19. kolo
26.01.2024 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Mario Götze (© AFP)

Götzeho trefa přestřihla remízovu šňůru Mohuče na hřištích soupeřů

Hráči Frankfurtu využili v 19. kole Bundesligy výhody domácího prostředí k výhře 1:0 nad Mohučí. Vyrovnané utkání bylo strohé na gólové příležitosti, Orli se však trefy dočkali v 73. minutě, kdy míč úspěšně dorazil do sítě hrdina Německa z mistrovství světa 2014 Mario Götze. Zásah 31letého záložníka zároveň utnul šestizápasovou sérii remíz Die Nullfünfer na hřištích soupeřů v lize, přičemž hosté zůstali utopení na 16. příčce.

Frankfurt pokračoval v trendu nekonzistentnosti výkonů i po Novém roce, když nejprve vyzrál na Lipsko a týden poté pouze remizoval s Darmstadtem. Tentokrát jej na domácí půdě čekala Mohuč, která stále bojovala o přežití v nejvyšší soutěži. Úspěšná zatím příliš nebyla, jelikož sedmkrát v řadě nezvítězila a v tabulce se nacházela na 16. příčce.

Vyrovnaný úvod zápasu přinesl první vážnější šanci až ve 27. minutě, kdy do nadýchaného centru z pravé strany položil hlavu Junior Dina Ebimbe, jenže mířil těsně vedle hostující branky. Další příležitost měli opět Orli, Ansgar Knauff ovšem zakončoval v těžké pozici, a tak do svého pokusu nedokázal vložit dostatečnou razanci, která by Robinu Zenterovi nadělala větší problémy. Do konce nepříliš atraktivního poločasu si již ani jeden z celků vážnější šanci nevytvořil a do kabin se odcházelo za nerozhodného stavu.

Druhý poločas začal stejně opatrně jako ten první. V 64. minutě se připomněl Frankfurt, poté co se po hezké přihrávce dostal k zakončení Niels Nkounkou, jeho pokus ovšem zamířil jen vedle Zenterovy brány. Po osmi minutách již Orli hostujícího gólmana překonali, když se na hranici ofsajdu dostal k míči Götze a nadvakrát jej dopravil do sítě.

Utkání tak dotáhl do vítězného konce Frankfurt. Oba celky svedou další ligovou bitvu 3. února. Mohuč vyzve doma Brémy, Orli změří síly s Kolínem.

Autor: Livesport.cz / David Pěchouček

Komentáře (1)

Přidat komentář
oli9

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele