23. kolo
24.02.2024 18:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Harry Kane (© AFP)

Bayern se probudil z noční můry po dvojnásobném budíčku Kanea

Lipsko nevyužilo hrozivé formy Bayernu, když s ním ve 23. kole Bundesligy prohrálo na jeho půdě 1:2. Naději na první výhru po třech prohraných soutěžních duelech v řadě vykřesal Bavorům před hodinou hry nejlepší střelec soutěže Harry Kane. Býci sice nesklopili uši a v 70. minutě srovnali krok díky tečovanému pokusu Benjamina Šeška, poslední slovo však měl opět anglický kanonýr, jenž v nastavení svým 27. přesným zásahem v sezoně rozjásal Allianz Arenu.

Náskok Bayeru v čele tabulky narostl po páteční předehrávce už na dvouciferný počet bodů a jeho snížení v podání Bayernu bylo s velkým otazníkem. Soupeřem tápajících Bavorů, v jejichž táboře bylo předčasně rozhodnuto o letním konci trenéra Thomase Tuchela, totiž bylo neoblíbené Lipsko. Jeho marodka se navíc se na rozdíl od domácích takřka vyprázdnila, a tak mohlo směle snít o třetí výhře v Allianz Areně v řadě.

Mnichovské mohl za lepšími výsledky nasměrovat již po pěti minutách Kane. Nejlepší kanonýr soutěže si naskočil na přesný centr a následnou hlavičkou donutil Janise Blaswicha k těžkému zákroku. Německý brankář vyrazil balon na tyč a udržel ho před čarou. To byla na dlouhou dobu jediná veliká příležitost. Druhou měl až po více než půlhodině hry Leroy Sané, jenž si naběhl na krásnou průnikovou přihrávku od Jamala Musialy. První jmenovaný udělal kličku Blaswichovi, dostal se však do příliš ostrého úhlu a akci ani nezakončil.

Lipsko začalo druhou půli aktivně a vypracovalo si dvě nadějné pozice ke skórování. Nejprve musel Manuel Neuer na roh vyboxovat nebezpečný pokus Amadoua Haidary, hned nato pálil z voleje po rohovém kopu Mohamed Simakan. Francouzský obránce razantní střelou jen těsně minul pravou tyč Neuerovy brány. Tuto povedenou pasáž Lipska narušila úvodní trefa, o kterou se postaral ranou zevnitř šestnáctky Kane. Vyrovnání měl na kopačkách Šeško, který ovšem při samostatném úniku ztroskotal na famózním Neuerovi. Slovinský reprezentant si spravil chuť v 70. minutě, kdy se prosadil tečovanou střelou po přihrávce od Daniho Olma. Jeho trefa však k bodům nevedla, jelikož se v první nastavené minutě podruhé v zápase trefil Kane.

Bayern tak vyhrál deváté z posledních 10 domácích ligových utkání. V příštím kole se představí 1. března ve Freiburgu, Lipsko bude hrát o den později v Bochumi.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (2)

Přidat komentář
Gerd 13

Žádný komentář?Bayern už nikoho asi nezajímá.....

Reagovat
Jardman

Až příští sezónu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele