Dekáda na Ostrovech (3): Slippy G

02.04.2020, 11:51
Profily, historie
Tři kola do konce, Liverpool na čele tabulky se skvostnou sérií jedenácti vítězství v řadě. Proti němu Mourinhova Chelsea šetřící své hráče na semifinále Ligy mistrů. Co by se tak mohlo stát proti sestavě se Schwarzerem v bráně, Kalasem na stoperu nebo Dembou Ba v útoku?

S Reds se přitom před sezónou vůbec nepočítalo. Jedním ze spolufavoritů byl obhájce titulu z Old Trafford, nově s Davidem Moyesem na lavičce. Kromě Sira Alexe Fergusona skončil kariéru (tentokráte definitivně) i Paul Scholes, s čímž se Rudí ďáblové srovnat nedokázali a už na samotném začátku sezóny odpadli z titulového boje.

Dalším očekávaným zápasníkem o příčku nejvyšší byl jiný celek z Manchesteru, Citizens. I u nich došlo ke změně na pozici manažera, tentokráte však vynucené ze strany klubu - Roberta Manciniho nahradil Chilan Manuel Pellegrini, jemuž se dostalo příchodu hned několika nových hráčů. Převážně zalovil ve španělských vodách, odkud dorazili Jesús Navas, Álvaro Negredo a Martín Demichelis. Nejdražšími posilami však byli z Fiorentiny příchozí Stevan Jovetić a Fernandinho ze Šachťaru Doněck.

Brankářskou dvojici nadále tvořili Hart a Pantilimon, řady před nimi opustil pouze Kolo Touré. V týmu tak zůstaly opory předchozích sezón jako Pablo Zabaleta, Vincent Kompany nebo Aleksandar Kolarov. V záloze se vedle čerstvých členů kádru počítalo s Nasrim, Yayou Tourém, Davidem Silvou, Milnerem či Javim Garcíou. Nováčci v ofenzivě doplnili osvědčené duo Agüero, Džeko.



Třetím týmem, se kterým se podle předsezónních prognóz mělo vážně počítat, byla londýnská Chelsea, poslední vítěz Evropské ligy. Její, pod Josem Mourinhem stabilní, obrannou část měli na starosti Ivanović, Terry, Cahill a Azpilicueta, jimž kryl záda kdo jiný než Petr Čech. Jako jeho záskok byl nově připraven veterán Mark Schwarzer. I v předních řadách došlo jen k minimu změn, v průběhu léta dorazili André Schürrle, Willian a jeho hvězdný spoluhráč z Machačkaly Samuel Eto'o. Nadále pokračovali Fernando Torres, Eden Hazard, Frank Lampard i brazilské duo Ramires, Oscar.



Jako hladový vlčák v pozadí měl číhat konkurent z hlavního města v podobě Arsenalu. Na chytání měli Kanonýři specialisty v Polácích - už několikátý rok po sobě se doplňovali Szczesny a Fabianski. Posil se Arsene Wenger nedočkal ani v defenzivě, kde musel nadále sázet zejména na Mertesackera, Koscielného, Sagnu a Gibbse. Jediné dva výraznější novice uvítal francouzský kouč ve středu pole. Složení se zkušenými Rosickým, Cazorlou, Artetou a mladíky Ramseym a Wilsherem dostali za úkol pozvednout Mathieu Flamini a zejména zvučné jméno z Realu Madrid, německý reprezentant Mesut Özil. Křídelní pozice měli nadále obstarávat Angličané z líhně Southamptonu, Walcott s Oxladem-Chamberlainem, a na hrot se počítalo stejně jako v předchozí sezóně s Giroudem a Podolskim.



Liverpool stál téměř mimo jakékoliv titulové spekulace. A upřímně, nebylo divu. Konečné pořadí v předchozích čtyřech sezónách? 7. místo, 6. místo, 8. místo, 7. místo. Vítězství v League Cupu a finále FU Cupu v roce 2012 bylo jedinými pohárovými úspěchy, jinak se Reds nedostali ani do čtvrtfinále. Tři účasti v Evropské lize přetavili maximálně v semifinále. Před druhou sezónou pro Brendana Rodgerse na lavičce tak žádný velký důvod k optimismu nebyl. Na pravém břehu řeky Mersey navíc ztratili dvě velké postavy obranné fáze hry. Do italské Neapole se po příchodu Simona Mignoleta vydal hledat štěstí Pepe Reina, dlouholetá to jednička. Bohatou kariéru navíc ukončil legendární Jamie Carragher, na jehož post dorazily hned dvě potenciální náhrady.

Defenzivu vyztužili Mamadou Sakho a po konci smlouvy v Manchesteru Kolo Touré, kteří spolu s hráči jako Johnson, Agger, Flanagan nebo Cissokho (hostující z Valencie) doplňovali sestavu vedle stálice Martina Škrtela. Zálohu v létě opustili pilíře Downing a Shelvey, vedle Stevena Gerrarda tak nastupovali převážně mladý Coutinho, Henderson, Joe Allen či Lucas Leiva. Ofenzivnímu trojlístku "S", tedy Sterling, Sturridge, Suárez, přišli krýt záda Iago Aspas a Victor Moses.



Vstup do sezóny se suverénně nejlépe povedl Kanonýrům. Ti se po úvodním nečekaném zaváhání rozehráli do výtečné formy a od pátého kola se ujali vedení v tabulce, které po dvojnásobném počtu odehraných zápasů drželi s náskokem pěti bodů. To i díky tomu, že v ostatních táborech už tak v veselo nebylo. Citizens se trápili ve venkovních zápase, při nichž zvítězili jednou a prohráli na hřišti Cardiffu, Aston Villy i Chelsea. Blues na tom však mimo Stamford Bridge nebyli lépe, rovněž měli na kontě jedno vítězství. Shodný bodový zisk s Mourinhovou družinou měl i Liverpool, který byl sice většinu času nejbližším pronásledovatelem Arsenalu, ve vzájemném zápase se však namísto vyhoupnutí do čela propadl právě k City a Chelsea.

Gunners v půli listopadu nezvládli duel na Old Trafford, přesto ještě nějaký čas drželi pohodlný náskok. Přesněji do utkání na Etihadu, které přineslo devět branek, z toho ale šest za zády Wojciecha Szczesného. Akcie červenobílých sice dlouho držel Theo Walcott, jenže závěrečná půlhodina patřila domácím, jejichž některé góly (zejména pátý v podání Fernandinha) připomínaly spíše exhibiční utkání než jeden z klíčových zápasů Premier League.



Nutno říci, že Manchesterští nebyli v této sezóně jediní, kdo zničili Kanonýry spektakulárním způsobem. Stejně se tomu povedlo i dalším příslušníkům elitní čtyřky. Do Liverpoolu si Wengerovi muži přijeli pro pětigólový výprask, na Stamford Bridge dostali ještě o gól více, aniž by se sami jedinkrát radovali. Ano, to byl ten zápas, v němž dostal Kieran Gibbs červenou kartu za hřích svého dvojníka Alexe Oxlade-Chamberlaina. Právě nezvládnutí těžkých zápasů v průběhu února a března vedlo k odpadnutí zraněními zdecimovaného Arsenalu z titulového souboje.



Mezi ostatními se situace zamotávala. Liverpoolští najeli na začátku prosince na vítěznou vlnu, která během následujících několika měsíců dostala "jen" dvě vady na kráse. Ty však byly fakticky i psychicky velmi tvrdé, v povánočním období totiž krátce po sobě ztratili vedení a prohráli na Etihadu i na Stamford Bridge. Blues se mezitím ukázali býti specialisti na vypjaté souboje - měsíc po vítězství nad Liverpoolem vyplenili i hřiště Manchesteru City, díky čemuž od Arsenalu přebrali pozici lídra tabulky. Tu také nějaký čas drželi, a to i díky dvěma odloženým utkáním Citizens.



Klíčové události se začaly dít zase až v půli dubna. Na Anfieldu se měli domácí předvést právě proti bledě modrým, přičemž oba se pyšnili skvělou formou. Situace v tabulce vypadala tak, jak vidíte na výše přiloženém obrázku a znamenala jediné. Pár kol před koncem se střetávají jediná dvě mužstva, která mají titul ve svých rukou. A tuto výsadu si chtěli Reds udržet. V samotném úvodu utkání Raheem Sterling vymíchal obranu i brankáře a pohledným způsobem otevřel skóre, brzy na něj hlavou navázal Škrtel. Pětiminutový výpadek ve druhé půli sice stál Liverpool vedení, čtvrt hodiny před koncem ale přesnou ranou z otočky spustil bujaré oslavy Philippe Coutinho. Zdeptaní Citizens nezvládli o tři dny později ani dohrávku se Sunderlandem a z čista jasna se ocitli v nepříjemné pozici.



Na Sunderlandu si jen o pár dní později vylámala zuby i Chelsea a Liverpool se tak ocitl v komfortní pozici. Pětibodový náskok na Blues, ještě o bod větší před Manchesterem, který měl zápas k dobru. José Mourinho navíc avizoval, že do zápasu na Anfieldu nenasadí to nejlepší, co má k dispozici - to totiž bude šetřit na semifinálovou odvetu Ligy mistrů proti Atléticu. Proti Liverpoolu tak portugalský stratég vyrukoval s Markem Schwarzerem v bráně (ten vzhledem k Čechově zranění musel chytat i proti madriskému celku), jen na lavičce zůstala stoperská dvojice Terry, Cahill. Na jejich místo nastoupil jinak nevytěžovaný Tomáš Kalas, z pravidelných náhradníků dostali příležitost i Mohamed Salah či Demba Ba.

Londýňané se od začátku prezentovali defenzivně laděným, avšak velmi jistým výkonem. "Zaparkovali dva autobusy," říkal po zápase Brendan Rodgers. K ohrožení Mignoletovy branky se dlouho nedostali, k tomu jim pomohl až moment, který příznivce Reds budí ze sna dodnes. Přihrávka na Gerrarda, špatné zpracování, podklouznutí a Demba Ba upalující sám na bránu. S nastalou situací si poradil a podél Mignoleta otevřel v nastavení první půle gólový účet utkání. Po přestávce sice Liverpool kontroloval hru, avšak k překonání Schwarzera se nedostal. Nejblíže tomu byl Luis Suárez, australský strážce ale svou svatyni pohotovým zákrokem uhlídal. Pečeť na svém vítězství dali modří v nastaveném čase. Tentokráte zaváhal jiný hvězdný hráč, Daniel Sturridge, jenž se nechal obrat o míč Willianem. Ten si nechal předložit balón od dalšího střídajícího hráče Fernanda Torrese a gólem do prázdné brány rozesmutnil všechny oděné v červeném.



Naděje Liverpoolu ale žila nadále. Stačilo vyhrát dva zbylé zápasy a doufat, že City alespoň jednou ve třech utkáních zaškobrtnou. Pomoci k tomu mohl i nedaleký rival Everton, ten ale ze svého Goodison Parku pevnost neučinil a v pětigólové přestřelce manchesterskému klubu podlehl. O den později se z bitvy o trofej nechali vyšachovat Blues, kteří zaváhali s Norwichem a jejich šance na mistrovský pohár zůstali už jen v rovině teorie. V pondělí přišla dohrávka, v níž byli na tahu čtyřiadvacet let na titul čekající Reds. V Selhurst Parku se pro ně vše vyvíjelo dobře - skóre otevřel z rohu Allen, po přestávce dvěma slepenými góly navýšili vedení Sturridge a Suárez. Jenže Liverpoolští se zřejmě rozhodli, že když už závěr sezóny zpackat, tak pořádně. Ještě na začátku devětasedmdesáté minuty platilo jejich třígólové vedení pak však Delaneyho pokus z dálky a dvě Gaylovy trefy dokonaly zmar Brendana Rodgerse a jeho svěřenců.



Naopak Citizens svou šanci na titul nepromarnili. Stejně jako o dva roky dříve předvedli mocný finiš, který ztvrdili během posledního týdne. Nejprve čtyřgólovou smrští ve druhém poločase zdolali Aston Villu, druhé oslavy během tří let pak spustili vítězstvím nad West Hamem. Pár desítek kilometrů západně zbyly Stevenu Gerrardovi i přes výhru proti Newcastlu oči pro pláč. "Už mi zbývá je pár let, ale pořád věřím, že titul získám," prohlásil. Fotbal však bývá krutý. Jedna z největších legend Premier League už se k mistrovské trofeji ani nepřiblížila.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City382756102:3786
2.Liverpool FC382666101:5084
3.Chelsea FC38257671:2782
4.Arsenal FC38247768:4179
5.Everton FC38219861:3972
6.Tottenham Hotspur382161155:5169
7.Manchester United381971264:4364
8.Southampton FC3815111254:4656
9.Stoke City3813111445:5250
10.Newcastle United381541943:5949
11.Crystal Palace381361933:4845
12.Swansea City381191854:5442
13.West Ham United381172040:5140
14.Sunderland AFC381082041:6038
15.Aston Villa381082039:6138
16.Hull City381072138:5337
17.West Bromwich Albion387151643:5936
18.Norwich City38892128:6233
19.Fulham FC38952440:8532
20.Cardiff City38792232:7430

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (324)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zdravíčko, sice mimo téma, ale zeptám se. Neumí někdo překládat z latiny do češtiny? Potřeboval bych přeložit pár vět. Díky :)

Reagovat
C-M@ster

Proc to nehodis do google translatoru?

Reagovat
RadekVonCZE

Když ne 6 let zpátky, rok zpátky, ne tenhle rok tak příští rok dáme!

Reagovat
jaris7

Přijde mi trochu neuctivý dát do nadpisu chvilkovou a zesměšňující záležitost u tak velkého hráče.

Reagovat
martin.b

Když se zpětně dívám na tu sestavu, Mignolet, Škrtěl, Sakho, Flanagan, Allen, Lucas... neuvěřitelný jak Suarez se Steviem a Sturridgem táhli tým s kvalitou dnešního Arsenalu. Steviemu to nebylo souzený, snad si to vynahradí jako manažer

Reagovat
martin.b

Jo a neměla to být reakce na tvůj koment

Reagovat
cristiano.K.

Gerrard bez titulu

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
mojmira

Reagovat
icka

Reagovat
Salfovic

Vtipnej nadpis

Reagovat
Bakary3

Reagovat
smazaný uživatel

vtip samo o sebe beriem, ale je to pod uroven kvality EF na ktoru sme dlhorocne zvyknuty.

Reagovat
TheAdy

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
R22

Reagovat
smazaný uživatel

A to mal v tej sezóne takéto štatistiky:

34 zápasov, 24 výhier, 4 prehry.

13 gólov + 13 asistencií.

Takéto bulvárne symboly sú ale výhodné pre médiá, zaujmú a pýtajú si čo najviac klikov :).

Reagovat
oddy

Reagovat
SunFells

čudná anketa.

Reagovat
iamek

. Scholes tam není, ale daji tam Giggse, který tam hrál ke konci kariéry

Reagovat
mistr129

Jsou tam hráči ze sezóny 13/14

Reagovat
soukup

tím spíš tam nemá Giggs co dělat. Odehrál v té sezóně v lize 500 minut

Reagovat
smazaný uživatel

I tehdy byl Giggs lepsi jak Gerrard.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl, viděl jsem skoro každej důležitej match té sezóny a nevynechal jsem jediné kolo, někdy třeba i ze záznamu a Giffs pak v pokročilém věku docela velký špatný ve srovnání se stárnoucími Lampasem a Gerrardem.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby se dva zmineni tehdy vymenili, tak by Giggs Liverpool tahal jeste vic a Gerrard by v United byl jeden z mnoha a nicim by nevycnival, proto tam taky nechtel prestoupit.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel lidé jako ty jsou příkladem rádobyfanoušků, kteří fotbalu vůbec nerozumí. Ale tak třeba ti jde něco jiného.

Reagovat
smazaný uživatel

Siju krasny rousky.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
icka

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

dal jsem Gerrarda, ale být tam Paul Scholes, dám jeho

podle mě Lampard hrozně přeceňovanej kvůli gólům, skvělej člověk a určitě i trenér bude dobrej, ale Schopes nedoceněnej a Gerrard komplexnější... Lampard měl výhodu, že měl kolem sebe hodně dobrej tým, kterýmu pomohl být ještě lepší, ale Gerrard měl obvykle slabší tým a Scholes zase nebyl tak "atraktivní" pro média jako tihle dva

Reagovat
soukup

Reagovat
cristiano.K.

měli ho tam mohl skončit na třetím místě.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
SunFells

Reagovat
Busby babes

presne

Reagovat
r.mrazik

je to tu same profesionale..

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
John Obi Mikel

Spíš jak je možné, že vede Gerrard?

Reagovat
r.mrazik

kdo ji delal? jmeno?!

Reagovat
TheTopFootbaler

Ten článek neprošel korekturou? Vždyť tam je spousta gramatických chyb, stylistických chyb, na posledním řádku chybí slovo...

Reagovat
Y.N.W.A

Ano tohle bolelo. Letos měla bejt náplast, paradoxně ta sezóna byla v lize tak skvělá, že to bylo opravdu jen sen.... ať to dopadne jakkoliv, nebude to ten titul, jak jsme ho chtěli slavit. Tak snad za rok... teda uvidíme, co bude od podzimu.

Reagovat
oli9

Jak popisoval Steve v knize... Byl z toho totálně v prdeli

Reagovat
oli9

Jak popisoval Steve v knize... Byl z toho totálně v prdeli

Reagovat
oli9

Ale s tím týmem co tenkrát lfc měl to byl strop a ta naděje na titul žila mooc dlouho...

Reagovat
Rudnevs

Chudák Gerrard a celý Liverpool... Trochu mi to pripomína scénu z Bundesligy, keď si dal Ballack vlastný gól proti Unterhachingu a Leverkusen tak stratil titul (tí to majú ešte horšie než Liverpool, pretože Leverkusen nevyhral titul snáď nikdy).

A je neskutočná smola, že teraz keď už sú absolutne suverénni a na 99 % by titul vyhrali, tak o neho prídu nefutbalovo alebo im bude možno pridelený, ale ani z neho nebudú mať tú pravú radosť.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Pharrell

To byla hrozná sezóna Gunners ..

V lize proti (tehdejší) Big4 , venkov.zápasy : City(3:6)/CFC(0:6)/LFC(1:5)...

A v LM tehdy zase vypadli s Bayernem , 0:2/1:1....

Reagovat
SunFells

0:2/1:1 proti tehdejšímu Bayernu zní dobře

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Pharrell

ano “tehdejší” Bayern , úřadující vítěz LM 2012/13 ...

tehdy pod Guardiola byli mašina , “skoro” neporazitelní..

Reagovat
fenixLFC

ten zapas s arsenalom bol asi najvacsiac wow zapas co som kedy u liverpoolu videl. za 20 minut 4:0 ale realne to malo byt dvojnasobne. dalsie 4 tutovky sa tam zahodili len zlym zakoncenim, ani nie zakrokom alebo niecim, len vlastnou ,,neschopnostou''. doteraz ma ale najma mrzi toto https://www.youtube.com/watch?v=NQY2YQH5U8k to by bol gol roka

Reagovat
gocii

Me na tom prekvapilo ze na titul “jen” 7 bodu

Reagovat
Front hell

Mi povídej. Zápas s live jsem sledoval s 3 kámošema, všichni fanoušci live. Ti si mne dobře tenkrát vychutnali

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak asi dobrej článek naprosto degraduje zesměšňující titulek... A k zápasu Chelsea na Liverpoolu bych měl ještě jednu poznámku - ta taktika byla hodně defenzivní, ale co si pamatuju, tak snad od prvního vhazování především šíleně zdržovací... Kde šlo pošetřit minuty, tam to hráči dělali. Dokážu to pochopit někdy na konci druhého poločasu, ale fakt ne v úvodu toho prvního... Nicméně taktika to nakonec byla dobrá, jak se ukázalo... Mimochodem Suarez byl v téhle sezoně neskutečně zvíře, v dobrém slova smyslu... Ač teď máme útok snů, tak Suarez byl tehdy výš než kterýkoliv ze současného trojzubce, dívat se na něj byla čistá fotbalová radost... Do toho zdravej Studge, Mignoletova chycená penalta v závěru prvního zápasu se Stoke a ta motivační řeč Stevieho po zápase s ManCity... dodnes z ní jde mráz po zádech... Jen škoda, že se to nepovedlo dotáhnout do vítězného konce...

Reagovat
fenixLFC

ten zapas s chelsea bola strasna zdrzovacka to je pravda, ale to som mourinhovi vobec nevycital. hadam naposledy prisiel s taktikou ktora fungovala par excellence a bola prepracovana do detailu. rozkuskovat hru aby zabranil nastupu liverpoolu, postavit kridla ktore sice nehravali zaklad ale boli predovsetkym tahove bola skvela myslienka ktora fungovala a boli strasne nebezpecni. do toho zavrena obrana cez ktoru sa dalo prerazit max gerrardovymi delovkami, inak nie. sice to bolo nechutne ale klobuk dole.

a zaroven prvy aj posledny zapas kde kalas vyzeral ako vyborny futbalista

Reagovat
pobody's nerfect

hlavně to ze strany Chelsea byla taktika dojdeme si pro bod za bezgólovou plichtu a budeme šťastní, stejně jako Liverpool, který se udrží na prvním místě, nebýt prvního gólu, skončí to bez gólů a o bod získáme titul, protože na Palace jsme od 75. minuty za vedení 3:0 tlačili vše do útoku, abychom zkusili nahnat skóre, bez této nutnosti neskončí zápas 3:3

Reagovat
Talker

Spíš taktika byla pošetřit hráče, ideálně ukopat ideálně bod a soustředit se na zápas s Atleticem v odvetě semifinále, které se hrálo o 3 dny později. Postavil to ideálně k té příležitosti, i když nikdo si body nesliboval od sestavy se sestavou řízlou půlkou náhradníků.

Díky prohře se Sunderlandem jsme byli prakticky ze hry o titul - bylo by potřeba vyhrát všechny 3 zápasy (což bylo s tou formou dost nejisté) a zároveň by Liverpool musel 2x prohrát (náskok 5 bodů, přičemž do té chvíle v lize jen 2x remizovali) a k tomu i Citizens by museli prohrát, protože skore jsme měli nejhorší.

Reálně se Mourek rozhodl pro boj o LM místo boje o titul. A asi to bylo dobré rozhodnutí - Citizens vyhráli všechny 3 zápasy a i Liverpool získal 4 body, které potřeboval, aby nás udržel za zády i v případě 3 výher.

Reagovat
cristiano.K.

stačila expreska

Reagovat
smazaný uživatel

gerrad byl super hráč, ale titulek vystihuje tuhle sezńu a "nemohoucnost" LFC co se získání titulu mistra Anglie a Velké Británie týče

Reagovat
mimi_united

Liverpool mal síce Gerrarda, ale United priniesli premier league viac hráčov rovnakej, možno aj vyššej kvality.

Scholes, Beckham, Giggs

A v súčasnosti máme tiež kvalitnejšiu zálohu, PogBEST + Bruno sú kvalitatívne svetová špička

Reagovat
FUnk

ten pogbest a bruno spolu hrali kolikrat?

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

a preto má Liverpool o 37 bodov viac

Reagovat
Greny

a titul zadnej

Reagovat
Luc-Luc

Pogba

Reagovat
Kocour Klapuška

PogBEST

Reagovat
smazaný uživatel

pogLOL

Reagovat
smazaný uživatel

Pogbest snad v lete odejde do Realu. Hroznej flop.

Reagovat
Hokaido

Ty jsi stejně můj nejoblíbenější troll tady. ♥

Reagovat
smazaný uživatel

masopust pls

Reagovat
Hokaido

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
oli9

Kvalitnější zálohu než kdo Norwich?

Reagovat
REPLIKATOR

Beckham

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ratusek

To sedlo. Slippy G

Reagovat
technecium

Suaréz se v téhle sezóně jako jediný z všech hráčů na světě za posledních skoro 15 let přiblížil úrovni Ronalda s Messim. Neuvěřitelné výkony

Reagovat
smazaný uživatel

to ano, co se ofenzivních hráčů týče, tak od Kaká a Ronaldinha asi ano a to už je těch 15 let

Reagovat
martin.b

Souhlasím, že Suarez byl tu sezonu neskutečnej. Salah byl ale ve své první sezoně v LFC možná ještě o chlup lepší..

Reagovat
technecium

Salah podle mě nebyl ani zdaleka tak důležitý pro tým jako svého času Suaréz

Reagovat
martin.b

Je pravda, že Suarez měl kromě 31 golů i 17 asistencí, Salah 32/11. Na druhou stranu, proti týmům z top 6 Suarez většinou zklamal. Další, co Salahovi nahrává je fakt, že v sezoně 17/18 získal LFC o 9 bodů méně a vstřelil o 17 golů méně v porovnání s 13/14.

Reagovat
Salfovic

V čem mu to jako nahrává ?

Reagovat
martin.b

Třeba k většímu poměru golů, který zařídil ? Liverpool navíc v sezoně 17/18 víc rotoval a rozkládal síly mezi PL a LM, což mělo vliv na výkony týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

To asi ne

Reagovat
Salfovic

tak to ani omylem

Reagovat
Hokaido

Je to šílený, protože Salah byl a je fenomenální, ale k tehdejšímu Suarézovi se podle mě ani neblíží.

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně jak píše technecium, Suarez vynikl, protože opravdu tým tahal, Salah se zdá být skvělou součástkou skvělého mužstva, ale Suarez asi ještě výše než on v jejich TOP sezóně

Reagovat
Talker

Podle mého se Salah nedoceňuje dostatečně - té formy Suareze asi nedosahuje, ale to byla forma, která se dala srovnávat k Ronaldově špičce v rámci PL (v rámci těch čistě ofenzivních hráčů - těžko porovnávat s takovým KdB, Lampardem a Hazardem, kteří mají úplně jinou roli). Salah ale rozhodně nezůstává výrazně pozadu, já bych ho klidně k těm dvěma přirovnal jako jednoho z těch nejlepších ofenzivních hráčů téhle éry.

Suarez byl tahoun slabšího týmu, Salah je v nejsilnějším týmu Liverpoolu snad v tomto tisíciletí. A je to hodně i o jeho produktivitě, že ten tým bojoval o titul loni do posledního kola a letos ho snad získá.

Reagovat
martin.b

Pokud ale srovnáváme jejich top sezony 13/14 a 17/18, kvalita týmů se o tolik nelišila. V sezoně 17/18 se Mané trochu hledal, Coutinho byl uraženej a v lednu odešel, půlku sezony hráli v obraně Lovren, Matip, a Moreno.

Reagovat
smazaný uživatel

nedosahuje ale svoju prvú sezónu sa blížil forme Suareza zo sezóny 13/14.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se chce strašně moc argumentovat tím, že Salah má lepší čísla než Suarez, protože mám Salaha radši, ale nutno říci, že Suarez na vrcholu je o něco lepší než Salah na vrcholu, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Salah 17/18 v PL. 32+10. 36 zápasov.

Suarez 13/14 v PL. 31+12. 33 zápasov.

Suarez>Salah aj štatisticky a herne to už ani nehovorím.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, ale Salah za 100 zápasů v PL lepší stats než Torres i Suarez

Reagovat
smazaný uživatel

Aké? Schválne daj.

Reagovat
smazaný uživatel

https://i.redd.it/eix58f5sg9l41.jpg minimálně co se gólů týče.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

rozdiel nie je veľký, Salah je síce strelec, ale vplyv mal väčší Luis + Salah mal lepší servis a viac fungujúci tím.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě doplním dle webu PL

Salah 113z, 72g, 25a

Suarez 110z, 69g, 23a

Reagovat
Talker

Suarez byl bestie, ale to je Salah taky. Podle mého srovnatelní hráči, jen Salah nemá ty zkraty typu pokousání soupeře a přijde mi profesionálnější a díky tomu bych radši bral do týmu jeho, než Suareze. Ač kvalitativně možná Suarez je (byl?) o kousek výš.

Reagovat
tomasinho

Reagovat
technecium

Reagovat
cristiano.K.

přitom statistiky má lepší Salah, ale mám to stejně.

Reagovat
Selänne

Reagovat
smazaný uživatel

Nie.

Reagovat
REPLIKATOR

ne

Reagovat
pingla

sa prober, Lewandowski > Suarez od doby, co začal pravidelně hrát v BVB

Reagovat
ADM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Lewandowski je nejlepší hroťák poslední dekády

Reagovat
pingla

dekády nevím, pokud teda nepočítáme Messiho a Ronalda jako hroty, ale posledních 5, 6 let je naprostá špička. jen škoda, že kope v Německu, na které zdejší diskutéři serou

Reagovat
smazaný uživatel

Messi a Ronaldo jsou samozřejmě ještě lepší, ale nepočítal jsem je jako hroťáky.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
technecium

Lewandovski, jehož výkony klesají se vzrůstající důležitostí zápasu?

Za poslední dekádu Suaréz > Aguero > Lewandovski

Reagovat
vladino10

Tak to platí aj o Messim posledné roky, takže pokiaľ ide o dôležitosť, tak topka je jednoznačne Ronaldo- 4x LM a vyhral niečo aj v repre (na rozdiel od Messiho ktorý vo finále s Nemeckom v dvoch top šanciach zlyhal)

Reagovat
technecium

Ronaldo prohrál na celý čáře přímý souboje v lize za tu dobu co byli oba ve Španělsku 6:2, takže tady je jakákoliv další diskuze zbytečná. A vytahovat neproměněnou šanci ve finále když Ronaldova zásluha na Portugalským vítězství se limitně blížila nule?

Reagovat
vladino10

Takže ak tomu správne rozumiem, 8 zápasov v lige je viac ako 4 víťazstvá v LM a jedno EURO

Reagovat
pingla

on je moc debilní na to, abych chápal, že LM > LL

Reagovat
technecium

Jseš debilní

Reagovat
technecium

Nerozumíš tomu očividně vůbec. Ronaldo prohrává v porovnání s Messim. V přímé soutěži ho nebyl schopný porazit a proto utekl do Itálie do komfortní zóny vyhrávat tituly s Juventusem, To, že mu to tam jednou napadalo z ofsajdů proti vám a Atléticu v jednom play off stejně jako že mu Eder vystřelil EURO na tom nic nezmění.

Vy jste vyhráli LM a byli jste hlavním favoritem každý rok až do té doby, než dorazil Lewa. Náhoda? Asi těžko.

Reagovat
pingla

Reagovat
Svatej

Rozkosny vyhýbání se vladinove pointe Naskočil jsi na vlastní kůl, tak si na ty svy stupidite znova můžeš zatančit.

Reagovat
technecium

Pointa která je absolutně vágní? Ty stupidito

Reagovat
smazaný uživatel

Pointe jenže vladino (a asi ani ty) nepochopil co to 6:2 - ligové tituly - mělo znamenat.

Vladino si tam jede naopak úplně neporovnatelne věci bez přímé konfrontace, tolik k jeho geniální pointe..

Reagovat
vladino10

Ja la ligu vôbec nesledujem a vlastne mi je aj jedno či je pre niekoho lepší jeden alebo druhý, iba som sa nudil doma

Reagovat
smazaný uživatel

proboha

Reagovat
Bayern +

A čo konkrétne Suarez zabezpečil pre Liverpool okrem toho, že súkal góly Norwichu podobne ako Lewa Augsburgu?

Akurát s tým rozdielom, že Lewa Bayernu pravidelne zabezpečuje zisk trofejí.

Reagovat
Kenneth

Škoda jen že by Bayern vyhraval ligu i bez Poláka.

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
TopinB

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
cristiano.K.

Suarez=Aguero

Reagovat
fenixLFC

za dekadu suarez pred aguerom, wow

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Aldeano

Pro Suáreze výborná sezóna v Premier League. Ale zase bych nepřeháněl... Například Kaká 2007? Ale i 2008 nebo 2009...

Reagovat
technecium

Kaká byl součástkou skvélýho AC Milan, kde byl hráč světový třídy na každým postu. A přesto se Suarézovým výkonům nepřiblížil. a v té své TOP formě tu ligu stejně jako Suaréz nevyhrál.

Reagovat
Aldeano

Tak s tím nesouhlasím.

Reagovat
Hai

Jsi kokot ale aspon v tomhle mas pravdu

Reagovat
BůhAnfieldu

Chápu, že se autor někdy básnicky rozvášní, ale napsat "zálohu v létě opustili pilíře Downing a Shelvey" je opravdu přehnané. Pilíře? Shelvey hrál prvním rokem v základu, Downing tehdy teprve druhý, co to je za pilíře?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C-M@ster

Já napřed myslel, že ten komentář hejtí pravopis.

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Pony Slaystation

Nebylo to náhodou tak, že při rovnosti bodů, tedy v případě výhry na CP, by rozhodovalo skóre, které měl Liverpool horší než City a tak se snažili spíš góly přidat a proto nakonec remizovali? Kdyžtak mě opravte, ale výhra na CP by stejně nic neřešila...

Reagovat
fenixLFC

presne tak

Reagovat
Pony Slaystation

myslím, že to byl důležitý fakt, který měl být v článku rozhodně uveden

Reagovat
icka

Stejně byl nejlepší Scholes.

Reagovat
Generalní Gladiator

Reagovat
pingla

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
r.mrazik

samozrejme

Reagovat
smazaný uživatel

A hned po nem Keane.

Reagovat
technecium

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
ratusek

Reagovat
Harakan

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
bbbauch

Genius

Reagovat
pa3ce

Ja som ho nenávidel, vedel byť dobrý prasák ale hráč to bol skvelý no. Gerrarda mám každopádne aj tak radšej

Reagovat
smazaný uživatel

on nebo Lampard

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

tohle vždycky pobaví. Ačkoliv repre na tom trpěla, že právě Lampard s Gerrardem byli lepší fotbalisté, ale spolu hrát neuměli.

Reagovat
Swarley

právě nebyli a proto na to anglická repre trpěla

Reagovat
cristiano.K.

klidně mohli hrát všichni tři, tehdy se hrálo na dva hroty. Paul + Gerrard/Lampard by bylo lepší.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
FC Porto FC

Gerrad byl extra třída ale na Lamparda se nechytal

Reagovat
Pony Slaystation

Myslím si to přesně opačně.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
fff

Belgium becomes the first European league (I think) to make a decision: rest of the season cancelled, and effectively the most recent standings declared final. So Club Brugge are champions, and Gent go into the CL as runners-up. Relegation still to be decided.

Reagovat
fff

A dva kluby by mali postupovať.

Reagovat
Busby babes

chybelo jim jedno kolo a meli vsichni stejny pocet zapasu. No stejne jsem zvedavej, jak to vezmou sestupujici (pokud budou)... Titul je tam jasny, kolo pred koncem zakladni casti, 15 bodu naskok. ale za nima uz to je zajimavy. Tam by i to jedno kolo udelalo paseku. A v sestupu taky, to jedno kolo by mohlo poslat dolu minimalne dalsi dva tymy.

Reagovat
fff

Uvidíme ako to vymyslia. Pri každom jednom riešení tejto situácie bude možné nájsť negatíva, tomu sa vyhnúť nedá.

Reagovat
bobis21

Upřímně bych to řešil úplně stejně. V ČR je odehráno 80% základní části, první tým má slušný náskok, takže k titulu myslím nejsou výhrady. Se sestupem je to horší, ale "našetěstí" to taky vychází tak, že poslední 2 mají poměrně velkou ztrátu. Jediný problém je ten zápas Teplice - Liberec, který chybí odehrát. Ten bych klidně kontumoval, protože to je prostě chyba Teplic že dvakrát nebyly schopny zajistit trávník (a to říkám i s vědomím, že výhra Liberce posune Baník v tabulce dolů).

Reagovat
Greny

a s postupem to budes delat jak ? nemas odehrano ani 70% zapasu a mezi druhym a tretim tymem rozdil jednoho bodu s tim ze se mezi nimi hral jen JEDEN zapas

Reagovat
bobis21

Na druhou ligu jsem se nedíval. Vím že postup/sestup je složitější otázka, ale přijde mi absurdní celý ročník anulovat, to jde úplně proti sportu. Týmy se třičtvrtě roku snaží a my to celé zahodíme jako že se to nestalo?

Reagovat
Greny

ve FNL je teprve 17 kol odehrano a mezi druhou Jihlavou a tretim Brnem bod rozdil s tim ze se hral zatim jen zapas JIhlava - Brno a ne odveta

Reagovat
mistr129

Já bych titul neuděloval, evropské poháry - 4 týmy jsou na tom stejně jako loni, Baník by si dal se Spartou ještě jedno “předkolo”. Co se tyče sestupu, nedal bych přímý, ale baráž 14.-16. proti 1.-3.

Reagovat
bobis21

Baráž klidně, otázka je kdy - klidně před ligou, ale tam je pak problém sestav- týmy neví jaké příjmy budou mít, když neví jakou soutěž hrají, takže se těžko skládá tým. Titul bych klidně udělil a poháry podle pořadí v lize (jen je problém ten zápas Teplice-Liberec, který zrovna do pořádí pro poháry může promluvit.

Reagovat
Greny

jenze ctyri tymy jako loni jsou tam kvuli tomu ze Liberec nema stejny pocet zapasu

Reagovat
mistr129

Jo, to mi nedošlo. Stejně bych to tam ale kontumoval, tak by přibyl zápas Libe s MB

Reagovat
t0mmy33MCFC

Super clanek

Reagovat
Spalovač šancí

Nejlepší na hřišti byl Roy Keane, mimo hřiště Gazza

Reagovat
pingla

Ten název je na tom všem nejlepší jinak v hlasování samozřejmě chybí Scholes, který by zbytek předčil

Reagovat
madridcan

Jak bol ten vtip vtedy-

Oxlade: ,, Pan rozhodca, ale ja som mal byt vylúčený, nie Gibbs. "

Rozhodca: ,, Bud ticho Theo, lebo vylúčim aj teba."

Reagovat
O.Giroud

takze takto p. Vejdelku

Reagovat
Grahf

to jo, trenky g to zariadil parádne vtedy

Reagovat
smazaný uživatel

Najkomplexnejší bol z nich Gerrard. Scholes by nevedel tak dobre zahrať AM / SS ako Gerrard alebo Lampard. Lampard zas nebol tak kvalitný na CM a Gerrard zvládol CM s prstom v nose.

Najkomplexnejší a najlepší je z môjho pohľadu Gerrard. Pričom Scholes nebol hráč, ktorý robil zo svojich spoluhráčov lepších hráčov, bol "len" skvelý diel do skladačky.

Za to Gerrard a Lampard robili svojich spoluhráčov lepšími hráčmi a boli väčšími lídermi.

A Gerrard by bol oveľa úspešnejší, ak by hral za mancs alebo Chelsea. Tieto dva tímy mali väčšinou lepšie, širšie kádre a tým pádom aj lepších spoluhráčov.

Gerrard>Scholes=Lampard.

Reagovat
oli9

Tak chybělo málo a Steve byl v Chelsea... Ale po skončení kariéry bral jako správný krok že tam nešel i když mohl mít X titulů

Reagovat
smazaný uživatel

aj Real ho chcel. Všetka česť, že zostal. Keď bol dieťa / dorastenec chceli ho zas mancs.

Reagovat
technecium

Dám ti palec, výjimečně

Reagovat
Generalní Gladiator

Tvojí optikou Gerard nedokázal tak dobře zahrát pozici Scholese.

Ale že v tý repre to nikdo nedokázal poskládat, Lampasovi a Gerardovi to spolu nešlo..

Reagovat
smazaný uživatel

"Tvojí optikou Gerard nedokázal tak dobře zahrát pozici Scholese."

To som nenapísal.

Reagovat
Tolstobik

lol

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
Pigeon

Scholes byl o level výše jak Gerrard nebo Lampard. Jak Frank tak Steven byli vysoce nadprůměrní v činnostech, které střední záložník potřebuje. Přihrávka, držet či měnit tempo hry, pohyb v těžišti hřiště, střelbu. Nicméně Scholes byl geniální. Geniální v přihrávce a v tvorbě hry. On byl sice díl skládačky a jeho spoluhráči byli skvělí, jenže oni byli tak skvělí díky němu. On byl střed zálohy.

Ale je jasné, že tito tři byli ikonami svých klubů a každý fanoušek bude preferovat toho "svého koně". A za mě byla fotbalovost Scholese skutečně výš.

Reagovat
smazaný uživatel

"Přihrávka, držet či měnit tempo hry, pohyb v těžišti hřiště, střelbu. Nicméně Scholes byl geniální. Geniální v přihrávce a v tvorbě hry." toto všetko dokázal aj Gerrard. Ešte často fans mancs argumentujú, že Scholes mal skvelé dlhé prihrávky, pričom Gerrard ich mal tiež.

Ale je mi to jedno, koho kto považuje za lepšieho. Všetci boli skvelí, súhlas.

Reagovat
Pigeon

Nezpochybňuju, že to Gerrard neměl. Jenom za mě měl hlavně přihrávku a cit pro hru geniální a tedy vyšší. Lampard a Gerrard dokázali více strhnout tým, byli takoví vůdci, s tím souhlas. Mi je však sympatický právě přístup Scholese, který si to dával neskutečně a přitom se netlačil do pozornosti. Hodně mi v hlavě naskakuje ještě Pirlo. Ten byl podobně jako Scholes v přihrávce a tempu hry geniální a jinde než podobně kvalitní hráči. Oni prostě měli ten "dar od boha" v těchto činnostech. Něco jako Messiho dribbling, který je prostě nedosažitelný

Reagovat
smazaný uživatel

Pirlo bol lepší deep lying playmaker ako Scholes podľa mňa. Scholes bol nieco medzi CM a deep lying playmakerom.

Gerrard túto pozíciu hral minimálne, jedine pod Rodgersom, keď už bol za zenitom svojej výkonnosti a hral veľmi nadpriemerne. Ale schopností na to mal, prihrávka, dlhá prihrávka, cit pre prihrávku, ale ešte vhodnejší pre tím bol vyššie (keď bol na vrchole svojej výkonnosti), Scholes by nedokázal hrat tak kvalitné AM ako Gerrard, preto radím Gerrarda vyššie. Bol najkomplexnejší.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hai

Reagovat
Nikikrew

Scholes>Lampard>Gerrard

koniec diskusie

Reagovat
smazaný uživatel

Chápem, že Scholes ako ten, ktorý bol najmenej pod žiarou reflektorov, má sympatie mnohých, no nemal lepšie schopností ako Gerrard a čiastočne ako Lamps.

Reagovat
Nikikrew

Pozri sa nato aj statisticky. Lampard treti alebo 4 najlepsi strelec , Scholed tusim cez 150 golov za United + nespocetne mnozstvo asistencii. Co je ale najviac dolezite su uspechy kde je Gerrard daleko za nimi.

Reagovat
smazaný uživatel

1) Gerrard dal 186 gólov za LFC. Pričom hral menej zápasov ako Scholes. Najproduktívnejší je Lampard.

2) "Co je ale najviac dolezite su uspechy kde je Gerrard daleko za nimi." To čo je za chujovinu? Chceš porovnávať tímy, v ktorých hrali Lampard a Scholes s tými liverpoolskymi? Nebuď smiešny. Porovnávame jednotlivcov.

Reagovat
Nikikrew

No a ti jednotlivci predsa vedu tim k uspechu nie? Oni boli hlavnymi postavami v tej dobe.

Jasne, Chelsea a United mali lepsie timi, slapali ako hodinky a boli kvalitnejsi ako Liverpool, ale napis mi par veci ktore by ma dokazali presvedcit, ze Gerrard bol z nich najlepsi

Reagovat
smazaný uživatel

Už by som sa opakoval, všetko som napísal v tomto vlákne.

Reagovat
vodka

Reagovat
Swarley

kopa hoven

od toho, že třeba Scholes u nás začínal na AM a byl tam perfektní až po to, že Scholese měl naopak obrovský vliv na hru celého týmu a diktoval hru svého týmu tak, jak nikdo jiný v PL...

Reagovat
Swarley

a to je pořád to stejný dokola...Keano byl jen prase, Xabi s Mascheranem byli lepší, Giggs se jen vezl, Becks uměl jen přímáky, Suaréz je o levly jinde než Wazza, atd...

je to všechno jasný, jen ty počty titulů nějak nesedí...

Reagovat
smazaný uživatel

To, že mal Scholes viac kvalitných futbalistov okolo seba neznamená, že Xabi či Gerrard neboli lepší (alebo rovnako dobrí) ako porovnateľní borci na vašej strane. Ale nemali také množstvo (!) kvalitných hráčov okolo seba. Viac / menej trofejí z jednotlivcov nerobí lepších / horších futbalistov. Pri tituloch ide o káder / tím.

Ale chápem, že ty musíš prísť s ďalším argumentačnym failom, ako vždy.

Reagovat
Swarley

bavíme se o týmu, který naprosto dominoval celé Anglii...ty tady pohoňkáváš nad Gerrardem s VVD jako pomalu nejlepšími v historii fotbalu, ale musíš to mít něčím podloženo...neznám nic lepšího, než je výhra trofejí...nejlepší hráči kolem sebe tvoří vítězné týmy...

a u Scholese nebo u Giggse se nebavíme o jedné ušoulané PL nebo LM, ale o absolutní dominanci...a rozhodně to není štěstí, SAFova podpora u rozhodčích a nebo že si to jen tak náhodně na 20 let sedlo a oni všechno povyhrávali jenom proto, že v tom týmu prostě náhodou byli...vždyť to je úplně směšný...

Reagovat
smazaný uživatel

Nikto netvrdí, že ste nemali v minulosti napríklad z 20 sezón 18 lepších kádrov. Bavíme sa ale o jednotlivcoch, trubka.

Reagovat
Swarley

tak pak je to jen tvůj pocit a to si věř čemu chceš...

Reagovat
smazaný uživatel

Môj pocit je, že sa bavíme o jednotlivcoch? Alebo že ste mali takmer vždy lepším TÍM / KÁDER? Káder tvorí minimálne 18-22 kvalitných futbalistov. Porovnávať jednotlivcov z hľadiska tímových úspechov postráda logiku, to musí uznať každý, aj keď je mi jasné, že ty to z princípu neuznáš . To by bol lepší futbalista ako Gerrard aj napr. Fletcher.

Ak by hral Gerrad namiesto Scholesa za mancs, mali by ste menej titulov? Určite nie, minimálne tak isto by vás ťahal za titulmi ako Paul. Za to LFC, ak by mali Scholesa, by mali skvelého hráča, ale nikdy by nezohnali tak kvalitného borca na AM, ako bol Gerrard.

Reagovat
Swarley

jako když byl Scholes klíčovou postavou v drtivé většině těch titulů, tak mi to přijde jako dost pádný argument...nejlepší hráči tvoří nejlepší týmy...

ten druhý odstavec nemáš absolutně ničím podložený a budeš mi tu psát uraženě o nějakých argumentačních failech...jasný...

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, až na to, že Gerrard bol na AM o triedu dve lepší.

Reagovat
Swarley

ok, může být, ale pak byl Scholes na CM/DM o 10 tříd lepší než Gerrard

Reagovat
smazaný uživatel

Gerrard túto pozíciu hral minimálne, ako som písal, ale schopnosti na ňu mal porovnateľné ako Scholes.

Reagovat
Swarley

ani omylem

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
jenage

Ježiši.

Reagovat
smazaný uživatel

Pre všetkých členov mancs sekty:

Ol!ver 03.04.2020 01:05

Reagovat
cristiano.K.

DM ano, CM ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Nj, bol trochu výraznejší v defenzíve, ale to by dokázal aj Gerrard. Bolo by to ale plytvanie jeho ofenzívnym potenciálom.

Reagovat
Whitemedia

Že vás to furt baví, když se nikdy neshodnete..

Reagovat
smazaný uživatel

To mi je jasné, každý si nájde to svoje, je to subjektívne.

Reagovat
r.mrazik

pokus dobry...ale strelba uplne mimo terc...

Reagovat
r.mrazik

jinak samozrejme i po tom konci kariery scholese,kdy se vratil po pul roce,tak rict,ze nedelal spoluhrace lepsimi muze jen...Oliver no

Reagovat
smazaný uživatel

"rict,ze nedelal spoluhrace lepsimi muze jen" to som nenapísal, skús lepšie čítať.

Reagovat
smazaný uživatel

Wtf? Vždyť jsi přesně to doslova napsal. nebo to se jako chceš hádat o lepšími/lepších hracov?

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, pardon. Moj omyl. Myslené to bolo tak, že to nerobil v takej miere, ako Gerrard.

Reagovat
vodka

a pamatujes si, jak to vypadalo, kdyz se scholes vratil z duchodu s 22? sak si jen projdi tady preview a review...

Reagovat
smazaný uživatel

Mali ste veľa zranených, chýbal vám kvalitný hráč v strede a on sa vrátil vo forme. Nebolo to tak?

Detaily si nepamätám...

Reagovat
vodka

ani ne ve formě, ale vrátil se prostě dirigent.

Reagovat
smazaný uživatel

Gerrard mal z pozície deep lying playmaker (na papieri CM / DM, pozícia, ktorú hral Scholes) v sezóne 13/14 najviac asistencií spomedzi všetkých hráčov.

Jeho predposledná sezóna v LFC a prvá na pozícii, ktorú hrával Scholes celú kariéru:

34 zápasov, 24 výhier, 4 prehry.

13 gólov + 13 asistencií.

Opakujem sa - prvá sezóna, ktorú odohral takmer celú na tejto pozícii a to bol ďaleko od svojej top formy, že na to nemal? Zvládal to s prstom v riti na úrovni Scholesa a to mal najlepšie roky ako AM a CM (na rozdiel od Lampsa, ktorý hral viac sezón ešte vyššie ako Gerrard, preto mal aj viac gólov).

Reagovat
r.mrazik

nene...jen diky nemu vyhravali ti hraci tituly no...

urcite nedelal lepsimi hraci takove typy jako gibson a dalsi,kteri vedle neho vypadali jako dost slusny hraci....achjo

Reagovat
cristiano.K.

jen bych neřekl, že ryšavec nerobil ze svých hráčů lepší, v MU vždy byli lepší hráči než ryšavec

Reagovat
smazaný uživatel

Mňa najviac baví, keď oponenti napíšu, že Gerrard nemal na to hrať pozíciu Scholesa. Pritom tam hral len jednu sezónu, kedy nebol v top forme a s prstom v zadku si dal 13+13 z pozície rozohrávača zozadu. Ten chlap mal schopnosti na všetko, deep lying playmaker (CM/DM), box to box (CM), podhrot (AM), druhý útočník (second striker). Tak komplexných borcov bolo a je vo futbale veľmi málo...a to v juniorskom veku a vo veku 20+ zaskakoval na RB, RM .

Reagovat
Nadržený šimpanz

Schmeichel - Gallas, Terry, Carvalho, Bridge - Beckham, Scholes, Keane, Giggs - Cantona, CRonaldo

Reagovat
smazaný uživatel

Bridge?

Reagovat
Ligter

to jen kvůli tomu Terrymu

Reagovat
havrys99

Reagovat
mul

Čech - Neville, Terry, Rio, Cole - Vieira, Scholes, Gerrard - Giggs, Henry, CR

Reagovat
pingla

Místo Giggse Shearer nebo klidně Aguero a je to super a možná Toure místo Vieiry

A vynikající byl i Tony Adams, ale toho si moc nepamatuji

Reagovat
TheTopFootbaler

Taky bych asi ještě vyměnil Aguera za Giggse, jinak asi fakt top jedenáctka, no.

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
smazaný uživatel

hezký

Reagovat
technecium

Vyměň Scholese za Davida Silvu a Giggse za Aguera a dá se o tom uvažovat

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
mul

Dlhodobo najlepsi CM v PL a ja ho mam dat prec Keby sa jednalo o zostavu dekady suhlasim.

Reagovat
technecium

Sestava dekády by vypadala úplně jinak... I tak si myslím, že Silva je lepší než Scholes. Ten je neuvěřitelně přeceňovaný na základě toho, že hrál pod Fergusonem, ale vždycky měl vedle sebe daleko lepší hráče než byl on sám.

Reagovat
Swarley

Xavi Hernández called Manchester United FC's Paul Scholes "the best central midfielder I've seen"

Reagovat
r.mrazik

klid...v barcelone jsou vsichni precenovany,protoze maji vedle Messiho...

Reagovat
Swarley

komparz no

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
mistr129

A ten je zase přeceňovaný, protože má vedle sebe ostatní

Reagovat
technecium

Tak na sebe Xavi neviděl, že jo

Reagovat
r.mrazik

achmujboze..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pigeon

jo jo, odborník...to se hned pozná

Reagovat
Mastný Chobot

čo to jako je?

Reagovat
Whitemedia

fetování v karanténě

Reagovat
ondris

Gerrard vo svojom primetime bol najlepší, len škoda, že zrejme kvôli zraneniam neskôr prišiel z veľkej časti o svoju dynamiku, ktorá ho zdobila.

A Suárez najgeniálnejší striker aký hral ligu, to bola naozaj úroveň Messiho a Ronalda. Svoje najlepšie roky mal v Liverpoole, po odchode do Barcelony aj napriek číslam, ktoré tam mal to už nebol taký nárez ako u nás.

Reagovat
Front hell

Suarez byl hned za Henrym

Reagovat
smazaný uživatel

a ten za Drogbou

Reagovat
Front hell

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
pantondavo

Reagovat
Swarley

A před nema Wazza

Reagovat
Front hell

Reagovat
cristiano.K.

a to je pořád to stejný dokola...Keano byl jen prase, Xabi s Mascheranem byli lepší, Giggs se jen vezl, Becks uměl jen přímáky, Suaréz je o levly jinde než Wazza, atd...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

To jste zase tu ironii nějak nepochopili

Reagovat
cristiano.K.

tak když tam napíšeš tři kraviny a jedno správné porovnání, kdo se v tom má vyznat

Reagovat
cristiano.K.

ty seš velkej sympatak, tohe poselství jsem tu nedávno šířil

Reagovat
Front hell

Tohle poselství tady šíří jenom fanoušci Liverpoolu

Reagovat
cristiano.K.

Byla anketa Henry vs Aguero. Henry vyhrál dost jednoznačně přitom ho Aguero už v počtu branek překonal.

Reagovat
Front hell

Tak pokud se tady bavíme o nejgeniálnějším útočníkovi,tak počet branek je irelevantní. Ale samozřejmě je aguero taky dobré dělo, ještě když vezmeme v potaz že se mu ty zranění moc nevyhýbají.

Reagovat
cristiano.K.

nn, normálně kdo je lepší.

Reagovat
Front hell

Tak normálně je lepší henry,není o čem. To pochopili i lidi co hlasovali do té ankety

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Kľud. Najlepší je Silva.

Reagovat
technecium

bez debaty

Reagovat
rave

Tohle byl od Suaréze nejlepší celosezónní individuální výkon, co jsem měl možnost v PL vidět, a to o parník. To sebevědomí a z něj plynoucí řešení situací bylo neskutečné, v každém zápase mi dokázal vyrazit dech. Škoda, že to tenkrát se Stevenem nedotáhli. Kdyby Luis zůstal v LFC, tak je teď legenda po boku Henryho.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
YNWA__MSN

Takovyhle trapny a ubohy nadpis... Vejdelek

Reagovat
smazaný uživatel

https://imgur.com/a/m7QRw8L

Percentage of xG over/under performance since 2014/15

Reagovat
technecium

Lewa, Roncek who?

Reagovat
smazaný uživatel

Autor je zřejmě zaujatý a se špatným smyslem pro humor!

Reagovat
bbbauch

Nejvetsi radost mi udelal, kdyz se na OT nechal vyloucit po pul minute ve hre

Reagovat
bbbauch

*druhou nevetsi. Ta prvni je samozrejme tenhle slip❤️

Reagovat
tomasinho

Škoda, že to vůbec nebylo na OT.

Reagovat
smazaný uživatel

na Anfielde pod Woyom?

Reagovat
bbbauch

My bad, ale jsem rad, ze vam to taky utkvelo v pameti ❤️

Reagovat
vladis271

Reagovat
bbbauch

Vladisku, sice sem posledni dobou prispivas min, ale o to vic ses butthurt

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
mickey mouse
Reagovat
Coutinho10

teď jsem to sem chtěl dát....všimnul jsem si toho až teď, takže pojedu od začátku, ale těšim se

Reagovat
Coutinho10

to Burnley mě celkem štve, že ho nepustilo do Rangers ale aspoň si pak trochu zahrál a dal goly

Reagovat
mickey mouse

Jj je to škoda, myslím že Skotsko by mu sedělo. Ještě k tomu když ho Gerrard tak moc chtěl.

Reagovat
Coutinho10

aspoň teda, že se dostal na pár zápasů na hřiště, hrál v základu a dal góly, takže takový menší zadostiučinění, že pořád v to věří, ale jako v těch Rangers by mu hodně sedlo si taky myslim + ještě hrajou EL, takže zápasů by bylo dost, ikdyž konkurence je i v Rangers, kde je skvělej Morelos a tam se na 2 útočníky nehraje narozdíl od Burnley, ale jako musí to bejt frustrující pro něj, když chtěl odejít už i v létě a taky nic a teď v zimě vlastně chtěl hodně jít a ten tým se na to vysral, aby za něj hledal náhradu a všechny ty nabídky celkem zajímavý kromě Ruska...když vemu tu Anglii, tak WBA sice Championship, ale s velkou nadějí, že se do PL vrátí nebo Aston Villa pro něj asi byla velký lákadlo taky a asi byl Vydra i zoufalej, že by málem šel do Sparty ....to by ho ty lidi v Ostravě a tam kolem asi ukamenovali, kdyby podepsal právě ve Spartě, ale jak říkal, tak to nějaký spjatí s nějakým klubem v ČR moc nemá, takže asi by mu to nedělalo problém, ale lidi by to asi řešili daleko víc no každopádně tohle je pro mě velký překvapení...spíš jsem měl pocit, že se mluvilo o Slavii, že by ho chtěla a on měl nakonec nabídku ze Sparty....to by mě štvalo, ale tak držim mu palce, ať v zahraničí a ideálně v PL vydrží co nejdéle, ale jenom za předpokladu, že bude víc hrát...příští sezonu bude mít poslední rok smlouvy, jestli jsem to dobře pochopil, takže jestli Burnley bude chtít na něm něco získat, tak by ho asi mělo buď v létě nebo v zimě pak prodat, tak hlavně si dobře vybrat a snad třeba ti Rangers s Gerrardem nezapomenou a zkusí to znova

Reagovat
smazaný uživatel

19:25 Messiho letadlo dvakrát nouzově přistávalo

Soukromé letadlo Lionela Messiho muselo dvakrát nouzově přistát v Bruselu. Nejprve po devítihodinovém letu z brazilského Recife a podruhé jen po pár desítkách minut ve vzduchu, kdy mělo namířeno na Kanárské ostrovy. Není ovšem jisté, zda byl sám argentinský fotbalista na palubě.

To si jako Messi může lítat po světě, jo?

Reagovat
Pharrell

VIP hráč Barcelony , asi kvůli soukromým důvodům , kvůli rodině..

jinak těžko muže opustit karanténu..

Reagovat
Pharrell

**může

Reagovat
Salfovic

Má karanténu v tom letadlu.

Reagovat
Talker

Co si budeme povídat, Scholes a Gerrard jsou fotbalovější hráči ,než Lampard. Měli více talentu, byli technicky lepší - vybírat na základě talentu, tak se před Lamparda nacpe asi dost hráčů. Ale Lampard má jednu vlastnost, ve které je lepší, než všichni ostatní záložníci - schopnost dávat goly.

Scholes a Gerrard byli úžasní hráči, byli ikonami klubu, byli skvělí - ale podle mého bylo jejich největší kouzlo v tom, že byli tou tváří klubu. Reálně v rámci PL byli srovnatelní (či lepší) hráči na jejich pozicích - kdybych chtěl klasické CM, tak volím Xabiho, Vieiru. Pokud B2B, tak Essiena/Kanteho. Pokud kreativní CM, tak Modrič, Fabregas, KdB. Ale pokud chci golového záložníka, tak tam je jediná možnost - Lampard.

Ano, není nejkomplexnější, nejtalentovanější. Ale je nejlepší v tom, proč je na hřišti - dávat goly. A připravovat je. A to nejen v rámci Anglie, ale na světě, v tomhle srovnatelný záložník reálně není a ještě pár let nebude (než trošku doroste Mount).

Reagovat
Talker

Každopádně asi se nikdy neshodneme, protože každý je nejlepší v něčem jiném a vždy se najde schéma, kdy jeden je lepší než druzí dva.

Když vezmeme trofeje, tak je nejlepší Scholes (je otázka, nakolik to byl vliv Scholese a nakolik vliv Fergieho, ale ok).

Pokud jednu individuální sezonu, goly či asistence, tak Lampard.

A asi se najde i nějaká argumentace pro Gerrarda.

Reagovat
smazaný uživatel

Málo som písal, čo hovorí v prospech Gerrarda?

Reagovat
vladis271

aká je najlepšia gramatika španielčiny? Myslím knižku/ učebnicu. Najlepšie kombinácie čeština (slovenčina)/ španielčina. Alebo kľudne aj Angličtina/ španielčina (predpokladám, že bestseller bude práve táto kombinácia.

Je a som úplny zelenáč.

Reagovat
t0mmy33MCFC

delam na telefonu pres Duolingo app z Anglictiny do Spanelstiny a po nejakych dvou letech si myslim ze zaklady umim slusne, uz trochu trenuju v praci kde spolupracuju s kolegy ve Spanelsku a na dovolene v lete uz jsem na baru taky valel "dos mojitos y dos cervezas para lleva por favor"

Reagovat
t0mmy33MCFC

je to zabavnou, intuitivni formou.. muzes to delat kdykoliv kdekoliv, procvicuje se tam vyslovnost atd atd

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele