19. kolo
27.01.2024 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Wolfsburgu (© AFP)

Třetí remízové utkání Wolfsburgu v novém roce zachránil amatérský fotbalista z tribuny

Fotbalisté Wolfsburgu remizovali v 19. kole Bundesligy na domácí půdě s Kolínem nad Rýnem 1:1. Na hřišti se od začátku zápasu pohyboval také Václav Černý, který byl svědkem nevídané situace. Po 15 minutách hry byl míčem do hlavy zasažen pomezní sudí, jehož musel v rozhodcovském týmu nahradit amatérský fotbalista sledující utkání z tribuny Tobias Krull. Po krátké vynucené pauze otevřel skóre hostující Faride Alidou, na jehož trefu odpověděl velmi rychle Kevin Paredes. Vlci tak v novém roce stále neokusili jiný soutěžní výsledek než právě remízu 1:1.

Wolfsburg stihl v lednu posbírat jen dva body za remízy v Mohuči a Heidenheimemu. První výhru v novém roce tak mohli Vlci vybojovat na svém hřišti, kam si chtěl lednovou formu přenést český reprezentant Černý. Ten totiž ve zmíněných duelech zaznamenal jediné dvě branky svého týmu. Kolín v minulém kole selhal proti Dortmundu, schytal čtyřgólový výprask a nadále se krčil u dna tabulky.

První velkou šanci měli Vlci už ve druhé minutě, když dostal Mattias Svanberg v prostoru pro penaltu možnost dorazit nepovedenou střelu Černého, z první ale pálil mimo tři tyče. Velká nepříjemnost a několikaminutové přerušení utkání přišlo po čtvrthodině hry, kdy jeden z bránících hráčů Kolína při pokusu o odkop trefil hlavu pomezního rozhodčího. Toho musel nahradit čtvrtý sudí, na jehož místo nastoupil amatérský fotbalista sledující zápas z ochozů. Fotbalová radost přišla až v 38. minutě, kdy okolo penaltového puntíku hlavičkoval Alidou, jenž svůj pokus umístil nechytatelně k levé tyči a poslal Kolín do vedení. Srovnání však přišlo o dvě minuty později, když z hranice malého vápna zakončoval neomylně Paredes.

Druhé dějství začalo v opoznání klidnějším duchu, kdy se oba týmy střídaly v držení míče, avšak bez větší ofenzivní snahy. Méně záživnou pasáž přerušil po 21 minutách domácí Jonas Wind, jeho hlavička zamířila jen těsně vedle levé tyče. Na druhé straně přišla šance až v 82. minutě, kdy Jan Thielmann zakončoval mezi nohama obránce, avšak pálil těsně vedle vzdálenější tyče. Závěrečnou šanci si připsal Paredes, který z první uvnitř malého vápna pálil do gólmanova ramene.

Vlci tak i potřetí v novém roce remizovali. V příštím kole je čeká 4. února Hoffenheim, Kolín o den dříve vyzve Frankfurt.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele