12. kolo
25.11.2023 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Wolfsburgu (© AFP)

Lipsko si pro odplatu do Wolfsburgu nepřijelo. Bodový vítr s sebou na hřiště přinesl Wind

Hráči Wolfsburgu porazili ve 12. kole Bundesligy Lipsko 2:1 a upevnili si pozici ve středu tabulky. Aktivní nástup přetavili Vlci ve vedení již v deváté minutě, kdy se ze vzduchu prosadil Jonas Wind a potvrdil jemu vlastní střelecký apetit v aktuálním ligovém ročníku. Po změně stran se navíc asistencí podepsal i pod rozhodující zásah Rogéria.

Na svůj gólový příděl z konce října proti týmu z východu Německa chtěl navázat také český reprezentant Václav Černý, jenž nastoupil hned od začátku, skórovat se mu ovšem tentokrát nepodařilo. Vlci tak z posledních sedmi soutěžních utkání dvakrát zvítězili, přičemž v obou případech právě proti Červeným býkům.

Lipsko přijíždělo na hřiště Wolfsburgu s cílem pomstít se. Vlci totiž na konci října dokázali Býky po výhře 1:0 vyřadit z poháru. Skvělý večer prožil především český reprezentant Černý, který vsítil vítězný gól, přičemž to bylo vůbec poprvé, co se v dresu Die Wölfe prosadil. Svěřenci Marca Roseho po neúspěchu v DFB Pokalu padli i o pár dní později v Mohuči, před reprezentační pauzou se ale zvedli a dvakrát v řadě zvítězili. K tomu jim pomohl zejména ve skvělé formě hrající Xavi Simons.

Nizozemský talent byl však v úvodu střetnutí vzorně pokrytý, a útočit tak mohli zelenobílí. Po několika zblokovaných střelách se poprvé v zápase připomněl Černý, jenž přiťukl do druhé vlny Mattiasu Svanbergovi. S jeho tvrdým projektilem si ale Janis Blaswich dokázal poradit. Vzápětí už Vlci přetavili aktivní nástup ve vedení. Na centr ideálních parametrů z dílny Svanberga si naskočil Wind a se štěstím rozvlnil síť. Na druhé straně se Loïs Openda elegantně zbavil svého strážce, jenže jeho pokus o vyrovnání reflexivně vykopl Koen Casteels mimo dosah dorážejících hráčů.

Po změně stran přišla pro domácí studená sprcha a všechny poločasové taktické pokyny byly ty tam. Výbornou práci odvedl aktivní Openda, který si na hranici ofsajdu naběhl na dlouhý nákop z poloviny hřiště, v rychlosti jemu vlastní potáhl míč do šestnáctky a nakonec vyzval ke skórování Yussufa Poulsena, který už měl jednoduchou situaci. Na druhé straně se bránící hráči nepopasovali s nákopem Casteelse. Z tohoto zaváhání těžil Wind, jenž našel v náběhu Rogéria a ten poslal Vlky podruhé v zápase do vedení.

Lipsko tak ani na druhý pokus v letošní sezoně na Wolfsburg nevyzrálo. Oba celky sehrají další ligové utkání 2. prosince. Vlci změří síly s Bochumí, Červení býci doma přivítají Heidenheim.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele