29. kolo
13.04.2024 18:30 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Serhou Guirassy (© AFP)

Zkázu obrany Frankfurtu načal při pohodlné výhře Stuttgartu rekordní zásah Guirassyho

Fotbalisté Stuttgartu v poklidu přehráli v duelu 29. kola Bundesligy Frankfurt 3:0 a nepolevili v boji o druhé místo. Pod výhru se podepsali tři různí hráči, kteří se prosadili již v úvodním dějství. Guinejský útočník Serhou Guirassy přitom stanovil svým 25. gólem v tomto ročníku nejvyšší německé soutěže klubový střelecký rekord. Eintracht naopak nezvítězil již ve čtvrtém ligovém utkání za sebou, a dal tak šanci sedmému Augsburgu, aby se v tabulce dotáhl na rozdíl pouhých tří bodů.

Famózní forma Stuttgartu se nezastavila ani na hřišti Dortmundu, kde Švábové vyhráli 1:0, čímž prodloužili sérii bez porážky již na 10 ligových klání v řadě. Sen o Lize mistrů tedy začínal nabírat jasné obrysy, neboť právě na páté BVB získali červení sedmibodový náskok. Trápící se Frankfurt si musel dávat pozor především na senzačního Guirassyho, jenž se prosadil v každém z předchozích pěti duelů.

A právě guinejský snajpr se pasoval do hlavní role úvodu utkání. Nejprve mu totiž v 11. minutě nebyla uznána přesná trefa pro ofsajd, ale po přezkoumání u videa nakonec jeho razantní zakončení zpoza šestnáctky dostalo gólové razítko. O pár minut později se fanoušci švábského klubu radovali znovu. Deniz Undav se po chybě soupeře dostal s míčem až do vápna, zasekl si obránce a po zemi překonal brankáře. Frankfurt mohl snížit, když k pravé tyči krátce před půlhodinou hry vypálil Omar Marmoush. Fabian Bredlow však předvedl senzační zákrok. VfB nicméně dál pokračovalo v tlaku a díky Jamiemu Lewelingovi, který si dobře naběhl na kolmici za obranu, přidalo třetí gól.

Druhé dějství započalo za sporadického tlaku hostů, ani tak si ovšem Eintracht nebyl schopen vytvořit jakkoliv nebezpečné pozice, což hrálo do karet soupeři, který držel pohodlný náskok. Domácí nicméně stále občas hrozili zejména přihrávkami na extrémně nebezpečného Guirassyho. Kdykoliv se Frankfurt dostal blízko ke gólu, ztroskotal na připraveném Bredlowovi. Stejně tomu bylo i v 76. minutě, kdy Marmoush vyslal krásnou střelu z přímého kopu do levé šibenice. Německý brankář se zaskvěl také proti skryté střele Philippa Maxe k tyči, kterou se mu povedlo vyškrábnout na roh.

Rozjetý Stuttgart tak nedokázali zastavit ani hráči Frankfurtu. Švábové se 21. dubna v dalším ligovém kole utkají s Brémami, Orli přivítají o dva dny dříve Augsburg.

Autor: Livesport.cz / Jan-Filip Novotný

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele