. Znovu se trefil o devět minut poté, když jej do úniku vyslal Krejčí a on poté zamířil přesně mezi nohy brankáře.

Útočník - Matyáš Kozák (Bohemians)

Jeho gól do sítě jarního zaměstnavatele Slovanu Liberec zařídil Bohemians tři body. Přetažený centr vrátil před bránu ofenzivně naladěný obránce Křapka a Kozák se zachoval jako rozený kanonýr. Křapkovu příhru totiž z voleje uklidil přesně k tyčce mimo dosah gólmana.

Nemělo by vám uniknout

Žlutá karta? Červená karta? Kaan Kairinen neviděl po šlapáku na Michala Hlavatého ani jednu.

Největší soupeř slávistů je v domácích duelech možná jejich vlastní trávník.

Smolný vlastní gól Vlčka po hlavičce Černého zkomplikoval Slavii závěr klání se Zlínem.

Hradečtí fanoušci bujaře slavili vedení 3:0 v nové aréně pyrotechnikou. Zápas musel být přerušen.

Letáček výtečně dvakrát po sobě vychytal plzeňské.

VAR v akci

VAR penaltu pro Spartu po zákroku na Karabce odvolal.

Videorozhodčí správně odhalil, že Juroška sám skočil a Beneš jej nefauloval.

Videosudí správně odhalil, že Lischka ve vápně fauloval.

Změny v tabulce

Do čela ligové tabulky se dostala Sparta, která vstřelila o jeden gól více než druhá Slavia. Jsou jedinými celky s plným počtem bodů. Třetí je díky lepšímu skóre sedmibodová Mladá Boleslav před čtvrtými Teplicemi. Pátá příčka patří Sigmě Olomouc, šestku uzavírají Bohemians.

Následují čtyři mančafty, které si za uplynulá čtyři kola připsaly čtyři body. Po demolici Dynama je sedmý Hradec Králové, následuje Slovan Liberec. Dalšími celky jsou aspiranti na postup do pohárové Evropy, devátá pozice patří Slovácku a první desítku uzavírá Viktoria Plzeň.

Jediný tým, jenž má kontě tři body, je jedenáctá Karviná. Dále už následují ti, co ještě letos výhru nepoznali. Dvanáctý je se dvěma body Jablonec, jeden bod si zatím připsal třináctý Baník Ostrava a čtrnácté Pardubice. Bez bodu jsou Zlín a České Budějovice, ty navíc se skóre 3:12.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
3
3
0
0
8 : 2
9
2
Slavia Praha
3
3
0
0
7 : 2
9
3
FK Mladá Boleslav
3
2
1
0
7 : 4
7
4
FK Teplice
3
2
1
0
3 : 1
7
5
Sigma Olomouc
3
2
0
1
5 : 3
6
6
Bohemians Praha 1905
3
2
0
1
3 : 2
6
7
FC Hradec Králové
3
1
1
1
6 : 4
4
8
Slovan Liberec
3
1
1
1
5 : 4
4
9
1. FC Slovácko
3
1
1
1
4 : 3
4
Viktoria Plzeň
3
1
1
1
4 : 3
4
11
MFK Karviná
3
1
0
2
6 : 6
3
12
FK Jablonec
3
0
2
1
1 : 3
2
13
Baník Ostrava
3
0
1
2
2 : 6
1
FK Pardubice
3
0
1
2
2 : 6
1
15
FC Zlín
3
0
0
3
2 : 7
0
16
Dynamo České Budějovice
3
0
0
3
3 : 12
0

Autor: Petr Procházka

Komentáře (14)

Přidat komentář
Stannis Baratheon

Letáček nejlepší brankář ligy.

Reagovat
Axelrose

Nejlepší z brankářů je, ale max. v otužování, v tom je jednička

Reagovat
ratusek

Dostál nejlepší brankář kola po příspěvkách v preview to ani jinak nešlo

Reagovat
Lemond Laws

Macík nedostal gol.. nechápu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sigma Olomouc

Vodháněl toho jsem tam nečekal

Reagovat
Skleepy

Chudák Wiesner, když ani po tomhle matchi se nedostane do sestavy kola.

Reagovat
bobis21

"Videosudí správně odhalil, že Lischka ve vápně fauloval"

Aha

Reagovat
db18

Zachyceno na sítích zas nikde?

Reagovat
monty25
Reagovat
John Obi Mikel

Na tvem twitteru jsem hledal a tentokrat nic nevybral

Reagovat
monty25

Asi budu muset zase objednat kartičky...

Reagovat
ratusek

To s tím Podroužkem je super

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele