Anglická Premier League - preview 5. kola

18.09.2010, 09:16, aktualizováno 19.09.2010, 09:25
Previews
Chelsea zatím prochází Premier League bez sebemenšího zaváhání a i proti Blackpoolu bude horkým favoritem. Hlavním lákadlem ale bude duel Manchesteru United s Liverpoolem. Red Devils mají ty nejvyšší ambice, ve čtyřech zápasech ale na lídra ztratili už čtyři body. Zdaleka stoprocentní není ani Manchester City, který jede do Wiganu.
Manchester United - Liverpool FC  (neděle 14:30)
Celá Anglie čeká na nedělní odpoledne, fotbalové odpoledne. Vždyť na Old Trafford proti sobě nastoupí Manchester United s Liverpoolem. Přestože tyto týmy od sebe dělí jen 30 mil, nikdy si nebudou blízké a obzvlášť nyní si nedají nic zadarmo. Potřebují totiž nakopnout.

Manchester totiž dvakrát ztratil nadějně rozehraný zápas na hřišti soupeře a ztrácí na vedoucí Chelsea už čtyři body. Psychiku příliš neposílí zejména poslední remíza s Evertonem. V tom zápase šli United do nastaveného času s dvoubrankovým náskokem, ale v 91. a 92. minutě inkasovali a Toffees získali bod za remízu 3:3. To Rudí Ďáblové dva body ztratili.

A co víc, Manchester nedokázal vyhrát ani v Lize mistrů. Přitom hrál prestižní zápas se skotskými Rangers, ale jejich obranu přelstit nedokázal a nakonec pouze remizoval 0:0. Manažer Sir Alex Ferguson byl kritizován za příliš mnoho změn, které udělal. Vždyť jich bylo deset oproti klasické sestavě. Po dlouhé době se však na hřišti objevil třeba Rio Ferdinand, který by si měl proti Liverpoolu připsat letošní ligovou premiéru. A i přes své problémy v osobním životě nastoupí Wayne Rooney, jenž nemůže zejména od hostujících fanoušků čekat přívětivou atmosféru.

Mimoto budou chybět Michael Carrick, Owen Hargreaves a také Antonio Valencia, jenž si ošklivě zlomil kotník a vrátí se až příští kalendářní rok. Koleno možná do hry nepustí Andersona.

Jestli na tom není Manchester se dvěma remízami dobře, co pak můžeme říct o Liverpoolu. Manažeru Royovi Hogsonovi se zatím nepodařilo svým svěřencům pořádně vštípit jeho styl a Reds tápou. Po čtyřech kolech mají pouhých pět bodů a pohybují se v dolních patrech tabulky. Náladu u řeky Mersey zvedla alespoň vysoká výhra nad Steauou Bukurešť v Evropské lize. V tom zápase nechal Hodgson odpočívat několik důležitých hráčů a teď věří, že se mu to na Old Trafford vrátí.

Velkým problémem Liverpoolu zůstává v letošní sezóně forma Fernanda Torrese. Španělský kanonýr se hledá, zatím dokázal vstřelit jen jedinou branku a dokud se nerozstřílí, Liverpoolu to bude vepředu skřípat. Stoper a zároveň nově jmenovaný letošní kapitán Manchesteru Nemanja Vidič ale ujistil, že nepotřebuje připomínat Torresovy schopnosti, že si na něj dá přesto velký pozor. A obrana domácích bude muset hlídat i Joea Colea, jenž se po třízápasovém trestu konečně vrací do akce. V Evropské lize se hned uvedl gólem.

Ačkoliv jich zažil desítky, na velký zápas se těší i veterán Ryan Giggs. "Nezáleží na tom, jak si oba týmy vedou. Je to vždycky jeden z největších zápasů sezóny. Je to vždycky ten zápas, na který se těšíte, na tu skvělou atmosféru. Všichni hráči chtějí ze sebe dostat to nejlepší."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.60 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Wigan Athletic - Manchester City  (neděle 16:00)
Tragický start do Premier league měl Wigan. Zdá se, že nejhlubší krizi překonal a nyní se postaví Manchesteru City, který v posledních ligových kolech rozhodně nepředvádí žádnou extratřídu.

Citizens vyhráli pouze dvakrát z posledních devíti zápasů anglické nejvyšší soutěže. Hned v pěti z těchto zápasů dokonce nedokázali přes svou ofenzivní sílu skórovat. Letos tak ještě čekají na první trefu na hřišti soupeře. Po prohře v Sunderlandu navíc pouze remizovali před svými fanoušky s Blackburnem.

Nepříliš příznivou bilanci má City se svým nedělním soupeřem, co se týče vzájemných střetnutí v Premier league. Za deset zápasů hned v polovině případů prohrálo, třikrát remizovalo a jen dvakrát vyhrálo, a to až v posledních dvou letech na vlastním stadionu.

Latics vstoupili do soutěže příšerně, poté ovšem překvapili výhrou na White Hart Lane nad Tottenhamem a naposledy si rozdělili body se Sunderlandem. I tento zápas byl důkazem, že se Wigan prosazuje především na konci zápasu, hned šest z posledních devíti gólů dal po 80. minutě. Produkce branek je pro Wigan důležitá, jeho brankáři totiž prozatím chytili pouze 39% střel.

V dresu domácích by už mohl nastoupit Victor Moses, který laboroval s kotníkem. Roberto Martínez se ale bude muset obejít bez obránce Garryho Caldwella, který se zotavuje z operace kyčelního kloubu.

Adebayor odpočíval při vítězství Citizens nad Salcburkem v Evropské lize a jeho noha mu znejišťuje start i v neděli. K dispozici bude Santa Cruz, Boateng má nad svým kolenem ještě otazníky. Do hry by určitě neměli nastoupit Balotelli, Kolarov, Tchuimeni-Nimely a Lescott.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.00 - 3.60 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Chelsea FC - Blackpool FC  (neděle 17:00)
Chelsea je zatím letošní největší atrakcí Evropy. V jejích zápasech se pravidelně dočkáváme velkého počtu branek, vedle Premier League si teď Blues navíc počínali suverénně i v Lize mistrů. Slovenskou Žilinu porazila 4:1 a to závěr zcela vypustila.

Střelecká bilance je impozantní. V posledních 12 ligových duelech nastříleli svěřenci Carla Ancelottiho 50 branek, což jim dává průměr více než čtyřech branek na zápas. Naposledy to třemi góly odnesl West Ham, kterému se však jako prvnímu podařilo překonat gólmana Čecha.

Nyní by si Chelsea smlsla na další kořisti, nováček z Blackpoolu přijíždí na Stamford Bridge jako totální outsider, ale pozor, zdání může klamat. Tangerines totiž ze čtyřech zápasů vybojovali skvělých sedm bodů a vezou se na vlně euforie. Navíc musíme dodat, že v prvních pěti kolech hrají hned čtyřikrát venku, což je obzvlášť pro nováčka hodně nepříjemné. Po poslední senzační výhře v Newcastlu cestují 243 mil do západní Londýna s nadějí v dobrý výsledek. Nebo možná jen s tím, že nedostanou takový gólový příděl? Kdo ví.

Chelsea bude nakonec dále postrádat Franka Lamparda, jenž se zotavuje z operace kýly. Po absenci v Lize mistrů se do sestavy vrací Didier Drogba a Ashley Cole. Mimo už je pak jen Bosingwa. Blackpool by měl znovu vsadit na vítěznou sestavu z Newcastlu. Nejistý je jedině start Baptisteho, který se však do základu asi stejně nepodívá. Zranění jsou Almond, Clarke a Rachubka.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.10 - 8.25 - 20.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stoke City - West Ham United  (sobota 13:45)
Na prakticky existenční duel se můžeme těšit v sobotu po obědě na Britannia Stadium. Stoke i West Ham zahájili sezónu katastrofálně a zejména manažerovi Hammers Avramu Grantovi půjde o krk. Paradoxem je, že svůj tým o víkendu nebude moci vést.

West Ham zažívá nejhorší ligový start za svojí 115letou historii. Po čtyřech zápasech se krčí na posledním místě tabulky, v kolonce bodů svítí nula, skóre 2:12. A pokud Hammers prohrají i popáté, Avram Grant asi definitivně spadne ze židle.

Přitom nebude mít své ovečky pod svou kontrolou, protože právě na hrací den připadá židovský svátek Yom Kippur, jenž každý věřící nemůže vynechat. "Yom Kippur je nejvýznamnějším židovským svátkem. Striktně se musíte postit a abstinovat, což vám zároveň zakazuje pracovat. West Ham United to respektuje a rozumí situaci," stojí v oficiálním klubovém prohlášení. Stejný osud potkal i Tala Ben Haima, jenž je rovněž židovského vyznání.

Vedle této dvojice bude hostům chybět nejspíše i Gabbidon s Hitzlspergerem, kteří bojují se svými zraněními. To Stoke má až na dlouhodobě vyřazeného Sidibeho k dispozici kompletní kádr. Jenže v tabulce to o moc valnější není. Po čtyřech kolech mají Potters pouze tři body, které navíc získali až v posledním zápase. To v posledních minutách vstřelili rozhodující gól Aston Ville.

Tony Pulis bude chtít od svých svěřenců právě stejný výkon jako proti Villans, kdy se jeho svěřenci nebáli a šli statečně za úspěchem. Jen to jim může zajistit další body. Pulis zároveň slíbil, že i navzdory úmrtí v rodině bude v sobotu, bude v sobotu stát na lavičce. A nejspíš už také nechá debutovat Eidura Gudjohnsena.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.35 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
West Bromwich Albion - Birmingham City  (sobota 16:00)
V Hawthorns nás čeká první West Midlands derby sezóny. Proti sobě půjdou West Bromwich Albion a Birmingham. Zatímco fanoušci se na zápas určitě těší, Baggies tak dobré vzpomínky na derby nemají.

West Brom totiž v předchozích 14 derby zápasech vyhrál jen jediný, v roce 2005 však porazil právě Birmingham. Jenomže to je samozřejmě málo a Baggies by rádi svou statistiku vylepšili. Po letošní první vysoké prohře 6:0 s Chelsea dokázal West Brom získat čtyři body, když porazil Sunderland a remizoval s Tottenhamem.

Nyní však stojí proti týmu Brums, kteří jsou po čtyřech kolech dosud neporaženi. Stejná bilance je i ve vzájemných zápasech, poslední čtyři Birmingham s Baggies neztratil. V letošním ročníku Premier League má zatím jedno vítězství a čtyři remízy, včetně jedné s Liverpoolem. A zatímco je Birmingham pátý od vrchu, West Brom pátý odspodu.

"Derby nemají žádná pravidla. Jsou speciální a stát se může všechno," komentoval nadcházející duel manažer domácích Roberto di Matteo, jenž nemusí řešit žádné nové zdravotní problémy u svých svěřenců a naopak se mu vrací Graham Dorrans, který poslední duel z rodinných důvodů zmeškal. Mimo hru bude suspendovaný James Morrison.

Hosté jsou bez útočníka Kevina Phillipse, ale předvést by se mohla nová posila Alexander Hleb, který vyléčil kotník. Chilský křídelník Jean Beausejour už sice vyřešil svůj problém s vízy, nicméně bude spíše na lavičce.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.20 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tottenham Hotspur - Wolverhampton Wanderers  (sobota 16:00)
Spurs mají na White Hart Lane co splácet svým fanouškům a příležitost se jim naskýtá v pátém kole Premier league. Do Londýna přijede Wolves, které je díky více vstřeleným brankám o dvě příčky nad svým sobotním soupeřem.

Kromě čtyř tref do sítě YB Bern v předkole ligy mistrů se svěřenci manažera Redknappa před svými diváky střelecky trápí. Proti Manchesteru City si především v první půli vytvořili obrovské množství šancí, ale stejně jako při následné porážce s Wiganem nedokázali vsítit ani jeden gól. Hráči navíc potřebují získat psychickou sílu, v průběhu týdne totiž v ligovém poháru přivítá nenáviděný Arsenal.

Wolves ztratil po reprezentační přestávce neporazitelnost na hřišti Fulhamu. Fanoušci Cottagers je navíc vyhnali nelichotivými pokřiky. Po půlhodině hry Karl Henry v čistém souboji vážně zranil Zamoru. "Ty jsi ostuda Premier league," si pak v samém závěru musel od diváků vyslechnout vyloučený Berra. Kritizovanou agresivitu odnesl i manažer McCarthy, který dostal od Fotbalové asociace pokutu 75 tisíc liber.

V posledních zápasech padá a vstává úspěch Tottenhamu s výkonem Garetha Balea, ten byl u sedmi z posledních jedenácti gólů svého týmu. V sobotu si tak bude muset dát pozor na hráče soupeře, kteří se s nikým zrovna nemazlí. 74 faulů činí Wolves nejčastěji se prohřešujícím týmem, což dokazuje i třináct žlutých a jedna červená karta v posledních dvou zápasech.

Z devadesáti střetnutí se hned čtyřiačtyřicetkrát radovali hráči v bílém, loni se ovšem v obou případech museli před svým soupeřem sklonit po porážce 0:1. Díky tomu si Wolves vylepšilo bilanci na 27 výher.

Domácí manažer si nemůže stěžovat na nevytíženost marodky. Dawson, Defoe, O'Hara, Gomes a Woodgate jsou mimo hru zcela jistě. Očekává se, že Modrić nebude riskovat s poraněnou nohou a van der Vaart nemá svůj start jistý po zranění lýtka v zápase s Brémami. Po utkání v Lize mistrů by navíc mohl odpočívat King. Hosté si kromě zraněného Hunta budou muset poradit bez Berry, jehož suspendace dává šanci Richardu Stearmanovi.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.25 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Everton FC - Newcastle United  (sobota 16:00)
Evertonu se ani letos nepodařil chytit úvod sezóny a drží se na posledních příčkách tabulky. Minulý týden to s ním mohlo vypadat ještě hůře, když v 90. minutě prohrávali svěřenci Davida Moyese s Manchester United 1:3 a jejich manažer už pravděpodobně myslel na další zápas. Jenže góly z první a druhé minuty nastavení, které vstřelili Cahill s Artetou, pomohly Toffees k remíze a dost možná velkému nakopnutí.

Vždyť takový zápas musí všem hráčům zvednout sebevědomí a Everton to bude chtít potvrdit v duelu se staronovým účastníkem nejvyšší soutěže Newcastlem. Ten má výkony jako na houpačce a domácí toho chtějí využít. Newcastle sice letos dokázal například šesti góly rozstřílet Aston Villu, jenže pak se mu také povedlo doma podlehnout Blackpoolu.

A s ohledem na to, že Everton bude nabuzen, příliš bych na jejich vítězství nesázel. David Moyes také věří, že se jeho tým konečně chytne střelecky, před zápasem s Manchesterem totiž ve třech zápasech vstřelil jediný gól, teď má na kontě čtyři.

Jak již bylo řečeno, Newcastle naposledy prohrál s Blackpoolem a manažer Chris Hughton po svých ovečkách požaduje, aby se v následujícím zápase zlepšily a udržely se kolem středu tabulky. Vedle třech bodů přišli Magpies při domácí porážce také o sérii neporazitelnosti na vlastním stánku, která trvala jeden rok.

Zatímco doma to Newcastlu šlape, venku už to tak slavné není. V posledních dvou sezónách v Premier League dokázali Magpies venku zvítězit jen pětkrát! To skutečně malé číslo. A aby toho proti hostům v sobotu nebylo málo, u řeky Mersey Newcastle nevyhrává. Naposledy zde porazil Everton nebo Liverpool před 15 zápasy.

Chris Hughton chystá po prohře s Blackpoolem změny. Do základní sestavy by se mohl po dobrém posledním výkonu propracovat Hatem Ben Arfa a debutovat nejspíše budou Sol Campbell a Chiek Tiote. Davidu Moyesovi zase bude chybět zranění útočník Louis Saha a vpředu se tak asi budou pohybovat Tim Cahill s Marouanem Fellainim. Mimo hru jsou ještě Jack Rodwell a Victor Anichebe.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.62 - 3.75 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Aston Villa - Bolton Wanderers  (sobota 16:00)
Villans ani Trotters nebudou hýřit vlnou optimismu po posledním ligovém kole. Bolton se navíc bude muset obejít bez několika klíčových hráčů a čtyři roky starou výhru ve Villa Parku bude obtížné zopakovat.

Manažer Coyle se bude muset obejít bez vyloučeného Cahilla a Jaaskelainena. Pro zranění bude chybět i zkušený útočník a kapitán týmu Davies. Jistě nenastoupí ani Cohen s Davisem a otazníky visí nad Gardnerem, O’Brienem a Samuelem.

Za suspendovaného brankáře zaskočil na Emirates Stadium Adam Bogdan a přes vysokou porážku si jeho výkon Coyle pochvaloval. "Nikdy jsem nečekal, že by mohl v tomto zápase Adam tak dobře zachytat. Musíte si uvědomit, že na hřišti Arsenalu jste neustále pod tlakem. Byl nešťastný z některých gólů, ale do zápasu s Aston Villou půjde s naší plnou podporou, protože on je potencionálně opravdu výtečný brankář," podržel náhradníka po prohře 1:4.

Slova Coyleovy chvály spočinula i na Kevinu MacDonaldovi, pro kterého bude sobotní zápas rozlučkou s prvním týmem Aston Villy. "Myslel jsem, že mu bude nabídnuta trvalá smlouva, protože svou práci dělal opravdu dobře. On je Aston Villa skrz naskrz a způsob jakým tým řídil, je příkladný."

Villans zatím předvádí rozporuplné výkony. Výborný start proti West Hamu pokračoval kritickým propadem na hřišti Newcastlu. Šťastnou výhru nad Evertonem zase shodila smolná prohra v derby se Stoke, kde svěřenci MacDonalda ještě deset minut před koncem vedli, ale v posledních vteřinách inkasovali na 2:1 a jeli domů s prázdnou.

Bolton uhrál doma dvě remízy, na hřišti soupeře pak zaznamenal výhru i porážku. Stejně jako jeho sobotní soupeř porazil třemi góly West Ham, jedna inkasovaná branka tak nikoho z řad hostí netrápila. Horší už byl výsledek z posledního kola, kdy Bolton neudržel poločasovou remízu s Arsenalem a po změně stran ještě třikrát inkasoval.

Aston Villa si vůbec poprvé ve své 110leté historii připsat čisté konto v prvních třech domácích zápasech. Pro dobrý výsledek Villans mluví i fakt, že již osmnáct let nepoznali hořkost porážky před vlastními diváky během měsíce září. Ve vzájemných zápasech navíc drží sedm zápasů bez tříbodové ztráty, což umocňuje posledními třemi výhrami doma - 4:0, 4:2 a naposledy 5:1. Chybět by neměl ani Ashley Young, který se trefil v předešlých čtyřech setkáních.

Bolton může získat nejvíc bodů za prvních pět kol od roku 2006, pokud v sobotním duelu s Aston Villou vyhraje. V tom jim nezamezí zraněný Delph a Weimann, naopak John Carew už by měl být po zranění fit.
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Friedel, Warnock, Dunne, Collins, L Young, Downing, Ireland, Petrov, Albrighton, A Young, Agbonlahor
Bolton Wanderers - pravděpodobná sestava:
Bogdan; Steinsson, A O'Brien, Knight, Robinson, Holden, Muamba, Lee, Petrov, Elmander, Klasnic
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.62 - 3.75 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Blackburn Rovers - Fulham FC  (sobota 16:00)
Mark Hughes se vrací do Edwood Parku, kde si vytvořil svůj manažerský kredit. Jenže nyní je tu v roli soupeře a svůj Fulham bude chtít dovést minimálně pro bod. Pak by totiž prodloužil dosavadní neporazitelnost Cottagers.

Ti ho bývalého kouče welšské reprezentace angažovali na základě výsledků právě z Blackburnu, kde se Hughes dokázal ve třech sezónách po sobě umístit v první desítce. A zatím to vypadá, že se tento tah Fulhamu vyplatil. Po čtyřech kolech je jedním z pěti týmů, kteří dosud ještě neprohráli. Ačkoliv mají Cottagers pouze jednu výhru.

Na Marka Hughese ale teď čeká skutečně těžká práce. Do konce roku je totiž mimo hru ofenzivní tahoun Bobby Zamora a problémy neustále sužují i dalšího útočníka Andyho Johnsona, tudíž má Hughes v útoku hodně omezené varianty a teprve se ukáže, jak schopný je manažer. Dobrou zprávou pro něj je alespoň možný návrat Damiena Duffa, kterého trápilo lýtko. Jistota startu není ani u Hallicheho a Stoora.

U Rovers kormidlo v prosinci roku 2008 převzal Sam Allardyce a od té doby se mu podařilo týmu vtisknout podobnou tvář, jakou vytvořil dříve Boltonu. Tedy houževnatý tým, který může překvapit každého. Naposledy dokázal s Blackburnem remizovat na City of Manchester Stadium, avšak za výkon svých svěřenců byl kritizován. Kritikům se nelíbí tvrdá hra s dlouhými nakopávanými míči. Allardyce však na to s klidem reaguje: "Hrajete to, na co máte prostředky. A jestli jsme teď tým, se kterým nechce nikdo hrát? Doufám, že ano, protože nám to dává jistou výhodu."

Domácí by měli nastoupit i s kapitánem Ryanem Nelsenem. Situace kolem startu Michela Salgada je nejasná, pravý bek si totiž v posledním zápase natáhl sval. Mimo je Andrews.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.25 - 3.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sunderland AFC - Arsenal FC  (sobota 18:30)
Arsenal se po vydařeném vstupu do Ligy mistrů chystá na svůj nepříliš oblíbený výlet do severovýchodní Anglie. Sunderland má navíc v zádech domácí výhru nad Manchesterem City.

Černé kočky jsou před vlastními fanoušky skoro neporazitelní. Za posledních dvanáct zápasů ztratily všechny body pouze jedinkrát, s Manchesterem United. Letos ztratil už prakticky jisté vítězství nad Birminghamem a následná porážka na hřišti WBA ukazovala nepříliš dobrou formu.

O to větší překvapení zajistil v poslední minutě nastavení Bent, když proměněnou penaltou rozhodl o vítězství nad Citizens. V posledním ligovém kole sahal Sunderland po všech bodech na hřišti Wiganu, když po hodině hry otevřel skóre debutující Asamoah Gyan, ten navíc přišel až po přestávce. Jenže Alcaraz tři minuty před koncem získal pro Latics alespoň bod.

Arsenal své vynikající střelecké dovednosti zatím nechává ve zdech Emirates Stadium. Šest gólů do sítě Blackpoolu, čtyři Boltonu a další šestka v zápase s Bragou. Jenže na hřišti Liverpoolu skóroval v poslední minutě jen s velkou hrstí štěstí a těsnou výhru 2:1 si připsal na hřišti Blackburnu. Na Stadionu světel se v posledních dvou letech postaral o překvapení. Předloni zde remízoval, v minulé sezóně dokonce prohrál trefou Darrena Benta.

I historická bilance není tak jasná, jak by se mohlo očekávat. Během 137 setkání slavili Kanonýři dvaapadesátkrát a hráči Sunderlandu jen o tři zápasy méně. Novodobější statistika už ale mluví výrazně pro sobotního favorita, který za posledních třináct utkání prohrál pouze loni v listopadu.

O slovu favorit by se však dalo polemizovat. V posledních devíti ligových výjezdech nedokázal Arsenal udržet čisté konto a na severovýchodě Anglie navíc vyhrál pouze dvě z devíti utkání. Naopak jasnou převahu by měl mít ve střelbě. S čtyřiceti pokusy se s Chelsea dělí o nejčastěji střílející tým, Sunderland se s třinácti střelami krčí na samém chvostu.

Ti tak těží především z práce Darrena Benta, který svému týmu loni vystřílel pokračování v Premier league. Jeho spoluhráči by se měli více koncentrovat na konci utkání, všechny čtyři letošní inkasované branky totiž dostali v závěrečné čtvrthodince.

Zároveň se budou muset obejít bez hříšníka Cattermolea, do hry možná nezasáhne ani Reid a Mensah. Výčet zraněných v barvách Arsenalu je značně výraznější. Bendtner (třísla), Diaby, van Persie a Walcott (kotník), Ramsey (zlomená noha), Vermaelen (achilovka), ti všichni si na Stadionu světel nezahrají.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.50 - 3.60 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Chelsea FC440017:112
2.Arsenal FC431013:310
3.Manchester United422011:58
4.Blackpool FC42118:87
5.Birmingham City41306:56
 Fulham FC41306:56
7.Aston Villa42025:86
8.Manchester City41214:25
9.Wolverhampton Wanderers41215:55
10.Sunderland AFC41214:45
11.Tottenham Hotspur41213:35
12.Bolton Wanderers41216:75
13.Liverpool FC41212:45
14.Newcastle United41127:64
15.Blackburn Rovers41124:54
16.West Bromwich Albion41122:84
17.Wigan Athletic41122:114
18.Stoke City41034:73
19.Everton FC40224:62
20.West Ham United40042:120

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1062)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele