9. kolo
28.10.2023 15:30 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Phillip Tietz (© AFP)

Gólovou přestřelku v Bavorsku ovládl Augsburg. Vlky položil na lopatky belgický talent

Augsburg předvedl v devátém kole Bundesligy fantastický obrat, díky němuž zvítězil na vlastní půdě nad Wolfsburgem 3:2. Po prvním dějství odcházeli do šaten šťastnější "Vlci", kteří měli jednogólový náskok. Jejich zkázu ovšem načal v 79. minutě vlastním gólem střídající Sebastian Bornauw, na nějž v 81. minutě navázal vítěznou a zároveň svou první trefou v dresu Augsburgu 20letý Arne Engels. Na trávníku se z českých hráčů objevil až v závěru Václav Černý, se třetí porážkou svého týmu v řadě ale již nic neudělal.

Wolfsburg se o uplynulém víkendu stal další kořistí rozjetého Leverkusenu. Augsburg naopak v Heidenheimu vytasil ofenzivní zbraně a díky trefám pěti různých střelců vystoupal z hranice pásma sestupu až do středu tabulky. Pro Bavory se jednalo o druhé vítězství v sezoně, přičemž duel na půdě nováčka měl podobný průběh jako zářijový zápas s Mohučí, v obou případech totiž rychle inkasovali. Další spojitostí byl gól Ermedina Demiroviče, jenž proti Vlkům nastoupil ke 100. bundesligovému klání.

Do utkání vstoupili lépe domácí, přestože Vlci výrazně ovládali statistiku držení míče. V 17. minutě se totiž prosadil Phillip Tietz, který se po centru zorientoval v pokutovém území nejrychleji a uklidil balon do sítě. Wolfsburgu se podařilo srovnat ve 35. minutě, kdy si odražený míč ve vápně našel nejlepší střelec Die Wölfe Jonas Wind a přízemní ranou k pravé tyči srovnal na 1:1.

Na konci prvního poločasu dostali hosté nabídku na otočení výsledku v podobě pokutového kopu po faulu Niklase Dorsche. K penaltě se postavil Lovro Majer, který s přehledem proměnil a dostal zelenobílé do vedení.

Ve druhém poločase byl Augsburg od začátku výrazně aktivnější a tlačil se za vyrovnáním. Dlouho domácí svou převahu nemohli využít až do 71. minuty, kdy se po rohovém kopu ve vápně prosadil Tietz. Jenže gólovou radost Bavorům překazil videorozhodčí, který odhalil ofsajd a branku neuznal.

Augsburgu se přesto podařilo vyrovnat. V 79. minutě se po centru snažil míč z malého vápna odvrátit Bornauw, který si jej však nešťastně srazil do vlastní sítě. O chvíli později už hosté prohrávali, když Engels dokázal hlavou usměrnit centr Iaga do brány a otočil skóre. V závěru zápasu byl ještě vyloučen Felix Udokhai, jenž za ostrý faul dostal druhou žlutou kartu v utkání. Vlci však krátkou přesilovku využít nedokázali.

Augsburg se tak fanouškům omluvil za překvapivou porážku od Darmstadtu a získal všechny body. V příštím kole se 4. listopadu představí v Kolíně, Wolfsburg o den později přivítá Brémy.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele