14. kolo
10.12.2023 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Chris Führich (© AFP)

Stuttgart kletbu jménem Leverkusen nezlomil. Bayeru pomohla expresní rekonvalescence Wirtze

Leverkusen remizoval ve 14. kole Bundesligy na hřišti Stuttgartu 1:1, se kterým tak neprohrál již 10. střetnutí v řadě. Vedení domácím zařídil v první půli Chris Führich, ve 47. minutě však srovnal Florian Wirtz. Německý 20letý talent přitom z důvodu čtvrtečního pohárového zranění trávil až sedm hodin denně léčením svého kotníku a málem nenastoupil, nakonec však zařídil, že Bayer zůstal v letošní sezoně stále neporažen. Farmaceuti sice po osmi po sobě jdoucích výhrách podruhé za sebou ztratili, nicméně i nadále vládnou tabulce nejvyšší německé soutěže. Ze tří českých reprezentantů se na trávník podíval v 73. minutě pouze Patrik Schick.

Stále neporažený Leverkusen se s remízou z minulého kola proti Dortmundu příliš nespokojil, jelikož většinu zápasu diktoval tempo hry. V plné síle se ovšem ukázal uzdravený Schick, jenž po necelé minutě na hřišti asistoval u vyrovnávací trefy. Stuttgart ovšem taktéž prožíval skvělou sezonu, když okupoval třetí příčku s odstupem pěti bodů na čelo. V útoku spoléhal především na 16gólového Serhoua Guirassyho, jenž se na Mikuláše postaral o postup v německém poháru. V neprospěch domácích však hrály vzájemné zápasy, ve kterých nezvítězili již devětkrát v řadě.

Tentokrát ale mohli rychle vést, ránu Führicha ovšem vyrazil Lukáš Hradecký na roh. V následné šanci Josha Vagnoman střílel k tyči, na brankové čáře však fantasticky zakročil obránce Edmond Tapsoba. Další možnost ke skórování měl Serhou Guirassy, který střílel okolo Hradeckého, jenž ovšem fantastickým zákrokem špičkou nohy míč zastavil. Ve 27. minutě hlavičkoval z rohu Jonathan Tah, jenže míč doplachtil jen na horní síť branky. Ještě před změnou stran byli domácí za svou aktivitu odměněni. Vagnoman se dostal až do pokutového území, kde našel nepokrytého Führicha, jenž už měl před sebou odkrytou branku, kterou bez potíží trefil.

Hned na začátku druhého dějství došlo k vyrovnání. Victor Boniface našel ideálním pasem za obranou osamoceného Wirtze, který ranou do protipohybu brankáře skóroval. Hned z další akce mohlo dojít k rychlému otočení skóre. Granit Xhaka fantasticky vypálil zhruba z 25 metrů, jeho pokus levačkou ale skončil na tyči. V závěru pálil zpoza šestnáctky Angelo Stiller, opět byl ovšem připraven finský gólman. V 87. minutě měl vyloženou gólovou šanci Tah, jeho tvrdý projektil ale proletěl těsně vedle tyče.

Leverkusen tak ztratil body podruhé v řadě. V dalším kole bude 17. prosince hostit Frankfurt. Stuttgart čeká ve stejný den další nelehký střet v podobně mnichovského Bayernu.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele