29. kolo
14.04.2024 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Ricu Dóan (© AFP)

Zvadlým Liliím z Darmstadtu se doma nedostalo bodové vláhy ani proti Freiburgu

Hráči Freiburgu zvítězili ve 29. kole Bundesligy na půdě posledního Darmstadtu 1:0. Hostující celek, který ještě bojuje o příčky zaručující pohárovou Evropu, poslal do vedení utaženou ranou z hranice vápna Ricu Dóan. Japoncova trefa se nakonec ukázala jako rozhodující, neboť domácí se již na odpověď nezmohli a čekání na ligovou výhru protáhli na více než šest měsíců. Na svém stadionu navíc nebodovali popáté za sebou.

Fotbalisté Darmstadtu už mohli přemýšlet o budoucí sezoně ve druhé nejvyšší německé soutěži. V Bundeslize totiž zvítězili naposledy 7. října minulého roku, přičemž od startu ročníku získali tři body jen dvakrát. V tabulce tak byli beznadějně poslední s propastnou ztrátou na záchranu. Toho chtěl využít Freiburg k napravení minulého zaváhání s Lipskem, se kterým padl vysoko 1:4.

Obrovskou nevoli na tribunách vzbudila situace ze 22. minuty, kdy Fabian Holland obral na hranici vápna o míč Maximiliana Eggesteina a po následném zákroku horlivě, leč neúspěšně, volal po penaltě. K ohrožení hostující brány nicméně došlo o chvíli později i bez penalty. Vytáhlý Oscar Vilhelmsson svůj únik řešil přihrávkou na ještě o 11 centimetrů vyššího Aarona Seydela, jenže ten nesrovnal krok a balon proskákal mimo bránu. Mizérii posledního celku tabulky pak prohloubilo nebezpečné ofenzivní duo hostů, když Michael Gregoritsch sklepl míč na hranici vápna a Dóan neomylně zamířil do spodního rohu. V závěru první půle opět skvěle napadal Holland a prodral se do velké šance, ale Noah Atubolu ho tváří v tváří vychytal.

Zasahovat naopak nemusel v 56. minutě proti dvojité šanci již zmíněných dlouhánů v útoku Darmstadtu. Pokus Seydela totiž zblokoval obránce a dorážka Vilhelmssona vylétla vysoko nad břevno. Mezi tři tyče nezamířila ani na druhé straně hlavička Yannika Keitela, který se z pozice obránce objevil až na hrotu hostující sestavy. Fanoušky bádenského celku to ale nijak nerozhodilo a v závěru, jenž se nesl v duchu platonického tlaku Lilií, zaházeli na oslavu vítězství hřiště červeno-bílými konfetami.

Freiburg tak na hřišti posledního týmu nezaváhal a domů si odvezl tři body. V následujícím kole se 21. dubna střetne s Mohučí, Darmstadt vyzve o den dříve Kolín.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele