16. kolo
20.12.2023 20:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Utkání mezi Frankfurtem a Mönchengladbachem (© AFP)

Gladbach připravilo o body vyloučení zamýšleného hrdiny. Obrat Frankfurtu přišel ze zadních řad

Fotbalisté Frankfurtu porazili v 16. kole Bundesligy Mönchengladbach 2:1 a před svými fanoušky slavili zisk všech bodů podruhé v řadě. Zápas přitom gólově otevřel již v prvním dějství svým premiérovým gólem v nejvyšší německé lize Maximilian Wöber, ten si ovšem v závěru střetnutí pokazil reputaci červenou kartou. Krátké přesilovky domácí beze zbytku využili v nastaveném čase k fantastickému obratu, který započal střídající obránce Aurélio Buta a dokončil jeho defenzivní kolega Robin Koch. Tomáš Čvančara nastoupil do hry v 77. minutě.

Hráči Frankfurtu se o víkendu museli popasovat s nezáviděníhodným úkolem, když se utkali s lídrem ligy Bayerem Leverkusenem. Nakonec favorit uspěl poměrem 3:0, takže z předchozích osmi soutěžních zápasů Orli vybojovali pouze jednu výhru, přičemž tento úspěch přišel v podobě nečekaného triumfu na hřišti Bayernu Mnichov v poměru 5:1. Mönchengladbach chtěl špatné formy domácích využít k případnému posunu do top 10 v tabulce. Jeho výkony byly ale po celý ročník velmi nekonzistentní, přičemž na hřištích soupeřů vyhrál pouze jednou.

Lépe si s úvodem utkání poradili domácí, kteří si vytvořili první příležitosti. V obou případech ovšem selhal Ansgar Knauff, který nejdříve prováhal správný okamžik na zakončení a následně nepřesně přihrával osamocenému Omaru Marmoushovi. Ve 23. minutě se pokusil překvapit gólmana ranou zpoza vápna Willian Pacho, mířil ale nad branku. Domácí diváky vyděsil vlastní obránce, který přihrával nepřesně na gólmana a míč směřoval do prázdné branky, Kevin Trapp se však stihl vrátit. Prvního zásahu se ale přece jen dočkali hosté, když po rohu dostal příliš prostoru Wöber, který po vysokém výskoku rozvlnil síť. Úvodní branka sice pozvedla výkon hostů, k další gólovce už ale v prvním poločase nevedla.

Po změně stran ovšem opět dominoval Frankfurt, avšak znovu měl problém vytvořit si větší gólovou příležitost. Až v 55. minutě se po krásné individuální akci dostal k zakončení Knauff, jeho přízemní ránu na zadní tyč ale vytěsnil gólman. Po hodině hry se ke střele z hranice půlkruhu odvážil hostující Manu Koné, mířil však těsně vedle. V 71. minutě pálil z přímého kopu Fares Chaïbi, jeho slabý přízemní pokus mnoho starostí gólmanovi nenadělal. Frankfurtu tak pomohlo až vyloučení střelce Wöbera v 89. minutě. O tři minuty později totiž vyskočil na vysoký centr osamocený Buta, který elegantním oblouček srovnal. Pohromu pro hosty poté dokonal Koch, který v sedmé minutě nastavení ve skluzu z bezprostřední blízkosti završil obrat.

Frankfurt tak doma prolomil mizernou formu a získal tři body. Oba celky si teď budou moci odpočinout, jelikož je další ligový duel bude čekat až po zimní přestávce.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele