Jablonecká krize pokračuje aneb Události 7. kola FORTUNA:LIGY

05.09.2023, 10:54
Názory a komentáře

Fotbalisté pražské Slavie sice v zápase 7. kola FORTUNA:LIGY prohrávali brzy s Karvinou 0:1, poté však zabrali a zvítězili vysoko 5:1. Tři body bral i jejich odvěký rival, Sparta si postupu do základní skupiny Evropské ligy přes Dinamo Záhřeb poradila U Nisy s Libercem, po trefách Lukáše Haraslína vyhrála 2:0.

Bezpečné vítězství si připsal i třetí z kandidátů na titul, Viktoria Plzeň. Ta hostila nevyzpytatelné Bohemians, které porazila 2:0. Stejným výsledkem skončilo i utkání hrané ve vítkovické aréně, kde si domácí Baník Ostrava poradil s Mladou Boleslaví. Pardubice vyhrály v Teplicích 1:0.

Trápení severočeského Jablonce pokračuje i nadále, svěřenci kouče Radoslava Látala prohráli v Českých Budějovicích 1:2. Poprvé ve své nové aréně ztratil Hradec Králové, jenž ztratil vedení se Sigmou Olomouc a nakonec padl 1:3. Slovácko doma porazila Zlín 1:0.

Zápas kola

Slavia Praha - Karviná 5:1

Slávisté brzy prohrávali, zápas ale dokázali otočit a pohodově vyhráli.

Gól kola

1. Cadu (Viktoria Plzeň)

Parádní rána zapadla s lehkou tečí do horního růžku.

2. Lukáš Haraslín (Sparta Praha)

3. Marek Havlík (Slovácko)

Jedenáctka kola

Brankář - Jiří Letáček (Baník Ostrava)

Proti letos v ofenzivě silné Mladé Boleslavi udržel čisté konto a pomohl Baníku k vítězství. V nastaveném čase prvního poločasu vychytal nebezpečnou ránu Júsufa ze střední vzdálenosti, ve druhé půli si poradil jak s ránou Johna Solomona a hlavičku Florenta Paulola.

Pravý obránce - Michal Surzyn (Pardubice)

Zodpovědný výkon pardubického beka. Podílel se na důležité venkovní výhře v Teplicích a hlavně čistém kontě. Po jeho straně hřiště se tepličtí dostávali jen těžko, sám poměrně úspěšně rozjížděl ofenzivní akce svého celku. Pokud bude takto pokračovat, jistě si jej všimnout další týmy.

Střední obránce - Stanislav Hofmann (Slovácko)

Zkušený stoper Slovácka odvádí pro mančaft z Uherského Hradiště výtečnou práci. Jeho tým dokázal Zlín těsně porazit, ideální výkon to úplně nebyl. Hofmann sice branku nevstřelil, ale jistil defenzivu a odvracel občasné útočné snahy Zlína. Ty do úspěšného konce nedošly.

Levý obránce - Ondřej Zmrzlý (Sigma Olomouc)

Před přestávkou zařídil vyrovnání v Hradci Králové. Martin Pospíšil poslal zdánlivě nevinný pas na rozběhnutého Zmrzlého, zdálo se však, že domácí brankář musí být na místě dřív. Jenže se tak k překvapení všech nestalo a levý obránce Sigmy padajícího gólmana přeloboval.

Pravý záložník - Jan Vodháněl (Sigma Olomouc)

Jeho gól do sítě Hradce Králové byl nakonec i vítězným. Filip Zorvan dostal před vápnem spoustu prostoru, a tak se s balonem v klidu otočil, udělal pár náznaků a přiťukl míč rozběhnutému Vodhánělovi, jenž z první poslal míč po levé ruce Bajzy. Sigma se tak drží na dohled pražských "S".

Střední záložník - Matěj Jurásek (Slavia Praha)

Svou brankou překlopil vedení na stranu Slavie. Akce začala u Tijaniho, který nabil Dorleymu, ten našel kolmicí úplně volného Bořila a slávistický kapitán dal Juráskovi skvěle zpětnou finální přihrávku. Ten poté balon skvěle trefil z voleje o zem. Navázal tak na výkon z utkání Evropské ligy.

Střední záložník - Marek Havlík (Slovácko)

Svým gólem rozhodl o vítězství Slovácka nad Zlínem. Trávník šel s míčem před vápno Zlína, byl faulovaný Dramém, sudí Zaoral nechal domácímu mužstvu výhodu, balon si přebral Havlík a technickou střelou k tyči dává vedení svému mančaftu.

Levý záložník - Conrad Wallem (Slavia Praha)

Podílel se na čtvrté a páté brance Slavie. Nejprve se zapsal jako asistent, když poslal před bránu výtečný centr, který do sítě uklidil Mojmír Chytil. Pár minut poté se ujal exekuce pokutového kopu a provedl jej mistrně, když napodobil Antonína Panenku a jeho "dloubák".

Útočník - Abdullahi Tanko (Baník Ostrava)

Útočník Baníku je ve formě. Mladou Boleslav sestřelil druhým gólem svého týmu. V 59. minutě se ocitl za obranou a mířil nikým nehlídaný na Trmala. Brankáře Mladé Boleslavi si obhodil kličkou a poté de facto dovedl míč až do sítě. Tanko tak na sebe pomalu začíná strhávat pozornost špičky.

Útočník - Rafiu Durosinmi (Viktoria Plzeň)

Rychlý gól vždy pomůže, jemu se to podařilo v deváté minutě. Po dlouhém autu prodloužil míč Ibrahim Traoré, Durosinmi se prosmýkl mezi dvěma obránci, čímž se dostal sám před gólmana, Reichlovi nasadil kličku do středu hřiště a útočník Viktorie následně dopravil míč do prázdné brány.

Útočník - Lukáš Haraslín (Sparta Praha)

V Liberci naskočil na hřiště až jako náhradník, ale dvěma góly rozhodl o osudu utkání. V prvním případě jej našel Jan Kuchta, on poté obešel gólmana Vliegena a píchnul míč přes Chaluše do sítě. Poté jej do úniku vyslal Jaroslav Zelený, Haraslín pak báječným obstřelem skóroval podruhé.

Nemělo by vám uniknout

Hlavatého gól neplatil, dal ho rukou.

Gravitace byla proti Janu Kalabiškovi.

Gól Kpozoa neplatil, hlavičkoval z těsného ofsajdu. Čas 1:10.

Slávik ve vápně fauloval Alliho, Budějovice penaltu proměnily. Čas 0:47.

Jasná druhá žlutá karta pro Zdeňka Ondráška po ostrém zákroku na Tomáše Hübschmana.

Dostál se trefil do vlastní ruky, penalta se napískala.

Druhá žlutá karta pro Pourzitidise za stažení Birmančeviće.

Vzácná návštěva si našla cestu do Edenu.

Svozilovi zřejmě ujely nervy. Doporučuji zapnout zvuk.

Hradecký stadion slavnostně otevřen.

VAR v akci

Po Svozilově hře rukou videorozhodčí nařídil penaltu pro Slavii.

Změny v tabulce

Na předních příčkách se stále nachází stejné celky. První je Sparta s devatenácti body a rozdílem skóre +14. Druhá Slavia má bodů stejně a skóre +11. Na třetí příčce se nachází Sigma Olomouc, jenž na pražská "S" ztrácí čtyři body. O bod pozadu je pak čtvrté Slovácko.

Pátá Viktoria Plzeň má k dobru ještě doložený duel s Mladou Boleslaví, případné vítězství by ji katapultovalo na třetí příčku. Šestku uzavírá Baník Ostrava. Jen o bod méně mají sedmí Bohemians, osmá pozice je v držení Mladé Boleslavi. Deváté jsou Teplice a desítka patří Slovanu Liberec.

O bod méně má jedenáctý Hradec Králové, bodově stejně jsou na tom jeho rivalové z Pardubic. Třináctá příčka patří s šesti body Českým Budějovicím. Tabulku uzavírají tři týmy, které zatím získaly čtyři body. Čtrnáctá je Karviná, následuje Zlín a na posledním místě Jablonec.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
7
6
1
0
19 : 5
19
2
Slavia Praha
7
6
1
0
15 : 4
19
3
Sigma Olomouc
7
5
0
2
13 : 7
15
4
1. FC Slovácko
7
4
2
1
9 : 5
14
5
Viktoria Plzeň
6
4
1
1
13 : 6
13
6
Baník Ostrava
7
3
1
3
8 : 7
10
7
Bohemians Praha 1905
7
3
0
4
5 : 9
9
8
FK Mladá Boleslav
6
2
2
2
9 : 9
8
9
FK Teplice
7
2
2
3
6 : 7
8
10
Slovan Liberec
7
2
2
3
7 : 9
8
11
FC Hradec Králové
7
2
1
4
10 : 11
7
12
FK Pardubice
7
2
1
4
5 : 9
7
13
Dynamo České Budějovice
7
2
0
5
10 : 20
6
14
MFK Karviná
7
1
1
5
10 : 17
4
15
FK Jablonec
7
0
4
3
5 : 12
4
FC Zlín
7
1
1
5
5 : 12
4

Autor: Petr Procházka

Komentáře (22)

Přidat komentář
Greny

Mádl jede bomby...

Včera dle něj Kusej nejspíš do Slavie, před dvaceti minutami dle něj odehraje podzim v Bolce a pred minutou , možná zase ne a počkejte na prohlášení Bolky

https://twitter.com/LudekMadl/status/1698984224789840035

Reagovat
kilobyte

Už to smazal.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
naheCZ

Reagovat
ratusek

Trouba no. zase ze sebe udělal blbce

Reagovat
Kaspar

Do vecera klasicky tweet kde ze sebe zase udela mucednika

Reagovat
ratusek

přesně tak

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Greny

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
meno

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
shitcool

Výcuc ze sítě by nebyl prosím?

Reagovat
monty25

Tušil jsem, že ten Robstav se ti bude hodit.

Reagovat
shitcool

Reagovat
shitcool

Nechápu toho Borata, ten je super náhodou

Reagovat
Greny

Sparta slavila a byl špatnej tatarák nebo co se to děje?

Reagovat
John Obi Mikel

Házej rovnou odkazy tvl, ty vždy něco napíšeš a já abych to hledal.

Reagovat
Greny

To je víc odkazů... Daněk, Karabec od U21 netrenuji prý strevni problemy

Laci za Albánii taky out zatím příznaky chřipky

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ratusek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele