7. kolo
07.10.2023 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Emil Forsberg (© AFP)

Bochum ustála ofenzivní nájezdy Býků, žolíkem se s dvěma chycenými penaltami stal Riemann

Lipsko v sedmém kole Bundesligy překvapivě remizovalo s Bochumí 0:0. Domácí byli v průběhu hry výrazně aktivnější a vytvářeli si množství šancí včetně dvou pokutových kopů. Postupně však na fantastickém Manuelu Riemannovi ztroskotali Xavi Simons a po změně stran také Emil Forsberg. Pro zkušeného gólmana šlo již o pátou a šestou chycenou penaltu v nejvyšší německé soutěži od postupu modrobílých v roce 2021, což z něj v tomto období činilo v této činnosti jasně nejúspěšnějšího brankáře.

Zatímco několik týmů, které se v minulé sezoně trápily u dna tabulky, v aktuálním ročníku předváděly výrazně lepší výkony. O Bochumi to neplatilo. Modrobílí si stále nesáhli na tříbodový zisk a jejich defenziva byla tou vůbec nejhorší v celé soutěži. To mohlo znamenat v Red Bull Areně obrovský problém, jelikož Lipsko ve třech domácích kláních nasázelo 10 branek, a to na svém stadionu naposledy přivítalo Bayern. V duelu s ním Býci ztratili dvougólový poločasový náskok a nakonec získali jen bod.

Od úvodního hvizdu se domácí ujali útočné iniciativy a zatlačili tým ze západu Německa daleko za středový kruh. Blau-Weiss působili nebojácně, nápor soupeře v solidní formě se jim dařilo zastavovat jen za cenu faulů. Ve 27. minutě to ale přehnal s bráněním Simonse Keven Schlotterbeck a následovala penalta, již šel možná trochu překvapivě zahrávat právě Simons. Ten však vyslal velmi chabý pokus, se kterým si hostující gólman Riemann poradil znamenitě. O osm minut později si Takuma Asano vypracoval šanci, z níž mohl aktivnějšího favorita zaskočit, jeho projektilu však chyběla větší přesnost.

Druhá půle se nesla ve světle té první. Die Roten Bullen se drali do šancí, defenzivní řady Bochumi ovšem zůstaly bez sebemenší trhliny. Vyrovnaný stav mohl zrušit v 61. minutě Forsberg, jenž se postavil ke druhé nařízené penaltě, Riemann ji ale pohotově zneškodnil, a stal se tak ústřední postavou modrobílých. V 77. minutě se o slovo přihlásil forvard v barvách Lipska Yussuf Poulsen, jenž se hlavičkou snažil alespoň o první průlom precizní obrany hostů, s nadějně vyhlížející šancí si však dokázal opět zázračně poradit Riemann.

Bochum se tak premiérové ligové výhry v sezoně nedočkala, na půdě těžkého soupeře ovšem získala cenný bod. V příštím kole bude hrát 21. října ve Freiburgu, Lipsko se tentýž den představí v Darmstadtu.

Autor: Livesport.cz / Adam Stránský

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Riemann Lipsaci obě penalty nafilmovali! Spravedlnost se ukázala. Rozhodčí nevěděl jak rozhodnout...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele