15. kolo
16.12.2023 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Bochumi (© AFP)

Bochum si smlsnula na utrápeném Unionu. Kanonádu rozjel čokoládou posilněný Asano

Hráči Bochumi vyhráli v 15. kole Bundesligy na domácím hřišti nad Unionem Berlín 3:0. Diváci přítomní na Vonovia Ruhrstadion se přidali k protestům proti uvažovaným změnám v možnostech vlastnění bundesligových klubů a už v průběhu první půle zaházeli hřiště tenisovými míčky či čokoládou.

Šancí dopřát si povoleného sladkého dopingu nepohrdl Takuma Asano, jenž pak v nastavení první půle otevřel skóre zápasu. Na Japonce ještě navázali dva jeho spoluhráči po pauze. Alex Král naskočil z lavičky po hodině hry v čase již dvougólového vedení soupeře, ani on však výsledkový zvrat neobstaral.

Berlíňané na závěr skupinové fáze Ligy mistrů padli s Realem Madrid, čímž dali vzpomenout na nedávno ukončenou sérii 12 porážek napříč všemi soutěžemi v řadě. Výkon proti španělskému gigantovi ale snesl přísnější měřítka a díky premiérové brance Krále v jejich dresu sahali po bodovém zisku. Ten se jim nicméně uzmout nepodařilo, a své zraky tak museli opět upínat na domácí soutěž, kde v předchozím kole triumfovali poprvé od konce srpna. Něco podobného chtěli zopakovat také v Bochumi, jež doma neprohrála třikrát za sebou.

K prodloužení této lichotivé série mohl přispět hned zkraje prvního dějství Kevin Stöger, který se nikým nehlídaný prodral k hlavičce, ale v dobré příležitosti nezacílil přesně. Na zahozenou šanci týmového kolegy chtěl dát zapomenout Asano, nicméně ani jeho ekvilibristický pokus nůžkami se s úspěchem nesetkal. Následně se tečovaná střela z kopačky Patricka Osterhageho se štěstím odrazila ke Goncalu Pacienciovi, jenže toho fantastickým reflexivním zákrokem vychytal Frederik Rönnow. V nastaveném čase byli domácí za svoji aktivitu odměněni. Po rohovém kopu se k odraženému míči přichomýtl Asano a nekompromisním volejem z bezprostřední vzdálenosti rozvlnil síť.

Ani po změně stran nepolevovali fotbalisté Bochumi v ofenzivním snažení. Vše začalo již u Manuela Riemanna, který rychlou rozehrávkou umožnil svým spoluhráčům přečíslění ve středu pole. Christopher Antwi-Adjei posléze našel zpětnou přihrávkou nabíhajícího Pacienciu, a ten se štěstím uklidil balon k pravé tyči. Bezzubý výkon klubu z východního Berlína nedokázal oživit ani střídající Král. Asano mohl svůj výborný výkon korunovat druhým gólem v zápase, ale jeho další kop přes hlavu letěl pouze na tribuny. Následně byl v pokutovém území soupeře faulován Matúš Bero a rozhodčí po intervenci s videem ukázal na bílý puntík. K exekuci pokutového kopu se postavil Stöger a pohodlně zvýšil náskok svého týmu na rozdíl tří branek.

Duel celků ze spodní poloviny tabulky tedy ovládla domácí Bochum. Tu ještě před svátky čeká těžký zápas v Leverkusenu, kam zavítá 20. prosince. Union ve stejný den přivítá Kolín nad Rýnem.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele