5. kolo
23.09.2023 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Marco Reus (© AFP)

Wolfsburg v zakletém Signal Iduna Parku znovu neuspěl. Bránu Vlků odemkl nestárnoucí Reus

Fotbalisté Dortmundu porazili v pátém kole Bundesligy na domácím hřišti Wolfsburg 1:0, a svého soupeře tak zároveň přeskočili v tabulce. Utkání bylo svou značnou část poměrně opatrné a nabídlo jen málo příležitostí. O tříbodovém zisku nakonec rozhodl v 68. minutě Marco Reus, který tak prodloužil působivou sérii domácí ligové neporazitelnosti s Wolfsburgem na celkem 11 zápasů. K prolomení této bilance nepomohl hostům ani Václav Černý, jenž odehrál 65 minut.

Borussia se srdnatě bila o dobrý výsledek v pařížském Parku princů, na body však nedosáhla. Do německé nejvyšší soutěže se vrátila zápasem proti velmi oblíbenému soupeři, s nímž na svém stadionu v rámci Bundesligy neprohrála už 10krát v řadě. Ve dvou nejčerstvějších střetnutích v Signal Iduna Parku navíc Dortmund pokaždé nastřílel šest branek. Podobný debakl by tentokrát byl překvapením, Vlci totiž dosud hráli ve slušné formě, na čemž měl největší podíl už pětigólový Jonas Wind.

Oku lahodící moment nabídla hned pátá minuta, když Reus zakroutil z přímého kopu balon do levé šibenice. Úvodnímu gólu však senzačně zabránil Koen Casteels, který mohutným skokem míč vytěsnil. Počáteční tlak černožlutých, jenž vytrvale přicházel po levé straně, však postupně opadl a iniciativu začali přebírat hosté. Ze zápasu se postupně staly taktické šachy a fanoušci čekali na větší příležitost až do 37. minuty. To se do úniku dostali hned tři hráči Vlků, ale zakončujícího Tiaga Tomáse vychytal Gregor Kobel.

Na domácích fotbalistech bylo po pauze vidět jak moc chtějí skórovat, pálili nicméně jednu šanci za druhou. Dvakrát měl nadějnou pozici Jamie Bynoe-Gittens, avšak opakovaně selhal. Vlci dostali dobrou příležitost po hodině hry, kdy po technicky obtížném přiklepnutí míče spoluhráčem mohl skórovat Tomás. Střela zblízka mu ale vůbec nesedla a rozvlnil jen boční síť. Černožlutí mohli slavit až v 68. minutě, kdy si Reus naběhl do vápna a zkušeně zametl přihrávku Juliana Brandta mimo dosah Casteelse. Většině fanoušků ve žlutém pak ještě zatrnulo v 77. minutě, kdy jen těsně vedle vypálil Jonas Wind.

Dortmund tak potvrdil dlouhodobou dominanci ve vzájemných střetnutích a opět zvítězil. V příštím kole se 29. září představí na hřišti Hoffenheimu, Wolfsburg o den později přivítá Frankfurt.

Autor: Livesport.cz / Jan-Filip Novotný

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Vlčí měli být víc dravější když je v současně době DO v útlumu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele