32. kolo
10.04.2011 14:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Blackpool FC - Arsenal FC 1:3

Arsenal si v úvodní půli vykopal první vítězství po třech kolech a stále se hlásí do boje o titul. Blackpool zabral až po přestávce, k vyrovnání se ovšem nedostal a od sestupu jej dělí jediný bod.

Po čtyřech minutách zahrozil Evatt, který si seběhl k přední tyči na rohový kop a hlavičkou zblízka poslal míč nad. Na druhé straně doslova odpálil velkou šanci Aršavin, který mohl zužitkovat nedorozumění mezi obránci a Kingsonem, bez přípravy z vápna mířil směrem k praporku.

Na gól si tak fanoušci hostů museli počkat do devatenácté minuty. Nasri svým pasem vyslal do vápna Van Persieho, který přihrál ke vzdálenější tyči volnému Diabymu. Ten měl před sebou odkrytou branku a osamocen neměl potíže usměrnit balón do sítě.

Za necelé tři minuty se favorité radovali znovu. Wilshere našel ulici do šestnáctky, kde svou přihrávkou našel Ebouého, který bez problémů propálil brankáře. Další zásah mohl přidat Van Persie, který si zpracoval další centr za obranu, ale střelou po zemi Kingsonovi mnoho práce nenadělal.

Arsenal měl i nadále navrch, v další šanci vychytal brankář domácích Nasriho, který se chvíli poté dostal díky chytrému lobu od Fabregase za obranu a z první překvapil Kingsona, jenž si oddechl při zvuku jeho pravé tyče. Pět minut před koncem špatně vyběhl proti Fabregasovi, který tak nahrával do vápna Diabymu do jasné příležitosti, ale po kličce obránci míč do branky neusměrnil.

V poslední minutě první půle se ještě vtipným obloučkem snažil přehodit brankáře Wilshere, neuspěl. Na druhé straně se ve druhé minutě nastavení málem dostali zpět do hry domácí, to by se ovšem balón nesměl zastavit těsně před brankovou čarou.

Čtyři minuty po změně stran našel z přímého kopu u přední tyče Adam Varneyho, ten svoji tečí poslal míč vedle. Snaha Blackpoolu se přesto na skóre projevila v úvodu druhého poločasu. Wilshere svým nevybíravým faulem útok soupeře nezastavil, Puncheon kolmicí do vápna uvolnil Campbella, který těsně před Lehmannem posunul míč doprava a Taylor-Fletcher měl před sebou prázdnou svatyni.

Vzápětí se mohlo schylovat k vyrovnání, to by ale sudí musel odpískat skosení úspěšného střelce Koscielnym v pokutovém území. V 62. minutě vyzval k pojistce Fabregas Van Persieho, který ze čtrnácti metrů minul vzdálenější tyč. A stejný hráč branku netrefil ani z voleje, znovu po přesném pasu Fabregase.

Do třetice to však Nizozemcovi vyšlo. Rychlý protiútok rozehrál Diaby a na jeho konci Walcott našel Van Persieho, kterého nestíhal Cathcart. Útočník hostů z osmi metrů poslal míč do sítě po zemi. Blackpool mohl rychle odpovědět, Lehmann však uspěl tváří v tvář Campbellovi.

Autor: Josef Gvoždiak / soccernet.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 a nebo 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
justcall

Reagovat
Devil

1:4 bohuzel...

Reagovat
smazaný uživatel

2 3

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že Arsenal bude brát jakoukoliv výhru všema deseti

Reagovat
smazaný uživatel

Blackpool nemá obranu... takže 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

.............................................................Almunia....................................................................................

..............................Koscielny.........................................Squilaci......................................................

Eboue.......................................................................................................................................Clishi

................................Song.............................................Wilshere.....................................................

Wolcot.........................................................Fabregas..............................................................Nasri

.....................................................Van persie...................................................................................

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Leehman do branky!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele