7. kolo
07.10.2023 15:30 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Serhou Guirassy (© AFP)

Vlci z Wolfsburgu pocítili neutuchající sílu Stuttgartu. Guirassy po menší odmlce opět kraloval

Fotbalisté Stuttgartu otočili vývoj duelu sedmého kola Bundesligy a po výhře 3:1 nad Wolfsburgem prodloužili sérii vítězství již na pět zápasů v řadě. Naděje Vlků sice dlouho držel vedoucím gólem Yannick Gerhardt, po hodině hry však začal opět střílet domácí fenomén. Serhou Guirassy nejprve z penalty srovnal a dalšími dvěma zásahy vývoj utkání otočil, čímž se dostal v probíhajícím ročníku již na 13 ligových branek v prvních sedmi zápasech. Rychleji v německé soutěži tolik gólů přitom ještě nikdo předtím nenastřílel.

Když Stuttgart ve druhém kole schytal pětigólový debakl od Lipska, jen málokdo by tipoval, že po více než měsíci se budou Švábi nacházet v tabulce právě nad Býky. Velkou zásluhu na pětizápasové šňůře bez ztráty bodu měl Guinejec Guirassy, jenž nastřádal již 10 branek. Na nejlepšího kanonýra soutěže však nenápadně dotíral sedmigólový Jonas Wind, který Vlkům v minulém kole vystřílel vítězství 2:0 nad Frankfurtem.

První zajímavá příležitost přišla z kopaček hostujících hráčů. Joakim Maehle se skvěle uvolnil na levé straně pokutového území, následně ale pouze napálil Alexandera Nübela. Německý brankář následně vystavil stopku i střele Thiagu Tomásovi. Stav byl tak po 30 minutách stále bezbrankový. Ve 35. minutě už to ale Vlkům vyšlo a mohli se radovat z první branky zápasu. Yannick Gerhardt se po rychlém protiútoku dostal ve vápně k dorážce a zakončením z prvního doteku nedal domácímu brankáři žádnou šanci.

V 58. minutě zvedl diváky ze sedaček pokus, který zpoza vápna vyslal Hiroki Ito. Zakončení japonského obránce jen těsně minulo pravou tyč. Vyrovnávací branka přišla v 66. minutě. Z penaltového puntíku se o ni postaral dosavadní nejlepší střelec Bundesligy Guirassy. Guinejský zabiják ale neměl v plánu zastavovat a v 78. minutě dokonal obrat, když s přehledem obešel gólmana a uklidil míč do odkryté branky. Ani to ale vytáhlému útočníkovi nestačilo. O pár minut později si tak počkal ve vápně na dorážku a zkompletoval hattrick.

Wolfsburg proti rozjetému soupeři na body nedosáhl a venku prohrál potřetí za sebou. Po reprezentační pauze jej čeká 21. října domácí klání s Leverkusenem, Stuttgart tentýž den zavítá na stadion Unionu Berlín.

Autor: Livesport.cz / Petr Riska

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Nemít Guirassyho, nevím kde by Stuttgart figuroval v tabulce. Stuttgart útočí na mistra

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele