Aktuality

Přehled ligových mistrů ve vybraných soutěžích

Ve většina zemí tento víkend končí sezona a mistři si tak mohou začít užívat rok svého kralování. Z titulu se radují i někteří čeští krajánci, zde je přehled klubů a českých hráčů v zahraničí, kteří se letos stali mistry...

Ancelotti končí v AC Milán, nahradí ho Leonardo

Italský kouč Carlo Ancelotti oznámil bezprostředně po posledním ligovém zápase této sezony, že končí na lavičce AC Milán. Podpořil tím spekulace, že by měl převzít od nového ročníku fotbalisty Chelsea. Jeho místo u týmu českého reprezentanta Marka Jankulovského zaujme devětatřicetiletý mistr světa z roku 1994 Brazilec Leonardo

Nejlepším cizincem ligy je Chorvat Kerič z Liberce

Vítězem 11. ročníku ankety Nejlepší cizinec první ligy se stal chorvatský útočník Andrej Kerič ze Slovanu Liberec. Třiadvacetiletý král střelců nejvyšší soutěže nechyběl ani na jednom ze sedmnácti hlasovacích lístků a jen ve třech případech nebyl první.

Panděv není na prodej, prohlásil Lotito

O odchodu Gorana Panděva z Lazia se mluví již dlouho, podle některých informací již Římané vyjednávají o jeho prodeji s Juventusem. Prezident klubu Claudio Lotito však něco podobného vyvrací...

O Brucovi bude jasno dnes večer

Již dnes večer se rozhodne o budoucnosti manažera Steva Bruce. Současný vůdce Wiganu dostal od vedení klubu povolení jednat o podmínkách smlouvy se Sunderlandem. Dnes by mělo být jasno, jestli Bruce po odstoupivším Rickym Sbragiovi severoanglický klub opravdu převezme.

Nedvěd by se prý mohl vrátit do Lazia

Pavel Nedvěd by se po odchodu z Juventusu údajně mohl vrátit do Lazia Řím, kde před třinácti lety začínal svou kariéru v italské lize. Podle listu Corriere dello Sport uvažuje šéf římského klubu Claudio Lotito o tom, že šestatřicetiletému záložníkovi nabídne smlouvu.

Newcastle je po sestupu z Premier League na prodej

Fotbalový klub Newcastle United sestoupil před týdnem z anglické Premier Lerague a nyní jej zřejmě čeká změna majitele. Současný vlastník Mike Ashley se nechal v rozhovoru pro Sunday Times slyšet, že by tradiční tým rád co nejdříve prodal.

Ličkovo provizorium skončilo, Baník čeká na Koubka

Fotbalisté Baníku Ostrava si na oficiální představení svého nového kouče ještě počkají. Generální manažer a prozatímní kouč Verner Lička totiž dnes po utkání s Kladnem odmítl potvrdit kuloární informace o tom, že se Baník již dohodl s Miroslavem Koubkem.

Čech si udržel neporazitelnost v Anglickém poháru a má trofej

I nadále platí, že gólman Petr Čech v Anglickém poháru neprohrává. Brankář Chelsea dnes nastoupil ve finále proti Evertonu ke svému čtrnáctému zápasu v nejstarší fotbalové soutěži světa a počtrnácté zvítězil. Prestižní trofej získal s londýnským klubem stejně jako předloni.

Prašnikar po sezóně v Chotěbuzi skončí

Chotěbuz už v příští sezoně nepovede kouč Bojan Prašnikar. Jeho odchod není závislý na tom, jak dopadne odveta baráže o udržení v nejvyšší soutěži. Ta čeká ještě bundesligovou Chotěbuz v neděli a pokud chce klub startovat mezi elitou i v příštím roce, musí odčinit tříbrankovou domácí prohru s Norimberkem.

I přes druhé místo byla sezona špatná, mínil Berger

Hráči Sparty dnes aspoň částečně napravili dojem z nevydařené letošní sezony, v jejíž zimní přestávce figurovali až na čtvrté příčce. Letenští si díky vítězství 3:0 v posledním ligovém kole v Mladé Boleslavi zajistili druhé místo v tabulce a tím postup do třetího předkola Ligy mistrů. U kapitána Patrika Bergra však převládala spíše nespokojenost z nepovedené sezony.

Figo končí s fotbalem, za exotikou nepůjde

Portugalská fotbalová hvězda Luís Figo nevyrazí za žádným exotickým angažmá, ale ukončí kariéru v neděli v dresu Interu Milán. S fanoušky se rozloučí v zápase s Bergamem.

Nedvěd končí v Juventusu, o budoucnosti se rozhodne

Pavel Nedvěd se v neděli rozloučí s Juventusem Turín, kde mu končí smlouva. V závěrečném utkání italské ligy proti Laziu Řím nastoupí za slavný klub naposledy, ČTK to dnes oznámil Nedvědův právní zástupce Bronislav Šerák. O své další budoucnosti se 36letý český záložník teprve rozhodne.

Gibson Downinga prodá jen do velkého klubu

Šéf Middlesbrough Steve Gibson připustil, že nebude bránit Stewartu Downingovi v odchodu z klubu. Dodal ale, že jej pustí jen do vrcholového anglického celku.

Verbeek nabídl Vidukovi místo v reprezentaci, ten ale odmítl

Trenér australského národního týmu Pet Verbeek jednal s Markem Vidukou ohledně jeho návratu do reprezentace. Viduka ale jeho nabídku odmítl s tím, že si nejprve po náročné sezoně v Newcastlu musí vyřešit svoji fotbalovou budoucnost.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele