16. kolo
19.12.2023 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Zápas Brémy - Lipsko (© AFP)

Lipsko proti oblíbenému soupeři klopýtlo. Forsberg se s Bundesligou rozloučil remízou

Brémy remizovaly v zápase 16. kola Bundesligy s Lipskem 1:1. Úvodní půli poznamenala řada neproměněných šancí, a tak se prvním úspěšným střelcem stal až krátce po změně stran třetí nejlepší kanonýr celé soutěže Loïs Openda. O vyrovnání se postaral v 75. minutě Justin Njinmah, na více se však domácí fotbalisté nezmohli, a jejich poslední výhra nad neoblíbeným sokem se tak stále datuje do roku 2017. S dresem Lipska se rozloučil Emil Forsberg, jenž po devíti letech odchází do týmu New York Red Bulls. Český brankář Jiří Pavlenka zůstal pouze na lavičce náhradníků.

Přestože Werder prohrál pouze dva z posledních sedmi bundesligových zápasů, stále se nacházel jen dvě místa nad sestupovým pásmem. Remíza 2:2 z minulého pátku proti Borussii Mönchengladbach mu příliš nepomohla a nezdálo se příliš pravděpodobné, že by se situace zlepšila i v tomto kole. V cestě totiž stálo Lipsko, které táhlo vítěznou šňůru čtyř utkání po sobě. Zelenobílým nehrál do karet ani fakt, že v letošním ročníku ještě nedokázali z osmi pokusů porazit tým z horní poloviny tabulky.

Už po necelé minutě hry se na Weserstadionu rozezvučela branková kunstrukce, kterou po pohotové ráně orazítkoval hostující obránce Castello Lukeba. Další velká gólová příležitost byla k vidění po půlhodině, když Openda vybídl ke skórování Yussufa Poulsena, ten ale míč těsně minul. Následně se do několika šancí dostali i domácí, hlavičku Rafaela Borrého však na brankové čáře zastavil jeden z hráčů Lipska a Jens Stage z velké blízkosti trestuhodně přestřelil. Neefektivitu Brém tak krátce před odchodem do šaten potrestal Poulsen, jenž uklidil šťastně odražený balon od levé tyče do prázdné sítě. Gólovou radost mu však krátce nato překazil rozhodčí, který po zásahu VAR branku z důvodu těsného ofsajdu odvolal.

Fotbalisté Lipska se otevření skóre ale přece jen dočkali pár minut po změně stran. Velký důraz předvedl při zaváhání domácí defenzivy Openda, jenž nadvakrát dostal míč za záda Michaela Zetterera. Belgický útočník byl blízko druhé trefě po hodině hry, v samostatném úniku jej ale Zetterer tentokrát vychytal. To muselo tým z východu Německa mrzet dvojnásob v 75. minutě, kdy bylo po parádní střele Njinmaha zpoza šestnáctky vyrovnáno. V závěru zápasu se oba celky snažily překlopit misky vah na svou stranu, další přesný zásah už ale k vidění nebyl.

Brémy tak v posledním utkání před měsíční pauzou dokázaly zaskočit Lipsko a získat cenný bod. Oba týmy se vrátí zpět do ligové akce v polovině ledna.

Autor: Livesport.cz / Marek Tomaštík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele