24. kolo
02.03.2024 18:30 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Serhou Guirassy (© AFP)

Guirassy zakulatil své gólové konto a zavelel k honu na druhý Bayern

Fotbalisté Stuttgartu zvítězili ve 24. kole Bundesligy nad Wolfsburgem 3:2. První poločas za Vlky odehrál Václav Černý, po přestávce již na hřiště nenastoupil a vyrovnávací trefu Joakima Maehleho sledoval jen ze střídačky. Stejný hráč ale záhy fauloval v pokutovém území a Serhou Guirassy využil nabídnutou příležitost ke vstřelení své druhé branky v utkání. Díky těmto zásahům dosáhl uzdravený útočník mety 20 gólů v ligovém ročníku. Hosté tak vyhráli už pátý z posledních šesti ligových duelů a na druhý Bayern ztrácí v tabulce čtyři body.

Oba celky sice minulý víkend remizovaly, o poznání lepší nálada však panovala v táboře Švábů. Zatímco Stuttgart totiž v lize ztratil body po více než měsíci, Vlci ještě v novém kalendářním roce nezvítězili, přičemž hned šestkrát ze sedmi duelů hráli nerozhodně. V dresu hostů se navíc po zdravotních problémech pomalu vracel do formy Guirassy, jenž hattrickem rozhodl podzimní vzájemné utkání.

A právě guinejský útočník sehrál klíčovou úlohu v úvodu zápasu. Po několika centrech z levé strany se jeden z nich ujal a doletěl na hlavu Guirassyho, jenž balon umístil přesně k tyči. Stuttgart měl více šancí a častěji se držel na balonu. Vlci naopak čekali na chybu soupeře, která však nepřicházela. To Švábi mohli ještě zvýraznit vedení, ale rána Chrise Führicha zpoza šestnáctky jen prosvištěla těsně vedle brány.

Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí. V 50. minutě se po krásné kombinaci na pravé straně dostal ke střele Maehle a bez problémů skóroval. Tentýž muž ale vzápětí fauloval soupeře v pokutovém území a Stuttgart kopal penaltu, kterou Guirassy se štěstím proměnil. A za malou chvíli se Švábi prosadili znovu, když si na průnikovou přihrávku naběhl Josha Vagnoman a dostal míč do sítě. Po přezkoumání situace byl však odhalen ofsajd, a rozhodčí tak gól neuznal. V 78. minutě už se ale německý bek radoval, když z hranice velkého vápna poslal míč přesně k levé tyči. Vlci ještě snížili zásluhou Lukase Nmechy, jenž se zorientoval před bránou a rychle uklidil míč do sítě. Více už ale domácí nestihli.

Stuttgart tedy využil špatné formy soupeře a zvítězil. V příštím kole hostí 8. března Union Berlín, Wolfsburg o dva dny později zavítá na půdu Leverkusenu.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele