9. kolo
27.10.2023 20:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Souboj ligových otloukánků vítěze nepoznal. Schlotterbeck se vyplatil z vlastního gólu

Fotbalisté Bochumi remizovali v devátém kole Bundesligy na vlastním stadionu s poslední Mohučí 2:2. Převahu domácích ze začátku zápasu přetavil v úvodní zásah z penaltového puntíku Kevin Stöger, jenž ještě před dvěma lety oblékal dres soupeře. Před hodinou hry ovšem Die Nullfünfter po nešťastném vlastním gólu Kevena Schlotterbecka srovnali. Německý stoper však své zaváhání stihl napravit v 82. minutě přesnou hlavičkou. V závěru ale domácí fanoušky rozesmutněl Tom Krauss, jenž na poslední chvíli zařídil dělbu bodů, a modrobílí se tak první výhry v sezoně ani tentokrát nedočkali.

Rýnské derby o víkendu nabídlo vítězství Kozlů z Kolína, a tak byla páteční předehrávka soubojem jediných dvou týmů, které dosud v této sezoně v lize nevyhrály. Bochum navzdory tomu zapsala na svém hřišti jeden zajímavý výsledek, když zkraje ročníku vybojovala bod s Dortmundem. V minulém kole pak těsně padla ve Freiburgu, přičemž svůj první gól zapsala letní posila Goncalo Paciencia. Poslední Mohuč zatím jen dvakrát remizovala, v obou případech ji přitom od tříbodového zisku dělilo pouze několik minut.

Velkou možnost na otevření skóre měl už ve třetí minutě domácí Bernardo, jeho prudká dělovka z prostoru pro penaltu ovšem mířila na dosah gólmana Robina Zentnera. I nadále pokračoval duel ve svižném tempu, ale na další šanci si diváci počkali do 21. minuty. To si po intervenci videorozhodčího postavil míč na pokutový puntík Stöger a přesně mířenou přízemní ranou k pravé tyči poslal domácí do vedení. I po vstřelené brance byli Blau-Weiss lepším týmem na hřišti, další nebezpečné šance si však už během první půle nevytvořili.

Chvíli po změně stran se po samostatném úniku dostal k úspěšnému zakončení Moritz Broschinski, jeho zásahu ovšem předcházel ofsajd. Nakonec tak pro Bochum přišla pohroma. Mohuč, která dosud na svém kontě neměla jedinou střelu na branku, se v 59. minutě díky nešťastnému odrazu od nohou Schlotterbecka dočkala vyrovnání. V 69. minutě mohl domácím vrátit vedení Philipp Hofmann, z malé vzdálenosti ale nastřelil gólmana. Osm minut před koncem základní hrací doby však svůj smolný zásah odčinil Schlotterbeck, jenž vyskočil nejvýše na centrovaný míč od rohového praporku, a i přes dotyk brankáře zvrátil vedení zpět na stranu Bochumi. Avšak ani toto vedení VfL nevydrželo, v šesté minutě nastavení totiž dalekonosnou tečovanou ranou srovnal skóre Krauss.

Čekání na vítězství v podání ani jednoho z celků tak neskončilo, zápas totiž rozuzlení nenabídl. Bochum se v příštím kole 3. listopadu představí v Darmstadtu, Mohuč o den později přivítá Lipsko.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele