12. kolo
25.11.2023 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Momentka z utkání Freiburg - Darmstadt (© AFP)

Freiburg se v repre pauze k lepším výkonům nenadechl. Darmstadt si z Bádenska odvezl remízu

Hráči Freiburgu remizovali ve 12. kole Bundesligy na vlastním stadionu s Darmstadtem 1:1. Trápícím se hostům dodal vzpruhu již v 18. minutě Mathias Honsak s výraznou pomocí teče, odpověď domácích se ale zdála být otázkou času a nastala ve 35. minutě, kdy po centru uklidil míč do sítě Lucas Höler. Bádenský celek však nemohl být se ziskem bodu příliš spokojený, jelikož se jednalo už o jeho čtvrtou ligovou ztrátu v řadě.

Od Darmstadtu se letos očekával boj o holé přežití. To se potvrdilo v úvodních 11 kolech Bundesligy, ve kterých nováček nasbíral osm bodů a nacházel se jen těsně nad pásmem sestupu. Tentokrát přijel na hřiště Freiburgu, kterému se krátce před reprezentační pauzou také příliš nedařilo. Z posledních pěti duelů totiž vyhrál pouze jednou ve skupinové fázi Evropské ligy. Omlouvat jej mohl těžší los, blamáží ovšem s jistotou byla porážka v poháru, kde nestačil na druholigový Paderborn.

Favorizovaní domácí si od úvodního hvizdu osvojili míč a hledali cestu do vápna soupeře. Ve 12. minutě střílel Vincenzo Grifo zpoza něj, jeho přímý kop však měl až příliš rotace a cílenou šibenici těsně minul. Fanoušci hostí nepotřebovali důvod k neúnavnému skandování, přesto jeden navzdory vývoji utkání dostali. Ze svižně vytvořené šance vzešla v 18. minutě střela Honsaka z hranice vápna, na kterou by gólman nejspíše dosáhl nebýt výrazné teče obránce. Zasloužené vyrovnání Freiburgu přinesl Höler, kterému před bránou stačilo nechat se trefit centrem na zadní tyč.

Poměry na hřišti se po výměně stran nezměnily. V 65. minutě si Marcel Mehlem poradil s napadajícím protihráčem, z nadějné pozice ovšem těsně minul pravou tyč. Hrdinou mohl pro Die Lilien znovu být Honsak, s jeho náběhem na dlouhou nahrávku si ale dobře poradil obránce a vytlačil jej do nevýhodné střelecké pozice. Domácí si navzdory snaze větší příležitost vypracovat dlouho nedokázali, ve druhé půli tak nebyla až do nastaveného času k vidění jediná střela na bránu. V závěru si sice dokázal na centr naskočit Maximilian Eggestein, proti jeho hlavičce se ale blýsk brankář hostů.

Freiburg tak doma nepotvrdil roli favorita a remízou prodloužil svou sérii nezdarů. V příštím kole se 3. prosince střetne s Mohučí, Darmstadt změří o dva dny dříve síly s Kolínem.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele