16. kolo
20.12.2023 18:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Zápas Union Berlín - Köln (© AFP)

Hollerbach se převtělil v talisman vedoucí k výhrám. Hráče Kolína zdeptal promarněný tlak

Union Berlín porazil v 16. kole Bundesligy Kolín nad Rýnem 2:0. Vítězní domácí museli v duelu záchranářskými starostmi ohrožených celků děkovat brankáři Frederiku Rönnowovi, jenž ustál soupeřův nápor před koncem první půle s nulou na kontě inkasovaných branek. Rychle po změně stran pak na jeho sérii povedených zákroků navázal gólem Benedict Hollerbach, který obstaral rozhodující trefu ve druhém ligovém zápase hraném na stadionu Die Eisernen za sebou. Předtím přitom čekali Berlíňané na tříbodový zisk více než čtvrt roku. K posunu ze 16. příčky znamenající baráž přispěl také Alex Král, jenž nastoupil na trávník v 62. minutě.

Zdálo se, že se Union dostal z největší krize, když se vyškrábal nad sestupové pozice. V posledním kole ovšem přišla vysoká porážka s Bochumí, která jej vrátila nohama na zem. Tým z hlavního města musel rychle zkoncentrovat síly na zápas s Kolínem nad Rýnem, jenž se nacházel se stejným bodovým ziskem jen o příčku níž. Povzbudit mohla Berlíňany vzájemná zápasová bilance, neboť s Kozly neprohráli 10 duelů za sebou.

Obrázek z úvodu utkání plně odpovídal tabulkovému postavení zúčastněných celků. Hra od vápna k vápnu se po necelé půlhodině znelíbila Ericu Martelovi, dalekonosná rána hostujícího záložníka ale prosvištěla jen zhruba metr nad břevnem domácí branky. Kozlové si od té doby užívali míče častěji než soupeř a z jejich kopaček se konečně začaly rodit také vyložené šance. Ve 38. minutě doputovala tečovaná přihrávka až k Denisi Huseinbašičovi, přízemním pokusem z otočky ovšem na pozorného Rönnowa nevyzrál. Dánský gólman byl před odchodem do kabin v permanenci ještě několikrát. Nejprve zneškodnil pohotovou střelu svého krajana Rasmuse Carstensena z hranice šestnáctky a překonat se nenechal ani pohotovou dorážkou.

Jeho zákroky navíc po změně stran dostaly punc na druhém konci hřiště. Hollerbach se prosmýkl do vápna, kličkou oklamal obránce a nechytatelnou pumelicí na přední tyč otevřel skóre. Mladý Němec mohl jen za pár desítek sekund skórovat znovu, tentokrát jej však vychytal Marvin Schwabe. Po hodině hry se na hřiště dostal také Král. A když se k němu zhruba 20 minut před koncem snesl míč na levé polovině šestnáctky, mohl český záložník zaznamenat pojistku. Jeho pokusu placírkou na zadní tyč ale chyběla razance i přesnost, a opět tak vynikl Schwabe. Co se nepovedlo Královi, zvládl v 78. minutě David Datro Fofana. Host z Chelsea obdržel na hranici vápna kolmici od Kevina Vollanda a povedenou ranou propálil Schwabeho.

Union si pak již vítězství pohlídal a díky tomu přezimuje mimo sestupové příčky. V dalším kole jej čeká 13. ledna souboj s Freiburgem, Kolín se ve stejný den střetne s Heidenheimem.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele