28. kolo
07.04.2024 17:30 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Rocco Reitz (© Borussia Mönchengladbach)

Obrat Gladbachu znamenal první klopýtnutí Hasenhüttla a negativní rekord Wolfsburgu

Fotbalisté Wolfsburgu neudrželi bleskové vedení proti Mönchengladbachu, se kterým ve 28. kole Bundesligy nakonec prohráli 1:3. Vlci sice do druhého utkání pod Ralphem Hasenhüttlem vstoupili dobře a díky brance Ridleho Bakua ze sedmé minuty brzy vedli, na úvodní výhru na lavičce zelenobílých však rakouský lodivod nenavázal a po osmém domácím duelu bez výhry v řadě navíc stanovil nový negativní rekord klubu. Po změně stran totiž Hříbata nejprve vyrovnala a rozhodující úder zasadil Die Wölfe zhruba po hodině hry Nathan Ngoumou. V závěru do hry naskočili Václav Černý a Tomáš Čvančara, kteří se však do statistik střetnutí nezapsali.

Změna trenéra přinesla Wolfsburgu v minulém kole kýžené ovoce, jelikož Vlci dokázali porazit Brémy 2:0. Hasenhüttl tak při své premiéře na lavičce prolomil sérii 11 ligových utkání v řadě bez vítězství a oddálil zelenobílé od sestupových vod. Příliš důvodů k radosti naopak nemohl mít Gladbach, který nevyhrál pět soutěžních klání po sobě, přičemž ostudně vypadl i ve čtvrtfinále domácího poháru proti třetiligovému Saarbrückenu.

Hříbata nevstoupila ideálně ani do duelu ve Volkswagen Areně, když už v sedmé minutě musel Jonas Omlin lovit míč ze své sítě. Přízemní centr Tiaga Tomáse totiž doputoval až k Bakuovi, jenž se příliš nerozpakoval a ranou z první k pravé tyči poslal Wolfsburg do vedení. Úsporný režim obou celků následně vedl k poklidnému průběhu první půle a zajímavých střeleckých pokusů bylo k vidění pramálo. To se pokusil změnit v samém závěru úvodního dějství hostující Ngoumou, který ovšem z dobré pozice v šestnáctce výrazně minul.

Sedm minut po změně stran už se Borussia vyrovnání dočkala. Na první pohled nijak nebezpečnou dalekonosnou střelu Ko Itakury tečoval Moritz Jenz tak smolně, že na ní gólman Pavao Perman nedokázal reagovat. Krátce nato navíc po přihrávce Francka Honorata zkusil štěstí Ngoumou a přízemní ranou na zadní tyč otočil skóre. Navýšit vedení Hříbat mohl v 73. minutě Robin Hack, jehož hlavička však pouze rozezněla horní tyč. To ale Gladbach mrzet nemuselo, jelikož v samém závěru přidal na triumf Vlků razítko nekompromisně Rocco Reitz.

Oba celky sehrají další ligový zápas 13. dubna. Vlci po prohře s Hříbaty změří síly s Lipskem, Gladbach se střetne s Dortmundem.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele