20. kolo
03.02.2024 15:30 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Chris Führich (© AFP)

Hrozivý vstup do duelu se Stuttgartem připravil Freiburg o skvělou sérii

Stuttgart porazil ve 20. kole Bundesligy Freiburg 3:1. Domácí tým ztratil naději na zisk bodů v utkání už po katastrofálních 18 minutách, kdy šli nejdříve "Švábové" po gólech Denize Undava a Chrise Führicha do dvoubrankového vedení a následně se za tvrdý faul nechal vyloučit Merlin Röhl. Červení tak zastavili sérii tří venkovních porážek v řadě a upevnili si třetí příčku v tabulce, bádenský celek naopak padl doma v ligovém utkání poprvé od 16. září.

Freiburg se po porážce na půdě Brém vracel zpět na vlastní hřiště, kde nepoznal přemožitele již sedm soutěžních utkání v řadě, což mu pomohlo k tomu, že se stále nacházel jen pár bodů od pohárových příček. Stuttgart na tom však byl o poznání lépe. Patřilo mu totiž třetí místo, přičemž v minulém kole fantastickým způsobem rozstřílel, i díky hattricku Undava, Lipsko.

A právě německý útočník o sobě dal vědět hned ve třetí minutě utkání, když obdržel dlouhou přihrávku na polovině hřiště od Waldemara Antona a svůj sprint zakončil úspěšnou ranou ke vzdálenjěší tyči. Na fantastický rozjezd "Švábů" navázal o chvíli později Führich, který usměrnil přihrávku Undava za záda Noaha Atubola.

Ani druhá branka domácí dostatečně neprobrala, když před čtvrthodinou hry nechali pálit osamoceného Enza Pilota, ten zamířil jen těsně nad horní tyč. Už od 18. minuty se navíc Freiburg musel obejít bez Röhla, jenž za nebezpečný šlapák viděl červenou kartu. Početní nerovnováha však tempu hry ublížila a nakonec se mohli ze snížení radovat domácí. V 11. minutě nastavení se totiž po rohu prosadil hlavičkující Lukas Kübler.

Po změně stran mohl znovu navýšit vedení Enzo Millot, který se prodral k zakončení, avšak gólman si ránu mezi nohy pohlídal. Krátce nato si navedl míč na střelu Undav, tentokrát ale mezi tři tyče nezamířil. Aktivní Němec se v 71. minutě pokusil i o zakončení hlavou, jeho slabý projektil ovšem gólmanovi příliš starostí nezpůsobil

.

Velké ovace vzbudil alespoň nástup Christiana Güntera, jenž se vrátil po téměř půlročním zranění. Střídání domácího kapitána však prakticky ihned zastínila další branka, kterou krásným lobem na bližší tyč zařídil Maximilian Mittelstädt. Závěrečnou šanci si pak připsal domácí Michael Gregoritsch, jehož hlavička sice překonala gólmana, ale na brankové čáře ho zastoupil Anthony Rouault.

Freiburg neudržel domácí neporazitelnost a odevzdal Stuttgartu všechny tři body. V příštím kole se 9. února střetne s Dortmundem, "Švábové" vyzvou o den později Mohuč.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Freiburg saláti. Stuttgart měl lehkého soupeře ke třem bodům.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele