31. kolo
27.04.2024 15:30 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Brém (© AFP)

Další velké představení Ducksche ukončilo tříměsíční domácí neporazitelnost Augsburgu

Augsburg doma ve 31. kole Bundesligy ztratil po porážce 0:3 body s Brémami a jeho naděje na posun směrem k evropským pohárům se téměř rozplynuly. Hosté si zajistili první venkovní vítězství od 16. února ve druhé půli, kdy na gól Romana Schmida z 52. minuty rychle navázal z penalty hrdina duelu se Stuttgartem Marvin Ducksch, jenž u úvodní trefy asistoval.

Bavoři tak ukončili šňůru pěti domácích ligových duelů bez porážky a teprve počtvrté v letošní sezoně před vlastním publikem padli. Zelenobílí zároveň na svého soupeře vyzráli na jeho půdě poprvé od roku 2018. Jiří Pavlenka ani Tomáš Koubek do utkání nezasáhli.

Augsburg ještě před startem minulého kola živil naděje na šestou pohárovou příčku, prohra s Frankfurtem mu však tyto plány naprosto zhatila. Tentokrát se ale Bavoři vrátili před domácí publikum, kde neprohráli už pět ligových klání v řadě. Do cesty se jim postavily Brémy, které po hrozivé šňůře sedmi střetnutí po sobě bez vítězství překvapily rozjetý Stuttgart.

Od úvodních minut byl k vidění svižný fotbal rychle se přesouvající ze strany na stranu, avšak oba celky se potýkaly s problémy v zakončení. První trefa sice přišla už v deváté minutě, Kevin Mbabu ovšem doplatil na předchozí jasný faul na gólmana Michaela Zetterera. Utkání pak bez větších šancí pokračovalo do 37. minuty, kdy po přímém kopu Ducksche hlavičkoval do branky Marco Friedl, Rakušan si ale nepohlídal ofsajdovou linii. V závěru prvního poločasu pak ještě těsně vedle zakončil Phillip Tietz.

Na změnu ve skóre si tak fanoušci počkali do sedmé minuty druhého dějství, kdy Ducksch odcentroval z přímého kopu na zadní tyč, kde se k míči dostal naprosto nehlídaný Schmid, jenž jej doklepl do sítě. Zasloužené branky se dočkal i nejlepší střelec hostů, který po hodině utkání proměnil přesně umístěnou dělovkou k levé tyči pokutový kop. V 68. minutě mohl díky odraženému míči po rohu snížit Sven Michel, jeho ránu ale srazila obrana do zámezí. V závěrečných minutách sice působili o něco lépe Bavoři, pojišťující gól si ovšem připsali hosté. V 90. minutě hlavičkoval k tyči dobíhající Olivier Deman.

Brémy tak navázaly na skvělý úspěch z minulého zápasu a z Augsburgu si odvezly tři body. Oba týmy mají na programu příští ligové kolo 4. května. Bavoři se utkají s Dortmundem, zelenobílí změří síly s Gladbachem.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele