9. kolo
28.10.2023 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Marvin Ducksch (© AFP)

Brémy využily výsledkové mizérie Unionu. Berlíňany odsoudil k dalšímu neúspěchu vlastní gól

Hráči Brém si i bez zraněného Jiřího Pavlenky spravili po třech prohrách v řadě chuť a v devátém kole Bundesligy na svém stadionu zvítězili nad Unionem Berlín 2:0. Zápas dlouho postrádající ofenzivní náboj rozhodl v závěru první půle nešťastným vlastním gólem po standardní situaci Robin Knoche. Zatímco Werder se díky zisku tří bodů vymanil z nepříjemné série, jeho soupeř z hlavního města Německa se po sedmé porážce za sebou nadále topí u dna ligové tabulky.

Obrovská výsledková krize Unionu Berlín jako by neměla konce. Die Eisernen v posledních třech soutěžních duelech nastoupili proti silným a ve formě hrajícím soupeřům, z čehož pramenily tři porážky. Jejich hrůzostrašná série proher se tak vyšplhala již na číslo devět. Toto trápení chtěli svěřenci Urse Fischera prolomit na hřišti Werderu Brémy, jenž se také nenacházel v ideálním rozpoložení. Zelenobílí totiž tři soutěžní duely v řadě nevyhráli, těšit je však mohl alespoň sympatický výkon proti BVB.

Hosté se hned v první minutě vrhli do útoku, ale po přihrávce ze strany zakončoval Christopher Trimmel jen slabě doprostřed branky Po dlouhém úseku hry, v němž si ani jeden z týmů nedokázal připravit nebezpečnou šanci, se až ve 38. minutě dostaly Brémy k zahrávání přímého kopu, po kterém si smolně sklepl míč do vlastní sítě Knoche. Hosté si ve zbytku poločasu vyrovnání nepřipravili a do šaten odcházeli za nepříznivého stavu.

Po změně stran hosté opět stříleli do vlastních řad. Naděje na dobrý výsledek zvlažil Rani Khedira, který se nechal v 60. minutě vyloučit. Herní převahu využil o čtvrthodinu později Marvin Ducksch, jenž po dobré kombinaci přeloboval bezmocného brankáře. Die Werderaner už ve zbytku zápasu nedovolili žádné drama a bez problému si pohlídali dvougolové vedení až do závěrečného hvizdu.

Union tak prohloubil své trápení i na půdě Brém a opět zůstal bez bodu. V následujícím kole se 4. listopadu utká s Frankfurtem, Werder změří o den později síly s Wolfsburgem.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Kleinhampl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele