23. kolo
24.02.2024 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Enzo Millot (© AFP)

Kolín odjel zvenku po nečekané ztrátě Stuttgartu potřetí v řadě se stejným výsledkem

Fotbalisté Stuttgartu remizovali ve 23. kole Bundesligy s Kolínem nad Rýnem 1:1. Skóre otevřel v 53. minutě Enzo Millot, když přízemní střelou z bezprostřední blízkosti propálil hostujícího brankáře. O dělbě bodů rozhodl krátce po hodině hry mládežnický reprezentant Německa Eric Martel. Švábové tak teprve potřetí v sezoně nepotěšili své fanoušky domácí výhrou. Kozlové zase třikrát v řadě odjeli z cizího stadionu po totožném výsledku s bodem, který jim ale v záchranářském boji příliš nepomohl.

Pakliže si někteří příznivci německého fotbalu mysleli, že Stuttgartu s blížícím se koncem soutěže dojde dech, při pohledu na konstantnost jeho výkonů museli svůj pohled přehodnotit. Domácí totiž vyhráli čtyři z posledních pěti soutěžních duelů a v poháru pořádně potrápili Leverkusen, s nímž padli těsně 2:3. O poznání horší bilancí disponovali Kozlové, jejichž náskok na barážovou pozici činil i vinou nejhoršího ligového útoku jediný bod.

Stuttgart si přenesl formu i do posledního únorového utkání, v němž od prvních minut jasně kontroloval dění na trávníku a dostával se do nadějných příležitostí. Za zmínku stojí především šance, ve které se objevil Serhou Guirassy, jehož hlavička z dobré pozice těsně minula levou tyč. Poté se hra vyrovnala a diváci viděli příležitosti na obou stranách. Oba týmy se ale trápily především ve finální fázi, a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Do druhého poločasu vlétli ve viditelně lepším rozpoložení hráči Stuttgartu. Jejich zvýšená aktivita jim přinesla v 53. minutě vytoužený gól. Švábové se blýskli velmi pohlednou kombinací na jeden dotek a po překonání obranné linie už měl Millot z bezprostřední blízkosti jednoduchou práci. Vedení si ale Stuttgart příliš dlouho neužil, protože v 62. minutě se o vyrovnání postaral Martel. Ten byl ve správný čas na správném místě a propadlý centr na zadní tyč bez problému uklidil do sítě. Otočení skóre měl na noze Faride Alidou, který vypíchl soupeři míč a poté upaloval sám na bránu. Podařilo se mu i položit domácího gólmana, dostal se ovšem do příliš ostrého úhlu a odkrytou síť netrefil.

Stuttgart si vítěznou náladu neudržel a získal jen bod. Další klání čeká na Šváby 2. března ve Wolfsburgu, Kolín si prožije o den později křest ohněm doma proti Leverkusenu.

Autor: Livesport.cz / Matěj Chomát

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele