5. kolo
23.09.2023 15:30 CET
7 : 0
(4:0)

Reportáž

Harry Kane (© AFP)

Bayern při oslavě fanouškovské družby Bochum nešetřil, kanonádu řídil rekordman Kane

Fotbalisté Bayernu Mnichov vyhráli v pátém kole Bundesligy nad Bochumí 7:0. Favorit šel do vedení už ve čtvrté minutě, kdy roli koncového hráče spolehlivě zastal Eric Maxim Choupo-Moting, jenž se trefil poprvé od březnového duelu Ligy mistrů proti PSG. Na něj pak navázali čtyři střelci. Hattrick vsítil Harry Kane, pro kterého se jednalo o pátý, šestý a nakonec i sedmý gól v úvodních pěti ligových zápasech. Tento počin přitom před ním nedokázal nikdo v historii bavorského klubu. Odevzdaní hosté se nezmohli v utkání ani na čestný zásah, přičemž sami lovili míč ze sítě hned sedmkrát.

Jihoněmecký celek vstoupil do nového ročníku podle očekávání ve skvělé formě a v úvodních třech zápasech bral pokaždé všechny body. Až v minulém kole poprvé lehce ubral nohu z plynu, když doma remizoval s Leverkusenem. Naopak Blau-Weiss nezažívali zrovna povedený začátek sezony. V úvodních čtyřech kolech totiž vybojovali pouze tři body a ani jednou nezvítězili.

Zápas odstartovalo choreo na tribunách, oslava dlouholetého přátelství fanouškovských základen obou týmů, a také vstřelená branka. Choupo-Motinga již ve čtvrté minutě našel Kingsley Coman exhibičním pasem před prázdnou bránu, kde se zkušený Kamerunec nemýlil. O necelých 10 minut později se pak v pokutovém území dostal k dorážce Kane a s ledovým klidem nabídnutou šanci proměnil. Mnichovský brankostroj se nezastavoval ani poté, nechytatelná hlavička Matthijse de Ligta a úspěšný samostatný únik Leroye Saného znamenaly pro hosty v poločasové pauze hrozivé čtyřgólové manko.

Ani po změně stran se na trávníku nic nezměnilo a v 54. minutě popáté rozradostnil domácí fanoušky z penalty Kane, jenž si připsal už šestý ligový zásah od jeho letního příchodu. Thomas Tuchel si poté dovolil poslat na trávník i mladíky, a právě debutující Frans Krätzig se jen pár vteřin po příchodu na hřiště málem prosadil. Jeho snovou premiéru za Bayern ovšem odmítl skvělým zákrokem brankář Manuel Riemann. Naopak druhého střídajícího Mathyse Tela vychytat nedokázal. Závěr utkání pak ještě ozdobil dokončením hattricku anglický ostrostřelec.

Bayern tak splnil očekávání a v letošním ročníku zůstává stále neporažen. V příštím ligovém kole zavítá 30. září na půdu Lipska. Bochum ve stejný den přivítá doma Borussii Mönchengladbach.

Autor: Livesport.cz / Marek Spilka

Komentáře (4)

Přidat komentář
Jardman

To bude výtěr na lačno

Reagovat
Ferragamo7

Toto musí byť doslova záležitosť v tréningovom tempe 4:0 a viac.

Reagovat
Rich

Tip: 5-0

Reagovat
DidusIneptus

Že by se sestava Bayernu začínala formovat?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele