13. kolo
02.12.2023 15:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Oslavující Nathan Ngoumou (© AFP)

Kadeřábkův návrat do základu Hoffe nespasil. Gladbach na svém stadionu opět rozdával radost

Borussia Mönchengladbach zvítězila ve 13. kole Bundesligy v domácím prostředí 2:1 nad Hoffenheimem a připsala si již třetí výhru před zraky svých fanoušků v řadě. Utkání gólově načal krátce před hodinou hry Alassane Pléa a ačkoliv se hostům chvíli nato podařilo srovnat, poslední slovo měl domácí Nathan Ngoumou, jenž 10 minut před koncem řádné hrací doby rozhodl. Modrobílým tak k bodům nepomohl ani první start Pavla Kadeřábka v základní sestavě od zranění kolene. Zdravotní stav naopak na druhé straně nepustil do hry Tomáše Čvančaru.

Skvělá forma Hoffenheimu z úvodu sezony začala pomalu upadat, což se projevilo na posledních pěti ligových zápasech, ze kterých modrobílí zvítězili pouze jednou. Na Mönchengladbach navíc neměli příliš dobré vzpomínky, jelikož s ním třikrát v řadě padli s celkovým skóre 3:12. Domácí tak proti svému oblíbenému soupeři chtěli odčinit vysokou prohru s Dortmundem.

Jako první se však do nebezpezpečné šance dostal hostující celek. Byl u toho Kadeřábek, který vyslal kroucený pas za obranu soupeře, ale Maximilian Beier na míč těsně nedosáhl. O chvíli později ukázal Kadeřábek také své defenzivní schopnosti, když nedovolil zakončit Florianu Neuhausovi, jenž by jinak z malého vápna pravděpodobně otevřel skóre. Český bek byl při chuti i nadále, po jeho přiťuknutí tvrdě pálil Anton Stach, stopku mu ale vystavil reflexivním zákrokem Moritz Nicolas. Na druhé straně nešikovně přizvedl centrovaný balon Kevin Vogt, za ním už byl připravený Pléa, jenže z voleje vysoko přestřelil.

Bezzubá Borussia se po změně stran přece jen prosadila. Dobrou práci v pokutovém území odvedl Pléa a zastavit jej dokázal pouze za cenu faulu Ozan Kabak. K exekuci penalty se překvapivě postavil sám Francouz a kopem do protipohybu Olivera Baumanna poslal svůj tým do vedení. Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Na centr ideálních parametrů z dílny Umuta Tohumcua si rybičkou naskočil Wout Weghorst a i s přispěním teče gólmana Nicolase rozvlnil síť. V 80. minutě zaspala trestuhodně hostující defenziva, když nechala na malém vápně úplně osamoceného Ngoumoua. Francouzský fotbalista si pak počkal na přihrávku Lucase Netze a pohodlně uklidil míč na místo určení.

Utkání tak nakonec do vítězného konce dotáhl Gladbach. Ten se 9. prosince v dalším ligovém kole utká s Unionem Berlín. Hoffenheim změří o den dříve síly s Bochumí.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele