10. kolo
04.11.2023 18:30 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Harry Kane (© AFP)

Bayern hodil pohárovou ostudu za hlavu. Der Klassiker poprvé poznal sílu hurikánu Kane

Fotbalisté Bayernu dali zapomenout na ostudnou středeční porážku z poháru a v utkání 10. kola Bundesligy ve 134. vydání Der Klassiker porazili domácí Dortmund 4:0. O konci téměř 15 měsíců trvající neporazitelnosti žlutomodrých před vlastním publikem rozhodla už úvodní desetiminutovka, ve které se prosadil navrátilec do sestavy Dayot Upamecano a chvíli po něm také Harry Kane. Hosté následně i díky dalším dvěma zásahům Angličana vývoj střetnutí bezpečně kontrolovali, na stadionu úhlavního rivala navíc nepadli již sedm duelů v řadě.

Do největšího derby v německé nejvyšší soutěži vstupoval v mnohem lepším rozpoložení Dortmund. Černožlutí od startu ročníku ani jednou neprohráli a v týdnu si splnili povinnosti i v DFB Pokalu. Právě pohárový zápas byl tím důvodem, proč se BVB nacházelo v lepší náladě. Bayern totiž prožil obrovskou blamáž, když vypadl ve druhém kole na hřišti třetiligového Saarbrückenu. V lize ovšem byli Bavoři rovněž neporaženi, výhra v derby by navíc s jistotou velké fiasko smazala.

A hosté směřovali k vítězství už v úvodu. Leroy Sané nacentroval z rohového kopu přesně na hlavu Upamecana, který rozvlnil síť. V deváté minutě už to bylo o dva góly. Z rychlého brejku přidal další asistenci Sané, když předložil míč Kaneovi, jenž do odkryté brány neměl problém skórovat. Pro opařený Dortmund mohla přijít další zkáza chvíli před změnou stran. Leon Goretzka zkoušel štěstí efektně nůžkami, nicméně netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Za černožluté ještě spálil velkou příležitost Donyell Malen, jehož rána do protipohybu brankáře skončila těsně nad bránou.

V úvodní akci druhého dějství to vypadalo, jako kdyby defenziva BVB ještě zůstala v šatně, jelikož úplně zapomněla na Jamala Musialu, jenž tváří v tvář Gregoru Kobelovi trefil pouze brankáře domácích. V 57. minutě měl po přiťuknutí Niclase Füllkruga velkou šanci Marco Reus, skvěle ovšem zasáhl gólman Manuel Neuer. Byli to ale hosté, kteří se opět prosadili. Kingsley Coman vyslal skvělý míč do běhu pro Kanea, který přidal třetí branku svého týmu. Před závěrečným hvizdem měl velkou příležitost Youssoufa Moukoko, který ovšem z hloubi šestnáctky přestřelil. I kvůli tomu Dortmund nevstřelil gól v domácím ligovém utkání po třech a půl letech. V nastaveném čase ještě v dalším samostatném úniku Kane dovršil hattrick.

Der Klassiker tak ovládl hostující Bayern. Oba celky sehrají další ligový zápas 11. listopadu, BVB se střetne se Stuttgartem, Bavoři vyzvou Heidenheim.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (13)

Přidat komentář
Rich

Tohle bude průser, doufám v remízu alespoň... Jaká je šance, že Tuchel bude vyhozen, kdyby Bayern prohrál v Dortmundu třeba 5-0?

Reagovat
Jardman

Nemyslím si, ale kdyby pak ještě prohráli, tak už by to bylo reálné.

Reagovat
DidusIneptus

Jasný favorit Dortmund, vzhledem k tomu že Bayern je čerstvě skalpovaný třetiligovým mužstvem.

Reagovat
mkrivak

Tak dnes absolutně nejlepší výkon od Bayernu, je vidět že dostali “ kartáč”. Kde jsou ty kritici, kteří volali po odvolání Tuchela.

Reagovat
esmuellert

Dortmund klasicky, Bayern velkolepě!

Reagovat
Gerd 13

Moc krásná náplast na tu pohárovou ránu! Nedali jsme jim vůbec šanci. Tak jen tak dál!

Reagovat
Ferragamo7

Môžem smelo napísať,že včera som sa presunul v čase o 10 rokov späť a videl Bayern ktorý pod Juppom vyhral LM.Tento zápas mi pripomenul smifinále s Barcelonou,kde sme ich sfúkli 4:0 a ničili presne takýmito rýchlymi protiútokmi.Mali sme možnosť vidieť Bayern,ktorý opustil ten nechutný Guardiolov tiki-taka štýl a súpera drvil rýchlymi protiútokmi a naplno sa ukázal aký potenciál má tento tím čo sa týka kvality hráčov.Ako ja som nemal pred zápasom veľké očakávania,skôr som rátal s tým,že táto mizéria bude pokračovať,ale tu sa potvrdilo že každý zápas je iný.Dávam do pozornosti fakt,že včera vôbec nebola vidieť absencia Kimmicha,Goretzka hral fantasticky a dokázal ho s prehľadom nahradiť.Ak by Musiala aj Sané premenili svoje 100% tutovky,tak by už bolo po polčase vybavené.No a na záver konečne môžem napísať,že sme mali hroťáka svetovej extratriedy,nielen kvôli tomu že strelil 3 góly,ale dokázal sa dostať svojím pohybom do množstva šancí,čo mi v predošlých zápasoch chýbalo.Teraz je dôležité,aby sme sa konečne odpichli a tento zápas nebol len výnimkou.Som zvedavý na LM,Turci hrali doma proti nám super...

Reagovat
Gerd 13

No to je dost, že jsi se taky ozval, už jsem myslel, že tě trefila mrtvička po tom pohárovém kolapsu, já jsem měl teda namále, abych to přežil. S Dortmundem to byla jiná písnička, co?! O Kimmichovi jsem psal v jiné diskusi to samé, co ty. A Goretzka + Laimer - skvělá práce, fakt. Jen mi tam v tom základu chybí pořád Thomas Müller...

Reagovat
Ferragamo7

Našťastie,videl som len posledných 10min.,pretože som bol v práci. Samozrejme,nemohol som uveriť tomu čo vidím a nevedel som,čo zmysluplné by som k tej blamáži napísal,tak som bol radšej ticho Je to veľká škoda,že sme aj druhý rok po sebe takto skoro vypadli z pohára,ale ak to zoberiem pragmaticky,tak bude viac času na regeneráciu.Na zápas z Dortmundom nastúpil už celkom iný tím,priznám sa,že až taký valec som nečakal.U Goretzku začala aj naša najkrajšia akcia,keď skvele načasoval Sanému do behu a Kane to už dorazil do prázdnej.Len sa obávam,aby to nebola len ojedinelá výnimka a znovu sme neupadli do tiki-taka letargie.Kane včera najlepší výkon,ani nie kvôli 3 gólom,ale ten človek bol hádam v každej akcii,bolo ho neustále vidieť,takto si predstavujem hru a pohyb hrotového útočníka.Thomas to bude mať ťažké,ak Coman a Musiala budú fit???Neviem.Som zvedavý,aký výkon predvedieme v LM,-Turkovia spravili na mňa veeeeľmi solídny dojem,chvíľami som sa pristihol,že in dokonca prajem tú výhru,ale v závere sme to zlomili.

Reagovat
esmuellert

Troufám si říct, že ta rozehrávka bez Kimmicha je rychlejší.

Reagovat
Psy_cho

Já si troufnu tvrdit, že při sledování Kimmicha na 90% vím, kam půjde přihrávka. Zdá se mi, že hraje dost čitelně a chybí moment překvapení. Při sledováni Kaneho si říkám, proč to nenahrál doleva, proč nenahrál dříve a pod., ale nakonec se ukáže, že on vidí úplně jiné řešení a samozřejmě lepší. Prostě, při vší úctě ke Kimmichovi, Kroos z něj nikdy nebude. Ten měl statisticky nejvíce přihrávek, které změnily poměr na hřišti. Jeho byla radost sledovat v reálu. I v Realu.

Reagovat
Rich

Byl jsem dost skeptický a spíše tipoval jsem, že Bayern dostane kartáč, nicméně byl jsem mile překvapen a musím smeknout. Tohle je ten Bayern, který se líbí a hraje skvěle... Obrovská pochvala Laimerovi, který nekazil a ukázal kvality, Goretzka luxusní výkon, jak ve středu pole, tak potom na stoperovi. Kane hattrick proti týmu z horní části tabulky... Kde jsou ti pochybovači, kteří říkali, zdali toto dokáže i proti někomu takovému a ne jenom proti Darmstadtu?

Reagovat
DidusIneptus

Na druhou stranu je třeba si všimnout dosti vyložených nepromenenych šanci Bayernu. Takže ta produktivita není zas tak slavná. Ano rychta to je pořádná která zaslepuje některé herní neúspěchy Bayernu které se na hřišti děly. Ano, každý zápas je jiný. Kopaná je hra nevyzpytatelná. Příště Bayern může zase nečekaně selhat, a zase budou fanoušci bědovat. Přejme Bayernu nejlepší úspěchy!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele