Anglická Premier League - preview 26. kola

09.02.2010, 08:24, aktualizováno 10.02.2010, 08:18
Previews
Premier League dnes nabízí hned několik slibných zápasů, šlágr je ale jednoznačný - Arsenal se střetne s dalším celkem top four, tentokrát hostí Liverpool. Vedoucí Chelsea cestuje do Evertonu. Také United hrají venku, představí se na hřišti Aston Villy. Šanci vylepšit si postavení v tabulce má i Tottenham, který bude hrát na půdě trápícího se Wolverhamptonu.
Arsenal FC - Liverpool FC  (středa 20:45)
Arsenal finišuje přetěžký triatlon, během něhož v krátkém časovém úseku stane proti všem svým kolegům z takzvané Big Four. Teď ho čeká z tohoto výběru papírově nejslabší soupeř, kterého však aspoň oproti Kanonýrům netíží dva po sobě jdoucí jasně prohrané zápasy. Ba naopak - Liverpool v lize nenašel přemožitele dlouhých sedm kol.

Třináct kroků schází k cílové pásce a Arsenal trčí už devět bodů za první Chelsea. Série tří utkání bez vítězství je tak pravděpodobně odsoudila k pouhému boji o třetí, maximálně pak druhou příčku, a to i navzdory Wengerově neutuchajícímu doufání. "Musíte se smířit s tím, že když prohrajete nějaké zápasy, vaše hra je vždy zpochybňována - úžasná kvalita, když vyhrajete, se mění v neskutečný omyl, když prohrajete," stěžuje si na jakousi omezenost veřejnosti manažer Gunners Arsene Wenger. Jenže hra Arsenalu poslední dobou opravdu není ani zdaleka dokonalá. Potřebuje notně vylepšit, aby se Londýňané vyhnuli prvnímu hattricku porážek od dubna 2007. Tím spíš, že zvlášť v soubojích se svými kolegy z Velké čtyřky v nedávné době ztrácí víc, než je zdrávo. Letos nezvládl čtyři z pěti bitev s nimi, přičemž jedenáctkrát inkasoval.

Shodou okolností právě jediné vítězství Arsenalu nad vskutku elitním soupeřem se uskutečnilo na liverpoolském Anfield Road. A shodou náhod zrovna toto prosincové pochybení Reds konečně nakoplo. Od té doby svěřenci Rafy Beníteze klopýtli jen jedinkrát, když senzačně vyhořeli na půdě posledního Portsmouthu. Jinak si užívají sladké neporazitelnosti, přičemž v posledních čtyřech zápasech dokonce bez výjimky udrželi čisté konto. Na druhou stranu ve venkovním prostředí se liverpoolští necítí být úplně ve své kůži. Z minulých pěti případů tam naplno bodovali pouze jednou, hned třikrát se zato rozešli se svým protivníkem smírně.

Nicklas Bendtner se ve středu zřejmě prvně od října loňského roku objeví v zahajovací sestavě Arsenalu. Ofenzíva s Aršavinem na hrotu totiž nefungovala, jak by měla. Vždyť Kanonýři ve třech nedávných zápasech skórovali jen jednou a návrat marodícího Eduarda s Van Persiem se stále ještě nechystá.

Sotioros Kyrgiakos jako jediný odnesl víkendovou řežbu v rámci městského derby, takže teď po zákroku na Fellainiho načíná třízápasový trest. Na jeho místě patrně nastoupí Martin Škrtel. Mimo této absence Beníteze znepokojuje ještě marodka zaplněná samými důležitými hráči. Mezi ně počítáme Torrese, Benayouna, Johnsona či Aquilaniho.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.30 - 3.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
West Ham United - Birmingham City  (středa 20:45)
Zápas West Hamu s Birminghamem se bude odehrávat v domácím boji o záchranu, ale zároveň o střetu Davida Sullivana a Davida Golda, současné vlastníky Hammers, s bývalým klubem, který vlastnili.

Brums nyní budou hrát proti majitelům, kteří jim sloužili přes 16 let a mají velký podíl na tom, kde je Birmingham nyní. Něco podobného nyní chtějí Sullivanem s Goldem provést ve West Hamu, který pomalu začínají stavět na nohy. A začínají pěkně od podlahy, kompletně v celém klubu se budou snižovat platy, a to až o čtvrtinu.

Nicméně zpět k fotbalové stránce věci. Hammers letos neprožívají zrovna šťastnou sezonu a bojují na hranici sestupu. O víkendu sehráli svěřenci Gianfranca Zoly důležitý zápas v Burnley, ale přijeli s prázdnou a propadli se do sestupových vod. Ve středu navíc budou domácí bez útočné posily Benniho McCarthyho, který musel kvůli poraněnému kolenu střídat už o víkendu. Do základní sestavy by mohli po prvních minutách v dresu Hammers proniknout další posily Mido a Ilan.

Když se ještě na moment vrátíme k práci Sullivanem s Goldem u Brums, opět musíme konstatovat, že odvedli dobrou práci. V listopadu 2007 totiž jmenovali manažerem Alexe McLeishe a Blues nyní sklízí ovoce. Ve své premiérové sezoně mezi anglickou smetánkou totiž bojují o evropské poháry a svými výkony nepřestávají překvapovat. Hrdinou posledních dnů se stal veterán Kevin Phillips, kterému nechybělo mnoho a mohl v poslední přestupový den odejít. McLeish si ho ale nakonec ponechal a 36letý útočník se mu odměnil dvěma góly v závěru zápasu s Wolves a rozhodl o výhře 3:1.

A Phillips má nyní velkou šanci se dostat do základní sestavy. Ta se bude muset po rekordních 13 zápasech poprvé změnit, protože poraněný kotník zamezí ve startu Christianu Benitezovi. Místo něj nastoupí buď právě Phillips nebo Keith Fahey.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.20 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Wolverhampton Wanderers - Tottenham Hotspur  (středa 20:45)
Liverpool čeká těžký zápas s Arsenalem, čehož bude chtít využít za bukem číhající Tottenham. Spurs totiž na pátém místě ztrácejí na Liverpool jediný bod a pokud Reds zaváhají mohou o poslední místo zajišťující Ligu mistrů přijít. Tottenham však musí porazit Wolverhampton.

Wolves se musejí vzpamatovávat z velkého víkendové zklamání. Svěřenci Micka McCarthyho totiž dlouho vedli na St Andrew's 1:0, ale nakonec odjeli s prázdnou. Ptáte se proč? Protože Kevin Phillips. Právě tenhle 36letý veterán dokázal jako střídající hráč v posledních minutách dvakrát udeřit a definitivně otočil výsledek zápasu.

"Na hráčích bylo vidět obrovské zklamání, tohle jsem ještě v šatně neviděl. Celý zápas tvrdě makáte a snažíte se, ale nakonec odjedete s prázdnou, je to těžké. Nyní ale máme před sebou středeční zápas a ten je velkou motivací," posteskl si Mick McCarthy, jenž s týmem zůstává v sestupovém pásmu a proti Spurs možná do základní sestavy nasadí novou posilu Adieneho Guediouru.

Tottenham bude chtít jednak odčinit poslední dva zápasy, z nichž vytěžil pouze dva body a zároveň nechat zapomenout na prosincový šok utrpěný na White Hart Lane, když zde Wolves vyhráli 1:0.

Spurs v posledním zápase remizovali s Aston Villou, když ani jednou nedokázali přejít přes její obranu. Remíza znamená, že Tottenham si ze 13 zápasů proti celkům ze současné první desítky připsal jen čtyři výhry. Souboj proti Wolverhamptonu sice nebude z této škatulky, ale přesto bude důležitý. Harry Redknapp totiž bude chtít své ovečky navrátit na vítěznou vlnu, aby se mohlo dále bojovat o Ligu mistrů.

Citelnou ztrátou se ukazuje absence letos skvělého Aarona Lennona, během jehož absence dokázali Spurs vyhrát jen jednou a vstřelili tři branky. Vedle Lennona bude ve středu chybět i Ledley King, takže vedle Dawsona se na stoperu objeví buď Bassong nebo Kaboul. V útoku by se pak mohl objevit Eidur Gudjohnsen.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.30 - 3.40 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Aston Villa - Manchester United  (středa 20:45)
Středa je zajímavými zápasy vskutku nabitá. Duel ambiciózní Aston Villy a druhého Manchesteru mezi ně bezpochyby patří. Takovému zařazení nezabrání ani fakt, že birminghamští poslední dobou o svých kvalitách nikoho zrovna nepřesvědčují. Manchester je totiž naproti tomu docela slušně rozjetý.

Přívlastkem "rozjetý" se pak může titulovat především Wayne Rooney, který zatím zažívá bezesporu životní sezonu. Za 24 ligových kol stihl nasázet úctyhodných 21 branek, přičemž jeho sezónním maximem doteď bylo gólů třiadvacet. Není tedy divu, že v čele s takovým útočníkem představuje ofenzíva United nezastavitelný kolos. V posledních čtyřech ligových zápasech, které zároveň obhájce titulu zvládl na jedničku, totiž nikdy nešel pod tři vstřelené branky, stejně jako v dřívějších dvou vyhraných utkáních. Na druhou stranu tím pádem trošku trpí obranná fáze hry Manchesteru. Van der Sar a jeho stráž proto v minulých osmi venkovních zápasech udrželi čisté konto jen jedinkrát.

Villa naopak s defenzivní činností nemá sebemenší problém. Její obrana všeobecně platí za nejpevnější v lize, což ostatně potvrdila i na podzim, když protrhla 26 let čekání a na Old Trafford konečně zvítězila 1:0. Zato birminghamští by si od Manchesteru milerádi vypůjčili onu ofenzivní sílu, o níž jsem výše básnil. Před vlastním publikem totiž naposledy skórovali 19. prosince, což dohromady činí bez minuty pětihodinové čekání! Není tedy divu, že Villans zvítězili tak akorát jednou za minulých šest kol.

Sir Alex Ferguson o víkendu šetřil veterány Scholese s Giggsem, oba však nejspíš pro středeční duel povolá nazpátek. Novopečený kapitán anglické reprezentace Rio Ferdinand pomalu dosluhuje svůj čtyřzápasový trest, teď ho čeká předposlední pauza. Jeho parťák z obrany Nemanja Vidič se dost možná vrátí ve stejnou chvíli jako on.

Emile Heskey vyvázl z remízového klání s Tottenhamem s mírně nataženými třísly, takže je jeho středeční start v ohrožení. Na jeho místo si brousí zuby Carew, jehož případně určitě doplní dvanáctigólový Agbonlahor. Naražená holeň ještě na hřiště nepustí Warnocka.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.20 - 3.50 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Blackburn Rovers - Hull City  (středa 21:00)
Jak Hull, tak Blackburn se momentálně nacházejí tabulkově v bezpečné vzdálenosti od sestupové propasti, ve skutečnosti to ale s nimi až tak slavné není. Tigers si sice v minulém kole po dlouhé době dopřáli tři body, ovšem na 18. West Ham mají náskok pouhých tří bodů. Blackburn zase jako by se dřívější situací uspokojil a začíná se pomalu vracet do bojů o holé přežití.

Jakmile se Rovers konečně začali blížit tak zvané záchytné plošině, tedy hranici 40 bodů, rázem to s nimi začalo jít opět z kopce. Na dvě pěkné výhry nad Fulhamem a Wiganem tedy navázali utrápenou remízou s Hammers a nedávno i potupnou prohrou na půdě Stoku. V jejich prospěch by však mohl hovořit návrat na Ewood Park, kde letos kapitulovali pouze dvakrát z dvanácti pokusů, a to ještě proti ambicióznímu Tottenhamu a Manchesteru City. Pokud se tedy ve středu vyvarují pro ně docela tradičních střeleckých nedbalek, nemělo by je teoreticky od vítězství nic odradit.

Jenže Tigers nejsou žádnými amatéry, leč na přelomu roku byli zralí na odsouzení. V krátkém intervalu je čekaly souboje s Tottenhamem, Chelsea a oběma celky z Manchesteru, navíc před posledním zápasem roku 2009 okupovali až předposlední příčku. Styl, s jakým se ve finále Brownovi svěřenci s těžkým losem poprali, byl pak přímo dech beroucí. Ze šesti zápasů prohráli jen ten jediný s obhájcem titulu, jinak čtyřikrát remizovali a na závěr dokonce senzačně přehráli Citizens. Nyní se tak nacházejí na 14. příčce, což je jejich nejlepší průběžné postavení od srpna, tedy od samého začátku sezony. A směle mohou mířit i výše.

Christopher Samba zase jednou pyká za svůj prohřešek, když si jeden zápas posedí poté, co byl vyloučen v utkání se Stoke. Na druhou stranu zápasy za rezervu si odbyl Jacobsen s Grellou, takže by oba mohli usednout alespoň mezi náhradníky. Debutovat by mohl Bastürk.

Ačkoli mu bylo dopřáno speciální léčení v Portugalsku, ani ve středu se Geovanni na anglické trávníky nevrátí. Jeho údajně menší zranění si žádá další dny rekonvalescence. Spolu s ním Brownovi stále nejsou k dispozici ani Ghilas a Marney.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.40 - 4.30
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Everton FC - Chelsea FC  (středa 21:00)
Rozjetá Chelsea si o víkendu v klíčovém duelu smlsla na Arsenalu a nyní se chystá na dalšího nepříjemného soka, vydrancovat přijede Goodison Park. Everton se ale nevzdá bez boje, jak už jednou letos proti Chelsea ukázal.

V podzimním duelu si Toffees odvezli ze Stamford Bridge bod za remízu 3:3. O dělbě bodů rozhodly zejména standardní situace, z nichž Chelsea dvakrát inkasovala. Nyní bude chtít vše napravit a udržet se na čele tabulky.

Nicméně pozor si budou muset Blues dát na Tima Cahilla, který chytil formu, v posledních třech zápasech se dvakrát trefil hlavou, a proto bude čekat na každý trestný kop, z kterého bude chtít udeřit. V posledních dvou zápasech proti Chelsea se zas trefil Louis Saha, jemuž nyní chybí jediná branka k dosáhnutí 100. trefy v Premier League.

Ofenzivní sílu má ale asi přeci jenom větší hostující favorit. Ten zatím v roce 2010 jako jediný celek z celé Premier League ještě v žádné soutěži neprohrál a navíc vstřelil v sedmi zápasech skvělých 22 branek, což svědčí o jeho síle.

Everton, jenž v minulém zápase s Liverpoolem ztratil svou desetizápasovou, bude bez důležitého záložníka Stevena Pienaara, jenž byl minule vyloučen. Chybí také další záložník Marouane Fellaini, toho trápí kotník. První letošní start v základní sestavě by si tak mohl připsat uzdravený Mikel Arteta. Chelsea postrádá jen dlouhodobé absentéry Michaela Essiena, Juliana Bellettiho a Josého Bosingwu. Na marodce se k nim možná připojí i Deco, kterého trápí koleno.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.25 - 3.75 - 1.60
více informací
Portsmouth FC - Sunderland AFC  (úterý 20:45)
Poslední dobou se zase začíná hovořit o tom, že prvoligové dny minimálně jednoho mužstva jsou už teď sečteny. Pompey se totiž sice nedávno nakrátko vzbouřili, ovšem nyní už je zase vše při starém. Šest kol čekají na vítězství, tři zápasy na bod a k tomu všemu naposledy sehráli dokonalou komedii na Old Trafford. Jestli se Sunderland někdy chystá vzchopit, rozhodně by to mělo být teď.

V podobném duchu však mohou smýšlet i modří. Black Cats totiž čekají na výhru dlouhých jedenáct zápasů, tedy ještě déle než beznadějně poslední Portsmouth. A Avram Grant si je moc dobře vědom, že právě teď je čas na spuštění další revolty. "Pozitivní uvažování je vždycky lepší jak to negativní a my budeme bojovat tak dlouho, jak to jen půjde," prohlásil chvíli před tímto zlomovým zápasem. Pompey vzhledem k historii mohou kalkulovat s tím, že v příštích 14 kolech musejí urvat nejméně 19 bodů, aby se zachránili. A to bude docela složitý úkol pro klub, který okupuje samé dno tabulky nepřetržitě od druhého hracího víkendu.

Patnáct pokusů, jediný skalp - senzační porážka Arsenalu koncem listopadu. Velmi tristní bilance. Pokud se omezíme jen na venkovní zápasy, je na tom navíc Sunderland ještě hůře. Na vítězství čeká od úvodního klání letošního ročníku, přičemž na posledních čtyřech výletech si vykoledoval nepěkných patnáct "banánů". Je tedy otázkou, zda se zrovna teď Černé kočky dokážou sebrat, neboť ani návrat domů je ve dvou minulých kolech nevzkřísil. Remízy se Stoke a Wiganem byly až příliš málo na to, aby ukojily domácí fandy.

Hned dva hráči Portmouthu na Old Trafford o víkendu nedohráli. Jmenovitě jde o Boatenga s Vanden Borrem, nad jejichž starty se teď vznášejí mohutné otazníky. To návrat Utaky vypadá o něco reálněji, zatímco Papa Bouba Diop si ještě určitě nějakou tu chvíli počká.

Na hostování získaný Alan Hutton se okamžitě vecpal do základu před marodícího Bardsleyho a tam by ho teď Bruce měl udržet i navzdory Angličanově definitivnímu uzdravení. Nepříjemně poraněný kotník na pár měsíců vyřadí ze hry Hendersona, na jehož místo si teď brousí zuby Zenden s Malbranquem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.25 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Wigan Athletic - Stoke City  (úterý 20:45)
Odhadnout výsledek zápasu mezi Wiganem a Stoke, to bych možná nechal na nějakou vědmu. Latics se totiž v posledních zápasech zrovna nedaří, ale Stoke na druhou stranu venku zrovna nezáří, navíc ta špatná gólová potence.

Začněme u domácího výběru, který nemá zrovna důvod k jásotu. Wigan poslední zápasy tápe, z posledních devíti zápasů vyválčil jen šest bodů a tomu všemu odpovídá i pozice v tabulce. Latics jsou až pátí od konce s pouhým dvoubodývm náskokem na sestupové příčky.

Od Potters se nedají čekat zrovna zázraky, ale přeci jen čtyřzápasová šňůra bez porážky může naznačovat, že právě hosté budou mírným favoritem. Jenže už několikrát jsme letos od Wiganu viděli naprosto nečekaný výsledek. Stoke ale navíc bude pohánět poslední výhra 3:0, která byla největší v nejvyšší soutěži od roku 1984. Když se ale podíváme na venkovní formu, už to tak optimistické není - šest zápasů bez výhry můžou dodat Wiganu sebedůvěru.

Co se týče zranění, není prakticky o čem psát. Jediní, u kterých není účast jistá, jsou domácí Gohouri a hostující kapitán Faye, ale i oni by se měli minimálně na lavičce objevit. V základní sestavě Wiganu pak pravděpodobně poprvé nastoupí nové posily Victor Moses a Marcelo Moreno, kteří si minule připsali jako střídající hráči první minuty v bílomodrém dresu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.25 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Manchester City - Bolton Wanderers  (úterý 20:45)
Citizens, kteří pod Robertem Mancinim znovu ožili a neohroženě začali kráčet vstříc Lize mistrů, jsou zase v útlumu. V sobotu zaznamenali už svou druhou prohru ve třech zápasech, čímž tak akorát nakopli své konkurenty. Teď Manchester čeká duel s krajským rivalem z Boltonu.

Kolísavá forma bleděmodrých by však v tomto případě mohla jít stranou. Jednak se Citizens opět vracejí na domácí půdu, kde ne a ne najít přemožitele od dubna roku 2009 (dohromady to dává pěkných 19 utkání ve všech soutěžích), a jednak s Boltonem z posledních sedmi pokusů jen v jediném případě nebodovali. Navíc se City může spolehnout na nedrhnoucí ofenzivní vozbu, jež před vlastním publikem poskvrnila každého z 21 soupeřů, kteří na Eastlands v nedávné době zavítali. To je jeho nejdelší série od roku 1958. Na druhou stranu konkrétně třeba Emmanuel Adebayor na defenzívu Boltonu nevyzrál v osmi po sobě jdoucích zápasech.

Trotters by čistě teoreticky neměli pro svého příštího soupeře představovat až tak velkou hrozbu. Vždyť na cestách netriumfovali od září loňského roku a na minulých 23 výjezdech si zvládli připsat jen jediné čisté konto. Krom toho ani obecně to není žádná sláva. Pod Owenem Coylem už se Wanderers sice jakž takž rozkoukali, když z posledních tří duelů vytěžili aspoň čtyři body, ale pořád visí pouhý jeden bodík nad sestupovou propastí. A to hlavně proto, že teď budou stíhat teprve druhé vítězství v osmi zápasech.

Pár posil Vieira-Johnson docela rozhýbal statickou hru ManCity v nevydařeném souboji s Hullem, takže nyní lze očekávat jejich start od samého začátku. Šturmíř Bellamy musí navštívit specialistu, aby se mu podíval na neustále problematické koleno, takže toto vložené kolo patrně zmešká.

Plány Boltonu na záchranu výrazně nabourala děsivá zpráva týkající se stabilního stopera týmu Garyho Cahilla. Tomu lékaři v paži objevili krevní sraženinu, takže by klidně mohl zmeškat celý zbytek letošní sezony. Úterní střetnutí se navíc netýká Slováka Weisse, který je v Boltonu na hostování právě z Manchesteru. Včasné uzdravení O’Briena a Muamby zatím nelze na sto procent potvrdit.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.38 - 4.25 - 8.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fulham FC - Burnley FC  (úterý 21:00)
Premier League nikdy nespí a v úterý pokračuje dalším kolem. V něm se střetne Fulham s Burnley a kdybychom se měli dívat jen na statistiky, favorita asi máme jasného. Clarets jsou totiž venku tragičtí.

Nováček soutěže letos získal na hřištích soupeřů pouhopouhý bod, což je žalostné. Burnley drží při životě alespoň domácí Turf Moor, ale to k záchraně nemusí stačit. Po víkendu se ale možná blýská ne lepší časy, když mužstvo poprvé vyhrálo pod manažerem Brianem Lawsem.

Ten se nyní vrací na místu činu, kde v 18 letech vstřelil svůj vůbec první gól právě v dresu Burnley. Laws na Craven Cottage otevřel skóre a zařídil tehdy, v roce 1980, pro Clarets tři body. To ale zdaleka nešlo o zápas nejvyšší soutěže, nýbrž o jeden nepodstatný duel z nižší ligy. Nicméně pro Burnley je to zápas celkem památný, protože to je bylo naposled, kdy zde dokázalo vyhrát.

Nyní Brian Laws doufá, že se mu povede podobný kousek jako před třiceti body, ačkoliv můžeme říci, že i bod by byl bezesporu úspěchem. Navíc když bude hostům chybět zraněná trojice Chris McCann, Graham Alexander a Steven Caldwell. Před zápasem se také rozhodne o účasti Stephena Jordona.

Přesuňme se ale k domácímu výběru, který vede Roy Hodgson. Asi lehce se odhadne, na čem na tréninku Cottagers nejvíc pracují. Musí to být bezesporu střelba a zakončení, protože střelecká bilance Fulhamu je žalostná. Jediná branka v posledních zápasech hovoří za vše. Je pravdou, že sice přinesla tři body, ale to je skutečně málo.

Cottagers navíc nemůžou do konce sezony počítat s útočníkem Andy Johnsonem, takže je o kvalitního forvarda méně. Úplně v pořádku není ani Bobby Zamora, což přidělává Hodgsonovi další vrásky. Nicméně Zamora by již měl v úterý nastoupit, a tak se snad Fulham dočká i nějaké té branky. S ním by se měl do sestavy vrátit i Simon Davies.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.50 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Chelsea FC25184360:2058
2.Manchester United25182561:2056
3.Arsenal FC25154660:3049
4.Liverpool FC25135743:2644
5.Tottenham Hotspur25127645:2543
6.Manchester City23118445:3241
7.Aston Villa24118531:1841
8.Birmingham City24107724:2437
9.Everton FC2488833:3532
10.Fulham FC25871027:2831
11.Stoke City2378822:2629
12.Blackburn Rovers25771125:4328
13.Sunderland AFC24671131:4125
14.Hull City25591125:5024
15.Burnley FC24651325:4723
16.Wigan Athletic23651225:4823
17.Bolton Wanderers23571129:4422
18.West Ham United24491130:4021
19.Wolverhampton Wanderers24561320:4221
20.Portsmouth FC24431719:4115

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1038)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele