5. kolo
23.09.2023 15:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Ermedin Demirović (© AFP)

Bosenský expres odsoudil Mohuč dvěma góly k pádu na bundesligové dno

Fotbalisté Augsburgu otočili domácí utkání pátého kola Bundesligy proti Mohuči a při závěrečném hvizdu se mohli po výsledku 2:1 radovat z prvního vítězství v sezoně. V hektickém úvodu se nejdříve dostali do vedení hosté, po čtvrthodině ovšem srovnal skóre Ermedin Demirovič, který krátce před poločasovým hvizdem dokonal obrat. Bosenský útočník tak potvrdil skvělou formu v úvodu sezony, jelikož má na svém kontě už tři branky a stejný počet asistencí. Die Nullfünfer se naopak kvůli horšímu skóre propadli na úplné dno tabulky.

Augsburg přivítal v zápase dvou utrápených celků na vlastní půdě Mohuč. Hosté vstupovali do utkání jako tým, který dokázal ze čtyř klání získat pouze jeden bod, přičemž měl vůbec nejhorší útok. Bavoři na tom však nebyli o moc lépe, jelikož posbírali body dva. V úvodních kolech nového ročníku se ale střetli hned se třemi papírově silnějšími soupeři včetně Bayernu nebo Lipska. Ani proti Mohuči je však nečekal jednoduchý úkol, což potvrzovaly dvě prohry v řadě ze vzájemných duelů.

A tuto statistiku potvrdil i úvod utkání, kdy hosté jasně přehrávali Bavory a brzy se také dočkali odměny v podobě gólu. V šesté minutě totiž na cetr Dannyho da Costy vyskočil nejvýše Ludovic Ajorque a bezchybně umístěnou hlavičkou do protipohybu brankáře otevřel skóre. Ještě hůř pro domácí celek mohlo být v 11. minutě, dorážce Stefana Bella ovšem předcházel ofsajd. Záhy se už první šance dočkal i Augsburg a zaplněné ochozy se radovaly z vyrovnání. Po několika odrazech ve vápně se totiž míč dostal k Demirovičovi, který se štěstím překonal ležícího gólmana. Po úvodní hektické čtvrthodině se hra výrazně uklidnila. Nakonec se však domácí tým přece jen dočkal obratu ve skóre, když ve 45. minutě z bezprostřední blízkosti hlavičkoval opět Demirovič.

Po změně stran pokračoval duel v klidném tempu bez větších šancí na obou stranách. Komplikace pro domácí celek ovšem přišla v 62. minutě, kdy byl hlavní rozhodčí povolán k videu. Po jeho zhlédnutí musel za nebezpečný šlapák na kotník poslat ze hřiště Arneho Engelse. Jako první mohl početní výhodu využít Leandro Barreiro, jeho hlavičku ale na brankové čáře odvrátil obránce Jeffrey Gouweleeuw. I přes herní převahu hostů na tuto šanci už žádný jeho spoluhráč nenavázal, a hostující družina se tak ani přes početní výhodu první výhry nedočkala.

Výsledkovou krizi tak nakonec doma prolomil Augsburg. Ten se 1. října v dalším ligovém kole představí na půdě Freiburgu, Mohuč vyzve o den dříve na souboj Leverkusen.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

FCA fotbal jsem sice neviděl... Mohuč letos bída.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele