9. kolo
28.10.2023 18:30 CET
6 : 0
(4:0)

Reportáž

Lipsko zasypalo kolínské Kozly šesti brankami. Openda se zapsal do klubové historie

Fotbalisté Lipska přehráli v devátém kole Bundesligy Kolín nad Rýnem vysoko 6:0. Červení býci rozhodli o vítězství již v průběhu první půle, kterou opanovali jednoznačným čtyřgólovým rozdílem. Strůjcem kanonády se stal Loïs Openda, jenž v 15. minutě vybojoval penaltu. Sám belgický útočník ještě do poločasové přestávky zaznamenal dvě přesné trefy, čímž se v kolonce vstřelených branek dostal již na číslo osm. V dresu domácího celku takové množství gólů v tak krátkém čase ještě nikdo nenastřílel.

V německé nejvyšší soutěži se nacházelo hned několik týmů se skvělou formou. Jedním z celků, který předváděl dobré výkony, bylo i Lipsko. Červení býci od startu ročníku prohráli pouze jednou a do utkání proti Kolínu nastupovali se sérií sedmi ligových duelů bez porážky. Kozlové se naopak značně trápili a na své první vítězství v sezoně dosáhli až v minulém kole. Problém pro ně představovala především ofenziva, která byla společně s Mohučí druhou nejhorší v lize.

Marvin Schwäbe musel již v průběhu úvodních 10 minut předvést dvojici zákroků, když jej Openda a Xavi Simons prověřili nebezpečnými pokusy z dálky. Po čtvrthodině hry gólman Kozlů čelil pokutovému kopu, který rozhodčí nařídil po faulu na aktivně hrajícího Opendu. Z penaltového puntíku poslal Býky do vedení Timo Werner. Domácí v aktivitě pokračovali i po otevření skóre, přesto krátce po půlhodině mohl srovnat Luca Waldschmidt, ranou z voleje ale orazítkoval tyč. Ve 40. minutě tak vedení navýšil Openda, který Schwäbeho překonal prudkou ranou pod břevno. Závěr poločasu hostům vůbec nevyšel, když jen o chvíli později inkasovali znovu. Hlavička Davida Rauma do tyče se od gólmana Die Geissböcke odrazila nešťastně do branky. V nastavení úvodního dějství Schwäbe kapituloval počtvrté, když jej přesným projektilem k tyči překonal Openda.

V 51. minutě si souboj se Schwäbem zopakoval Werner, i napodruhé brankář Kozlů při pumelici k tyči uspěl. Na druhé straně měl na kopačce snížení Davie Selke, tváří v tvář Janisi Blaswichovi ale selhal. Lipsko vývoj utkání kontrolovalo a vytvářelo si další šance, v jedné z nich Benjamin Henrichs napálil některého z bránících hráčů. V 71. minutě byl Openda blízko hattricku, hlavou ale do prostoru branky nezamířil. Nepovedený výkon hostů završil nedlouho před koncem Mathias Olesen, jenž po pouhých 10 minutách pobytu na hřišti zamířil po druhé žluté kartě předčasně do sprch. V 88. minutě navýšil vedení domácích Benjamin Šeško, jenž zblízka zamířil nekompromisně k tyči. V nastavení pak skóre do konečné podoby upravil technickou ranou zpoza vápna Christoph Baumgartner.

Lipsko tak na domácí půdě potvrdilo papírové předpoklady a potřetí v řadě zvítězilo. Oba celky sehrají další ligový duel 4. listopadu. Červení býci změří síly s Mohučí, Kolín vyzve Augsburg.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele