Shrnutí základních skupin Eura do 21 let

26.06.2017, 17:07
Názory a komentáře
Osmnáct zápasů za námi a do konce mistroství Evropy jednadvacetiletých zbývají pouhá tři klání. Malé Euro se naklonilo do vyřazovací fáze a to je impuls k prvnímu sumarizování. Kdo v Polsku zazářil, kdo zklamal a kdo naopak i přes nevalné očekávání odehrál při nejmenším důstojnou roli? Součástí článku je samozřejmě i All-Stars sestava.

Největším hvězdám dosavadních duelů bude patřit úvod textu, v němž se dále přesuneme k oddílům, jež do značné míry provázely i tradiční zápisníky. Zatímco pasáže s hrdinou a zoufalcem zacílí na hráčské výkony, překvapení a zklamání shrne naše dojmy týkající se týmů.

Za bezmála dva týdny se toho spousta stihne udát na hřišti, ale i mimo něj. A právě těmto zajímavým, potažmo i zábavným momentům se věnuje poslední rubrika našeho skromného sumáře.

Tento souhrn neobsahuje hitparády nejkrásnějších gólů, kterých na turnaji padlo víc než dost, ba ani nejlepších zákroků (nejen) brankářů. Nebojte, ani o ně vás neochudíme, budou však součástí závěrečného ohlédnutí po skončení celého šampionátu.
All-Stars základních skupin

Autor: Víťa Horák

Na výtečné výkony brankářů byla nejbohatší skupina A, protože do sestavy by si zasloužili nominace jak Jordan Pickford, tak Adrián Chovan. Nakonec zvítězil slovenský čapák, který celkem pochytal jedenáct střel soupeřů a hlavně v prvním utkání s Polskem byl hlavní oporou svého týmu.

Trošku nemilosrdný postupový mechanismus způsobil, že nejlepší obránce turnaje do bojů o medaile nezasáhne. João Cancelo v prvních dvou zápasech kraloval, byl aktivní dopředu i dozadu a podobně jako celý portugalský tým může odjet se vztyčenou hlavou. Naopak Ben Chilwell po si vzoru Albionu schoval nejlepší výkon až na závěr, kdy suverénně ovládl levou stranu v utkání s Polskem.

Podobně kontrastní nominaci jsme zvolili i do stoperské dvojice. Vedle Marca-Olivera Kempfa, který byl součástí téměř bezchybné defenzivy Německa - a i díky krásné brance proti Dánsku se může těšit na semifinále, nemůže chybět Stefan Simič. Český stoper se Skandinávci už nedokázal divoký zápas ukočírovat, ale v prvních dvou duelech hrál úžasně. Především proti Itálii kraloval a pomohl lvíčatům až do závěrečných momentů bojovat o postup.

Nejen Češi a Portugalci doplatili na kritizovaný systém malého Eura. Největší zášť cítí Slováci, v jejichž středu minimálně ve dvou duelech exceloval Stanislav Lobotka, brilantní režisér záložní řady. Dva špíly se náramně povedly taky Lorenzovi Pellegrinimu, mimo jiné autorovi povedených nůžek do sítě Dánů. Navíc vybojoval míč před rozhodujícím gólem proti Něměcku.

Velmi specifickou základní skupinu odkroutili Španělé, kteří díky dvěma výhrám a losu mohli do posledního zápasu nasadit náhradníky. Proto si hlavní hrdina Marco Asensio, o jehož výkonech se dočtete níže, odpočinul a odehrál jen dvě utkání. Podobně jako Saúl Ñíguez , další klenot, který má navíc obrovské množství zkušeností i z těžkých zápasů. To bylo vidět hlavně proti Portugalsku, kdy smazal Renata Sanchese a ovládl střed pole. Poté, co v úvodním klání vstřelil vítězný gól nůžkami.

Zatímco na předešlých postech byla konkurence obstojná, post hrotového útočníka žádný z fotbalistů zcela ovládnout nedokázal. Proto jsme doprostřed ofenzivního trojzubce vybrali Daniela Podenceho, který se v průběhu třech zápasů potuloval zhruba tak všude a všude působil svou energií velkou spoušť. Totéž se dá říct i o Andrijovi Živkovićovi, který na pravém i levém kraji zálohy odehrál výborný turnaj a byl jednoznačně nejlepším hráčem ve všech zápasech srbského týmu.
Překvapení: Slovenská (a makedonská) nebojácnost i fotbalovost

Foto: ČTK/ZUMA

Je vskutku navýsost nešťastné, že Slováky při tomto formátu stál postup vlastně jen jeden nevydařený poločas s brejkujícími Angličany. A to ještě pořád obstojný poločas. Jinak se našim bratům vážně dá něco vytknout jen těžko, a to napříč celou - technicky i takticky neobyčejně vyzrálou - sestavou: měli výjimečně (a nečekaně) rozdílového gólmana v Chovanovi, asertivního stopera ve Škriniarovi, na levé straně nepříjemnou kliku v Mihalíkovi s Mazáňem, (mírně) napravo vždy klidného Rusnáka, hlouběji uprostřed troufalého a v průbězích i řešení všemožných situací suverénního, precizního Lobotku, o něco výše zdravého, gólového, a tedy potenciál konečně potvrzujícího Chriena,... Hapalův tým vážně neměl větší chybu a jeho kombinační zdatnost nám bude chybět, zvlášť na úkor nezajímavých Němců.

Makedonci byli ve všem o level, dva pozadu, ale také oni si zaslouží svou obsáhlejší zmínku. Jako fackovací panák se totiž navzdory očekáváním mnohých vůbec neprojevili, ba co víc - proti favorizovaným Španělům to vypadalo po většinu času tak, že outsider hrál, a favorit dával (nereálné) góly. Proti Srbsku trpaslík v jednu chvíli osvědčil svou pověstnou vítěznou mentalitu z kvalifikace, když zdánlivě ztracený zápas v mžiku otočil, a nebýt fatálního odpadnutí v úplném závěru, možná by se záhy více zapotili i Portugalci, které přesto ony dva góly potopily. Co se individualit týče, drzý šikula Eljif Elmas (připomínám, 17letý!) klidně může vyrůst ve hvězdu evropského formátu a maďarský legionář Enis Bardhi si uprostřed pole řekl o pozornost, ba lepší angažmá slušnou distribucí balonu i expertízou přes standardky. Šikovný, kurážný mančaft, který se snad neztratí ani mezi seniory.

Rovněž zaujali: úměrně stoupající a do turnaje dorůstající Angličané
Zklamání: Polský výbuch a postupové taktizování

Poláci byli coby hostitelský výběr pod tlakem očekávání, tisíce fanoušků na stadionu se těšili na postup minimálně do semifinále a na samotných hráčích bylo vidět velké odhodlání. Obzvlášť když během prvních desítek vteřin na turnaji načali své gólové představení. Ve zbytku turnaje se ale ukázalo, jak zrádné je postoupit na hlavní turnaj, aniž se účastníte kvalifikačního cyklu. Polsko se nezvládlo držet vysokého tempa hry, jež k šampionátům náleží, navíc zmatkovali i v defenzivě, což podtrhl dvěma žlutými kartami v rozmezí tří minut obránce Jan Bednarek. Utkání s Anglií, která domácí reprezentaci smetla na plné čáře, napsalo za neuspokojivým vystoupením Poláků symbolickou tečku.

Zatímco Poláci otevřeli stavidla své sílící mizérie hned první den šampionátu, na další velké zklamání jsme si museli počkat na samotný závěr skupinové fáze. Systém mistrovství vzbuzoval obavy už při startu a ty se nakonec dokonale naplnily. Portugalci a Češi ve snaze nasázet co nejvíc gólů opustili své obranné ulity a ve finále je tyto ofenzivní choutky stály uspokojivý výsledek. Největší křivdu ovšem okusili mladí Slováci, na kterých si díky výhodě posledního zápasu "smlsnulo" Německo a Itálie. Okázalá zahálka jejich fotbalistů ve vzájemném zápase byla do očí bijící a zhrzený Pavel Hapal ji dokonce nazval hanbou tohoto sportu. Tahle slova sice vycházela ze spontánního neštěstí, avšak zrnko pravdy na nich bezpochyby je.

Rovněž zklamali: všeobecně zaostávající obhájci titulu ze Švédska
Hrdina: Marco Asensio (Španělsko)

Foto: realmadrid.com

Tenhle fotbalista má být budoucností španělského fotbalu, klenotem Realu Madrid a jednou z největších hvězd nadcházející generace, z níž se postupem času vytratí nadpozemské duo Messi - Ronaldo. Marco Asensio má už v jednadvaceti letech na kontě skoro šedesát zápasů v La Lize, její titul a trofej z Ligy mistrů k tomu. A na malém Euru mu stačily i dva duely, aby všechny tyhle klišovité předpovědi splnil.

Mladík s kouzelnou levačkou ukázal, že je o úroveň výš, než většina fotbalistů na mistrovství. Klid a kvalita s míčem v ofenzivní třetině rozhoduje zápasy a Asensio těmito faktory oplývá mimořádně. S Makedonií se stal teprve pátým střelcem hattricku v historii Eura do 21 let, a i když druhý duel proti Portugalsku tolik nezářil, několik kouzelných momentů přesto předvedl a byl tím pomyslným jazýčkem na vahách klíčového utkání.

Čestné zmínky: João Cancelo (Portugalsko), Stanislav Lobotka (Slovensko), Stefan Simič (Česko)
Zoufalec: Rúben Semedo (Portugalsko)

Mezi stopery se před turnajem největší pozornost upínala právě na něho a Jesúse Valleja, přičemž výstupy obou stěží mohly být odlišnější. V předturnajovém medailonku jsem nad budoucím zadákem Villarrealu zdvihal varovný prst, že se občas nechává unášet a působí coby nezkrotný živel... inu, v Polsku nám vesměs neukázal žádnou jinou tvář. A zatímco jeho méně slavný kolega Ié na čáře zamezoval gólu a obecně nepůsobil vůbec špatně, 14milionový ex-obránce Sportingu neustále jančil.

Rúben Semedo trávil většinu času nesmyslným vyrážením z defenzivní linie, aby následně akorát vlál za útočníky; právě on tedy jako by v první řadě, ne-li docela sám narušoval konzistenci obranné řady Portugalska. A to vlastně i nepřímo: následkem jeho zbytečně agresivního výpadu z úvodu prvního zápasu a další žluté karty za kecy z vyhroceného závěru derby se Španělskem byl totiž trenér Rui Jorge nucen do klíčového střetnutí s Makedonií nasadit Tobiase Figueireda, jehož nepřesvědčivý výkon přispěl ke dvojímu inkasování a nedostatečné výhře.

Čestné zmínky: Václav Černý (Česko), Uroš Djurdjević (Srbsko), Lasse Vigen Christensen (Dánsko)
Zábavné momenty

Falešné peníze vržené na italského brankáře Gianluigiho Donnarummu...

...a rozohněný Albert Rusnák

Autor: Marek Ustohal, Tomáš Daníček

Komentáře (211)

Přidat komentář
db18

Kempf

Reagovat
stas87

Som ti vravel, ze to bude pre SCF poklad. Toho is nemal Eintracht nechat utiect. Mam taky dojem, ze mu vedenie neponuklo zmluvu, ci on sam nechcel predlzit? SCF ho ziskalo za pakatel.

Reagovat
db18

Myslím, že se mu nelíbilo, že s ním Schaaf příliš nepočítal... a Frankfurtu se pak i tak líbila nabídka Freiburgu...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Chapem, ze tam nemohol chybat cech, ale namiesto Simica by som sa nebal dat Edgara Ieho. Podla mna hral lepsie v tej skupine ako Simic. Ale to uz zalezi na autorovi, koho tam napise,

Reagovat
Usty

V posledním zápase neexistovali oba dva prakticky stejně. Ale zatímco Simič Česko vyloženě tahal z bryndy a první dva zápasy byl nejlepší (nebo druhý nejlepší) hráč, Edgar Ie zas až tak nevynikal, byť oproti Semedovi odehrál skupiny výborně. Čech by tam úplně klidně chybět mohl, kdyby si to nezasloužil.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Tak myslím že sa dalo vyberat z cca 18 hráčov inak velmi dobré zhrnutie zatial najlepší "článok" k Euro21. Trefný s výberom súhlasím. Osobne som zvedavý na najlepšiu jedenástku od UEFA.

Reagovat
kilobyte

Bude tam víc Němců a Italů.

Reagovat
Usty

Nejlepší je hlavně titulek, předpokládám...

Reagovat
stas87

Ok, to uz je vec nazoru. Inak este sa mi pacil Andersen viac ako Pellegrini, ale odohral len jeden cely zapas a 80. minut proti talianom. Pellegrini odohral komplet celych 270. minut. zuajal ma ale viac Andersen.

Reagovat
fantomas

To ale neni ani omylem stejnej post. A Andersen zahrál jen do rozevřený obrany Čechů.

Reagovat
stas87

Ved ja viem, ze to nie je rovnaky post. Len pisem, ze mi prisiel Andersen lepsi ako Pellegrini, viac ma zaujala jeho hra. Andersen bol jediny hrac Danska, ktory proti talianom dokazal s loptou na nohe nieco urobit. Ci uz poslat komicu a prehrat tak viac talianov alebo ju v tazkej pozicii nestratil. Aj tak je to jedno, kedze ste vybrali 4-3-3.

Reagovat
smazaný uživatel

Pri všetkej úcte k Simičovi, Škriniar odohral jasne lepší turnaj...

Reagovat
fantomas

Ale no

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Jedenástka Eura21:

Julian Pollersbeck (Nemecko) - MILAN ŠKRINIAR (Slovensko), Jeremy Toljan (Nemecko), Niklas Stark (Nemecko), Yannick Gerhardt (Nemecko)- Maximilian Arnold (Nemecko), Dani Ceballos (Španielsko), Max Meyer (Nemecko), Saúl Ñíguez (Španielsko) - Marco Asensio (Španielsko), Federico Bernardeschi (Taliansko)

tak možno aj ano

Reagovat
Le Gunner

Super, řekni Ficovi, ať napíše Ustymu stížnost.

Reagovat
Diego2

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
pepinho2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Pablos

Reagovat
Black Jagir

Reagovat
Sm0ker

Reagovat
db18

Reagovat
ZB 07

Reagovat
mojmira

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladino10

To len mne je z toho skôr do plaču?

Reagovat
smazaný uživatel

Mne s toho do placu nie je, ja sa len cudujem ze kam to dnesny svet dospel

Reagovat
vladino10

Najväčší problém nášho predsedu vlády je match nemecka s talianskom..a ľudia mu na facebooku na jeho profile tlieskajú a gratuluju..

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som to tiez cital mnohokrat sa to tu pisalo o co tu islo, nebudem tuna znova rany otvarat...ale tak ze zrovna on sa k nespravodlivosti vyjadruje

Reagovat
vladino10

Ondrej Duda: myslím, že my by sme v podobnej situácii hrali rovnako..jeden co má rozum a nevyplakava..

Emócie už opadli, proste sme sa dostali do situácie do ktorej sme sa dostay nemali..a ak na niečo nadávať, tak na formát turnaja..

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

nasralo to, ale prehrali sme si to sami, s anglickom sa remiza uhrat dala aj ten gol na 2-1.. tam mal byt takticky faul v strede pola

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
nani92

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jasne ze to nie je krivda voci nam, to co sa stalo nam si mohli odsrat pokojne aj iny...len to bolo proste svinstvo ale co uz mame to za seobou. Takze

Inak ked zvacsovali pocet ucastnikov mohli rovno dat tak ako kedysi na seniorskom eure, 16 muzstiev v styroch skupinach po 4 postupovali by prvy dvaja a nieco take by sa nemuselo nikomu stat.

Reagovat
vladis271

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

vie ako si ziskat hlasy

Reagovat
alcantara

Klasicky Fico poslednych 15 rokov...Tu pohodlnu vacsinu si vzdy najde, bohuzial.

Reagovat
smazaný uživatel

Sak toto ma serie najviac. Stale sa najde velmi vela ludi ktora ho bude volit aj keby neviem co...

Reagovat
X-bano-X

Bohužiaľ tu nemáš alternatívu. Zlodej Matovič, feťák Sulík, mafián Kollár, poplach Hlina či nedajbože pre koktavých Marián?

Reagovat
fenixLFC

*z

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
hodjohn

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Teda pardon, smail mal byt " "

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
Euphael

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Reagovat
havrys99

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Mates_Matesović

Reagovat
F.Torres

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mariano13

aj tak mu príde odpoveď, že "skutok sa nestal"

Reagovat
Gareth Bale 11

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

Reagovat
Josifek

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lenckoj

Reagovat
vladis271

ale jo zaslúžime sito.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

All-Star tím ME hráčov do 21 rokov:

brankár: Julian Pollersbeck (Nemecko)

obrancovia: Milan ŠKRINIAR (SR), Jeremy Toljan, Niklas Stark, Yannick Gerhardt (všetci Nem.)

stredopoliari: Maximilian Arnold, Max Meyer (obaja Nem.), Dani Ceballos, Saúl Níguez (obaja Šp.)

útočníci: Federico Bernardeschi (Tal.), Marco Asensio (Šp.)

Steeer a tak isto aj vsetkych tragedov co sa tu smeju...

Reagovat
Le Gunner

Spíš zafungoval dopis.

Reagovat
Neutron

ono asi pojde aj o to, ze Simič z Cechov jasne najviac vycnieval, kdezto sice Skriniar odohral dobry turnaj tak asi este o cosi nad nim bol spomenuty Lobotka a trosku aj Chovan, ktory sa ukazal hlavne teda v zapase s Polskom

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Škriniar potvrdil kvalitu ale čakal som od neho ešte kusok viac. Bolo tam pár momentov, kt. sa mal vyhnut. Ale kludne tam mohol byt zie rozdiely neboli velké.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska definitivne potvrdili, ze Skriniar prestupuje do Interu. Tak snad na rozdiel od SImica pojde v Milane do zakladu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Venny

Já pořád nechápu, jak mohl do všech zápasů nastoupit brankář jako je Zima. Za 3 roky nenastoupí k soutěžnímu zápasu. Dělá trojku v klubu, když se zranil Perrin, tak než aby dělal dvojku, tak radši Janov rychle shrábne starýho Rubinha z lavičky klubu třetí italský ligy (kterej mimochodem koupila manželka Essiena) a odsune Zimu tentokrát už na pozici klubový čtyřky. Nakonec zůstal jako jedinej golman z Janova, kterej neodchytal ani minutu

Reagovat
Kang & Kodos

To je těžký. První zápas byl špatnej, ale na konci chytil penaltu. Pak ho tam Lavička nechal, a on se proti Itálii hecnul a zachytal životní zápas, tak logicky zůstal i proti Dánsku. Smutný je hlavně to, že tam opravdu moc na výběr nebylo.

Reagovat
Le Gunner

Nevěřím, že by nás Vejmola spasil.

Reagovat
smazaný uživatel

Já třeba jo. Určitě by chytil šanci za pačesy.

Reagovat
smazaný uživatel

Však naši (výjimečně) nepotřebovali spasit, stačilo by, kdyby jim to gólman vyloženě nekurvil

Reagovat
lampas

Sport Invest.

Reagovat
smazaný uživatel

Spanielsko si titul zasluzi najviac, hraju dobry fotbal

Reagovat
Lorcan

Reagovat
smazaný uživatel

podla mna anglicko lebo porazili jasnych vitazov

Reagovat
smazaný uživatel

To je uspech

Teraz vazne, finale Anglicko - Spanielsko by ponuklo myslim si velmi kvalitny zapas

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě jsme nepostoupili, protože nám chyběl Venca Kadlec

Reagovat
BílíAndelDrcKo

a mladí nadejní stopéri Kalas, Brabec

Reagovat
Walter_Sobchak

A strelec Matěj Vydra

Reagovat
smazaný uživatel

At to ma kdokoliv, jen ne Spanele.. Jejich fotbal nemuzu vystat.

Reagovat
Benfica

Reagovat
db18

Bohužel mají jasně nejlepší tým...

Reagovat
Benfica

Taliansko

Reagovat
db18

Tam mi zase přijde, že nemají kouče, který by ty hráče ukočíroval (což bylo vidět proti lvíčatům)

Reagovat
Kokesh

To snad ani omylem.

Reagovat
mojmira

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
Benfica

ja som celkom spokojný, Cancelo hral skvele, Podence tak isto, Bruma strelil 2 najkrajšie góly na turnaji, Bruno Fernandes bol takisto super.. ani ten Rúben Semedo nehral zle, ale čakal som viac lebo mal ťahať slabšiu obranu, Renato taktiež odpracoval čo mal, škoda že neukázal nič naviac..

a Andrija Zivkovic čo som videl tak on nám zarobí kopec peňazí ešte..len škoda, že sa Grimaldo zranil..

z individuálneho hľadiska celkom podarený turnaj

Reagovat
popltak

Tak hlavní je, že Portugalsko vypadlo hned ve skupině. Díky, příště takový hnus ne.

Reagovat
Benfica

pozri pre Portugalsko sú dôležitejšie individuality ktoré neskôr posilnia A-tím, o výsledok ani tak neide, zober si len vicemajstrov sveta z Kolumbia z roku 2011 Sub-20, takmer nikto sa nepresadil okrem Cédriga a Danila, pretože to bol čisto tímový úspech, ale ak nejakú úspech zariadia hlavne individuality to je už o inom

aj keď na tomto turnaji vypadli v skupine nemajú sa za čo hanbiť.. odviedli dobrú robotu aj v prehratom zápase so Španielskom boli lepší len mali smolu.. a nepostúpiť tesne v takto náročnom systéme (nesťažujem sa), nie je zlý výsledok, veď dali 7 gólov v 3 zápasoch..

Reagovat
BílíAndelDrcKo

11tka podla squawka:

Kepa - Medeiros, Mawson, Škriniar, Conti - Niguez, Llorente, Bardhi - Asensio, Podence, Bruma.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, vy si nedáte pokoj, musíte i teďka brečet, že tam není Škriniar místo Simiče To je síla, pořád někdo musí provokovat a útočit. Dal bych IP ban na Slovensko a bude klid.

Reagovat
Majk91

To ze niekto napise svoj nazor, ze Skriniar hral lepsie ako Simic je plac podla teba? daj si facku a ukludni sa

Reagovat
smazaný uživatel

Ono je to možná i pravda, já to nepopírám, jen mě štve to vaše neustálé brečení. A jsem úplně v klidu, na rozdíl od sousedů z východu. Vypadli jsme, neměli jsme na to, beru to. Ale vaše fňukání tady asi budeme číst minimálně do prosince..

Reagovat
smazaný uživatel

nj napisal to az jeden clovek, tak cele slovensko breci ze nejaky ustlohlav dal na eurofotbale Simica pred Skriniara

a toto som nikdy nepochopil, ze ked niekto s niecim nesuhlasi tak automaticky breci

Reagovat
FCBjhonysFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Skuldni sa, Skriniar odohral vyborny turnaj,potvrdil svoje kvality aj to ze ma na to hrat zaklad v lepsom klube ako je zaprdnuta Sampdoria. Do dvoch rokov by mal byt oporou acka a uz teraz nahradzat Skrtela s Duricom. Prilezitost by mal dostat v kvalifikacii proti Slovinsku kedze Skrtel aj s Duricom su vykartovany...

Ja by som dal IP ban na Cechov, ktory nam zavidia to ze sme vo futbale v poslednych rokoch uspesnejsi nez my. A to sme ani nie 30 rokov dozadu boli jeden narod.

Reagovat
smazaný uživatel

Zpochybňuju někde kvality Škriniara? Sampu jsem sledoval celou sezonu a vím moc dobře, že ji svými výkony přerostl a je skvělý stoper, jeden z nejtalentovanějších v Evropě ve své věkové kategorii.

Nikdo vám nic nezávidí, naprostá většina to bere v pohodě, já vám to taky přeju a vím, že jste momentálně lepší. Nejsem fanda těchto žabomyších válek, ale sakra, u vás se vždycky musí najít nějaký rejpal nebo uplakánek.

Reagovat
smazaný uživatel

napísal som to slušne? napísal. tak čo pičuješ

Reagovat
fenixLFC

to je skor vas problem ze berete ako rypanie to ze niekto povazuje skriniara za lepsieho/ komu vysiel turnaj lepsie nez cechovi...

Reagovat
smazaný uživatel

Ako ked niekto vyjadri nesuhlas neznamena nutne ze je "uplakanek" pozri uprimne ja osobne tak isto Cechom prajem vo vacsine sportov, ci uz je to futbal alebo hokej (ked proti vam nehrajeme). Len jednoducho ma vytacaju rozne exemplare (aj tuna na ef a nemyslim tym teba) ktory nas budu neustale oznacovat za ubrecenych, pritom potom co sa nam stalo by tito isty uzivatelia robili trojnasobne vacsi bordel a revali nez Slovaci a nemyslim tym teba. Ja tiez nemusim tieto zabomysie vojny ale aby tento shit s tadial vypadol musi sa na tom podielat vacsia skupina na tomto fore - Cesi

Reagovat
smazaný uživatel

Skriniar bude buducu sezonu v Interi, uz je to potvrdene.

Reagovat
Shevchenko

Slováci si zasloužili postup na úkor nezajímavých Němců a Angličani jsou úměrně stoupající a do turnaje dorůstající? Ok no.

Reagovat
fantomas

"Názory a komentáře"

Reagovat
CubONE

To by si nebol ty, ak by si nepridal protislovensky komentar

Reagovat
Shevchenko

Tady tohle ale fakt nebylo namířené proti Slovákům Spíš jsem narážel na to srovnání skvělí angličané / nudní Němci. Vlastně ten můj komentář jednoznačně potvrdilo semifinále, kdy to zas bylo naopak.

Reagovat
fantomas

Zaprvý nikdo neporovnával obecnou kvalitu těch týmů jako spíš jejich prezentaci doposud (do semifinále - čili tvoje poznámka o "potvrzení" je mimo), zadruhý nikdo nenazval Angličany skvělými.

Reagovat
CubONE

A jo, tak k Nemcom sa nevyjadrim, tych som bohuzial nevidel.

Reagovat
smazaný uživatel

Super shrnutí.

Jsem jen trochu zklamán z tiltulku, čekal jsem něco ve stylu "Jak Hapaly slovenské naděje aneb Chorý postupový systém - shrnutí základních skupin ME".

Reagovat
Usty

Reagovat
Josifek

Reagovat
Fabregas@ole

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

inak super clanok to chillwel zahral tak dobre?

Reagovat
Usty

Zahrál parádně poslední zápas a první dva nevyhořel. To vzhledem ke konkurenci na jeho postu stačilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Naši "Sokolíci" si zaslúžia standing ovation, za to čo predviedli! A to, že nepostúpili, už nezmeníme... ĎAKUJEME!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

slniečkár...

Reagovat
Spasitel

Reagovat
nani92

NEMAS ZACO !!!

Reagovat
Lacko_Boh

omg

Reagovat
smazaný uživatel

vzdy, ked niekto pouzije vyraz "Sokolici", tak mi je strasne trapne aj za neho :D

Reagovat
Han střelil první

Se Semedem naprostý souhlas. Ani v SCP mě nijak neoslňoval, takže mě ten hype docela překvapil. Hodně solidní prodej. Ferreira s Coatesem budou dobrá dvojice.

Reagovat
Euphael

Ty vole ti Slováci nakonec nepostoupili?

Reagovat
off-olda

No jo a Helenka pořád zpívá.

Reagovat
20DollarsInMyPocket
Reagovat
Glonden2

Reagovat
smazaný uživatel

EU alebo UEFA, kto sa v tych skratkach ma vyznat. Pani to evidetne myslenie nechava na sudruha predsedu.

Reagovat
Pipo123

Sa mi páči to haló ktoré vzniklo na Slovensku ohľadom tejto generácie, odrazu sú všetci TOP hráči, pritom mne to trošku priponína českú repre kedy hrali myslím finále dokonca ? Proti Argentine ? Tiež boli obrovské očakávania a borci vyhoreli v každom klube v europe, tu to bude asi podobné, jediné kto má kvalitu je Skriniar, Lobotka, Bero a Ninaj, na zvyšok sa asi rýchlo zabudne.

Reagovat
vladino10

Ak sa presadia 4-5 hráči, tak to bude obrovský úspech pre celý tento káder a myslím, že každý súdny fanúšik to berie podobne..

Reagovat
smazaný uživatel

Ninaj byl slabouckej. To spis Rusnak.

Reagovat
Pipo123

Rusnák zvolil zlú cestu, herne mu to prospelo, ale to USA sa mi nepáči

Reagovat
smazaný uživatel

tak tu zvolil j weiss, na repre to asi bude.. inak suhlasim akurat neviem co s tym ninajom, mihalik mi pride taky turnajovy hrac a chrienovi moc neverim a mazan je kapitola sama o sebe

Reagovat
olis

a to je malo?

Reagovat
Pipo123

Nie, len čítal som očakávania na takmer každého hráča

Reagovat
olis

no mozno je to vdaka emociam prehnane ale keby sa nam fakt presadilo 4 - 5 hracov tak by to bolo super, ja by som tam ale pridal Benesa asi dal prec Bera, ten neviem ci sa z toho turecka vyhrabe

Reagovat
smazaný uživatel

Skriniar Lobotka a Benes môžu kludne patriť k európskemu nadpriemeru ak urobia dobre prestupy u ostatných hráčov ťažko povedať Valjent by sa mohol dostať do Série A Z Ninaja môže byť kvalitný stopér v hlave to má celkom dobre upratané Rusnak by sa mal vrátiť do Európy Mazan , Šatka a Safranko su priemer a hráči ako Chovan Mihálik Bero Chrien alebo Zrelak nehrali poriadne ani v kluboch tí by potrebovali zmenu a znovu naštartovať kariery

Reagovat
Kokesh

To spis 1 nebo 2.

Reagovat
smazaný uživatel

možno tak z českých

Reagovat
Kokesh

To neni o kvalite tymu. Podivej se kde uz ted jsou treba borci ze stejne stareho Spanelska. To je uplne jiny svet. Jestli mluvite o tom, ze nekdo bude v budoucnu mozna opora Werderu, tak ok.

Reagovat
stas87

To je nejaka nova moda, rypat do Werderu?

Reagovat
Kokesh

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ale musim uznat, ze ty posobis ako strasny ublizenec

Reagovat
smazaný uživatel

kto raz za čas nie je na ef ublížený, ako by na ef ani nebol...

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Vytahuješ niečo neporovnatelné, pretože hráči čo maju 19 rokov a hračí čo maju povačšine 22 maju jeden podtsatný rozdiel v tom, že u nich už vieš či sa v dospelom futbale presadia alebo nie. Samozrejme, 90 percent nečakaju žiadne hviezdne kariéry ale viem si predstavit že 2-3 zo základu spravia slušnu europsku karieru a další 2 sa zaradia do kádra repre. + je tam kopec kvalitných hráčov čo možu štartovat aj na dalšom šampionáte a ich potenciál sa ešte len preukáže. Myslím že toto nie je žiadne prehánanie a práve naopak je to len konečne posunutie slovenskeho futbalu na novu uroven kde by sme mohli byt z dlhodobejšieho hladiska v rámci EU aspon mužstvo druhého sledu. Nie je to tak dávno čo sme sa motali okolo 30. az 50. miesta v Europe. Ano je to určitý hype kt. je prehnaný ale zároven treba byt aj zdravo sebavedomý a hrdý a tak sa aj javil tento ročník 21tka.

Reagovat
smazaný uživatel

Většině tam bylo 20 let.

Ale jo, souhlasím, že je to trochu rozdíl i z toho důvodu, že dost z těch vašich hráčů už hrálo za seniorskou repre a má starty v ligových klubech.

Nicméně to, že z těch hráčů udělalo díru do světa minimum hráčů, pokud se teda nepočítá Fenin, co udělal díru do obýváku a Gecov, co teď dělá design bytů, takže sem tam nějakou tu díru třeba navrhne, by mělo být varováním, ta stříbrná U19 z 2011 si zatím vede o dost lépe.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

To sa stáva, obecne u vás nie je problém úbytok talentu ale neschopnost hráčov to potvrdit po prechode k mužom.

Ked spomínaš tu 19tku, tak ja som zvedavý na vašu 19tku z 2015, čo bude teraz tvorit 21tku kt. vtedy tak dokonale odjebala kvalfikáciu v elite round so skóre 1:9

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tam nás rozmlátilo Německo, to to trochu zkresluje, i když ta prohra s vámi taky asi za rámeček nepůjde. Jinak dost z těch hráčů už v U21 letos hrálo - Schick, Černý, Jankto, Matějů - další už nastupují celkem pravidelně v lize - Trubač, Šural, Suchan... Uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

P.S.: Mimochodem právě proto jsem zastáncem té současné ligy s 16 týmy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ninaj bol jediny u ktoreho som nevidel ziadny potencial do buducna...ano Skriniar, Lobotka, Bero, Rusnak a Chrien maju kvalitu, mozu patrit za dva roky k oporam acka a hrat v lepsich kluboch... dolezite si vybrat spravny klub v lepsej lige a prestupit

Reagovat
jany kozak

tiez mi Ninaj pride celkom priemerak mam pocit ze za posledne dva roky sa vobec nikam neposunul ale tak stale ma tusim 22 co na stopera nie je zle len potrebuje vela hravat a mozno v buducnosti vyleti ako Durica. Skoda len ze Ninaj nema vobec rozohravku, v porovnani so Skriniarom to je neskutocne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

OT: Vraťte expressky na své místo!

Reagovat
Bakary3

Asertivni stoper Skriniar, to jako ze se nejdriv utocnika zepta, jestli mu s dovolenim muze vzit loptu, nebo jak?

Reagovat
smazaný uživatel

ne, právěže se neptá a rovnou bere

Reagovat
Josifek

Reagovat
Puskas

Reagovat
Shevchenko

To je spíš submisivní ne?

Reagovat
fantomas

Reagovat
Bakary3

Prijde mi to zvlastni, ale nic ve zlym

Reagovat
smazaný uživatel

Nechybí lvíčata pro ownyho

Reagovat
db18

"To jsou jenom výmluvy poražených, směšné. UEFA by ho měla potrestat, protože není dobrým vzorem pro hráče. Myslím, že ten zápas vůbec neviděl a tahle vyjádření udělal jen ve vzteku," řekl Di Biagio

Více na http://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-reprezentace-mladeznicke-vybery-me-do-21-let/306848/vymluvy-porazenych-rikaji-italove-o-slovensku-chteji-trest-pro-hapala.html

Reagovat
BílíAndelDrcKo

V jednom suhlasím, Taliani žiadnu frašku nespravili. Vyhrali 1:0 a celý zápas hrali na vítazstvo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Strašně to dopadlo,jak už v kopané bývá zvykem

Reagovat
smazaný uživatel

Ta uplakanost a ego některých borců ze Slovenska je fakt k smíchu.

Reagovat
vladino10

Hapal nie je slovak

Reagovat
db18

Řekl "Taliáni" já myslím, že se u vás integroval víc než dobře...

Reagovat
vladino10

A potom ze ta integrácia imigrantov nefuguje..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Skriniar > Simic ale keďže sme na českej stránke...

Reagovat
BílíAndelDrcKo

...tak by som mohol mat trochu taktu

Reagovat
Puskas

...a napísat to česky

Reagovat
smazaný uživatel

tak by mohli byt viac profesionalnejsi a dat tam tych najlepsich a nemasturbovat na svojich, pripomina mi to Novy Cas, a s nejakym taktom pal do pice spolu s Puskasom pod tebou...

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Drsnáčik ukludni sa a pozri si najlepšie jedenástky aj na iných weboch. Dufam že nadávaš aj tam, ked tam nie je napr. Lobotka... inteligent a hero

Reagovat
smazaný uživatel

All-Star tím ME hráčov do 21 rokov:

brankár: Julian Pollersbeck (Nemecko)

obrancovia: Milan ŠKRINIAR (SR), Jeremy Toljan, Niklas Stark, Yannick Gerhardt (všetci Nem.)

stredopoliari: Maximilian Arnold, Max Meyer (obaja Nem.), Dani Ceballos, Saúl Níguez (obaja Šp.)

útočníci: Federico Bernardeschi (Tal.), Marco Asensio (Šp.)

Pozri sem kokotko

Reagovat
BílíAndelDrcKo

kokotka máš doma debilko, kde ja píšem že tam Škriniar nepatrí som zvedvaý či by si bol hrdina na ulici šašo, vieš komu nadávaj

Reagovat
smazaný uživatel

Neslo o Skriniara ale o Simica debilko a o tom ze si otvaras tu jebnutu papulu tam kde nemas... A ver tomu ze na ulici by si ma nechcel stretnut...

Reagovat
BílíAndelDrcKo

A kde ja píšem o Simičovi ano ano jasne, čau nabuduce sa naučit čítat

Reagovat
maxton

tie ME už nikoho nezaujímajú

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mě ano.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Slovensko U21 končí už ve skupině

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Tivoli konci svoje posobenie na ef uz po mesiaci

Reagovat
jany kozak

* Masopust

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
juninho8

Pekne zhrnutie....jedina skvrna na turnaji je samotny system. Mozno nie je zle vymysleny ale tej dohode o neutoceni sa dalo nejako zabranit. Je asi nerealne hrat vsetky zapasy skupin v rovnaky cas. Ale na vymyslanie ako sa tomu dalo zabranit su tu ine hlavy v UEFE.

Co sa tyka jedenastky tak s tou suhlasim. Praveze som trosku prekvapeny ze tam je Chovan ale ked sa pozriem na ine vykony golmanov tak tam fakt nebolo velmi z coho vyberat. Obrana je poskladana v poriadku - najlepsi na turnaji asi vazne Cancelo. Stredu pola nejde nic vytknut. To ako hral Stanley Lobotka to bolo proste this is my sen. Saul je jednoznacne najvacsia hviezda tohto Eura. Utok taktiez v pohode. Tam mi jedine chyba nejake kladivo na hrot ale asi nikto z nich nenaplnil tak uplne ocakavania - Sandro Ramirez, Petagna, Selke....

Celkovo velmi zaujimavy turnaj

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele