4. kolo
16.09.2023 15:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Patrick Wimmer v souboji s Janikem Habererm (© AFP)

Union se na premiéru v Lize mistrů nenaladil ideálně. Maehle předvedl skvostnou techniku

Wolfsburg po divoké úvodní půli přemohl ve čtvrtém kole Bundesligy Union Berlín, jehož hráči již v koutku duše přemýšleli o blížící se klubové premiéře v rámci milionářské soutěže, a zvítězil 2:1. Nejkrásnějším momentem zápasu byl vítězný gól ze 30. minuty v podání Joakima Maehleho, jenž skvělým volejem k tyči rozhodl o třech bodech pro Vlky. Ještě předtím se mohl prosadit hostující Alex Král, nicméně svou hlavičku neumístil přesně. Václav Černý se na straně vítězů na trávník nepodíval.

Sotva Černý s Králem vysvlékli reprezentační dres, čekalo je v roli soupeřů utkání na klubové scéně. Jejich týmy dosud proplouvaly soutěží obdobně. Na úvodní dvě výhry navázaly porážkou, přičemž především pro ambiciózní Union byl debakl od Lipska krutou ranou. Ani ve Wolfsburgu ovšem Berlíňany nečekal jednoduchý úkol, na hřišti Vlků totiž nikdy v historii nevyhráli.

A hned od 12. minuty bylo našlápnuto k prodloužení této série. Jonas Wind se po přiklepnutí míče od spoluhráče dostal ve vápně do dobré pozice a přízemním obstřelem na zadní tyč rozjásal tribuny. Srovnáno mohlo být již ve 24. minutě hry. Na bujnou kštici Krále přiletěl pěkný centr, avšak český reprezentant hlavičkoval z dobré pozice jen doprostřed branky. Die Eisernen se tak radovali až před půlhodinou hry, kdy si na nadýchaný míč do vápna naběhl Robin Gosens, který razantní hlavičkou nedal Koenu Casteelsovi šanci. Die Wölfe ale kontrovali prakticky okamžitě. Po rohovém kopu se vysoký balon odrazil k Maehlemu, který ho těžkým kopem z voleje uklidil k tyči.

Po návratu z kabin měl rozhodně víc ze hry hostující celek, nicméně kompaktní obrana Vlků žádné větší šance nepřipouštěla. Na Unionu začal být postupem času vidět časový pres a větší uspěchanost. Do dobré pozice ke skórování se v 71. minutě dostal Janik Haberer, který se snažil hlavou usměrnit míč do sítě. Bohužel pro hosty však vůbec netrefil bránu.

Wolfsburg udržel proti Unionu domácí neporazitelnost a získal tři body. V dalším kole vyzvou Vlci 23. září Dortmund, Berlíňané se ve stejný den utkají s Hoffenheimem.

Autor: Livesport.cz / Jan-Filip Novotný

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele