Anglická Premier League - preview 34. kola

10.04.2010, 09:27, aktualizováno 14.04.2010, 09:13
Previews
Vrcholem středečního programu anglické ligy je londýnské derby mezi Tottenhamem a Arsenalem. Náboj bude o to vyšší, že oba týmy mají o co hrát - Spurs o Ligu mistrů, Arsenal stále může myslet na titul. Aston Villu čeká težký zápas proti Evertonu a Wigan hostí Portsmouth.
Aston Villa - Everton FC  (středa 20:45)
Aston Villu čeká ve středeční dohrávce nesmírně důležitý a těžký zápas. Do Villa Parku zavítá Everton, který nejen, že hraje ve slušné formě, ale udělá všechno pro to, aby ukořistil místo v pohárové Evropě. A nyní se vybízí právě Aston Villa, na kterou ztrácí jen čtyři body.

Villans sice letos útočí na třetí umístění v první šestce v řadě a nadále se nevzdávají ani možné účasti v Lize mistrů, nicméně si musí dát velký pozor, aby je z dobré cesty nesvrhla nekoncentrovanost, dostatečná nesoustředěnost. Ta by mohla přijít ze dvou důvodů. Svěřenci manažera Martina O'Neilla totiž letos zažili dvě kontroverzní finále, potažmo semifinále anglický pohárů. Nedávno vypadli v semifinále FA Cupu s Chelsea poté, co jim byla za stavu 0:0 upřena možná penalta a šest týdnů předtím se něco podobného stalo dokonce ve finále Carling Cupu s Manchesterem United.

Na to však nyní musí Aston Villa okamžitě zapomenout a soustředit se na co nejlepší zakončení ligové sezóny. A druhou věci by také mohlo být to, že Martin O'Neill hraje celou sezónu s prakticky nezměněnou jedenáctkou. Většina hráčů odehrála všechna utkání a ve finiši toho budou mít plné zuby. To všechno ale teď musí hodit hráči za hlavu a soustředit se na důležitý zápas s Evertonem.

Toffees poslední dvě sezóny skončili vždy místo před Aston Villou, tedy pátí. A nyní vyvstává otázka, zda dokáží Villans předskočit i letos. Určitě to není nemožné, avšak kvalifikace do evropských pohárů se vzdaluje. Pro Villu by navíc bylo propadnutí tabulkou a neúčast alespoň v Evropské lize velkou ztrátou, když od září nevypadla z první sedmičky.

Domácí mohou počítat až na zraněného Harewooda s kompletní sestavou. Vrátit by se měl po 14 týdnech také Nigel Reo-Coker. Zato Everton už potřetí za sebou postrádá klíčového záložníka Mikla Artetu, stejně jako Fellainiho nebo Goslinga s Anichebem. Vrací se alespoň stoper Yobo.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.30 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Wigan Athletic - Portsmouth FC  (středa 20:45)
Fotbalisty Wiganu Athletic čeká možná rozhodující utkání celé sezóny. Latics doma přivítají již jistého sestupujícího Portsmouth a v případě vítězství si upevní nesestupovou pozici, v opačném případě budou muset stále tvrdě bojovat.

Domácí mají za sebou dvě nepovedená kola, ovšem v obou případech vyjížděli Latics ven. Manchester City je doma přejel 3:0 a rovněž tři body si připsal za vítězství 2:1 Fulham. Wiganu se tak nepodařilo zvenčí přivézt bod a nyní bude muset zabrat v domácím prostředí na JJB Stadium. Ve 34. kole přivítá Wigan beznadějně poslední Porstmouth a bude to dobrá příležitost jak získat klíčové tři body. Pár kol před koncem Premiere league si Wigan nesmí doma dovolit ztrácet, ve hře je totiž záchrana. Aktuální náskok před sestupovými pozicemi činí čtyři body, a v případě vítězství nad Portsmouthem bude náskok před Burnley sedmi bodový. O záchranu usiluje rovněž Hull City.

Portsmouth se sice loučí s Premiere league, ovšem svým fanouškům chce udělat radost ziskem FA Cupu. Pompey dokázali postoupit do finále, kde se střetnou s Chelsea. Svěřenci trenéra Granta vyřadili v semifinále Tottenham a finálové klání bude zejména pro Avrama Granta velmi pikantní, vždyť to byl právě izraelský kouč, který jako jediný dokázal dostat Chelsea do finále Ligy mistrů. Zpět však k samotné lize, jak už bylo naznačeno, jedná se o bídnou sezonu, která bude bez pochyby zakončena sestupem. Trenér Grant může ve zbývajících kolech zkoušet sestavu a složení třeba pro příští sezonu, je jasné, že momentální prioritou bude FA Cup.

Týmu Pompey bude scházet reprezentant Pobřeží slonoviny Aruna Dindane, Hassan Yebda, Kevin Boateng, Nadir Belhadj, Papa Bouba Diop, Tommy Smith a Aaron Mokřena, naopak k dispozici už bude Antony Vanden Borre. Domácím by už mohl být k dispozici Boyce, chybět pak bude určitě Caldwell.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.53 - 3.90 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tottenham Hotspur - Arsenal FC  (středa 21:00)
Ačkoli jsme teprve na začátku cílové rovinky letošního ročníku Premier League, pro sever Londýna nastává ten pravý vrchol sezony zrovna tuhle středu. Dojde totiž na tradiční derby mezi Tottenhamem a Arsenalem, které rozhodně ani teď nebude na pikantnosti nijak strádat. Spurs totiž mají Kanonýrům co vracet, a těch dluhů opravdu není málo!

Můžete si vybrat - horizont letošní sezony nebo několika let - tak jako tak dostanete výjev s Arsenalem hodně před svým rivalem. Na podzim totiž Gunners svého konkurenta nelítostně rozdrtili poměrem 3:0, přičemž dohromady zůstávají neporaženi ve 20 ligových zápasech. To je na derby vskutku ojedinělá a navýsost pozoruhodná bilance. Pro Spurs rozhodně není dobrou vizitkou, že si proti nim jejich úhlavní rival užívá vůbec nejdelší prvoligovou šňůru bez prohry. Dvacetkrát v řadě totiž dosud zvládl bodovat jen proti Huddersfieldu na přelomu 20. a 30. let minulého století. Tuto výjimečnou fazónu proti jednomu protivníkovi nicméně kalí alespoň jedno drsné klopýtnutí Kanonýrů - každý si jistě vzpomene na debakl 5:1, který Kohouti svému sokovi uštědřili v klíčovém semifinálovém duelu Carling Cupu před dvěma roky.

Momentální forma ovšem každopádně slibuje další z vyrovnaných partií, kterým jsme v minulosti přihlíželi už nespočetněkrát. Tottenham totiž teprve v minulém kole v souboji se Sunderlandem přišel o pětizápasovou jízdu bez ztráty kytičky. A ze záznamů historických análů vyplývá, že je zdvojení této porážky vysoce nepravděpodobné. Dvakrát v řadě totiž Spurs neprohráli už půl roku. Sic to v podobném městském derby nemusí hrát pražádnou roli, Tottenham se o domácí prostředí v letošním ročníku může opřít více než spolehlivě. Naplno tu bodoval ve všech třech nedávných utkáních a hořkost porážky před vlastním publikem neokusil od poloviny prosince. Navíc se Redknappova družina pyšní vůbec nejodolnější domácí hrází - ta dosud do své sítě propustila všehovšudy pouhých deset míčů.

Rozpoložení Arsenalu, minimálně to papírové, je však dost možná ještě tíže ohrozitelné. Čistě dle výsledků totiž Kanonýři působí docela dobře neporazitelným dojmem. Ligovou porážku neutržili již dlouhých osm kol, přičemž z možných 24 bodů posbírali úctyhodných 22. Obzvlášť jistí jsou v závěrech zápasů, vždyť během posledních desetiminutovek všech minulých sedmi utkání pokaždé minimálně jednou skórovali. Ani inkasované góly ovšem nejsou u Arsenalu zrovna v módě, tedy alespoň v poslední době. Bez zajímavosti není, že naposledy dvě branky v jednom duelu obdrželi na začátku února. Shodou okolností se však tenkrát Arsenalu postavila Chelsea, další tým z hlavního města Albionu (dvojnásobnou nadílku pak Gunners krom dalšího pokusu Blues uštědřili ještě Kladiváři).

Na obou stranách věčné barikády se schyluje k jednomu velkému návratu. V jednom případě jde o kdysi klíčového střelce, na straně druhé pak rovnou o samotného kapitána. Zejména diskutovaný comeback je ten Van Persieho, který se uskutečňuje poté, co nám holandský snajpr zmizel z očí na dlouhých pět měsíců. Nedá se však rozhodně očekávat, že do utkání naskočí hned od začátku, ba spíš dokonce celé zatím prosedí na lavičce. Od něj se tak dvojitého úderu, jakého jsme byli svědky minule, Spurs patrně obávat nemusejí. Podobná hrozba nejspíše nehrozí ani od druhého významného navrátilce, tentokráte z kádru Tottenhamu, Ledleyho Kinga. Ten sedm týdnů laboroval s pohmožděným stehnem a teď s sebou přináší zrovna v ten nejvhodnější chvíli především morální vzpruhu a zkušenosti.

Z dalších "Injury news" nelze nezmínit nepříliš zlepšený stav klíčového středopolaře Arsenalu Alexe Songa, který se nakonec zotavit nestihl. Ačkoliv už trénují, chybět budou i obránci Gibbs s Djourouem a do konce sezony jsou odrovnáni borci jako Fabregas či Aršavin. Ani Tottenham ale není vůči podobným patáliím imunní. Dva zápasy se teď bude muset obejít bez hříšného Palaciose a trápí ho rovněž absence marodů Kranjčara, Woodgatea, Jenase nebo Lennona.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 3.40 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Chelsea FC - Bolton Wanderers  (úterý 21:00)
Chelsea má velkou příležitost utéct svým pronásledovatelům na čele tabulky a přiblížit si ligovému titulu. Šanci ji nabídl Manchester United, jenž o víkendu jen remizoval s Blackburnem a pokud svěřenci Carla Ancelottiho porazí v dohrávce Bolton, povedou o čtyři body. A to by bylo čtyři kola před koncem více než slušné.

Ještě před několika týdny to přitom s Blues nevypadalo růžově. Tým nešlapal jako dřív, v lize ztrácel a vypadl z Ligy mistrů. Teď má ale za sebou modrá družina čtyři výhry v řadě, sedmnáct vstřelených gólů na kontě a vedle místa ve finále FA Cupu vypadá nadějně i situace v Premier League. Výhra nad Boltonem by triumf v ligové soutěži ještě přiblížila a Ancelotti by pak mohl ve své první sezoně na ostrovech mířit za historickým doublem.

A že všechno před úterním zápasem na Stamford Bridge hraje pro domácí. Chelsea se s Trotters letos potkala již dvakrát a pokaždé vyhrála shodně a přesvědčivě 4:0. Jednou šlo o ligový duel, podruhé se mužstva střetla v Carling Cupu. Také manažer konkurenčního Manchesteru United Sir Alex Ferguson přiznal, že pro Chelsea by měla být dohrávka snadnou záležitostí a pomalu se smiřuje s faktem, že letos historický čtvrtý titul v řadě nezíská.

Body se prostě od Wanderers v úterý čekat nedají. Vždyť svěřenci Owena Coyla ztratili poslední tři zápasy, aniž by vstřelili gól a zaznamenali pod novým manažerem nejhorší sérii. Navíc ještě nemají jistotu záchrany. V západním Londýně se jim alespoň do sestavy vrací záložníci Mark Davies a Ricardo Gardner, kteří v posledních zápasech chyběli. Mimo hru však nadále zůstávají Basham, O'Brien, Davis, McCann a Holden.

Také Chelsea konečně hlásí dobré zprávy z marodky, kterou opustil Branislav Ivanovič a je připraven nastoupit na pravém bekovi místo Paula Ferreiry, jenž ho v posledních týdnech celkem obstojně zastupoval. Další obránci Bosingwa, Carvalho i Ashley Cole jsou nadále nedostupní, stejně tak Essien.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.12 - 8.50 - 14.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Wolverhampton Wanderers - Stoke City  (neděle 13:00)
Co na tom, že Wolves stále ještě hledají stabilního střelce. Minule jim proti Stoku vystřílel důležitý bod veterán z obrany Craddock, který teď bude v roli kapitána zaskakovat za Karla Henryho. Do boje povede mužstvo, které sice není na sestupových příčkách, ale přesto o záchranu pořád ještě bude muset bojovat.

Stoke už nemá cíl se pouze zachránit. To by pak vyznělo asi tak, jako kdyby Michael Jordan v dobách své největší slávy před utkáním vyhlašoval, že chce trefit koš. Potters, respektive jejich manažeru jde o něco docela jiného. "Teď už jsme v bezpečí, ale stále zoufale usilujeme o finiš s větším množstvím bodů než loni," nechal se slyšet Tony Pulis. Ovšem nedosažení rovněž tohoto předsevzetí by se rovnalo zázraku. Stoke totiž oproti svému minulému posezónnímu výkazu strádá jen minimálně, loni měl na konci sezony o pouhé tři body více než teď, pár kol před koncem. Potters si navíc v tomto kalendářním roce užívají skvělou formu. Prohráli jen dvakrát ze 13 pokusů a na cestách nejsou poraženi v pěti po sobě jdoucích zápasech.

To Wolverhampton si asi jinačí cíl než pouhopouhou záchranu klást nemůže. Vždyť na 18. Burnley má náskok pouhých pěti bodů. Sestoupit může tedy i přesto, že na konci sezony bude mít na svém kontě s největší pravděpodobností více bodů než při svém posledním účinkování v Lize mistrů, kdy logicky spadli. Vlci nicméně již mezi nejžhavější kandidáty na degradaci nepatří. Ačkoli v posledním kole Arsenal utnul jejich čtyřzápasovou sérii bez porážky a třebaže hned v šesti z minulých sedmi střetnutí vyšli střelecky naprázdno.

Stoku patrně bude scházet elitní střelec Ricardo Fuller, který si v nedávném utkání s Hullem přivodil nepříjemné zranění kotníku. A chybět bude i jiný střelec James Beattie. Takové skutečnosti proto přinutí Tonyho Pulise vsadit na teprve 17letého zajíce Louise Moulta, jenž se tak stane nejmladším debutantem Potters v Premier League.

Jak už jsem uvedl výše, Hull se bude muset v neděli obejít bez svého suspendovaného kapitána. A to ještě tři zápasy. Počítá se tedy, že zatímco kapitánskou pásku po něm přebere novou smlouvou posílený Craddock, jeho místo v základní sestavě zaujme buď Dave Edwards nebo Adlene Guedioura, kmenový hráč belgického Charleroie. Jinak manažer McCarthy nemůže počítat tak akorát s Kightlym.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.20 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Blackburn Rovers - Manchester United  (neděle 14:30)
Manchester United má za sebou hodně černý týden a hodně rychle se chce dostat zpět na vítěznou notu. Po ligové prohře v důležitém zápase s Chelsea totiž přišlo i vypadnutí z Ligy mistrů, kde Rudým Ďáblům vystavil stopku Bayern Mnichov, a tak Manchesteru zbývá již jen Premier League. V ní nyní narazí na Blackburn a musí vyhrát.

Jelikož Chelsea kvůli FA Cupu o víkendu ligu nehraje, mají United velkou šanci dostat se alespoň na chvíli zpět do čela, které opustili právě po poslední prohře s Chelsea. Tu utrpěli minulý víkend na Old Trafford, kde prohráli s výběrem Carla Ancelottiho 1:2. A aby toho nebylo málo, na domácím stánku se jim nedařilo ani v Lize mistrů. Na Bayern sice vlétli jako uragán a už po deseti minutách vedli 2:0, postupem času dokonce i 3:0, jenže Bayern dokázal snížit na 3:2 a jelikož v prvním zápasem vyhrál 2:1, postoupil do semifinále.

Red Devils tak jsou možná rádi, že mohou Old Trafford opustit, nicméně v Edwood Parku to nebudou mít o mnoho lehčí. Blackburn tu totiž prohrál letos jen dvakrát a dokázal uhrát remízu s Chelsea i Liverpoolem. Poslední čtyři zápasy navíc neprohrál a nad obhájcem titulu se bude chtít vytáhnout. Rovers navíc nastoupí v kompletní sestavě, když nejistý je jen start Bastürka. Vrátit by se mohl po dvouměsíční pauze také kapitán Ryan Nelsen, ale to by musel vystrčit ze sestavy dobře hrajícího mladíka Phila Jonese.

Manchester United bez svého dvorního střelce a největší opory Wayna Rooneyho, jenž si obnovil zranění v duelu s Bayernem, kde původně vůbec neměl nastoupit. Po pětiměsíční pauze se v Lize mistrů objevil také John O'Shea a v neděli mu nic nebrání k tomu, aby opět nastoupil.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.80 - 4.30 - 1.42
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Liverpool FC - Fulham FC  (neděle 16:00)
Dva poslední angličtí zástupci v evropských pohárech, Liverpool a Fulham, na domácí scéně často váhají. Teď si to rozdají sami mezi sebou. Je jasné, že v prioritním souboji teď u obou celků vítězí Evropská liga, nicméně domácí Liverpool stále ještě živí naději na účast v Lize mistrů.

Cottagers se v týdnu blýskli možná trochu nečekanou výhrou na půdě německého mistra z Wolfsburgu. Anfield pro ně ovšem oblíbenou destinaci rozhodně nepředstavuje. Vždyť tu už osmadvacetkrát v řadě narazili, přesně takhle dlouho totiž čekají na vítězství na tomto slavném stánku. Také všeobecně v této sezoně je Fulham venku špatný. Tady pro změnu čeká na plný bodový zisk rovněž dlouhých 15 zápasů. Krom toho pak mimo své hřiště ani nestřílí góly. Začátek jejich impotence datujeme na přelom letošního kalendářního roku.

Jestliže Cottagers venku zpravidla nevyhrávají, Liverpool je jim přesným zrcadlovým opakem. Tímto je automaticky pasován do role stoprocentního favorita. V lize si totiž brousí zuby na deváté po sobě jdoucí domácí vítězství. Jejich zbraň, pečlivě uschovaná na Anfield Road, je bezpochyby Španěl Fernando Torres. Tomu to pálí zejména právě před domácím publikem, o čemž skvěle svědčí fakt, že ve 41 ligových zápasech tady nastřílel neskutečných 40 branek. A když už jsme u té ofenzívy, tak Liverpool (zase, jaký to kontrast) na vlastní půdě nevyšel střelecky naprázdno už dlouhých 27 střetnutí.

Klíčový útočník hostů Bobby Zamora možná v neděli zadáky Liverpoolu neprověří, což jen zesiluje obavy fanoušků Fulhamu o prodloužení oné střelecké mizérie. Ve formě hrající forvard si pravděpodobně v zápase s Wolfsburgem udělal něco s Achillovkou. V tomtéž zápase přišel k menšímu úrazu rovněž Simon Davies a také jeho start je nejistý.

Domácí zabiják Fernando Torres určitě bude dělat vše pro vylepšení své osobní statistiky. V tom mu ale mohly zabránit problémy s kolenem, které si přivodil také právě v bojích o semifinále Evropské ligy. Každopádně se očekává, že španělský střelec nedělní klání nezmešká a stejný předpoklad lze vyřknout i v souvislosti s uzdraveným Ryanem Babelem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.22 - 5.50 - 12.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester City - Birmingham City  (neděle 17:00)
Před Manchesterem City je skvělá příležitost, jak vyvinout velký tlak na soupeře v boji o Ligu mistrů. Ani Tottenham, ani Aston Villa totiž o víkendu kvůli FA Cupu nehrají, a tak se jim mohou Citizens vzdálit alespoň na čtyři body. Nicméně k tomu musí porazit Birmingham.

Svěřenci trenéra Roberta Manciniho v minulém zápase koncertovali na Turf Moor, kde vypráskali Burnley 6:1 a tato vysoká výhra jim zároveň zajistila předskočení Spurs a zisk čtvrtého místa, kterého se již nebudou chtít do konce sezóny pustit. Nejlepší by bylo, kdyby Citizens nyní již jen vyhrávali, jenže když je ještě čekají zápasy s Arsenalem, Manchesterem United, Tottenhamem nebo Aston Villou, bude prozatím stačit, když si poradí s Birminghamem.

Alexi McLeishovi bude mezi třemi tyčemi chybět opora Joe Hart, jenž je v klubu na hostování právě ze City of Manchester Stadium a podle regulí Premier League nesmí proti svému kmenovému týmu nastoupit. Do branky se tak postaví Maik Taylor a bude čelit obrovské útočné síle soupeře. Zejména Carlos Tevez chytl skvostnou formu. Vůbec Argentinci jsou nyní v Evropě v módě, ale Tevez nad nimi vyčnívá svou bilancí v posledních 17 zápasech, v nichž vstřelil úctyhodných 18 branek. Za podobnou statistiku by se nemusel stydět ani jeho věčně opěvovaný kolega Lionel Messi.

Manažer Roberto Mancini však bude muset vyřešit otázku obrany, kde mu chybí potrestaný Zabaleta, ale také zraněný Micah Richards a Sylvinho. A jelikož jsou dlouhodobě mimo i Bridge s Lescottem, bude asi muset improvizovat. Chybí také trojice záložníků Ireland, Michael Johnson, Petrov. Hostům se vrací Lee Carsley.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.85 - 9.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hull City - Burnley FC  (sobota 16:00)
V sobotu sice na KC Stadium nemůžeme očekávat žádné fotbalového hody, nicméně si můžeme být jisti, že obě mužstva dají do zápasu maximum, alespoň tak jim postavení v tabulce káže. V sestupové bitvě na sebe narazí Hull a Burnley.

Hull City i Burnley jsou v sestupové zóně. Kupříkladu Tigers ale na záchranu ztrácejí jen jediný bodík a ještě mají zápas k dobru. To Burnley už je dál, ztrácí body čtyři. Stejný osud potkal také bývalé manažery obou týmů, kteří přišli o své místo. Vedení klubů totiž usoudilo, že hráči potřebují nový impuls, a tak změnili velitele. Nicméně zatím se to příliš nevyplácí, avizovaná změna nepřichází. Hull prohrál šest z posledních sedmi vystoupení, Burnley dokonce posledních osm z devíti.

Poslední zápas Clarets hovoří za vše. Před vlastním publikem je potupil Manchester City, který už v sedmé minutě vedl 3:0, po poločase o pět branek a nakonec si odvezl tři body za výhru 6:1. To jejich situaci na chvostu tabulky nijak nezlepšilo a další prohra by mohla znamenat prakticky definitivu sestupu. Porážku od Citizens neunesl Kevin McDonald, jenž o poločase střídal a podle některých zdrojů sledovat zbytek zápasu v nedalekém baru. Manažer Brian Laws ho sice nazval hlupákem, nicméně ho zahrnul do sobotní nominace.

To nový manažer Tigers Iain Dowie má o něco více prostoru k radosti, když zatím v jediném domácím zápase dokázal porazit Fulham a rád by na svojí stoprocentní bilanci navázal i proti Burnley. Výhra by mohla Hull poprvé po měsíci vystřelit mimo sestupové vody. Domácím v lítém boji možná nepomůže Boateng, Cooper a Hunt, avšak o jejich startech se rozhodne až před zápasem. Burnley bude posíleno o kapitána Stevena Caldwella, jenž hrál naposledy v prosinci. Mimo však zůstává Stephen Jordan.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.65 - 4.95
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
West Ham United - Sunderland AFC  (sobota 16:00)
Sestupem ohrožený West Ham na svém hřišti přivítá Sunderland, kterému se v posledních utkáních začalo dařit. Vzájemná statistika těchto dvou klubů ale mluví jasně pro domácí a těm by se tři body opravdu hodily. V posledních deseti vzájemných zápasech vyhráli "Kladiváři" celkem sedmkrát.

Domácí kouč Zola se bude muset obejít bez potrestaného záložníka Parkera, ale do kádru by se mu měl vrátit Valon Behrami, který se zranil při předzápasovém rozběhání minulý víkend proti Evertonu. Stejně tak by měli být připraveni útočníci Franco a Diamanti. Dá se tedy očekávat, že vyprodaný Upton Park požene své fotbalisty za velmi důležitým vítězstvím.

Hostující manažer Bruce má na marodce také několik fotbalistů. Patří mezi ně Cana, Turner, Reid, Mensah, McCartney. V nominaci doufá pravý obránce Hutton, který se před pár dny zapojil do tréninkového procesu. "Pokud se nám podaří zvítězit, dostane se bodově tam, kde jsme chtěli před sezónou být a mohli bychom tak zbytek sezóny dohrát v naprostém klidu," prohlásil hostující lodivod.

Není žádným tajemstvím, že Bruce již připravuje tým pro příští sezónu. Musí ještě prodloužit smlouvy s několika hráči a navíc už má v hledáčku i potenciální posily.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.91 - 3.60 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Chelsea FC33235584:3074
2.Manchester United33233777:2772
3.Arsenal FC33225675:3471
4.Manchester City321611564:4059
5.Tottenham Hotspur32177858:3258
6.Liverpool FC331671054:3355
7.Aston Villa321412644:3254
8.Everton FC331311952:4450
9.Birmingham City3312101134:3846
10.Stoke City3210121032:3542
11.Blackburn Rovers331191335:5042
12.Fulham FC321181335:3741
13.Sunderland AFC339111344:5138
14.Wolverhampton Wanderers33881728:5132
15.Bolton Wanderers33881736:6132
16.Wigan Athletic33871830:6431
17.West Ham United336101740:5728
18.Hull City32691731:6627
19.Burnley FC33662132:7124
20.Portsmouth FC33652228:6014
Bodové odečty
Portsmouth FC-9za uvalení konkurzu kvůli finančním problémům

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (993)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele