6. kolo
30.09.2023 15:30 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

Radost hráčů Mönchengladbachu (© AFP)

Gladbach po gólové smršti v první půli poprvé naplno bodoval. Strůjcem úspěchu se stal Pléa

Mönchengladbach ovládl utkání šestého kola Bundesligy proti Bochumi, na jejímž hřišti zvítězil 3:1. Duel měl v režii francouzský útočník Alassane Pléa, který byl u všech gólu hostů. Nejprve parádní asistencí připravil gól Florianu Neuhausovi a poté se sám dvakrát prosadil. Tomáš Čvančara do utkání naskočil v 64. minutě, a byl tak součástí prvního vítězství Hříbat v letošním ročníku.

Odpolední bitva v Severním Porýní svedla dohromady dva trápící se celky, které stále čekaly na první vítězství v sezoně. Bodově na tom byl hůře Gladbach, jenž s celkovým skóre 8:13 okupoval až 15. příčku v tabulce. Jen o pozici výše byla domácí Bochum, která nastupovala do utkání po hrozivém debaklu 0:7 od Bayernu. Před tímto vyhořením ovšem dokázala táhnout sérii tří remíz po sobě s poměrně silnými soupeři. Minimálně na tuto vlnu se tak chtěla před zraky vlastních fanoušků vrátit.

Úvodní minuty ovládli hráči Mönchengladbachu. Jejich aktivita přinesla ovoce ve 27. minutě, když se po krásné týmové akci prosadil Neuhaus. Německému záložníkovi naservíroval balon Pléa k hranici šestnáctky a odtud první jmenovaný zamířil k levé tyči Manuela Riemanna. Druhou branku přidal asistent té úvodní, když rohový kop prodloužil Maximilian Wober. Pléa poté bezpečně uklidil hlavou míč do sítě a zvýšil. Stejný hráč opět skóroval v nastavení první půle, když svou pohlednou individuální akci zakončil ranou, na kterou Riemann neměl nárok.

Po změně stran mohl navýšit vedení Jordan Siebatcheu, skvělý reflexní zákrok proti střele předvedl gólman Riemann. Naději na zdramatizování duelu přinesl Losilla, který obdržel precizní přihrávku od Lukase Daschnera a ostřílený 37letý Francouz se střelou zevnitř vápna nemýlil. V páté minutě nastavení se po závaru v pokutovém území z bezprostřední blízkosti prosadil právě Losilla, radost ze snížení rychle opadla, gólu totiž předcházel faul. V závěru ještě došlo k hromadné strkanici, ze které si Čvančara odnesl žlutou kartu.

První vítězství v sezoně tak nakonec získala hostující Borussia. Na tři body se pokusí navázat 6. října v dalším ligovém zápase s Mohučí. Bochum změří o den později síly s Lipskem.

Autor: Livesport.cz / Viktor Stojanov

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele