Anglická Premier League - souhrn 32. kola

09.04.2011, 15:41, aktualizováno 11.04.2011, 22:59
Komentáře a souhrny
Očekávanou anglickou pondělní dohrávku mezi Liverpoolem a Manchesterem City na Anfield Road jasně opanovali domácí, kteří už v prvním poločase soupeři nasázeli tři góly a zaslouženě si připisují tři body. Dvěma góly se blýskl Andy Carroll, jenž se tak poprvé mohl zaradovat z gólu v červeném dresu, třetí přidal Dirk Kuijt...

Liverpool FC - Manchester City 3:0

11.04.2011 21:00

Góly: 13. Andrew Carroll, 34. Dirk Kuijt, 35. Andrew Carroll

Karty se obrátily. Ve druhém kole nestačil Liverpool, tentokrát jasně padl Manchester City. Všechny branky tentokrát padly už v prvním poločase, ten druhý se odehrával jaksi z povinnosti pod přísným dohledem vedoucího týmu. V jeho dresu zazářilo hlavně nově sestavené útočné duo Carroll-Suaréz.

Na podzim patřilo City of Manchester Stadium výhradně domácímu celku. Dnes byl pro změnu Liverpool neohroženým pánem svého Anfield Road. Svou měrou k prvopoločasovému debaklu ManCity určitě přispěl i sám přístup hostí, který byl obzvlášť v defenzívě neskutečně laxní. Naopak kombinace Reds zdobila velká preciznost, domácí vypadali být ve velké pohodě i vzadu, kde především dokonale pokrývali vzdušný prostor. Zároveň se snažili střílet z každé pozice, která si o to i jen malinko říkala. Většinou šlo ale rovnou o vyložené šance. Prvního nedorozumění v hostující obraně málem využil Suaréz již v šesté minutě, kdy se s nikým nechtěným míčem potkal zhruba 30 metrů od branky, proběhl s ním až do vyložené příležitosti a donutil Harta k životnímu zákroku, díky němuž míč skončil pouze na tyči.

Tím však nečekaně brzy Hartova nadvláda skončila. Ve 13. minutě opět Citizens nebyli schopni rozehrát či alespoň odpálit balon do dáli a Carroll ze střední vzdálenosti levačkou skroutil míč někam k pravé tyčce. Hart by patrně býval úspěšně zasáhl, nebýt té zrádné falše. Ta už ovšem nebyla přítomna v další gólové situaci po 34 minutách, kdy na sérii zablokovaných pokusů navázal technickým projektilem Kuyt a také tentokrát nejspíš mohl Hart pohromu odvrátit. Tentokrát se nechal nachytat po zemi na zadní tyči, zřejmě byl v pohybu opačným směrem. Poslední hřebíček do pomyslné rakve brzy ManCity zasadil Andy Carroll, když ve vzdušném souboji přetlačil Kolarova a jenom prodloužil Meirelesův centr na zadní tyč. Tentokrát byl Hart stoprocentně bez šance.

Reina byl přitom prakticky celý zápas bez práce. Jednou se vážně zapotil, když před ním klouzal Balotelli a divže nedosáhl na Kolarovův střílený centr, těžký zákrok však udělat nemusel ani jeden. To se ale týká i jeho protějšku v druhém dějství. Liverpool už se totiž soustředil spíš na kontrolu tempa hry, případně se bojovalo ve středu hřiště, kde ale pořád panovali domácí. Akorát zkraje poločasu nebezpečně hlavičkoval Kuyt. V poslední čtvrthodině potom ještě stejný hráč zakombinoval se Suarézem a levačkou o notný kus minul vzdálenější tyčku a zajímavě mohla dopadnout i Carrollova lobovaná hlavička ze záklonu na samotném sklonku utkání.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Newcastle United 1:0

10.04.2011 17:00

Góly: 24. James Collins

Aston Villa se před dnešním duelem stále nacházela v bezprostředním ohrožení sestupem, a tak potřebovala už nutně zvítězit. Svůj úkol nakonec zvládla poměrně dobře. Newcastlu toho moc nedovolila, a proto jí k vítězství stačila jediná branka. Tu vsítil James Collins.

Úvod sice nenabídnul příliš zajímavých okamžiků, ve 14. minutě se ale hosté ocitli blízko první brance. Centr z levé strany sice přeletěl všechny hráče v pokutovém území, na zadní tyči se však zjevil záložník Barton a gólmana Friedela pořádně vystrašil. Nakonec ale poslal míč nad. Zanedlouho zahrozil také mladý útočník Nile Ranger, jenže ani on míč do brány propasírovat nedokázal.

Pak dala o sobě konečně vědět také Aston Villa a hned z toho byla úvodní branka zápasu. James Collins využil výborného centru Ashleyho Younga a poslal míč za záda Stevena Harpera. Žádné velké ofenzivní manévry ovšem tento gól neodstartoval. Jedinou pořádnou šanci do konce poločasu měl už jen domácí kanonýr Darren Bent, jenže jeho zakončení chyběla větší dávka přesnosti.

Hned po změně stran se musel vyznamenat Steven Harper, který výborně lapil těžkou střelu útočníka Agbonlahora. V 54. minutě na sebe Aston Villa upozornila podruhé. Tentokrát zahrozil Ashley Young, ale i jeho pokus dokázal vychytat pozorný Harper. Poté tempo hry výrazně opadlo a diváci byli svědky vcelku nudné podívané.

Na hřišti se skutečně nic zajímavého nedělo. Villans si v poklidu hlídali své vedení a do žádných útočných akcí se už nehnali. Dění na hřišti příliš neovlivnily ani střídání na obou stranách, a proto zápas dospěl ke svému konci bez další branky. Svěřenci trenéra Houliera si tak mohli vychutnat nesmírně důležité vítězství.

Více informací k zápasu

Blackpool FC - Arsenal FC 1:3

10.04.2011 14:30

Góly: 52. Gary Taylor-Fletcher - 18. Abou Diaby, 21. Emmanuel Eboué, 76. Robin van Persie

Arsenal si v úvodní půli vykopal první vítězství po třech kolech a stále se hlásí do boje o titul. Blackpool zabral až po přestávce, k vyrovnání se ovšem nedostal a od sestupu jej dělí jediný bod.

Po čtyřech minutách zahrozil Evatt, který si seběhl k přední tyči na rohový kop a hlavičkou zblízka poslal míč nad. Na druhé straně doslova odpálil velkou šanci Aršavin, který mohl zužitkovat nedorozumění mezi obránci a Kingsonem, bez přípravy z vápna mířil směrem k praporku.

Na gól si tak fanoušci hostů museli počkat do devatenácté minuty. Nasri svým pasem vyslal do vápna Van Persieho, který přihrál ke vzdálenější tyči volnému Diabymu. Ten měl před sebou odkrytou branku a osamocen neměl potíže usměrnit balón do sítě.

Za necelé tři minuty se favorité radovali znovu. Wilshere našel ulici do šestnáctky, kde svou přihrávkou našel Ebouého, který bez problémů propálil brankáře. Další zásah mohl přidat Van Persie, který si zpracoval další centr za obranu, ale střelou po zemi Kingsonovi mnoho práce nenadělal.

Arsenal měl i nadále navrch, v další šanci vychytal brankář domácích Nasriho, který se chvíli poté dostal díky chytrému lobu od Fabregase za obranu a z první překvapil Kingsona, jenž si oddechl při zvuku jeho pravé tyče. Pět minut před koncem špatně vyběhl proti Fabregasovi, který tak nahrával do vápna Diabymu do jasné příležitosti, ale po kličce obránci míč do branky neusměrnil.

V poslední minutě první půle se ještě vtipným obloučkem snažil přehodit brankáře Wilshere, neuspěl. Na druhé straně se ve druhé minutě nastavení málem dostali zpět do hry domácí, to by se ovšem balón nesměl zastavit těsně před brankovou čarou.

Čtyři minuty po změně stran našel z přímého kopu u přední tyče Adam Varneyho, ten svoji tečí poslal míč vedle. Snaha Blackpoolu se přesto na skóre projevila v úvodu druhého poločasu. Wilshere svým nevybíravým faulem útok soupeře nezastavil, Puncheon kolmicí do vápna uvolnil Campbella, který těsně před Lehmannem posunul míč doprava a Taylor-Fletcher měl před sebou prázdnou svatyni.

Vzápětí se mohlo schylovat k vyrovnání, to by ale sudí musel odpískat skosení úspěšného střelce Koscielnym v pokutovém území. V 62. minutě vyzval k pojistce Fabregas Van Persieho, který ze čtrnácti metrů minul vzdálenější tyč. A stejný hráč branku netrefil ani z voleje, znovu po přesném pasu Fabregase.

Do třetice to však Nizozemcovi vyšlo. Rychlý protiútok rozehrál Diaby a na jeho konci Walcott našel Van Persieho, kterého nestíhal Cathcart. Útočník hostů z osmi metrů poslal míč do sítě po zemi. Blackpool mohl rychle odpovědět, Lehmann však uspěl tváří v tvář Campbellovi.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Stoke City 3:2

09.04.2011 16:00

Góly: 11. Peter Crouch, 18. Luka Modrić, 34. Peter Crouch - 27. Matthew Etherington, 41. Kenwyne Jones

Tottenham přestřílel Stoke 3:2 a přiblížil se tak vytouženému čtvrtému místu ligové tabulky, momentálně ztrácí na Manchester City tři body. Stoke se propadl na dvanáctou příčku, na osmnáctý West Ham má náskok šesti bodů. Mužem zápasu se stal útočník Spurs Peter Crouch, který vstřelil dvě branky.

Tottenham měl co napravovat, ve středu si totiž přivezl ze stadionu Santiago Bernabéu čtyřgólový výprask a před odvetou na White Hart Lane je o postupujícím prakticky rozhodnuto. V utkání proti Stoke si tedy spravil chuť. To platí hlavně pro Petera Crouche, který se v utkání proti Realu nechal již v patnácté minutě vyloučit a měl tedy hlavní podíl na vysoké prohře svého týmu.

První šanci zápasu měl ve čtvrté minutě Gareth Bale, Begoviče v brance Potters ovšem nepřekonal. Domácí však na první branku nečekali dlouho, v jedenácté minutě odcentroval z levé strany Roman Pavlyuchenko a Crouch z blízka hlavou propálil bosenského brankáře. V osmnácté minutě vedli Spurs již o dvě branky, až do pokutového území se prokličkoval Luka Modrič a technickou střelou rozvlnil síť podruhé.

O pět minut později mohl snížit Etherington, skvělý zákrok však vytasil Gomes. V sedmadvacáté minutě se již Matthew Etherington dočkal, u levé lajny přesprintoval Huddlestona, dostal se až do pokutového území a střelou mezi Gomesovy nohy snížil na 2:1.

Ve třicáté čtvrté minutě se domácí znovu dostali do dvoubrankového vedení, na Huddlestonův centr si naskočil Crouch a hlavičkou do protipohybu Begoviče skóroval. Čtyři minuty před přestávkou našel Wilkinson dlouhým pasem Kenwyna Jonese, ten obešel Assou-Ekotta a krásnou střelou vymetl pavučinky domácí brány.

Po přestávce již gól nepadl a to i přesto, že Pavlyuchenko byl hned třikrát velmi blízko. Největší šanci Potters na vyrovnání zahodil v úplném závěru Huth, jehož hlavička skončila s pomocí Gomese na tyči.

Více informací k zápasu

Manchester United - Fulham FC 2:0

09.04.2011 16:00

Góly: 12. Dimitar Berbatov, 32. Antonio Valencia

Bezproblémovou sobotu mají za sebou Rudí Ďáblové. Hladce si splnili povinnost, obvykle vzdorující Fulham ani moc nekousal a oni si tak v klidu vypracovali desetibodový náskok na čele. Ten pochopitelně hned zítra může umazat Arsenal, přesto je zřejmé, že se mašina jménem Manchester United opět rozjíždí.

Jarní slunko, které se dnes celé odpoledne smálo na Old Trafford, přineslo domácím štěstí. A fanouškům slušnou podívanou. Fotbalisté United totiž zvládali zároveň vycházet z relativně pevné defenzívy (výpadky ji potkávaly akorát zkraje, kdy například nebezpečně střílel Zamora), z takřka každého protiútoku hrozit a přitom mít zdaleka větší procento držení míče než soupeř. Fulham se tak za celý první poločas pořádně nechytil a vůbec mu v tom nepomohly ani dva ne zrovna regulérní góly protivníka. Ten první vstřelil Berbatov z několikacentimetrového ofsajdu poté, co se na hraně šestnáctky dvěma "kuželům" vyhnul Nani, narazil si s Andersonem a pak jen taktak předal doleva míč Bulharovi. Ten už nekompromisně zacílil ke vzdálenější tyči.

Druhé branky docílil Valencia, opět za vydatného přispění Naniho. Ten nepřesvědčivě prolomil ofsajdovou past (na Evrův míč přeci jen vybíhal již zpoza posledního obránce), pak se vlastně ani nemusel vyhnout výletníkovi Schwarzerovi a díky podklouznutí soupeře ještě rozpačitě zvládl posadit míč na hlavu ekvádorskému křídelníkovi.

I mezitím přitom Red Devils zvládali slušně hrozit především z brejků. Jeden takový táhl po pravé straně Berbatov, když opět předvedl individuální technickou zdatnost a přihrávkou do druhé vlny vyzval ke skórování Andersona. Tomu ovšem střela vůbec nesedla. O zdařilý projektil se posléze marně pokoušel i Valencia. Proto se domácí museli o přestávce spokojit "pouze" s dvoubrankovým náskokem.

Ten se však nakonec ukázal být naprosto dostačujícím základem pro poklidné dohrání zápasu. Hned po pauze navíc Schwarzer podruhé v utkání výrazně zachyboval a Valencia tak mohl vyzvat ke skórování Andersona. Americký brankář byl ovšem tentokrát včas na svém místě a poradil si se soupeřovým projektilem stejně zdatně jako později s volejem Berbatova. Útočná trojka MU pak v úsporném režimu úřadovala i nadále - Nani ještě pobídl Gibsona, který zbytečně pálil bez přípravy a to tak, že hodně slabě. Pořád to ale nebylo nic proti impotenci Londýňanů - ti o sobě i v druhé půli dávali vědět jen hodně sporadicky, například když Gudjohnsen z dálky těsně minul.

Více informací k zápasu

Sunderland AFC - West Bromwich Albion 2:3

09.04.2011 16:00

Góly: 10. Nicky Shorey (vl.), 31. Phillip Bardsley - 28. Peter Odemwingie, 54. Youssouf Mulumbu, 72. Paul Scharner

Zajímavá přestřelka se strhla na Stadium of Light, odkud senzačně odváží tři body Hodgsonův West Bromwich. Baggies přitom hned dvakrát doháněli dvojbrankové manko, poprvé dokonce po vlastním gólu. Bruce si tak nadále musí kousat nehty - jeho tým získal pouhý bod z osmi kol a namísto boje o poháry jej tak daleko spíš čekají záchranářské práce.

Přitom od začátku hrálo domácím všechno do karet. Hned v desáté minutě si Gyanův centr z levé strany srazil do vlastní sítě Nicky Shorey, přičemž chvíli na to sám Ghaňan ze slibné pozice zakončoval do boční sítě. Jenže dominance Sunderlandu netrvala dvakrát dlouho. West Brom, který je zatím pod exliverpoolským lodivodem stále neporazitelný, totiž ještě do první třetiny zápasu stihl vtěsnat vyrovnání. Onuoha odhlavičkoval Thomasův centr akorát vysoko do vzduchu, kam si pro něj doskočil Olsson a z jeho sklepnutí záhy neomylně těžil Odemwingie. Ten se jako jediný zapsal do střelecké listiny v srpnu, kdy se oba celky střetly poprvé, a také dnes byl klíčovou ingrediencí vítězného pokrmu z dílny Throstles. Právě Nigerijec neustále udržoval v pohotovosti obranu Black Cats, která byla hned zkraje oslabena o Johna Mensaha.

Nicméně tak se dělo převážně v době, kdy WBA opět prohrávalo. Phil Bardsley totiž ponechal remízový stav v platnosti pouhé dvě minuty a 25 sekund. Tehdy Richardson z přímého kopu jenom posunul míč do bekovy dráhy a ten svou neskutečnou pumelici vtěsnal akorát tak pod víko. Sunderland ovšem ani na tomto vitálním zásahu nedokázal vůbec stavět. Místo toho několikrát dovolil Bruntovi prověřit Mignoleta a především v 54. minutě dopustil další změnu skóre ve svůj neprospěch. Tentokrát netradiční střelec Mulumbu pronikl středem hřiště, vyměnil si přihrávky s Odemwingiem a pak s klidem vyrovnal.

Mackems pak udělali zásadní chybu, když se akorát bázlivě usadili vzadu a čekali, co stále sebevědomější soupeř vymyslí. Zprvu to byl "akorát" Bruntův delikátní centr, z něhož Olsson vytěžil jenom perfektní zákrok Mignoleta. Nakonec to nicméně Baggies vyšlo v 72. minutě a opět u toho nechyběl Odemwingie. Toho nastartoval Reid, nigerijský forvard pak pod sebou našel Scharnera a ten nekompromisní ranou katapultoval West Brom na desátou příčku. Sunderland takto trčí šest bodů nad sestupovou propastí.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Wigan Athletic 1:0

09.04.2011 16:00

Góly: 67. Florent Malouda

Chelsea udolala na Stamford Bridge Wigan 1:0 dostala se zpět před Manchester City, navíc na dostřel Arsenalu. Wigan zůstává poslední. Jediný gól zápasu vstřelil ve druhé půli Florent Malouda.

Chelsea začala aktivně a již ve třetí minutě mohl jít do vedení, Drogbova dalekonosná rána ale skončila nad brankou. Pak se do dvou nebezpečných situací dostal Malouda, jenže jedna jeho střela skončila mimo, s druhou si poradil brankář Al Habsi. Velmi aktivní byl Drogba, který dostal přednost v základní sestavě Blues před Torresem a snaha o přesvědčení manažera Ancelottiho na něm byla patrná.

Snad jediným mužem, který se snažil ohrozit Petra Čecha v brance domácích, byl Hugo Rodallega, český brankář byl ale pozorný a tvrdou ránu vytěsnil mimo tři tyče. K další šanci se pak dostal Drogba, ale nedal. Do zakončení se dostali, po přihrávkách Lamparda, Luiz a Anelka, Al Habsi však vypadal nepřekonatelný.

Přesně po hodině hry se do své největší šance probojoval Drogba, opět si ale vylámal zuby na brankáři Wiganu. Z velké dálky to zkoušel Lampard, jenže minul Al Habsiho svatyni, stejně jako o chvíli později střídající Torres. V šedesáté sedmé minutě se domácí konečně dočkali zaslouženého gólu. Od rohového praporku odcentroval Drogba a před brankou hostů se vytvořil velký závar, který ukončil až tvrdou, i přesnou ranou Malouda.

Hosté se hnali za vyrovnáním, z toho však pramenily i rychlé protiútoky Blues, jeden z nich zakončoval tváří v tvář Al Habsimu Torres, svého kýženého prvního gólu v dresu Chelsea se však stále nedostal. Největší šanci Wiganu na vyrovnávací branku měl Di Santo, který mimochodem hostuje právě z Chelsea, jeho hlavička však Čecha nepřekvapila.

Chelsea tak udolala Wigan 1:0 a posunula se zpět na třetí místo ligové tabulky, Wigan zůstává poslední.

Více informací k zápasu

Bolton Wanderers - West Ham United 3:0

09.04.2011 16:00

Góly: 14. Daniel Sturridge, 20. Chung-yong Lee, 51. Daniel Sturridge

Bolton s přehledem porazil na domácím hřišti West Ham 3:0 a dál tak stahuje svoji ztrátu na příčky zajišťující evropské poháry. Hammers zase trochu přibrzdili ve své stíhací jízdě za záchranou, připsali si druhou porážku v řadě a momentálně jsou osmnáctí.

Nutno podotknout, že domácí měli hru po celý průběh zápasu pod kontrolou a byli nebezpečnější, což pramenilo ve výrazně větší počet brankových příležitostí. Hned v úvodní desetiminutovce se k pěkným střelám dostali všichni tři útočníci Boltonu, Davies, Elmander ani Sturridge však gól nedali.

První branka padla ve čtrnácté minutě, těsně za hranicí šestnáctky napřáhl host z Chelsea Sturridge a krásnou technickou ranou trefil šibenici branky Roberta Greena. Hned v zápětí mohli zvýšit vedení domácích Elmander a Davies, své šance ovšem neproměnili. Bolton přesto na druhou branku nemusel čekat dlouho, ve dvacáté minutě odcentroval z levé strany Martin Petrov a Lee Chung Yong prudkou hlavičkou nedal Greenovi žádnou šanci.

Do první vážnější šance West Hamu se po půlhodině hry dostal Demba Ba, Jaaskelainen byl na místě. Pět minut po přestávce bylo rozhodnuto, Sturridge se až příliš lehce dostal přes Tomkinse a přesnou přízemní ranou překonal Greena potřetí. V dresu West Hamu ohrožoval branku domácích hlavně Demba Ba, jeho většinu šancí ale vyrazil Jaaskelainen a když už ho Ba překonal, zastavila jeho střelu tyč!

V samotném závěru utkání mohl ještě dokonat hattrick Sturridge, Greena si však tentokrát s jeho ranou poradil. Bolton tak přehrál West Ham 3:0 a dál živí své naděje na Evropskou ligu.

Více informací k zápasu

Blackburn Rovers - Birmingham City 1:1

09.04.2011 16:00

Góly: 45. Junior Hoilett - 32. Lee Bowyer

Souboj dvou sousedů v tabulce mezi domácím Blackburnem a hostujícím Birminghamem skončil podle očekávání remízou. Oba celky se rozešly smírně 1:1, ale blíže k vítězství měli rozhodně domácí fotbalisté. V tabulce tak se stejným bodovým ziskem okupují čtrnáctou, respektive patnáctou pozici a v závěrečných kolech čeká oba dva celky boj o záchranu.

Už v 1. minutě utkání zahrozili domácí. Individuální akcí se blýskl Jermaine Jones, ale v zakončení mu chyběla muška a branku Bena Fostera minul o dobré tři metry. O pár minut později zahrávali domácí rohový kop a do vzduchu se zavěsil Christopher Samba, ale ani jeho pokus neskončil mezi třemi tyčemi.

Poté přišla hluchá dvacetiminutovka, ve které byl k vidění spíše urputný souboj o střed hřiště. Herně mírně navrch měli domácí, kteří dokázali svou převahu přetavit ve vedoucí gól. Ve 32. minutě centroval před branku Cameron Jerome a nikým nehlídaný Lee Bowyer umístil svou hlavičku mnohem přesněji, než jeho kolega Samba ze začátku utkání. Foster neměl šanci - 1:0.

Po vstřeleném gólu se ještě do dvou slibných příležitostí probíjel útočník domácích Roque Santa Cruz, ale na poslední chvíli mu je vždy obrana Birminghamu zhatila. Domácí se nechali ukolébat vedením a doplatili na to v závěru poločasu. Ve 45. minutě napřáhl ze střední vzdálenosti neobsazený David Hoilett a se štěstím vyrovnal na 1:1. Za tohoto stavu se šlo také do kabin, což rozhodně vyhovovalo více hostujícímu celku.

Ve druhé části už nebyli diváci svědky tak slibné podívané. Jednalo se spíše o poločas plný faulů a nepřesností. Jednu z největších šancí ve druhém dějství měl v 56. minutě znovu Roque Santa Cruz, který svou hlavičku poslal do břevna. I nadále byli aktivnější domácí. Štěstí z dálky zkoušel Morten Gamst Pedersen, ale jeho střela neměla potřebné parametry.

Jedinou střelu na branku ve druhém poločase na straně Birminghamu vyslal Craig Gardner, ale jeho pokus z veliké dálky neměl moc šancí na úspěch. Domácí tak bušili do zabezpečené obrany Birminghamu a také se jim příliš nedařilo. Většina kombinací končila před pokutovým územím a hosté dokázali tento nevýrazný tlak Blackburnu ustát až do samého závěru a mohou tento bod počítat jako zisk. Naopak domácí si přičítají na své konto spíše ztrátu dvou bodů.

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Everton FC 0:3

09.04.2011 13:45

Góly: 21. Jermaine Beckford, 39. Phil Neville, 45. Dinijar Biljaletdinov

Everton pokračuje v senzační jízdě. Proti Wolverhamptonu měl problémy tak akorát s podchycením úvodu zápasu, pak už se zase srovnal a třemi pěknými góly dokonale rozvrátil dobrou pověst Molineux Stadium. Jeho nedobytnost je opět tatam, zrovna v nejhorším možném okamžiku.

Chtělo by se říct - klasický Wolverhampton. Do zápasu vlétl s neobyčejnou vervou, dřel do morku kostí, soupeře okamžitě nutil k obranným zákrokům na hraně sebeobětování. Takhle museli odvracet nebezpečí Osman (hned dvakrát) či Neville. Jenže z tlaku nic moc pořádného nebylo, leč se musely Karamelky pořádně ohánět, zatímco tragikomický výkon celé defenzívy Wolves protivníkovi situaci značně ulehčoval.

Při prvním gólu osudově zaváhal Hennessey, který jenom tak z jedné třetiny vystartoval do souboje s Beckfordem, který nakonec skvělý Osmanův centr odhlavičkoval do sítě dobré dva metry před zoufale skákajícím brankářem. Třebaže domácí golman posléze nedovolil brilantním zákrokem stejné dvojici zvýšit, mohutné poločasové propasti stejně nezabránil.

Brzy ho totiž prověřil vlastní spoluhráč a do rozhozené obrany záhy poslal Neville bleskurychlý křižný projektil. Na 3:0 pak těsně před přestávkou upravoval Biljaletdinov, a právě na tomto gólu lze dokonale ilustrovat taktickou nevyzrálost vlčí hradby - nejprve si Stearman nerozuměl se spoluhráčem a vybídl tak ke sprintu ruského křídelníka, před ním se milostivě rozestoupila celá obranná čtyřka a "Bilja" téhle pobídky využil k neobyčejně rotující pumelici. Hennessey neměl žádnou šanci zasáhnout. Mezi oba tyto zásahy se navíc stihl vklínit ještě Gueye se svým mizerně zakončeným sólovým únikem.

Na Molineux Stadium se pískalo. A Wolves pak po návratu na hrací plochu dlouho hledali ztracenou chuť do zápasu. Načas jí našli až po hodině hry, kdy to během dvou minut před Howardovou bránou hned třikrát hořelo! Henryho dalekonosnou bombu ale americký brankář vyškrábl na roh a i následný hlavičkový pokus O’ Hary brilantně odrazil do bezpečí. Krátký byl Howard akorát na nečekanou teč Jagielky, která ovšem dráhu Jarvisova nákopu odklonila pořád ještě mimo tři tyče.

Everton už naproti tomu v útoku působil dosti jalovým dojmem. Na druhou stranu už to taky tolik nepotřeboval. Proto Biljaletdinova střela do vlastní nohy jen lehce pobavila a nikoho z řad hostů neznervóznila. Stejně jako už nikdo v oranžovém dresu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Manchester United32209370:3269
2.Arsenal FC31188562:3062
3.Chelsea FC31177755:2558
4.Manchester City32168850:3056
5.Tottenham Hotspur311411644:3653
6.Liverpool FC321461245:3848
7.Everton FC321014845:4144
8.Bolton Wanderers3211101146:4343
9.Newcastle United321091348:4739
10.West Bromwich Albion321091346:5939
11.Fulham FC328141036:3538
12.Stoke City321151639:4238
13.Sunderland AFC329111235:4538
14.Aston Villa329101340:5337
15.Blackburn Rovers32981540:5235
16.Birmingham City317141031:4335
17.Blackpool FC32961746:6633
18.West Ham United327111438:5632
19.Wolverhampton Wanderers32951836:5632
20.Wigan Athletic326131329:5231

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (287)

Přidat komentář
Aldeano

To DM na tričku znamená iniciály nebo je příznivec defenzivních záložníků ?

Reagovat
smazaný uživatel

Iniciály .

Reagovat
smazaný uživatel

Tak toho by mohl člověk použít jako strašáka do zelí

Reagovat
smazaný uživatel

smigl

Reagovat
EL Gringo

jak som sa naplasil :D

Reagovat
smazaný uživatel

Moses je neskutečnej hráč

Reagovat
smazaný uživatel

WBA Sunderland Torres

Reagovat
Arbiter

Z toho výkonu se mi chce brečet A nejvíc se bojím toho, že si Francouz tím gólem vykopal základ proti ManU

Reagovat
smazaný uživatel

To neříkej ani ve srandě. Jen doufám, že postaví Benayouna dneska ukázal, že na to má.

Reagovat
Arbiter

Má na co? On je prostě náhrada za Lamparda/Essiena...

Reagovat
Usty

Je lepší než Lampard momentálně.

Reagovat
Arbiter

Tak to je kdekdo... Navíc ho stejně Carlo neposadí.

Reagovat
tulen

dneska west ham bieda, uplne uplne zle

Reagovat
smazaný uživatel

to je dobre

Reagovat
tulen

pan je podjebovacnik

Reagovat
Arbiter

Reagovat
smazaný uživatel

Dyt´ sem tu psal WHU,Wigan a Vlci ... jen pán terry se mi tu vysmíval.

Reagovat
tulen

no ano, trapi ma to

Reagovat
Kenneth

Torres opět bez golu. Dobrej kauf Romane!!!

Reagovat
Arbiter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CubONE

Reagovat
Paddy

Daniel on tu sanci u nas proste musi dostat

Reagovat
PePiG7

GGMU!!! Berba,Nani,Valencia

Reagovat
smazaný uživatel

"I can't imagine Fernando will ever score"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
niflheim

Taky jsem chtěl napsat

Reagovat
CubONE

Reagovat
smazaný uživatel

Torres

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ian Harte příští rok v PL? Nemůžu se dočkat... to můžou aj ty Wolves spadnout, pokud on bude hrát

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

neviděl jsem, ale chválím...

Reagovat
smazaný uživatel

Aby nakonec nemel po skonceni sezony Sturridge vic golu nez vsichni ostatni utocnici z Chelsea , teda ne ze bych mu to nepral , ale na druhou stranu by to bylo docela k placi .

Reagovat
tulen

dneska bol fakt skvely, dokladne to tam rozoberal, k tomu ten jeho prvy gol krasny - pozrel, zamieril, skoroval ...

Reagovat
smazaný uživatel

Tesim se na nej , jestli od pristi sezony nebude hrat pravidelne tak uz nechapu naprosto nic . Je v idealnim veku , Anglican co chtit vic . Hlavne at odtahnou ty dva Frantici .

Reagovat
smazaný uživatel

OT: britská značka oblečení Warrior Clothing je pro skinheady?

Reagovat
smazaný uživatel

pre toho, kto si ju kupi...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě jeden OT : Pánové, viděli jste někdo video s Balotellim, jak si při treninku ne/oblíká rozlišovák? Chdoim tady roky, a vzhledem k tomu na jaké urovni a v jakém stylu se tady většinou nesou komentáře nepřispívám a ani nečtu, ale pane bože je tohle vubec možné?

Reagovat
tulen

frajer

Reagovat
Tomanatura

Jj, to už tu bylo. Dokonce to jeden zpěvák použil i ve své písničce jako narážku na něj

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Thumbs up if you've scored the same amount of goals Torres has at chelsea

Reagovat
C-M@ster

Wenger by měl trénovat napůl s Moyesem. Wenger by trénoval podzim a Moyes jaro.

Vzdyt se to opakuje kazdou sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

tomu se musí dát palec

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo MAn U :)

Reagovat
smazaný uživatel

a nemajte chlapci narazky na Torresa ani Rooneymu sa nedarilo ste na neho nadavali dal gol a uz mu to sypalo a Torres bude tak isto v zapase s Wiganom vystrelil na branu asi 4 krat a Al Hapsi branil spolahlivo ako vždy..

Reagovat
smazaný uživatel

Hapsi

Reagovat
smazaný uživatel

ty si primitiv ked musis hladat chyby v texte nemas co napraci demetko si fakt trápny tak Habsi aby si sa neurobil z toho

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Štefan Ružička. Nitriansky odchovanec, aspoň niekto má formu....

Reagovat
smazaný uživatel

?? hokej?

Reagovat
smazaný uživatel

Áno.

Reagovat
smazaný uživatel

to mám za litr vsazené. A málem sem se posral. Ufff. Tottenham,MU,Real a Slováky v tom hokeji.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nech ti to víde...

Reagovat
smazaný uživatel

No Real už vyjde,takže snad beru.

Reagovat
niflheim

Berba ...šest zápasu ještě...no chtělo by to vyválčit aspoň 5 vítězství...není to rozhodně tak rozhodnuté, jak o tom všichni mluví...závěr bude těžký.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli Arsenal prohraje s Tottenhamem a nevyhraje s nama, tak už budem pořádně blízko. A jestli vyhraje oba zápasy, tak to bude pořádný boj.

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal? Ti tragédi ne. Titul je "tam"... u těch...

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme tu Villu zejtra porazit s takovejhlema výsledkama...

Reagovat
smazaný uživatel

Sam tomu ale neverim..

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Aby som počúval na svojej obľúbnej stránke sku***ené kosovské sra***y.

Reagovat
smazaný uživatel

Buď rád že tam není Glory Glory Man United

Reagovat
smazaný uživatel

Toto je horšie.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty voe už zas ?

Reagovat
herbage

gunners.cz jedou, zatím

Reagovat
smazaný uživatel

protože ti byli hacknutí nedávno

Reagovat
SunFells

vždyť lfcway taky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

A už to je

Reagovat
smazaný uživatel

tak to jo, máte chodit na arsenalsite.cz

Reagovat
SunFells

Zbytečný ...info většinou čerpám přímo z původních zdrojů či přes twitter, na gunners většinou chodím kvůli kvalitním blogům ( což asnlsite.cz nemá ) a občas se zasmát nějaké bláznivé spekulaci.

Reagovat
smazaný uživatel

viac sa nasmejem v diskusii

Reagovat
SunFells

Já už pomalu ztrácím odvahu do ní vůbec nahlížet

Reagovat
smazaný uživatel

no to na asite taky

Reagovat
fantomas

Nebo spíš radši nikam.

Reagovat
herbage

Přesně tak, my si tu na EF vystačíme

Reagovat
fantomas

Aj o politice pokecáme.

Reagovat
herbage

Tak tobě nic jiného nezbývá, ty jsi na gunners.cz psanec Ale je, tady je větší záběr diskusí. Na gunners.cz si chodím jen doplňovat informace

Reagovat
fantomas

By si tam na mě už nikdo nevzpomněl. A taky by mě teda zajímalo, jak si zrovna tam můžeš doplňovat informace? Od toho tu sou snad zahraniční weby, ne?

Reagovat
herbage

Na to jsem moc línej, co se tedy Arsenalu týče

Reagovat
fantomas

Pff.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes bude přednáška o čem ?

Reagovat
herbage

Těžba ropných břidlic v Kanadě a Venezuele

Reagovat
herbage

néééé

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

uz ma tiez zacina pekne srat ...to uz vazne neni nahoda

Reagovat
smazaný uživatel

Cenné vítězství A když vidím sestavu tak sem rád že sem se nedíval

Reagovat
smazaný uživatel

Já sem trpěl u Sigmy. Přenos začnu stahovat až ho objevím někde na netu. Ale podle toho jak je tady málo komentářů, tak to asi žádná sláva nebyla.

Reagovat
mithro

taky poobedny trening v nadhernom pocasi pred 70 tisic divakmi

Reagovat
niflheim

Tak podle expresky pravděpodobně odejde po sezóně Tom. Jaký je kurs, že si Wenger rozšíří polskou brankářskou komunitu?

Reagovat
Kaze

Takže Lindegaard dvojka a jednička De Gea?

Reagovat
Chazy

Já myslel, že je stoprocentní jednička příští rok, budoucí top gólman, spolehlivost sama atp..

Reagovat
r.mrazik

stejne jako Clev novy Scholes a Gibson novy Fletch?

Reagovat
SunFells

Dej tomu čas, Nani už se tomu Ronaldovi taky začal přibližovat Navíc Fletcher se řádně vyšvihl až loni.

Reagovat
r.mrazik

uz kdyz se hralo finale LM s Barcou,tak moc chybel a uz tehdy hral dulezitou roli v tymu...

jenze Fletch se aspon snazil,behal a podobne...Gibson tenhle styl hry nema...ten ma pozicni hru bez agresivity

Reagovat
SunFells

Tak zrovna Gibsonovi také moc nevěřím, ten se mi zdá celkem nepoužitelný, ale Cleverley se mi líbí. Dřív ho tady někteří celkem přeceňovali, já v něm zase nějaký mimořádný talent nevidím, ale zdá se mi platný a mohl by dostávat postupně šance i u vás.

Reagovat
r.mrazik

tak osobne se mi taky vic libi fotbalove Clev nez Gibson...aspon je behavej,technickej...snazi se hrat...uvidi se pristi sezonu,zda mu Alex da sanci

Reagovat
SunFells

a ještě zajímavější to bude s Welbeckem

Reagovat
smazaný uživatel

to bude zalezat od toho ci sa Owenovi ponukne nova zmluva (dufam ze nie)...ak nie tak ostane ako 4. utocnik s vidinou celkom slusnej porcie zapasov

Reagovat
r.mrazik

Owen asi vypadne...doufam...ale s Welbeckem porad nevim...si jen vem,kolik odehral zapasu Javier a pak Owen...a kdyz bude Welbeck namisto Owena...tech zapasu nebude tolik,kolik by si zaslouzil hrat...jeho velka vyhoda snad bude,ze dokaze zahrat i z kridla,i kdyz tam je polovicni...ale stejne si myslim,ze jeste pujde na rok hostovat a pak si ho Alex stahne az pristi rok proda Berbu

Reagovat
smazaný uživatel

prave, Wellbeck by mohol odohrat na poste utocnika takych 10-15 zapasov a mohol by nastupovat aj na kridle...neporovnavaj to s terajsou situaciou kde je 4. utocnik Owen...ten je len akasi vypomoc keby uz nemal kto...Wellbeck by sa zapracovaval s dlhodobejsimi planmi, stale dufam ze by sme mohli mat 4 vybornych utocnikov ako boli Cole, York, Teddy a Ole...hrali vsetci styria a bolo jedno kto nastupi, vsetci hrali paradne

Reagovat
r.mrazik

jenze Teddy byl starous,ktery mel skoro vse za sebou...to Welbeck neni a takova mala porce zapasu by mu vyhovovat nemusela,kdyz si vezme,ze u kocek hral PL pravidelne a navic kvalitne...jsem zvedav,rad bych ho mel v MU,ale tak nejak tusim,ze pujde pryc stejne jako talenti drive...

Reagovat
smazaný uživatel

ja si myslim ze by to mohlo fungovat...musi proste vydrzat este zhruba 2 sezony v takej pozicii a potom sa do Teddyho pozicie dostane Berbs...ja som v tomto optimista a myslim si ze Fergie si Dannyho nenecha utiect

Reagovat
r.mrazik

to ano,ale jeste rok hostovani by mu rozhodne prospelo...byla by skoda,aby u nas byl jako 4 utocnik a hral malo,kdyz ma na to hrat u kocek zaklad...navic,ani on by urcite nebyl spokojeny 2 roky cekat...jak rikam,byla by to pro nej skoda,on musi co nejvic ted hrat a ne delat 4 utocnika...tam se nezlepsi

Reagovat
smazaný uživatel

mne len nejde do hlavy ze ho kritizujes zrovna dneska ked odohral velmi dobry zapas

Reagovat
r.mrazik

kritizuju ho dlouhodobe...ten kluk mi nikdy k srdci neprirostl...je sice sympos,ale herne na MU nema...

Reagovat
smazaný uživatel

v poslednych dvoch zapasoch predviedol dobre vykony, teraz si kritiku naozaj nezasluzi

Reagovat
r.mrazik

tak on si to asi nejak zahraje,to ano...chyby nedela...ale ono taky neni z ceho,jen posouva balony a braneni? no nevim...to uz byl vic videt Paul...proste roli Gibsona vubec nechapu...

Reagovat
Tomanatura

Ani jedno z toho tady nikdo nepsal...

Reagovat
hefy

Reagovat
r.mrazik

na jednicku u nas nema...at se mu dari jinde

Reagovat
mithro

Reagovat
smazaný uživatel

Vecny spor vsech MUfanu nebude nikdy rozsouzen

Reagovat
Tomanatura

Ještě zaplačem, až dojde nějaký kdovíkdo...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na tomhle se shodneme

Reagovat
minoLFC

Torres zas najlepší a zas bez gólu

Reagovat
Maresma

Už jen 43 minut a Fernando Torres se může stát nejdéle čekajícím útočníkem na premiérový gól v dresu Chelsea. Dosavadní rekord drží Chris Sutton, který svůj první gól za Blues vstřelil až po 458 minutách.

Reagovat
minoLFC

teda už láme rekordy Chelsea

Reagovat
M0rb1D4S

Danny Sturridge ten kluk si u nás tu šanci prostě zaslouží a snad jí chytne za pačesy

Reagovat
Kaze

OT: http://www.youtube.com/watch?v=4bHxTlB4VjY&feature=player_embedded

Podle mě tohle nebude fungovat. Co když obránce zasáhne kolenem?

Reagovat
smazaný uživatel

lol to co je za chujovinu

Reagovat
smazaný uživatel

Zase "průkopnickej" výmysl. Podobně jako to, že postranní rozhodčí budou jezdit na elektrický dvoukolce apod.

Reagovat
Kaze

Všechny tyto technologie jsou kravina, prostě to chce víc kamer a pak dodatečné potrestání po detailních záběrech z kamer, kterých by bylo víc, aby se to posoudilo dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Asi zhruba tak nějak...

Reagovat
fantomas

Jj, už vidim, jak přiběhne rozhodčí k padlému a bude natahovat uši, jestli nezaslechne náký ptačí cvrlikání.

Šílený výmysly.

Reagovat
smazaný uživatel

Nějak mi to připomíná laser tag...

Reagovat
smazaný uživatel

nechcu ho nějak bránit, ale fernando má fakt šílenou smůlu dneska se už i sám smál

Reagovat
vodka

Berba je král

Reagovat
smazaný uživatel

no jo no.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

najvacsi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mithro

Reagovat
smazaný uživatel

nenavidim manu

Reagovat
smazaný uživatel

Proč?

Reagovat
smazaný uživatel

medzi priatelmi mam iba samych mufanov, odporne sa siriaci mor

Reagovat
smazaný uživatel

Aby ses nepo....

Reagovat
C0br

taky mi vždycky dojde

Reagovat
smazaný uživatel

nemůžu si pomoct, ale tohle je sezóna snů .... Owen je bůh!

Reagovat
vitasrp

Wow, Sturridge dva fíky a jeden lepší jak druhej.. Je mi jasný, že tolik prostoru dostane jen proti obranám kalibru té West Hamu, jenže i tak to prostě byly naprosto fantastický góly, záblesky naprostý fotbalový geniality, fakt paráda.. Jestli tohohle chlapíka Carlo v létě aktivně nezapojí do áčka, tak pak já už fotbalu vážně nerozumím..

Jinak vůbec koukám, že tohle kolo přineslo pěkné branky, třeba sólo Etheringtona proti kohoutům taktéž nemělo chybu.. K tomu třeba dalekonosný střely Bardsleyho, Nevilla, Biljaletdinova, no podívat se na sestřihy prostě určitě stojí za to..

Reagovat
r.mrazik

goly opravdu paradni...

Reagovat
Arbiter

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

IIII

Reagovat
niflheim

Reagovat
RickNash

Vysvětlíš? Dík

Reagovat
Error

Koukni na čtyřku na hodinkách

Reagovat
Arbiter

Mohu se zeptat, jak hrál Kakuta?

Reagovat
smazaný uživatel

hral dost dobre...najnebezpecnejsi hrac Fulhamu smerom dopredu

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Liverpool prý nabízí 15mil. liber za Enriqueho. AC Milán 13. Mohli by se přebíjet aspoň ke dvacítce, když už bude muset José odejít

Reagovat
smazaný uživatel

Taiwo asi do AC...

Reagovat
SunFells

Tohle je víc než dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Budu se opakovat - 35mil za Carrolla taky bylo málo, když prostě neni adekvátní náhrada.

Ale máš pravdu. 15mil za hráče, kterýmu končí za rok smlouva by bylo víc než bych si uměl představit. Ale pokud zůstane a podepíše, tak to bude k nezaplacení...

Reagovat
smazaný uživatel

15 je ešte veľa, nákup Carrolla bol v diametrálne odlišnej situácii, takže tak...

Reagovat
SunFells

I na Carrollovi jste hodně vydělali ....teď ti to třeba nepřijde, protože bez něj a bez okamžité adekvátní náhrady holt musíte tu sezónu jen dokopat. Ale v létě si můžete výskat ...on už se nějaký vhodný útočník najde a ještě vám 20 mega zbyde.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz ma nekomu sedi v lozi Mike Ash Splash the Cash, nemuze si nikdy vyskat

Reagovat
SunFells

Reagovat
mithro

Torres Al Habsimu pri tom gole riadne nalozil do tvare

Reagovat
Chazy

Stejně si Wigan za prohru mohl sám, CFC byla i k poražení.

Reagovat
Tsigi

OT: Tak už jsem viděl 3x Yankees, pak ještě pár zápasů. Docela mě to začalo bavit. Neznáš náhodou nějaký web, kde se dá koukat na streamy z mlb ? To je totiž jediný kámen úrazu. Takhle chytím naprostý minimum zápasů na ESPN nebo Yankees, kde se ty odkazy shání o trochu líp

Reagovat
Chazy

No bohužel, já jsem na baseball koukal na streamu asi 3x, ale strašně špatně se to sleduje, ten míček je prostě na to moc malej a lítá moc rychle.

Já koukám na MlbTv, http://tinyurl.com/4nl4sft . Můžeš zkusit tu levnější verzi na měsíc, ono se to hrozně vyplatí, přece jen 330,-, co to je.

Reagovat
Tsigi

Ok, dík. Já si takhle platím NBA a to se vyplatí jednoznačně. Tak až dojede basket, tak do toho nejspíš pujdu.

Reagovat
Chazy

No já vím, že se to nevyplatí snad jen u NFL, tam je to dražší jak MLB, i když se hraje ročně tak málo zápasů. V MLB je to na celej rok vlastně 2500 zápasů za 2000,- v HD kvalitě, což mi příjde úplně neuvěřitelný.

Reagovat
Tsigi

Hlavně NFL chytáš fakt dobrý streamy. U NBA ten league pass má takovou výhodu, že to archivuje zápasy z druhýho dne a tak. Kvalita se přizpůsobuje rychlosti připojení a je to docela super, protože kvalitní streamy nejsou na NBA úpně lehce sehnatelný. Na Playoff je to asi za 49 dolarů, což se mi už letos bohatě zaplatilo u tipsportu, který vypisuje bodový hranice jednotlivých hráčů, což je asi nejsnadněji vyhratelná sázka na světě.

Reagovat
Chazy

No tady se to archivuje taky, klidně by ses tam mohl podívat na zápasy pár let starý. Navíc díky PitchFx můžeš vidět, jestli byly nadhozy ve strikezoně, často má člověk pocit, že rozhodčí špatně vidí a na ESPN je rádi chrání, takže ty špatný rozhodnutí moc neukazujou. A když hraju fantasy, tak si tam nastavím hráče, co chci sledovat a zatímco koukám na jinej zápas, tak se mi v okně v rohu ukážou, když jsou na pálce. Jinak kdyby ti bylo něco nejasný v pravidlech, tak se ptej.

No vidíš, to je pěkný.. na MLB už prakticky není možnost sázet na výkony jednotlivejch hráčů, taky se na tom snadno vyhrávalo.

Reagovat
Tsigi

Zatím jsem úplně nenašel situaci, která by mi byla nějak naprosto nepochopitelná, ale pokud něco takovýho uvidím, tka se zeptám. Jediná věc, kterou nechápu, je ta úloha closerů... Takový Rivera z Yankees nemohl prostě někdy hrát nadhazovače od začátku zápasu ? Jako to nemá takový repertoár nadhozů nebo prostě proč ?

Reagovat
Chazy

Je to prostě specifická pozice, on se na ní celou kariéru připravoval a startovat by nemoh, protože na to prostě nemá výdrž. Ta úloha closera je důležitá, většinou už je startující nadhazovač ze hry a closer je prostě automaticky nejkvalitnější člen bullpenu, takže tam jde on. A chodí jen na ty možnosti savu, tedy když před poslední směnou vyhrávají o tři body a míň, nebo když jsou na metách hráči, kteří by takový skóre mohli způsobit.

A právě nadhozy jsou u closerů dost odlišný. Startující nadhazovač prostě musí mít 4 kvalitní nadhozy, různě je střídá a má předem nacvičený sestavy, v jakým pořadí je hází, aby pálkaře zmátnul. Protože kdyby házel podobně, každej mu už napodruhý odpálí. Zatímco closer může hodit 20x to nejlepší co má a než to přečtou, tak je konec zápasu. Oni jsou důležití prostě proto, že poslední krok je nejtěžší a je potřeba mít někoho, kdo udrží výhru 1-0 v poslední směně a nedá soupeři šanci otočit. Je to psychicky náročný, většina nadhazovačů na to prostě nemá hlavu. Jdou tam s tím, že když to zkazí, už není šance reagovat a prohráli spoluhráčům vyhranej zápas.

Takže by ho nikdo na začátek zápasů ani dát nechtěl, to co dělá, je stejně důležitý.

Reagovat
Chazy

8. směny zase háže tzv. setup a taky to bývá jeden hráč furt dokolečka, platí tam to stejný.

Reagovat
Tsigi

ok, dík

Reagovat
SunFells

Titul je náááš

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, dneska to byl výkon snů. Jen kdybychom tak hráli každý zápas...

Reagovat
smazaný uživatel

výkon snů zrovna ne,ten byl na ES proti Barceloně nebo proti Chelsea v poháru ta pasáž v 60. minutě mi naháněla hrůzu ale jinak jsme to zkušeně zvládli Koscielnyho zákrok byl na penaltu a ta měla být odpískaná,naštěstí nebyla a to je pro nás dobře,na každý pád jsme pořád stejně bodů od United a to je důležité nezvýšit ten náskok a naopak ho ztenčit

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť to byla ironie Nebýt toho, že měl Blackpool tak strašnou obranu, tak se dnes hodně natrápíme.

Reagovat
herbage

Nic nás už nezastaví

Reagovat
SunFells

bude vyvolávačka?

Reagovat
herbage

Jen když skončíme před Chelsea. Jinak se dám na pěveckou dráhu

Reagovat
SunFells

Jako cenu útěchy to beru

Reagovat
smazaný uživatel

To máš pravdu, vy jste se ale ještě ani nerozjeli.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik ma ten Young asistenci? 17?

Reagovat
SunFells

8

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt? Vidim, ze komentatorum na Digi se vyplati verit...

Reagovat
SunFells

Tak teď už možná 9 (jestli tu standartku kopal on, jakože asi jo), víc ne ...Nani drtivě vede s 18 asistencema před Arshavinem a spol s 11.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok. Mas na to odkaz?

Reagovat
smazaný uživatel

Diky

Reagovat
smazaný uživatel

Střed vůbec neexistuje, Ranger je sobec palič a Barton hraje svuj nejslabší zápas v sezóně. Ideální konstelace proto nechat ve Villa parku všechny body....

Reagovat
smazaný uživatel

Stred je Danny s Colem?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo. Jedinej kdo neco hraje je Jonas s Williamsonem.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejne mel dat na RM Ryana, na DM Bartona a Colocciniho dozadu.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, tu sestavu nechapu... ackoli, kdyby Ranger dvakrat prihraval, Lovenkrands by byl sam pred odkrytou kisnou

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto tragickej výkon. Zajímavý, že posledních 10 minut to šlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že se hecnete na MU

Reagovat
minoLFC

jo a potom to posledných 10 minut vypustia

Reagovat
smazaný uživatel

Bude zpátky kapitán a nejlepší hráč, tak nějaká šance tam snad bude.

Reagovat
smazaný uživatel

dneska se mi Arsenal líbil, hlavně takovej Lehman mě hodně překvapil, v jeho věku po takový pauze to byl obdivuhodný výkon, nic nepokazil neopak vychytal tutovku Poolu a posbíral ěkolik nebezpečných centrů, co se mi dá líbilo, že Arsenal ukázal, že když chce tak uí hrát i jiným způsobem, dneska Gunners hráli více "anglicky" než Blackpool

Reagovat
smazaný uživatel

Holloway on refs. 'It happens game after game after game after game' I know it's hard, but 'professional refs' get an awful lot wrong.

Reagovat
smazaný uživatel

jedna otazka...Ferguson urobil proti Fulhamu 8 zmien!!! v zakladnej zostave oproti zapasu s Chelsea a ocividne setril hracov na LM...myslite si ze keby United prehrali tak by dostal od FA trest ako dostal McCarthy alebo Holloway?

Reagovat
smazaný uživatel

těžko říct v FA seděj samí tupci, jejich rozhodnutí jsou postavený na hlavu a já už myslel, že takový troubové jsou jen v UEFA

Reagovat
Arbiter

Nikdo se na něj nestěžoval. Pokud by si stěžovali, tak si myslím, že také nevyvázne bez trestu...

Reagovat
smazaný uživatel

nerozumiem, kto by sa akoze mal stazovat keby sme prehrali?

Reagovat
Counter

OT: Podle Sky Arsenal brzo koupí Kroenke. Jsem zvědavý, co bude následovat, snad všechno zůstane konzervativně při starém...

Reagovat
Arbiter

žádné vyhrávání titulu, sklenění hráči...Jo, klidně ať to tak konzervativně zůstane

Reagovat
smazaný uživatel

ale nám sa to páči...

Reagovat
smazaný uživatel

Mluv kdyžtak za sebe

Reagovat
SunFells

Už v létě šel nebezpečně blízko k té třicítce, stejně jak Usmanov, tak se to dalo postupem času čekat

Reagovat
smazaný uživatel

Asi ano. Kroenke by Arsenal měl odkoupit pouze v případě, že by se k tomu odvažoval Usmanov. Taková pojistka, že nás nepřevezme a neudělá si z nás hračku. Kroenke stejně už spolupracuje s Arsenalem, pravděpodobně si s Hill-Woodem sedli do noty, kvůli němu je v klubu Gazidis(který taky vypadá jako správný chlap - a navíc evidentně ctí Wengerovu politku)... Co jsem četl (jako že se tomu taky nemusí věřit), tak pokud Kroenke získá majoritní podíl, tak by víceméně mělo zůstat vše při starém...

Každopádně furt lepší než ten Usmanov, toho bych tam fakt viděl hodně nerad.

Reagovat
smazaný uživatel

Teda a navíc má se sportem zkušenosti ze zámoří.

Reagovat
smazaný uživatel

A to docela velký

Reagovat
smazaný uživatel

3x lepšie jak uzbecký mafiánsky pseudopodnikateľ, nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Manažer Tottenhamu Harry Redknapp přiznal, že měl v létě zájem o Ria Ferdinanda z Manchesteru United. "Oslovil jsem manažera United Fergusona, ten ale prodej Ferdinanda rezolutně odmítl," uvedl Redknapp.

Redknapp chtěl dalšího maroda na stopera s obrovským platem...

Reagovat
smazaný uživatel

můžu se zeptat, jak hrají Bradley a Jermaine Jones?

Reagovat
vodka

Bradley nevim, ale Jermain slušně, jako nijak nevyčnívá, ale svoje si odvede a občas má zajímavé průniky, akorát teda mizerná koncovka...

Reagovat
SunFells

Bradley zatím nic nenahrál.

Reagovat
smazaný uživatel

ok, děkuji oboum

Reagovat
smazaný uživatel

myslim, ze prvni gol manutd byl na hrane ofdajdu, spise se o ofsajd jednalo, ale druhy gol Valencii pri uniku Naniho... Nani rozhodne v ofsajdu nebyl, ani pomalu na hrane. jelikoz tam zaspal jeden obrance ...

Reagovat
fantomas

Jo! Výhra!

Reagovat
smazaný uživatel

Fotka, že bych blil teda.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hefy

Reagovat
smazaný uživatel

LFC

Reagovat
Counter

a Kenny za chycení míče

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

A stejně zůstane Caroll nechutným zrádcem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
t0mmy33MCFC

ale ne, on sel prece za historii:D

Reagovat
minoLFC

a Torres nie?

Reagovat
j_mrazik

Ten Caroll působí příjemně asi jako sprcha s Nani a CRonaldem.

Reagovat
smazaný uživatel

uuuu

Reagovat
Alons0

Carroll je 1000x sympatičtější. Aspoň to není další nagelovaná primadona.

Reagovat
t0mmy33MCFC

tarzan nebo primadona, to je vyber

Reagovat
Arbiter

Reagovat
mithro

Mancini

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mickey mouse

super , LFC jasně lepší jen jsem nepobral to (ne)střídání

Reagovat
t0mmy33MCFC

to je radosti tady vsude :D za celej rok dohromady.. pristi tyden po emirates bude zas ticho :D

Reagovat
Kenneth

Proč fandíš City?

Reagovat
Alons0

Protože jsou tam díky Arabům úpa nEjlePsHí hráči.

Reagovat
smazaný uživatel

mysliš, že je tommy nesvojprávny aby si za neho musel odpovedať ?

Reagovat
t0mmy33MCFC

proc ty fandis tomu komu fandis?

Reagovat
smazaný uživatel

Sack in the morning, you getting sack in the morning

Reagovat
fantomas

Minulý kolo sem z časových důvodů vynechal, dneska se zase vracim se svym tradičnim statistickym okénkem:

Aston Villa na protivníka z první poloviny tabulky vyzrála teprve potřetí z 18 pokusů.

Arsenal v jediné sezoně využil služeb čtyř brankářů vůbec prvně za celé své účinkování v Premier League.

Alan Pardew „konečně“ ve své manažerské kariéře prohrál s Aston Villou.

Pouze Everton s Chelsea posbíraly více bodů než WBA pod vedením Roye Hodgsona.

Tohle byl čtvrtý případ ze šesti utkání pod novým manažerem, kdy se WBA z nepříznivého stavu 0:1 oklepalo a došlo si minimálně pro bod. S tím souvisí i statistika, podle které Baggies přes nepříznivý vývoj (a prohrávání) nakonec vytěžili neskutečných 22 „bonusových bodů“. Bez toho by jich teď měli všehovšudy 17.

ManUtd doma vyhrálo už podvanácté v řadě, čímž vyrovnalo svou dosavadní nejdelší šňůru na Old Trafford v rámci Premier League.

Chelsea vyhrála všech 15 zápasů na Stamford Bridge, v nichž Florent Malouda gólem zatížil soupeřovo konto.

Dimitar Berbatov už poosmé v tomto ročníku otevíral skóre utkání. V téhle disciplíně je zvláštní spolehnutí ještě na Carlose Tevéze (taky 8krát).

Everton v rámci nejvyšší soutěže zvítězil na Molineux Stadium po 29 letech. Naposledy tu v lednu 1982 vyhrál rovněž poměrem 3:0.

Kevin Phillips porušil pravidlo, podle něhož skóroval ve všech (dosud čtyřech) duelech, do nichž naskočil od samého počátku.

Steve Bruce vs. Roy Hodgson a jejich šest posledních vzájemných střetnutí: Tři porážky a stejný počet remíz z pohledu nynějšího manažera Sunderlandu!

Ani Phil Neville ani Jermaine Beckford letos nikdy po závěrečném hvizdu nestáli na poražené straně, pokud předtím rozvlnili síť za soupeřovým brankářem. Prvně jmenovaný se mimochodem venku prosadil poprvé po bezmála deseti letech.

Theo Walcott v přepočtu na odehrané minuty platí za nejlepšího nahrávače ligy. U gólu totiž asistuje každou 169. minutu!

Pomalu 20% všech svých ligových gólů Arsenal vtěsnal do 15 úvodních minut druhého poločasu.

Akorát Coventry (96/97) se v éře Premier League dokázalo udržet, když ještě šest kol před koncem obývalo samotné dno tabulky. Wigan bude mít co dělat.

Torres čeká na gól už 648 minut, přitom vystřelil celkem 28krát (včetně zablokovaných pokusů) a hned dvanáctkrát i prověřil soupeřova golmana. Například Kenwyne Jones se pak trefil po třech měsících, prvně od novoročního kola.

Vezmeme-li v úvahu posledních 24 branek vstřelených londýnskou Chelsea, z více než 70% jde o branky padnuvší ve druhých poločasech (17).

Dimitar Berbatov si gólové radosti užívá především na domácím stánku. Před ochozy Old Trafford oslavil 17 ze svých 21 zásahů.

Žádný hráč už rok nedokázal navázat na Joea Colea, který tak doteď zůstává posledním fotbalistou, který v prvním poločase skóroval na Old Trafford proti domácímu výběru.

Tim Howard pochytal nejnižší procento střel z vnitřku pokutového území – bez jednoho procenta právě polovinu.

Když dáme dohromady ligové „sedmičky“ (hráče s číslem 7 na dresu), dostaneme neuvěřitelný počet 44 asistencí na jejich kontě. A to přitom Youngových 9 exemplářů tvoří největší procento koláče (na gól letos častěji než on nahrává hned sedm borců). Nejpilnější střelci pro změnu zpravidla oblékají dres s číslovkou 9 (86 gólů), přičemž dva roky předtím to byly zase desítky a jedenáctky.

Před dneškem Andy Carroll v lize naposledy udeřil na Boxing Day, samozřejmě ještě v dresu Newcastlu – právě proti ManCity.

Reagovat
Arbiter

fantomas je Bůh

Reagovat
smazaný uživatel

kde je hadanka?

inac

Reagovat
fantomas

Dneska nebylo nic moc vhodnýho, co by se dalo přetvořit v hádanku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C-M@ster

Třeba si přiští sezónu vezme Nani 7mičku (po Owenově odchodu).

Reagovat
fantomas

Počítám s tim.

Reagovat
smazaný uživatel

Nani si 17 vyslovene vyziadal, nosil ju aj v Sportingu a narodil sa 17teho...to jedine ze mu to Fergie nakaze

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem rád, že se tradiční čísla drží

Reagovat
minoLFC

no všetci nadšení, ale ja som až tak spokojný nebol, obrana a útok ok , záloha má nepresvedčila

Ale Carrollovi by som za odmenu kúpil väčší dres, ten súčasný má snaď po Torresovi ledva sa doň vlezie

Reagovat
mithro
Reagovat
smazaný uživatel

ty voe, sem to okopíroval bez toho "e" na konci a čumím na to 5 minut a snažím se marně najít vtip

Reagovat
mithro

shit happens

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Jojo, to je potom velká zábava.

Reagovat
Godwinson

Mancini ven!

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně Shity, ještě by se před ně mohly dostat kohouti

Reagovat
t0mmy33MCFC

to leda tak pred chelsea na 4tyho fleka :D

Reagovat
smazaný uživatel

Prosimtě koukni se na tabulku, než něco napíšeš

Reagovat
t0mmy33MCFC

jo tak to jo, ja myslel ze mluvis o konci sezony a ne o aktualnim stavu.

Reagovat
Didier Drogba

výborně City,díky hoši

Reagovat
cristiano.K.

pokusím se krotit euforii.Po skvělém týmovém výkonu,vždy přijde prohra:-/ Tak hrozně v této sezoně na AR zahrál snad jen West Ham.Flanagan samozřejmě na svůj věk skvělý. Na druhou stranu,že by ho někdo směrem dozadu nějak moc prověřil se říci nedá.Vyzdvihl bych výkony Kuyta,Carrolla a Suareze

Reagovat
johan14

City dostali pekne na prdel, a ešte strata Teveza na 2 týždne. Postup do LM bude teda ťažký preťažký. Asi si to pre.... v závere ako minulý rok. Mancini mal byť von už po minulej sezóne.

Reagovat
smazaný uživatel

City nemam rad ale meli by si uvedomit ze Manciniho by meli vyhodit a privest kvalitnejsiho trenera

Reagovat
t0mmy33MCFC

to je mozna pravda, ale kdyz vidim tvuj nick :D kdo vam vyhral tolik titulu?

Reagovat
j_mrazik

Osa týmu César-Samuel-Cambiasso-Ibrahimovič... a pak Mourinho.

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak....myslim ze kdyby inter trenoval kdokoli jiny tak ty tituly udelal taky.....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Záběry těch nejhezčích gólů, zde: http://s17.gladiatus.cz/game/c.php?uid=15898

Reagovat
smazaný uživatel

ty si mi pekný kokot... ľudia, neklikajte mu tam.

Reagovat
Maresma

táhni s tím už doprdele

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
niflheim

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele