Bundesliga - preview 7. kola

01.10.2010, 08:44, aktualizováno 03.10.2010, 09:06
Previews
Poslední Stuttgart přivítá taktéž nepříliš dobře hrající Frankfurt, až poté ale budou na programu šlágry kola. Dobře hrající Leverkusen přivítá Werder Brémy, kterému se zatím nedaří podle představ, což se dá říct i o mistrovském Bayernu, jenž zavítá na hřiště rozjeté Borussie Dortmund...
VfB Stuttgart - Eintracht Frankfurt  (neděle 15:30)
Zatímco tahákem nedělních dohrávek sedmého bundesligového kola budou zajisté duely Borussie Dortmund s Bayernem Mnichov a Bayeru Leverkusen s Werderem Brémy, na diváky čeká i zajímavý zápas mezi VfB Stuttgart a Eintrachtem Frankfurt. Oba celky totiž potřebují nutně bodovat a tento zápas je jak pro hosty, tak pro domácí ideální příležitostí.

Zvláště hráči VfB mají co napravovat, protože jejich celku náleží až poslední příčka tabulky. Nyní mají skvělou možnost, jak před reprezentační pauzou vylepšit své postavení v soutěži. Nicméně zatímco na domácí scéně se Stuttgartu nedaří, na evropském jevišti vyloženě září a se šesti body vede svoji skupinu Evropské ligy.

Má to však i svá negativa a tím hlavním je vysoká vytíženost klíčových hráčů. Trenér VfB Christian Gross si proto stěžuje, že jeho hráči měli na zápas málo odpočinku. "Je zde velmi krátká prodleva mezi zápasy Evropské ligy a bundesligou, ale musíme do utkání s Frankfurtem dát vše a navázat na výkon proti Odense. Doufám že úspěch z tohoto zápasu nád pozitivně nabudí," uvedl před zápasem Gross.

Trenér hostů Michael Skibbe má snad poprvé od svého působení u Eintrachtu k dispozici kompletní kádr a bude se muset rozhodnout, které hráče postaví a které pouze posadí na lavičku náhradníků. Že to nebude jednoduchá volba, značí fakt, že po jednozápasové pauze se mu vrací opory Alexander Meier a Patrick Ochs, ale i bez nich dokázal Frankfurt minulé kolo porazit doma Norimberk. Přesto se očekává, že oba výše zmiňovaní hráči vyběhnou v základní jedenáctce.

To domácí mají marodku poměrně širokou a nejvíce je pálí pata v záložní formaci. Pro zápas je totiž mimo hru hned kvarteto středopolařů Mauro Camoranesi, Daniel Didavi, Johan Audel a Timo Gebhart, přičemž prvně jmenovanýž bude chybět z disciplinárních důvodů. Na marodce je stále i obránce Philipp Degen.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Celozzi, Tasci, Delpierre, Molinaro - Kuzmanović, Bah - Träsch, Gentner - Pogrebňak, Cacau
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Nikolov - Jung, Chris, Franz, Tzavellas - Ochs, Schwegler, Meier, Köhler - Halil Altintop, Gekas
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.40 - 3.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - Werder Brémy  (neděle 17:30)
V nedělní podvečer se v BayAreně střetnou týmy, které vyznávají útočný fotbal a zastupují bundesligu v pohárové Evropě. Leverkusen i brémský Werder i letos patří k adeptům na nejvyšší příčky, ačkoliv to zatím potvrzuje spíše jen prve jmenovaný celek.

Bayer 04 i po odehrání dosavadních šesti zápasů tohoto kola zůstává na páté příčce, a pokud by nyní zvítězil, posunul by se na místo, které na konci sezóny zaručuje předkolo Ligy mistrů, tedy veliký cíl "farmaceutiků". Ovšem aby na něj Leverkusen dosáhl, bude se muset ještě hodně zlepšit a pokračovat tak v trendu z posledních dvou kol, kdy nejprve v nastavení udolal doma Frankfurt a poté si odvezl čtyřgólový triumf ze hřiště tápajícího VfB Stuttgart.

Dobře si Heynckessovi hoši vedli i v Evropské lize na hřišti obhájce titulu Atlética Madrid, proti němuž byli lepším týmem a ani remíza 1:1 není rozhodně zlá. Jupp Heynckess se posléze rozhodl pro neobvyklou věc a dal hráčům v pátek volno. "Po zápase v Simferopolu jsme normálně trénovali a pak jsme prohráli s Mönchengladbachem. Prostě nyní zkusíme něco jiného," uvedl zkušený trenér.

To Werder si v pohárech už nevedl tak dobře, na půdě posledního vítěze Ligy mistrů Interu Milán inkasoval debakl 0:4 a nenavázal tak na vydřené vítězství 3:2 ze severoněmeckého derby proti Hamburgu. "Nesoudil bych Werder podle zápasu v Miláně, nýbrž podle vítězství nad HSV. Jejich tým umí reagovat na negativní výsledky a je velmi nebezpečný, protože má dobrou strukturu, skvělou organizaci hry a výborný pohyb," pronesl Heynckess.

To jeho protějšek Thomas Schaaf byl ke svému mužstvu daleko kritičtější, zvlášť když sedm bodů ze šesti ligových zápasů je na brémské poměry ukrutně málo. "Musíme si to důkladně probrat, abychom se zlepšili. Celý tým nepředvedl v Miláně to, co je v Lize mistrů nutností," prohlásil dlouholetý kouč týmu od řeky Weser.

Schaafa kromě špatné formy trápí i početná marodka, v posledních dnech se k dlouhodobě zraněným Naldovi, Boenischovi a Vanderovi přidali i Fritz, Borowski, Frings a znovu také Wagner s Pizarrem. "Nemusíme ale kvůli tomu bláznit, stále máme tým, který se může s Leverkusenem měřit," zůstává Schaaf v klidu. Na straně Leverkusenu jsou mimo hru také zvučná jména - Ballack, Kießling, Castro a Renato Augusto.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Adler - Schwaab, M. Friedrich, Hyypiä, Kadlec - Vidal, Reinartz, Balitsch, Barnetta - Derdiyok, Helmes
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - Pasanen, Mertesacker, Prödl, Silvestre - Bargfrede, Wesley - Arnautović, Hunt, Marin - Hugo Almeida
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.40 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - Bayern Mnichov  (neděle 17:30)
Rozjetá Borussia Dortmund je zatím jako jediná schopna stíhat neomylného lídra z Mainzu a už dlouho se nestalo, aby do prestižního utkání proti Bayernu vstupovala v tak dobré pozici. Mnichovský obhájce bundesligového titulu má navíc nůž na krku a ve šlágru kola potřebuje stůj co stůj zabrat.

Vzájemné duely BVB proti FCB byly vždy ozdobou německé nejvyšší soutěže, od období kolem přelomu tisíciletí ale měli pravidelně navrch Bavoři, kteří také poměrně suverénním způsobem opanovali poslední tři střetnutí. Dnes bude mít utkání o to větší náboj, že favoritem bude po delší době domácí tým, který má oproti soupeři navrch sedm bodů.

Borussia v minulých dvou sezónách pod Jürgenem Kloppem zaspala úvod a vše pak naháněla na jaře, nyní však zažehla motory hned ve druhém kole a pětizápasová vítězná šňůra hovoří za vše. V posledních týdnech formu vestfálského týmu odnesl na svém hřišti rival Schalke či St. Pauli, kteří doma prohráli 1:3, a především pak Kaiserslautern, jenž z Westfalenstadionu (popř. Signal Iduna Parku, chcete-li) odjel s pětigólovým výpraskem.

Dortmundský rozlet zastavila až v Evropské lize Sevilla, která toho sice příliš nepředvedla, šťastně si ale do Andaluzie odvezla jednobrankové vítězství. "Chlapci jsou samozřejmě trochu zklamaní, zároveň ovšam také hrdí na svůj vlastní výkon. Musíme mít radost z toho, jakým způsobem jsme se prezentovali. Pro náš vývoj je lepší hrát tak, jak jsme včera hráli, než hrát špatně a nějak vyhrát 1:0," mluvil v pozitivním smyslu na páteční tiskovce trenér Klopp.

Lépe si v pohárovém utkání vedl Bayern, který sice výkonem v Basileji nepřesvědčil, díky dvěma zásahům Schweinsteigera si ovšem odvezl výhru 2:1 a v Lize mistrů ještě neztratil bod. Jiná káva už je to v domácí soutěži, s vyrovnanou bilancí dvou vítězství, dvou remíz a stejného počtu porážek samozřejmě nemohou být v Mnichově spokojeni, zvlášť když ke všemu mají záporné skóre a podle počtu branek nejhorší ofenzivu v celé soutěži.

Nic dobrého pro bavorský celek neznamenalo ani poslední kolo, z jeho Allianz Areny si odvezl vítězství momentální lídr ligy Mainz. "Už nemáme k dispozici žádnou výmluvu, musíme vyhrát," má jasno kapitán Mark van Bommel. "Tlak na mužstvo není jiný, než kdybychom byli o tři body před Dortmundem, protože my jsme vždy pod tlakem, abychom vyhráli. Samozřejmě ale není dobré, že na soupeře máme takovou ztrátu," poznamenal k situaci Louis van Gaal.

Nizozemský kouč má mimo hru mladíky Contenta a Alabu, nejistý je start Altintopa. Na marodce samozřejmě stále zůstává také hvězdné duo R+R. "I když Ribéry a Robben nemohou hrát, tak Bayern stále disponuje skvělými hráči a navíc přicestuje hodně motivován," domnívá se Klopp. Ten nemůže využít stále Kehla, Dedého, Kringeho, Zidada a Hajnala, na vážkách je pak zdravotní stav hráčů pro pravý kraj hřiště, Owomoyely a Götzeho.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Sahin - Blaszczykowski, Kagawa, Großkreutz - Barrios
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Butt - Lahm, van Buyten, Badstuber, Pranjić - van Bommel, Schweinsteiger - Hamit Altintop, T. Müller, Kroos - Klose
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.35 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Norimberk - Schalke 04  (sobota 15:30)
Sobotní odpoledne na E@syCredit Stadium nám nabídne střet domácího celku 1. FC Norimberk se Schalke 04. Ačkoliv Norimberk se se šesti body na svém kontě nachází na 14. příčce, hosté jsou na tom ještě hůře a patří jim až předposlední místo tabulky. A právě to přijíždějí změnit.

Königsblauen v týdnu porazili doma Benficu Lisabon v utkání Ligy mistrů a alespoň částečně si tak spravili nepovedený start do domácí soutěže. Nyní by chtěli přenést svojí dobrou formu i do bundesligy. "Bodově zaostáváme za zbytkem ligy a musíme sbírat body, jak jen to bude možné," nabádá své svěřence kouč Felix Magath. "Když se nám nedaří bodovat na domácím stadionu, musíme holt body sbírat venku. Výhra v Lize mistrů nás psychicky vzpružila, zvlášť udržení čistého konta nás potěšilo," dodal Magath.

Domácí minulé kolo podlehli na výjezdu Eintrachtu Frankfurt, a tak budou chtít toto zaváhání před domácím publikem napravit. Nečeká je však lehký soupeř, protože proti Königsblauen se jim dlouhodobě nedaří - naposledy dokázali Schalke porazit 11 let zpátky. Trenér Norimberku Dieter Hecking ale věří, že jeho hráči dokáží toto prokletí prolomit. "Jako tým fungujeme lépe než Schalke. Mají hodně kvalitní kádr, ale přesto jen čtyři body na svém kontě," narážel na špatné výkony svého soupeře Hecking.

"Nešťastně jsme přišli o výhru doma s Freiburgem, ale zase jsme ukořistili po bodu v zápasech s Leverkusenem či Hamburkem, což se moc nečekalo. Pokud porazíme doma Schalke, bude to dobré," řekl kouč domácích před zápasem. Velkou vzpruhou pro Bavory je návrat kapitána Andrease Wolfa do sestavy. Naopak útočníci Christian Eigler a Rubin Rafael Okotie do utkání nebudou moci zasáhnout a Albert Bunjaku je stále dlouhodobě zraněný. Hosté přijeli do Norimberka bez Tima Hooglanda, Christiana Pandera a Levana Kenii.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Judt, Nilsson, Wolf, Pinola - Hegeler, Simons - Ekici, Gündogan, Frantz - Schieber
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Neuer - Uchida, Höwedes, Metzelder, Schmitz - Jones, Rakitić - Farfán, Jurado, Raúl - Huntelaar
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 3.30 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SC Freiburg - 1. FC Köln  (sobota 15:30)
Freiburgu se sice v posledních zápasech přestalo dařit a dvakrát v řadě prohrál 1:2, přesto ale mohou být v jihoněmeckém klubu s dosavadním průběhem sezóny vcelku spokojeni a se sebevědomím vyhlížet dalšího soupeře. Tím bude 1. FC Köln, který se doposud mohl radovat pouze jedinkrát.

Loňský nováček z Kraichgau má prozatím vyrovnanou bilanci tří vítězství a tří proher, vše z jeho pohledu ale mohlo být lepší, kdyby alespoň nějaký ten bodík vytěžil ze zápasů proti Schalke a ve Wolfsburgu. Se soupeři zvučnějšího jména odehrálo SC dvě poměrně vyrovnané partie, ale pokaždé o branku prohrálo a hlavně po neúspěchu z "vlčího hradu" trenér Robin Dutt věděl, kde tkví kámen úrazu: "Největší deficity máme při standardních situacích."

Lodivod skromného celku se navíc nyní musí vypořádat s početnými absencemi, mezi nimiž "vyniká" především zranění kapitána a šéfa obrany Butschera. "To je samozřejmě velká ztráta, Heiko má u nás důležitou roli jak na hřiši, tak i mimo něj," uvedl Dutt. Mimo hru jsou relativně nově také Bechmann a Yano, už delší dobu pak nehrají Krmaš, Banović a Flum.

Na druhé straně Kozlové opět předvádějí svá klasická vystoupení, nepříliš bohatá na góly. Po sedmi obdržených brankách z úvodních dvou kol 1. FC v následujících čtyřech partiích inkasovalo už jen třikrát, samo se ale zmohlo jen na dvě trefy a hlavně proto se momentálně pohybuje těsně nad hranicí sestupu s jedinou výhrou a dvěma remízami.

Obrat k lepšímu ale možná znamenalo poslední kolo a remíza 1:1 s Hoffenheimem, při které mohli fanoušci Kölnu vidět své miláčky hrát solidní fotbal. "Pro mě je důležité, abychom i nyní hráli podobně angažovaně," uvedl kouč Zvonimir Soldo, který zavelel k odjezdu do místa konání dříve než obvykle. "Jeli jsme předčasně, protože je to pro nás velice důležitý zápas," řekl chorvatský trenér, který má po McKennovi, Schorchovi, Chihim a Ishiakovi nyní mimo hru i Freise.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Pouplin - Mujdža, Barth, Toprak, Bastians - Schuster - Abdessadki, Rosenthal, Makiadi, Nicu - Cissé
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Mondragon - Brečko, Geromel, Mohamad, Ehret - Petit - Clemens, Lanig, Matuschyk, Jajalo - Podolski
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.20 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
1. FSV Mainz 05 - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Senzačně hrající Mainz má na dosah vyrovnání bundesligového rekordu v počtu výher za sebou a před jeho umem se už musely sklonit věhlasnější celky, než jakým je při vší úctě Hoffenheim. Ten se ale také drží nahoře a po třech hubenějších kolech se bude chtít vrátit na vítěznou vlnu.

V žádné z ostatních předních evropských soutěží momentálně není k nalezení tým, který by svojí ligou procházel tak suveréně jako Mainz. Už loni coby bundesligový nováček platil za největší příjemné překvapení sezóny a letos je to přímo senzace - šest vítězství v řadě mluví jasnou řečí. Před mladou družinou z Bruchwegu už musel být varován ve čtvrtém kole Werder Brémy či před týdnem Bayern Mnichov, oba tyto velkokluby ale v domácím prostředí na Mainz nestačily.

Nyní ke všemu mají Tuchelovi hoši na dosah sedmou výhru v řadě, což se takto na začátku sezóny doposud povedlo jen Kaiserslauternu před devíti lety a Bayernu v roce 1994. "Jsme teprve v sedmém kole, ještě přijde mnoho dalších zápasů. Zůstáváme soustředění na každý další zápas," odmítá mít Thomas Tuchel hlavu v oblacích a snít třeba o titulu. Do karet mu ovšem hraje i dobrý zdravotní stav jeho hráčů, nastoupit nemohou stále jen Müller a Šimák.

První tři kola byl stoprocentní i Hoffenheim a jeho dobrý vstup do soutěže odnesly hlavně Brémy a Schalke, poté ale přišly remízy v Kaiserslauternu a Kölnu, mezi nimiž TSG 1899 doma nešťastně prohrálo s Bayernem. I přes slušné čtvrté místo to ale v týmu vře, minule totiž byl už po poločase vystřídán šéf obrany Josip Šimunić a hodně nelibě to nesl.

S Ralfem Rangnickem si tak vyměnil pár jizlivých slov přes média, hoffenheimský trenér mimo to ale také pěl ódy na nejbližšího soupeře. "Není náhoda, že vyhráli na Bayernu a v Brémách nebo otočili tříbrankové manko ve Wolfsburgu. Tohle vše důvěrně vypovídá o kvalitě jejich týmu. Navíc mým představám o fotbale se nejvíce přibližují," nešetřil chválou Rangnick. I ten nemůže využít dva dlouhodobé marody Obasiho s Jaisslem, zcela zdráv ovšem není ani Rudy.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Wetklo - Zabavník, Svensson, Noveski, Fuchs - Karhan, Polanski, Soto - Holtby - Allagui, Szalai
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Starke - Beck, Šimunić, Vorsah, Compper - Weis, Luiz Gustavo, Salihović - Mlapa, Ibišević, Ba
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.35 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Mönchengladbach - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Velmi zajímavý souboj svedou v Borussia Parku domácí Mönchengladbach s Wolfsburgem. Oba celky měly naprosto odlišný start do ligy. Zatímco Borussia se po vysoké výhře z 2. kola nad Bayerem Leverkusen vyhřívala na druhém místě tabulky, Wolfsburg byl bez bodu na jejím opačném konci. Po 6. kole se situace obou mužstev přesně obrátily. Vlci třikrát v řadě vyhráli a stoupají tabulkou vzhůru, kdežto Gladbach se propadá níž a níž.

Je proto zřejmé, že favoritem budou hosté, i když domácí dokáží překvapit, když se to nejméně čeká. Přesto trenér Wolfsburgu Steve McLaren věří, že jeho tým si jede do Mönchengladbachu pro tři body. "Tři výhry během 7 dní nás nesmírně vzpružily. Chceme na těchto výkonech stavět, protože náš přístup je pro zápas s Borussií klíčový. Další výhra je pro nás velmi důležitá," uvedl anglický lodivod.

Velkým problémem pro domácí bude absence ústřední postavy defenzívy Roela Brouwerse, který byl minulé kolo vyloučen a byl mu udělen čtyřzápasový distanc. "Pokusíme se délku jeho trestu zkrátit. Je pro mne nepochopitelné, že Roel který za celou minulou sezónu obdržel jen jednu žlutou kartu a je znám jako férový hráč, dostane čtyřzápasový trest za běžný faul na míč. Doufám, že disciplinární komise toto zohlední," spoléhá na soudost příslušných orgánů trenér Gladbachu Michael Frontzeck.

Nicméně alespoň pro toto utkání se domácí budou muset bez Brouwerse obejít a v obraně tak proběhne menší rošáda. Protože je zraněný i druhý stabilní stoper Brazilec Dante, vyběhne do zápasu zbrusunová stoperská dvojice Anderson - Daems, přičemž se kapitán Deams přesunu na střed z postu levého beka. Na jeho původní pozici pak nastoupí Sebastian Schachten, který zrovna nepatří mezi ostřílené bundesligové hráče a toto utkání bude pro něj příslovečným křestem ohněm. Hosté budou postrádat pouze dvojici Arne Friedrich a Karim Ziani.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Bailly - Levels, Anderson, Daems, Schachten - Bradley, Marx - Herrmann, Arango - Reus, Idrissou
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Pekarík, Kjaer, Barzagli, M. Schäfer - Hasebe, Josué, Kahlenberg - Diego - Grafite, Džeko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.35 - 3.40 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Hamburger SV - 1. FC Kaiserslautern  (sobota 15:30)
V hamburské aréně se v sobotu odpoledne utkají týmy, jejichž působení v prvních kolech nové sezóny jsou zatím hodně podobná. Hamburger SV i Kaiserslautern se po dvou úvodních výhrách vyhřívaly na špičce tabulky, jenže v následujících čtyřech utkáních se jim už nedařilo dle představ.

Zvlášť složité je to pro severoněmecký celek, který v létě vhodně posílil a byl pasován do role jednoho z favoritů soutěže, po výhrách nad Schalke a ve Frankfurtu ji ale přestal plnit. Už plichty s Norimberkem a městským rivalem St. Pauli byly málo, poslední týden dopadl ovšem ještě hůř - i přes dobrou hru HSV prohrálo jak doma s Wolfsburgem, tak i v prestižním severském derby na hřišti Werderu Brémy.

"V posledních dvou zápasech jsme nehráli špatně, ale to samo o sobě nestačí. Pro vítězství musíme na hřišti více investovat a musíme zlepšit obranu. Je čas hrát zase jednou na nulu," promluvil jeden z nejzkušenějších, český záložník David Jarolím. Trenérovi Arminu Vehovi dělá starosti rozrůstající se marodka, která momentálně čítá již osm jmen - chybějí především Aogo, Guerrero, Petrić a nově také Demel s Jansenem, kteří jsou ale "pouze" nemocní.

Ďáblové z Betzenbergu stejně jako soupeř ztratili šmrnc ze srpnových kol a na výhry v Kölnu a nad Bayernem už mohou jen vzpomínat. Těsnou prohru v derby na Bruchwegu a debakl z Dortmundu nevyžehlila ani remíza s Hoffenheimem a v minulém kole navíc padla tvrz stadionu Fritze Waltera - i přes dobrý výkon domácích si hosté z Hannoveru odvezli po nejtěsnější výhře všechny body.

"Utkání jsme dobře odehráli, i když naše kvalita zakončení nebyla příliš vysoká," vrátil se na tiskovce k poslednímu zápasu trenér Marco Kurz. "Naše efektivita před branku se musí rychle zlepšit. Když se naskytne možnost, musíme jí využít. V této sezóně jsme už prokázali, že jsme toho schopni," dodal kouč Lauternu, který po sérii neúspěchů zřejmě sáhne do sestavy, na čemž by měli vydělat Čech Morávek a Slovák Nemec. Zranění jsou i nadále Šimůnek, Rivić a Amri.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Rost - Rincón, Westermann, Mathijsen, Zé Roberto - Jarolím, Tesche - Pitroipa, Elia - Choupo-Moting, van Nistelrooy
1. FC Kaiserslautern - pravděpodobná sestava:
Sippel - Dick, Amedick, Rodnei, Jessen - Tiffert, Bílek, Morávek, Iličević - Nemec, Lakić
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.95 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hannover 96 - FC St. Pauli  (pátek 20:30)
Páteční předehrávku tentokrát obstarají dva skromné týmy, které zatím zrovna nenaplňují předsezónní prognózy. Zvlášť Hannover vše postavil na hlavu a aktuálně prožívá nejlepší start do bundesligového ročníku ve své historii a úplně zle na tom není ani nováček ze St. Pauli.

Na jaře se dolnosaský celek jen tak tak zachránil a po ostudném vypadnutí z prvního kola DFB-Pokalu se předpokládalo, že i letos bude balancovat na hraně, ovšem Slomkovi hoši protzatím předvádí úplně něco jiného a jejich průběžné třetí místo je druhým největším překvapením dosavadního průběhu soutěže. "Euforie není nic špatného, ale měli bychom se držet stále při zemi. Fanoušci každopádně snít mohou a ani hráči by jistě neměli nic proti dalším výhrám," uvedl Mirko Slomka.

Jeho tým se potřetí ve dvou týdnech střetně se severoněmeckým týmem - zatímco ve Wolfsburgu si přispal zatím jedinou porážku, tak Brémy přejel čtyřmi góly. V posledním zápase pak vyhrál v Kaiserslauternu, přišel ale o útočníka Ya Konana, který si poranil koleno a na marodce doplnil Eggimanna, Andreasena, Carlitose a Lalu. Jeho útočný parťák Abdellaoue se naopak z lehkého otřesu mozku vzpamatoval a měl by i dnes hrát.

St. Pauli prozatím stejně jako jeho soupeř venku vyhrálo dva zápasy ze tří a v tomto ohledu tak patří mezi bundesligovou špičku, na domácím stánku to ale už tak slavné není. Je ale nutností poznamenat, že jeden bod ze soubojů proti Hoffenheimu, HSV a Dortmundu není nic, nad čím by se mělo dlouho lomit rukama. Díky výhrám v Gladbachu a Freiburgu se ale zatím bojovníci z Kiezu drží na desátém místě.

"Tabulka je momentálně trošku divná, ale to jen reflektuje fakt, že každý může porazit každého. V jiném smyslu to také znamená, že utrácení mnoha peněz nikomu nezaručí top trojku," prohodil trenér Holger Stanislawski. Lodivod menšího z hamburských týmů má dlouhodobě mimo hru Morenu a Sukutu-Pasa, ke kterým se na tři týdny přidal pravý bek Rothenbach a také nemocný Eger.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Fromlowitz - Cherundolo, Haggui, Pogatetz, C. Schulz - Schmiedebach, Pinto - Stoppelkamp, Rausch - Forssell, Abdellaoue
FC St. Pauli - pravděpodobná sestava:
Kessler - Lechner, Zambrano, Thorandt, Oczipka - Boll, M. Lehmann - Takyi, Hennings, Naki - Ebbers
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.35 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.1. FSV Mainz 05660014:518
2.Borussia Dortmund650116:515
3.Hannover 96641111:713
4.TSG Hoffenheim632111:611
5.Bayer Leverkusen632113:1011
6.VfL Wolfsburg630311:109
7.SC Freiburg63038:99
8.Hamburger SV622210:108
9.Bayern Mnichov62225:68
10.FC St. Pauli62137:87
11.1. FC Kaiserslautern62138:117
12.Werder Brémy62139:147
13.Eintracht Frankfurt62049:86
14.1. FC Norimberk61325:76
15.1. FC Köln61235:105
16.Borussia Mönchengladbach612310:195
17.Schalke 0461147:124
18.VfB Stuttgart610511:133

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (86)

Přidat komentář
smazaný uživatel

neprohra domácích

Reagovat
smazaný uživatel

BvB prohrálo, Bayern vyhrál ideální rozložení karet pro podcenění soupeře

Reagovat
Arne

Tak podcenit současné BVB, to už by byl kumšt... Ale vy jste asi podcenili i Mainz, takže možný to je.

Reagovat
smazaný uživatel

u Mainzu je to umocněné také tím, že nechtěli platit předražené Mnichovské hotely (z důvodů Oktoberfestu), takže přiletěli až v den utkání

Reagovat
Arne

Tak tady mi trochu uniká souvislost.

Reagovat
smazaný uživatel

hráči Mainzu nebyli tak odpočatí, jako kdyby spali v Mnichově... a měli v zádech cestu letadlem...

...nevím, jestli se taky nepočítalo s tím, že hráči MSV budou unavení...

Reagovat
Arne

Aha, tak to první už chápu... Ale zase jsem ztracen s tou druhou částí a MSV.

Reagovat
smazaný uživatel

Fanoušci bundesligy, bude zítra Raúl hrát? Děkuji za odpověď.

Reagovat
Arne

Měl by, začíná se rozjíždět... Jedinou hrozbou je ještě líp hrající Farfán a fakt, že v diamantu oba hrát nemůžou. Ale Raúl nastoupí, na takových 95 % jo.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

ahoj, hele, jak nám klesnul počet účastníku na Hajduk, tak se nám to začíná prodražovat. Tím pádem DD nedávám, já určo ne ale zeptám se kluků, co oni a dám ti echo, co a jak

Reagovat
Arne

Dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mám menší dilema, kterému šlágru se budu věnovat kolem páté hodiny, jestli CFC - Arsenal nebo BVB - Bayern, ale nakonec se asi rozhodnu pro BL.

Reagovat
tomasinho

Rozhodně. Chelsea - Arsenal zase bude nuda.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

takovej kvíz, víte, který hráč BVB dostal červenou kartu, když dal facku svému spoluhráči a pak, který hráč Dortmundu byl vyhlášen nejlepším gólmanem kola i když je původně "povoláním" úplně něco jiného?

Reagovat
Arne

První se nechám podat, to druhé jen samozřejmě Jenda Koller...

Jinak ten zápas s Hansou je už skoro vyprodán, na sezení kompletně, na stání zbývalo včera večer posledních 1500 lupenů... Dneska se pokusím to nějak ošéfovat, protože tam chci bejt, ale moc dobře to nevypadá.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to na nás kašli pač bůh ví, kdy je uvidím No, to první je Jens Lehmann, naběhl takhle na Marcia Amorosa že ztratil míč či vyrobil chybu a dal mu facku a za to dostal červenou

Reagovat
Arne

Jj, je mi to jasný... Ono já na to čumim s otevřenou hubou... V pátek dopoledne s tím začali, večer hráli s Aalenem a včetně permic bylo zabráno zhruba deset tisíc. Během včerejška ale byla invaze a skoro všecko je pryč. Já čekal, že to bude rychle, ale tohle mě udivilo.

Reagovat
smazaný uživatel

kolik mají kapacitu? Ono je možnost, že se třeba budou lupeny prodávat v den zápasu. Ty lístky, které si třeba nevyzvednou permamentkáři?

Reagovat
Arne

Nevím, jak to tam chodí... Kapacita je myslím 31 500, ale tady určitě bude zkrouhlá tak na 29 000.

Reagovat
M11

BVB

Reagovat
herbage

Kde jsou fanoušci Bayernu před tímto těžkým zápasem? Žáný "Bayern je gigant" a podobně?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

sleduj dneska lech od 14:45 hra v belchatowe tipujem x

Reagovat
smazaný uživatel

máme kvalitní support

Reagovat
stas87

kde to pozeras?ja na myp2p.eu a kvalita nic moc atdhe sa mi seka

Reagovat
smazaný uživatel

našel sem nějakou stránku ale usnul sem u toho

Reagovat
Arne

ALEC pod zápasem, ten nezklame nikdy.

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, v tu dobu jsem nejspíš ještě spal a stěžoval si, že mne bolí hlava

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, v tu dobu jsem nejspíš ještě spal a stěžoval si, že mne bolí hlava

Reagovat
herbage

Tak tebe jsem namysli zrovna neměl

Reagovat
smazaný uživatel

dnes to vidim na remizu 2:2 a aj to budem velmi spokojny ked to takto skonci uznavam ze dortmund je favorit a to nam vyhovuje vzdy sa nam lepsie hralo a hra ked sme povazovani za papieroveho outsidera a s toho mozeme dnes len vytazit ...chlapci drzte sa dnes

Reagovat
herbage

Tak vy dokážete vyhrát zápas z ničeho, takže neřekl bych, že Dortmund je favorit. Spíše domácí jsou v lepší formě a je otázka, jestli toho i využijí

Reagovat
smazaný uživatel

v bundeslige to momentalne neplati ze dokazeme vyhrat zapas z nicoho...v Bazileji sa nam to podarilo ale v domacej sutazi a este proti rozbehnutemu dortmundu neviem neviem

Reagovat
herbage

No, myslím právě vaše výsledky z LM. A Borussia v EL taky prohrála se Sevillou, takže právě proto bych vás nepodceňoval

Reagovat
smazaný uživatel

no uvidime

Reagovat
JIMMY-PO

Dortmund

Reagovat
Arne

Když před devíti lety Kaiserslautern a před nějakými patnácti Bayern vyhráli všech prvních sedm zápasů, na konci byl mistrem Dortmund. Letos by tomu mohlo být stejně.

Reagovat
jv

To by byla paráda, hlavně to musíme zvládnout dneska.

Reagovat
smazaný uživatel

když už by to nebyl Bayern, tak by to bylo pěkné, Kloppovi bych to přál (ale Bayern by musel vyhrát aspoň DFB-Pokal)

Reagovat
smazaný uživatel

schwarzgelb

Reagovat
smazaný uživatel

Gómez v základu! konečně

Reagovat
smazaný uživatel

...jinak ten chorál "nananananananá Boorusiaaa" je z "dílny" Besiktase?

Reagovat
Arne

Asi to pochází z Turecka, ale já to viděl, resp. slyšel hlavně u Galatasaraye... Zřejmě to tam má každej druhej.

Reagovat
smazaný uživatel

ok, já jen, že to právě od Besiktase převzala i Viktorka a teď jsem to prvně slyšel u BvB

Reagovat
Arne

BVB už to musí mít minimálně takový čtyři roky. Těžký říct, kdo první.

Reagovat
smazaný uživatel

je to možný snad poprvé jsem chytl stream s dobrým zvůkovým přenosem z tribun, tak jsem si toho všiml až dnes

Reagovat
jv

Jj, používáme to už delší dobu.

Reagovat
smazaný uživatel

Mario a to tu akci tak pěkně van Bommel rozjel

Reagovat
smazaný uživatel

...ale snaží se, dneska by mu to tam konečně mohlo spadnout

Reagovat
jv

Goméz hraje dneska dobře, Klopp si to musí v kabině "srovnat".

Reagovat
smazaný uživatel

jj, jinak mne překvapuje Großkreutz a Bender

...jinak co je s Götzem? (asi mi něco uniklo)

Reagovat
Arne

Nečteš preview... Že bude Götze s Owomoyelou asi mimo hru, o tom se vědělo.

Reagovat
jv

Tak Götze s Owomoyelou jsou pro dnešek mimo.

Reagovat
Arne

Zatím docela zklamání, hlavně ze strany Borussen. Bayern dobře přistupuje, nenechává prostory, vpředu Gómez oživení. Snad se BVB zvedne, ve finálce je zatím bezzubý.

Reagovat
jv

Reagovat
slovaňáák

Gomez nám celkem slušně zatápí Druhej poločas by se měl z naší strany z naší strany zlepšit nebo jinak budeme rádi vůbec za bod..

Reagovat
slovaňáák

Z toho mohl bejt pěknej vlastňáček

Reagovat
Arne

Hiddink se přijel podívat na Nuriho, no konečně.

Reagovat
jv

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
slovaňáák

Lucaaaaaaaaaaaas

Reagovat
Arne

Oleee, jetzt kommt der BVB!!!

Reagovat
jv

Lucas

Reagovat
smazaný uživatel

faaakt paráda van Buyten se zraní při simulování (po přistrčení Schmelzerem) a Demichelis už po pěti minutách udělá tohle

Reagovat
slovaňáák

Hooohoooo výstavníííí

Reagovat
Arne

Skvěle Nuriiii

Reagovat
smazaný uživatel

Micha bych nechal jít pěšky domu

Reagovat
Arne

Kdyby se tak ztratil v nějakejch těch lesích, co?

Reagovat
smazaný uživatel

bude stačit, když dojde strašně vyčerpanej, že si bude chtít vzít dovolenou a odletí do Argentiny

Reagovat
smazaný uživatel

...jinak by to chtělo 3. střídání

Reagovat
jv

Výborně Nuri, výborně...

Reagovat
jv

Demichelis zase "perlí", ten to dneska dohrát nemusí.

Reagovat
smazaný uživatel

ten to dohrát nesmí aspoň by Bayern hrál zase jenom proti 11 hráčům

Reagovat
jv

Ou Lucas, to byla škoda.

Reagovat
slovaňáák

Ouu škoda.. Zatím druhá půle o dvě třídy lepší než první Hodně pomohl ten první gól

Reagovat
jv

A hodně pomohla i přestávka a v ní "proslov" Kloppa.

Reagovat
slovaňáák

Každopádně.

Reagovat
slovaňáák

Náááádhera

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Konečně jsme doma dokázali porazit Bayern, i když nám hodně pomohl Demichelis, ale za druhou půli jsme si vyhrát zasloužili.

Reagovat
slovaňáák

Bayern druhou půli odešel, jediná pořádná akce v druhý půli byli ty dvě Oličovi střely v ani ne deseti vteřinách, jinak sbírali žlutý karty.

Reagovat
jv

Teď budou hodně dole a navíc jim nepřidá ani ta repre pauza.

Reagovat
slovaňáák

To určitě, ale to je jen a jen dobře pro nás.

Reagovat
jv

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele