3. kolo
02.09.2023 15:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Ermedin Demirović (© AFP)

Špatná ligová forma Augsburgu pokračuje. Dvougólový Asano dotáhl Bochum k remíze

Augsburg remizoval ve třetím kole Bundesligy s Bochumí 2:2 a prolomil třízápasovou domácí sérii proher s tímto soupeřem. Zasloužil se o to zejména mladý Dion Beljo, který jeden gól dal a měl prsty i v tom druhém. Nicméně v dresu Bochumi zářil aktivní Takuma Asano, který se blýskl dvěma trefami a prakticky sám zajistil VfL zisk bodu. Die Fuggerstädter tak pokračují ve své tristní bundesligové bilanci, jelikož z posledních 14 utkání nevyhráli již po třinácté a Bochum doma zatím ještě nikdy neporazili. Tomáš Koubek strávil celý zápas na lavičce.

Augsburg nevstoupil do nové sezony dobře. Po šokujícím vyřazení z německého poháru totiž z úvodních dvou ligových duelů vytěžil jen bod. Bochum ovšem byla papírově schůdnějším soupeřem než Gladbach nebo Bayern. Modrobílí ale po bídné přípravě a pokaženém utkání ve Stuttgartu vystrčili růžky v předešlém kole, kdy dokázali obrat o body Borussii Dortmund. Hosty navíc mohl motivovat fakt, že z Augsburgu nikdy VfL neodjelo bez výhry.

Tým z Porúří byl od počátku mnohem aktivnější. Obranu větral zejména Asano, nicméně k žádné větší šanci to nevedlo. Zato v 17. minutě si Phillip Tietz málem podal brzkou přihlášku na gól roku. Nejprve si přehodil bránícího hráče Bochumi a padající míč následně trefil v otočce z voleje. Střela však skončila pouze na spojnici břevna.

Velkou šanci na otevření skóre měl na druhé straně Matúš Bero, jehož ale senzačně vychytal Finn Dahmen. Stav se tak měnil až ve 35. minutě, kdy míč po perfektní přihrávce doklepl v poklidu do odkryté branky domácí Beljo. Těsně před pauzou ještě stihl vyrovnat aktivní Asano, k němuž se dostal odražený balon, který Japonec ve vápně uklidil do břevno. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Asano se na začátku první půle pokusil zakončit nůžkami. Jeho akrobatický pokus sice na bránu mířil, nicméně byl vychýlen jedním z bránících hráčů. Radovat se tak mohli domácí. Střelec Beljo vyslal sice míč nejprve do tyče, nicméně u dorážky byl první kapitán Ermedin Demirovič, který jednoduše spustil erupci emocí na tribunách. Vedení Augsburgu mělo však jepičí život. Matador Asano si naběhl do vápna na dlouhý balon a jediným dotekem ho poslal za Dahmenova záda. K dalšímu posunu skóre už ale ve zbytku utkání nedošlo.

Augsburg tak poprvé v historii na svém hřišti získal proti Bochumi alespoň bod. Další zápas jej čeká 16. září v Lipsku, modrobílí se ve stejný den střetnou s Frankfurtem.

Autor: Livesport.cz / Jan-Filip Novotný

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele