29. kolo
13.04.2024 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Thomas Müller (© AFP)

Rozpolcený Bayern odložil oslavy Leverkusenu vydřenou výhrou nad Kolínem

Bayern Mnichov zvítězil ve 29. kole Bundesligy v Allianz Areně nad Kolínem 2:0, a udržel si tak teoretickou šanci na stažení 13bodového náskoku vedoucího Leverkusenu. Bavorský celek málem mrzely zahozené šance z konce úvodního dějství, kdy hned třikrát vyhořel Harry Kane. Rozdílovou trefu tak přinesla v 65. minutě nádherná technická střela Raphaëla Guerreira. Kozlové si přitížili v boji o záchranu, když jejich přímí soupeři v kole bodovali.

Rozklížený mnichovský gigant překvapil fotbalový svět a na hřišti rozjetého Arsenalu vybojoval ve čtvrtfinále Ligy mistrů velmi nadějnou remízu 2:2. Do domácí soutěže se ale vracel s vědomím, že už právě tento víkend může rozhodnout o tom, že poprvé od roku 2012 nezíská bundesligový titul. Kolín byl v ještě tíživější situaci, jelikož kolo načínal na předposlední příčce, naposledy ovšem porazil v klíčovém souboji Bochum.

Za dalším bodovým ziskem málem nakročil už v deváté minutě, kdy se v Allianz Areně na pravém křídle prodral do vápna Faride Alidou, po zemi však nasměroval balon těsně vedle vzdálenější tyče. Kozlové byli i nadále nebezpečnějším celkem, prudkou hlavičku Sargise Adamyana ze 20. minuty zastavil gólman Sven Ulreich jen se štěstím.

Na druhé straně po rychlé sekvenci přihrávek poprvé zahrozil Guerreiro, jehož střelu zblízka reflexivně vykryl brankář. Chvíli nato zakončoval osamocený Kane, z perfektní pozice v šestnáctce ovšem namířil do tyče. Anglický forvard stihl do pauzy promarnit ještě další dvě šance.

Bavoři po střelnici z konce úvodního dějství po změně stran polevili a hrálo se ve vyrovnaném tempu. Bezgólový stav tak vydržel až do 65. minuty, kdy daleko za vápnem vyslal nádhernou technickou ránu k levé tyči osamocený Guerreiro. Hosté se následně stěží dostávali přes důslednou defenzivu soupeře a sami měli ve vlastním vápně rušno. Mathys Tel se pokoušel navýšit náskok v 84. minutě, po šikovném odstavení obránce ovšem zamířil příliš vysoko. Razítko na tříbodovém zisku udělal až v nastaveném čase přesnou ranou po zemi Thomas Müller.

Bayern tak vítězstvím udržel poslední zbytky titulových nadějí. V příštím kole se představí 20. dubna na hřišti Unionu Berlín, Kolín přivítá tentýž den Darmstadt.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (2)

Přidat komentář
Ferragamo7

Ak by som bol ja autor tohto článku tak môj titulok by znel ,,udrží ešte Bayern do konca súťaže 2 priečku?" Treba pochopiť,že Bayern už nemá ani teoretickú šancu na titul,ani keby Leverkusen postihne total depka. Jediná je ešte matematická istota(teda potrebný dosiahnutý počet bodov,ale aj to zajtra padne,keď Leverkusen doma rozoberie Werder na súčiastky... Môj tip je,že túto sezónu skončíme na 3. priečke,za Leverkusenom a Stuttgartom.

Reagovat
Gerd 13

Máš pravdu,je to nesmysl psát,že Bayern udržel poslední zbytky ambicí na titul,vždyť už je dlouho jasný,jak to s titulem dopadne.To třetí místo taky vidím jako asi reálné a s ohledem na to,co předvádíme v této sezóně .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele