Anglická Premier League - preview 9. kola

23.10.2010, 09:49, aktualizováno 24.10.2010, 08:41
Previews
Šlágram anglického víkendu je souboj Manchesteru City s Arsenalem, v němž se bude bojovat o druhé místo. Na to se může za jistých okolností posunout Manchester United, ten hraje ve Stoke. Trápící se Liverpool přivítá Blackburn...
Stoke City - Manchester United  (neděle 14:30)
Všechny ryze sportovní záležitosti šly v týdnu stranou. Řešil se akorát Wayne Rooney a otázka jeho údajně chystaného odchodu z Old Trafford. Vše se nakonec vyřešilo a pihovatý forvard podepsal nový kontrakt. Teď se tedy v Manchesteru opět mohou soustředit na svůj ligový výkaz, který teď v neděli potřebují opravdu urgentně vylepšit.

Už tři kola čeká Manchester na vítězství. Takový mizerný fakt možná může mírně zkrášlovat stále se prodlužující série letošní neporazitelnosti, ovšem na druhou stranu daleko silněji působí efekt naprosto zbytečných ztrát se soupeři z druhé, či spíše třetí výkonností třídy. Bolton, Sunderland a naposledy i West Bromwich přímo na Old Trafford zvládly s Red Devils uhrát nesmírně cenný bod. Takový rytmus se musí přerušit a Sir Alex Ferguson, pod nímž Ďáblové na venkovní výhru ještě nikdy nečekali tak dlouho, to také moc dobře ví. Proti bude ovšem Stoke, který má obzvlášť v soubojích s loňskou nejlepší trojkou co napravovat. Minulou sezonu s nimi totiž ze šesti pokusů neuhrál ani bod, přičemž se nakonec mohl pochlubit velmi nelichotivým skóre 2:20. V konfrontaci s United pak Potters rovněž plavou, když alespoň na remízu čekají už čtyři zápasy v řadě.

Stoke, který by si nyní nebýt pozdního zásahu Klasniče užíval pětizápasovou šňůru bez porážky, se bude muset v neděli obejít bez Deana Whiteheada, jenž už za tak krátkou dobu stihl posbírat pět žlutých karet, takže si odbude stop na jedno utkání. Na lavičce by však alespoň mohl trůnit Ricardo Fuller, přestože si minulý víkend obnovil zranění ramene.

Předmět mnoha nedávných diskuzí Wayne Rooney měl popravdě hodně času na zvážení své situace, neboť si teď po úterním klání v Lize mistrů zhruba tři týdny od fotbalu odpočine. O něco lépe je na tom Giggs, který je mimo hru ještě spolu s Owenem, Evansem či Hargreavesem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.25 - 3.70 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Liverpool FC - Blackburn Rovers  (neděle 16:00)
Pomalu se už v médiích začínají skloňovat možná jména Hodgsonovova potencionálního nástupce. A to je přesně situace, kdy potřebuje manažer nejvíce podržet. Situace v kabině Liverpoolu holt není ani zdaleka růžová, ovšem je teď třeba zahodit za hlavu a s čistou hlavou vyrazit vstříc Blackburnu. To by i koneckonců mohl být vhodný soupeř, vždyť Anfield naposledy vyloupil před nějakými 17 lety.

Pouze jedinkrát vyšli Reds poraženi z posledních 23 vzájemných střetnutí s Rovers. O to se mimo jiné Hodgsonovy ovečky budou chtít v neděli opřít. Druhá věc je našetřená energie opor v čele s Torresem a Gerrardem. Ti byli strategicky necháni stranou pro utkání v Neapoli, které přesto Liverpoolští zvládli alespoň zremizovat. Nedělní souboj je holt otázkou bytí či nebytí. Červení jsou momentálně až na 18. místě, jejich očekávaný nejlepší střelec Fernando Torres se zatím trefil jen jednou v minulých deseti duelech a na chlup stejnou bilancí se chlubí i sám klub, pídíme-li se po jeho nedávných triumfech. Letos odhalíme jen jediný - ten hubený nad West Bromwichem ze třetího ligového kola.

Blackburn, který podle statistiků nejčastěji volí strategii dlouhých nakopávaných míčů, by však nemusel, nebo spíš neměl být tvrdým oříškem. Na Anfieldu již sice letos zvládly zvítězit ještě podceňovanější týmy Blackpoolu a Northamptonu, ovšem i přesto se od Blackburnu nečekají žádné zázraky. Koneckonců oproti Liverpoolu má k dobru akorát jedno vítězství, jinak se patlá v podobně hustém bahnisku jako jeho příští sok.

Vedle kvarteta Lucas, Gerrard, Torres, Meireles, které bylo ve čtvrtek velkoryse šetřeno, se na seznam dostupných a využitelných hráčů vrací také dva klíčoví obránci - Daniel Agger a Glen Johnson. Reds tak nejspíš budou pro toto utkání v téměř nejsilnější možné sestavě, chybět by za příznivé konstelace hvězd mohl akorát Dirk Kuyt.

Na druhé straně se chystá výměna stráží před Paulem Robinsonem. Suspendovaného vůdce defenzivní linie Sambu by totiž mohl nahradit vracející se kapitán Ryan Nelsen. Oživení hlásí také útočná vozba, v pořádku patrně bude jak Benjani, tak Roberts.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.50 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester City - Arsenal FC  (neděle 17:00)
Na City of Manchester Stadium se v neděli rozhoří boj o druhé místo tabulky.

Manchester City bude v tomto utkání zcela jistě chtít stáhnout pětibodový náskok vedoucí Chelsea. Zároveň by se mu vítězstvím proti Arsenalu podařilo dovršit těžký týden třetí výhrou v řadě. V obzvlášť dobré formě se proti Blackpoolu a Lechu Poznaň ukázali oba útočníci Manciniho výběru. Carlos Tévez se díky dvěma brankám do sítě Blackpoolu stal nejlepším jihoamerickým střecem v historii Premier League, když se dokázal dostat přes současného manažera Brightonu Guse Poyeta. Emannuel Adebayor zase gólově řídil vítězství svého celku hattrickem do sítě Poznaně. Italský lodivod ale ví, že nic není samozřejmé.

"Musíme si velmi rychle uvědomit, že Arsenal bude oproti Pozňani zcela odlišný soupeř. Hrají velmi dobře, pravděpodobně mají nejlepší mužstvo, které hraje Premier League, navíc jsou úchvatní v Champions League. My ale chceme v neděli vše poctivě odpracovat. Je to zápas mezi dvěma top týmy a my musíme pro Arsenal být více než dobrým soupeřem," řekl sám Mancini.

Rodák z Ancony se v tomto utkání bude muset obejít bez služeb Kolarova a Nimelyho, nejisté jsou pak starty Joa, Kola Tourého a Balotelliho. "Mario by mohl naskočit do utkání. My si ale počkáme do soboty a pak se až rozhodneme, zda bude mít alespoň na lavičku," pokračoval manažer Citizens, jenž hořkost porážky okusil naposled na konci srpna. "Je to jen začátek sezony. Mám z něj dobrý pocit, ale musíme stále pokračovat v poctivé práci. Zápas je důležitý pro oba týmy. My jej máme dobrý, ale Arsenal spolu hraje několik let. Nám tyto roky chybí, přesto máme dobrou šanci. Záleží jen a jen na nás," zakončil Mancini, jehož družina s Gunners neprohrála tři zápasy v řadě.

Téměř jistý osmifinalista Ligy mistrů se musí mít v Premier League na pozoru. Po prohrách s West Bromwichem a Chelsea s velkou námahou dokázal zdolat Birmingham a dát tak zapomenout na jediné dva letošní neúspěchy. Manažer Arséne Wenger bude jako již víceméně tradičně postrádat van Persieho, Vermaelen, Almuniu, Ramseyho a Frimponga. Nejistý je navíc i start Koscielnyho a na tři zápasy má stopku Wilshere.

Jedním ze základů úspěchu v Manchesteru bude pro londýnský celek zajisté i obrana. Té se ale už patnáct zápasů v řadě v Premier League nepodařilo udržet čisté konto, navíc Gunners vyhráli jen jedno ze svých posledních osmi venkovních utkání. Proti aktuálně druhému celku tabulky se tak budou mít co ohánět, což dobře ví i manažer týmu z Emirates Stadium. "City je určitě týmem, který bude bojovat o titul. Pro nás je toto utkání velkou výzvou. O tom přesně fotbal je," řekl Wenger.

Nezapomněl se také sám pochválit. "Také jsem mohl utrácet miliony jako Mancini, ale neudělal jsem to, protože upřednostňuji vlastní výchovu mladých hráčů. Navíc takové prostředky jako Citizens nemáme. Nicméně si myslím, že jsme lepším týmem a v neděli máme větší šanci na vítězství," zakončil Wenger.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Hart - Boateng, Kompany, Lescott, Bridge - De Jong, Barry - Y. Touré - Tevez, Milner - Adebayor
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Sagna, Djourou, Squillaci, Clichy - Song, Denílson - Fabregas - Nasri, Arshavin - Chamakh
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.30 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tottenham Hotspur - Everton FC  (sobota 13:45)
Bezpochyby největší sobotní tahák odstartuje celé deváté kolo. Ambiciózní Tottenham totiž hostí oživlý Everton. Oba týmy za sebou mají namáhavé poslední zápasy, které do značné míry prověřily jejich schopnosti. Zatímco Spurs zvládli na San Siru ze skóre 0:4 udělat alespoň 3:4, Toffees o pár dní dříve po delší době opanovali populární Merseyside derby.

Jubilejní 160. utkání těchto dvou mužstev nicméně oba aktéry zastihlo v podobném rozpoložení. V lize Tottenham naposledy dvakrát vyhrál, stejně jako Everton. Soupeře přitom potkal podobného ražení jako kolegové z města Beatles - Aston Villu směle můžeme srovnat s Liverpoolem a také Fulham se nachází zhruba na stejné výkonnostní úrovni jako Birmingham. Rozdíl tedy může být snad jen v tom, že Spurs vítězili i dříve, zatímco Everton se své premiérové výhry dočkal právě až před třemi týdny, na začátku října. O to více v pohodě však teď může být. Moyesovi svěřenci tuhle situaci moc dobře znají, takže je těžko mohla na nějakou delší dobu poznamenat. Koneckonců jsou na tom po osmi kolech ještě o bod lépe než před dvěma roky, kdy nakonec finišovali na skvělé páté příčce.

Společným problémem obou soupeřů je ofenzíva. Takový Tottenham měl loni v tomto období na kontě již 19 vstřelených branek, kdežto letos se musí spokojit s počtem pouhých deseti. Toffees zase dokázali rozvlnit síť jen ve čtyřech z osmi případů, přičemž původním povoláním záložník Tim Cahill se postaral o rovnou polovinu gólového přídělů svého zaměstnavatele. Na druhou stranu pouze vedoucí dvojka Chelsea-ManCity se pyšní lepším defenzivním výkazem než Tottenham s Evertonem.

Pro výlet do Milána nebyl Rafael Van der Vaart Harrymu Redknappovi k dispozici vinou karetního trestu, v lize nicméně jeho startu vůbec nic nebrání. Ba naopak - fandové Kohoutů se těší na další jeho zářez, který by byl letos už jeho pátým před novým domácím publikem. Kromě nizozemského středopolaře hlásí možnost návratu do sestavy také vyléčený lazar Kaboul.

Ani nový dlouhodobý kontrakt Leonu Osmanovi plnohodnotně nevynahradí šest týdnů bez fotbalu. O něj ho připravil bolavý kotník. Naopak duo Saha-Pienaar je na dobré cestě za uzdravením a klidně může příjemně překvapit tím, že si nějaké ty minutky odkroutí již v sobotu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.30 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Wigan Athletic - Bolton Wanderers  (sobota 16:00)
Po hrozném startu do sezony je třeba potvrdit vzestupné tendence ve vývoji své formy - s tím jde do devátého kola Wigan, který se zároveň bude pokoušet o přeskočení svého lancashireského rivala. Ten je tak od Latics vzdálen přesně osm příček, přesto však nemá nic v kapse. Na druhou stranu rovněž Trotters se poslední dobou nacházejí ve velké herní pohodě.

Momentální třízápasová neporazitelnost atletů opravdu dokonale kontrastuje s úvodními debakly od Blackpoolu a Chelsea. Zároveň ale může signalizovat určité ustálení výkonů Martinezových svěřenců, kteří ačkoliv obecně produkují líbivý ofenzivní fotbal, mohou letos sázet zejména na pevnou defenzívu. Ta je sice zklamala v úplném závěru předchozího klání s Newcastlem, kdy v 90. minutě umožnila vyrovnat Coloccinimu, ale pořád, nebereme-li v úvahu první dvě kola, Wigan úspěšně tlačí průměr obdržených branek na zápas pod jedničku.

Problém by mohl být z pohledu Wiganu v prostředí, kde se sobotní regionální derby odehraje. Latics totiž letos působí o poznání jistěji venku. Doma prohráli třikrát z pěti pokusů, přičemž inkasovali hned 13krát. Bolton naproti tomu venku pálí ostrými ještě častěji než Arsenal, Tottenham nebo Manchester City. Na mysl tak někomu může okamžitě vytanout vzpomínka na poslední měření sil obou soupeřů, kdy Trotters deklasovali svého souseda 4:0. Dějištěm tohoto debaklu však byl Reebok Stadium. Na půdě Wiganu v minulých dvou případech pro změnu nepadl ani gól.

Do domácí svatyně se po delší době vrací Chris Kirkland, a to i díky klauzuli, která neumožňuje brankáři Habsimu startovat proti svému kmenovému týmu. Na hrotu útoku by se snad mohl objevit Franco Di Santo, který po tréninkové kolizi musel podstoupit náročné sešití rtu.

Nejprve v poslední minutě zařídil pro svůj klub vítězství, pak se nechal hloupě vyloučit. Takový je nedávný příběh Ivana Klasniče, který tedy po inkasování dvou žlutých karet stráví sobotní klání pouze na tribuně. Tam mají své místo rezervované i marodi v čele s bratry O’ Brienovými a Seanem Davisem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
West Bromwich Albion - Fulham FC  (sobota 16:00)
Kdo by to byl před sezónou čekal, že se na šesté místě bude po osmi kolech vyhřívat West Bromwich Albion, nováček vedený Robertem Di Matteem. Klíč k úspěchu však mají Baggies jednoduchý, neprohrávají na domácí půdě a k tomu přidávají slušné výsledky z venku.

Své letošní kvality West Brom předvedl i v minulém kole, kdy prohrával na Old Trafford už 2:0, ale nakonec všechny překvapil a Manchester United po remíze 2:2 obral o dva body. Po porážce Arsenalu si tak Baggies připsali další cenný výsledek.

Nyní je v The Hawthorns čeká Fulham a také manažer Mark Hughes, jenž s Di Matteem sedával ve společné šatně při společném působení v Chelsea. Kormidelník Cottagers se bude snažit napravit špatnou venkovní bilanci svého klubu, jenž venku nevyhrál už dlouhých 22 zápasů. Jelikož ale Baggies doma ještě neprohráli, bude to hodně těžké.

Fulham navíc minulý týden přišel o dosavadní neporazitelnost, když padl s Tottenhamem, a tak jediným neporaženým letos zůstává Manchester United. A ještě jedno negativum pro hosty, Hughes nemá na Hawthorns dobré vzpomínky. Prohrál tady totiž jak s Blackburnem tak s Manchesterem City, které dříve vedl.

Nicméně to bude muset hodit v sobotu za hlavu a pokusit se jít za vítězstvím. Konečně by mohl mít Hughes k dispozici Andyho Johnsona, po více než deseti měsících. Mimo hru je však společně s Daviesem, Duffem, Kellym, Senderosem, Etuhuem a Zamorou také Danny Murphy.

V útoku ale možná bude mít problém i West Brom, protože nejlepší střelec Peter Odemwingie bojuje se zraněným kolenem. Do základní sestavy by se mohl vrátit Jerome Thomas. Chybí Čech, Mattock a Miller.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.91 - 3.30 - 3.90
více informací
Sunderland AFC - Aston Villa  (sobota 16:00)
Nekorunovanému remízovému králi, londýnskému Fulhamu, se rýsuje nový vážný konkurent v této disciplíně. Sunderland totiž v sobotu může zaznamenat už sedmou plichtu v sezoně, dokonce šestou v řadě. Tím by pak vyrovnal svůj více než 60 let starý rekord. Jenže Black Cats by namísto toho nejraději sérii zpřelámaly a konečně po pěti neúspěšných pokusech na vlastní půdě Aston Villu přemohly.

To, že na domácím hřišti Mackems neprohrají, to se zdá být pomalu nad slunce jasnější. Letos přece jen na Stadium of Light zůstávají neporažení, přičemž právě od prosincové prohry s Villou (0:2) na svém panství padli pouze jedinkrát ze čtrnácti pokusů. To je úctyhodná vizitka, stejně jako třeba ta Bentova, která mu přisuzuje autorství 53% všech gólů, které Sunderland nastřílel od jeho příchodu v srpnu 2009.

Villans se naproti tomu obzvláště venku nemají čím chlubit, když dokázali hned třikrát ze čtyř pokusů na cestách vyhořet. Navíc letos z vedoucích pozic prohospodařili celkem osm bodů, což nedávno Gerarda Houlliera dovedlo k zavedení nové tréninkové jednotky zaměřené vysloveně na zlepšování kondičky.

Richardsonova rekonvalescence se zpožďuje, takže v sobotním klání ještě figurovat nebude. Steve Bruce však výměnou za to alespoň může napevno počítat s Darrenem Bentem, kterého už konečně přestaly pronásledovat problémy s třísly.

Aston Villa je zase posílena návraty Emila Heskeyho a Marca Albrightona, přičemž pochroumaný kotník zároveň už není na pořadu dne u Richarda Dunnea. Mimo hru ovšem zůstávají Gabriel Agbonlahor, který tak vinou operace třísel zažívá obzvlášť smolný úvod sezony, spolu s Lukem Youngem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.25 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Birmingham City - Blackpool FC  (sobota 16:00)
St. Andrew's už asi pomalu zapomněl, jaké to je, když se na jeho hřišti představí v rámci nejvyšší anglické soutěže Birmingham proti Blackpoolu. Vždyť od této události uběhlo takřka půlstoletí, přesně 46 let. Co tedy můžeme od sobotního vzájemného duelu čekat?

Před těmi šestačtyřiceti lety to byli Brums, kdo se radoval z vítězství. Jenže ačkoliv tehdy porazili Blackpool 3:0, sestoupili. Zato Tangerines skončili sedmnáctí a sestupu se vyhnuli. A věřte, že se stejnou pozicí by se rozhodně spokojili i letos, ačkoliv se po osmi kolech pohybují v horní polovině tabulky.

Blackpool byl totiž před letošní sezónou považován za jasného outsidera soutěže a jen málo lidí mluvilo o záchraně, někteří dokonce hovořili a atakování rekordu v nejnižším počtu získaných bodů. Jenže Blackpool všechny překvapil, po osmi kolech mu patří pěkná desátá příčka.

"Vždycky se najde jeden tým, který po postupu vylétne do popředí i v Premier League, ale že to bude Blackpool, skutečně mnoho lidí nečekalo," přiznává záložník Birminghamu Seb Larsson, jenž má před se svými svěřenci jeden úkol - vyhnout se novému rekordu čtyř domácích zápasů bez vstřelené branky. Už tři zápasy se totiž Brums na St. Andrew's nedaří vsítit gól a pokud se to nepovede ani v sobotu, bude z toho nový rekord ligy.

Naposledy navíc Birmingham přišel také o roční šňůru domácí neporazitelnosti, St. Andrew's kompletně vyloupil Everton. Brums mohou spoléhat na to, že v zápasech Blackpoolu těch gólů padá hodně, po osmi kolech je 31 nejvyšší číslo v celé soutěži.

Při pohledu na marodku obou soupeřů zjistíme, že domácí nejspíš znovu nemohou počítat s Cameronem Jeromem, kterého zastoupí Nikola Žigič. Problém s kyčlí má Martin Jiránek, fit není ani Jean Beausejour a Craig Gardner je v trestu. Ian Holloway, manažer Tangerines, nové problémy řešit nemusí. Se zraněným kolenem zůstávají mimo Baptiste, Clark a Rachubka. Vykloubené rameno má Almond.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.91 - 3.50 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Chelsea FC - Wolverhampton Wanderers  (sobota 16:00)
Po úspěšné moskevské misi se musí Chelsea opět soustředit na domácí soutěž, v níž jí čeká Wolverhampton. Blues znovu mají jednoduchý cíl - zvítězit. Jednak, aby si udrželi první pozici v tabulce a zároveň napravili poslední remízu na Aston Ville.

Jen pár vzájemných střetnutí má v Premier League tak jednostranné průběhy. Chelsea totiž porazila Wolves ve všech čtyřech zápasech Premier League a nastřílela dohromady 16 branek. Wolves na Stamford Bridge nevyhráli od roku 1979.

Proti výběru Micka McCarthyho však nestojí jen historie, ale také los. Wolverhampton od prvního dne čeká na druhé vítězství a do Londýna míří ze sestupové pozice. A že by se něco mělo lepšit, to příliš nevypadá. Po obhájci titulu totiž na Wanderers čekají obě mužstva z Manchesteru a Arsenal, tedy ti nejsilnější. "Kdo říká, že nemůžeme porazit někoho z nich? Je to snad někde předem napsáno? To si určitě nemyslím. Uvědomuji si výzvu, kterou před sebou máme, stejně tak hráči. Pojďme to zkusit a získat nějaké body," nevěší hlavu před těžkými týdny Mick McCarthy, který bude možná muset řešit absenci obránce Jodyho Craddocka, protože ten má problémy s kyčlí. K dispozici není ani další defenzivní hráč Michael Mancienne, jenž je v klubu na hostování právě z Chelsea a pravidla mu neumožňují nastoupit. Debutu by se mohl konečně dočkat Stephen Hunt, z hostování ve Walsallu byl stažen David Davis.

Ale zpátky k domácím. Chelsea si v úterý snadno dokráčela pro vítězství 2:0 nad Spartakem Moskva a bez ztráty kytičky vévodí své skupině Ligy mistrů. Ani v Premier League to není o tolik horší, zatím svěřenci manažera Carla Ancelottiho ztratili pouhé čtyři body a mohou se pochlubit nejlepším útokem a obranou.

V sobotu by se měl navíc vrátit do akce Didier Drogba, jenž poslední dva zápasy kvůli viróze zmeškal, a tak bude Chelsea ještě silnější. O další týden však odkládá svůj očekávaný návrat Frank Lampard. Mimo zůstává Alex i Benayoun.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.08 - 8.75 - 26.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
West Ham United - Newcastle United  (sobota 18:30)
Ačkoliv West Ham už čtyři zápasy nepoznal hořkost porážky, sestupové vody ho stále obklopují. Vše se může změnit po sobotním duelu s Newcastlem. Remíza Hammers posouvá mimo sestupové pozice, výhra dokonce před Newcastle. Pokud se po devátém kole West Ham skutečně dostane alespoň na čtvrté místo od konce, bude to vůbec poprvé v sezóně.

Hammers sice už čtyřikrát v řadě neprohráli, jenže tři z těch zápasů remizovali. Manažer Avram Grant stále nemůže najít tu správnou vítěznou taktiku, a tak zůstává těsná výhra nad Tottenham prozatím jedinou. Důvodem neúspěchů je bezesporu gólová potence, protože West Ham ještě nedokázal v žádném zápase vstřelit víc než jeden gól.

I Newcastle, jenž letos v Premier League figuruje jako nováček, nastřílel dvakrát tolik branek. Jenže už je to více než měsíc, co naposledy Magpies zvítězili, a tak klesli až na 16. místo. Během týdne se udála změna na lavičce Newcastlu, kterou opustil asistent Colin Calderwood, jenž převzal otěže skotského Hibernianu. K soudu musel Andy Carroll, jenž byl obviněn z útoku na bývalou přítelkyni.

Manažer Chris Hughton ho však přesto zahrnul do nominace, věří totiž, že se Carroll dokáže soustředit na fotbal a doufá, že ho jeho svěřenec odmění prvním gólem od měsíce srpna.

V nominaci hostů už je také Kevin Nolan, kapitán se vrací po zranění kotníku. První start v sezóně by si mohl připsat Danny Simpson, jenž rovněž laboroval s kotníkem. West Hamu se pro změnu vrací Matthew Upson. Zraněná kolena však ještě nepustí do akce Hinese s Collisonem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.30 - 3.00
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Chelsea FC861123:219
2.Manchester City852112:517
3.Arsenal FC842218:1014
4.Manchester United835018:1114
5.Tottenham Hotspur842210:714
6.West Bromwich Albion833211:1412
7.Bolton Wanderers825112:1211
8.Aston Villa83239:1211
9.Stoke City83149:1110
10.Blackpool FC831413:1810
11.Everton FC82338:79
12.Fulham FC81619:99
13.Sunderland AFC81617:79
14.Blackburn Rovers82337:89
15.Wigan Athletic82336:159
16.Newcastle United822412:128
17.Birmingham City81438:127
18.Wolverhampton Wanderers81348:136
19.Liverpool FC81347:136
20.West Ham United81346:156

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (989)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele