17. kolo
13.01.2024 15:30 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Václav Černý (© AFP)

Černého trefa měla v Mohuči pro Wolfsburg jen jednobodovou příchuť

Wolfsburg vstoupil do jarní části sezony ziskem bodu, když v 17. kole Bundesligy remizoval na hřišti Mohuče 1:1. K výhře sice nejprve Vlky nasměroval už ve 12. minutě parádní akcí Václav Černý, jenž rozvlnil soupeřovu síť podruhé v ročníku. Po změně stran ovšem o konečném výsledku rozhodl přesný Silvan Widmer. Čekání domácích na výhru se protáhlo již na sedm zápasů a v tabulce zůstali na 16. místě, hosté zaznamenali teprve druhou dělbu bodů v sezoně a nadále se pohybují v klidném středu.

Fotbalisté Mohuče mohli využít vánoční přestávku k tomu, aby zapřemýšleli, co zlepšit do druhé fáze sezony. V té první se totiž velkým způsobem trápili a s pouhou jednou ligovou výhrou se nacházeli v sestupovém pásmu. K tomu velkou měrou přispěla i druhá nejhorší ofenziva v celé lize. Prvním testem v novém roce byl pro Die Nullfünfer Wolfsburg. Ten také nehýřil spokojeností se svými výkony, stále se však držel v poklidném středu tabulky.

Po vlažném úvodu zápasu se do první větší příležitosti dostali ve 12. minutě hosté. Lovro Majer přihrál na pravé straně hřiště do běhu Černému, jenž potáhl míč k šestnáctce soupeře a přes ustupujícího obránce pohotově vypálil přesně k bližší tyči. Vstřelená branka Wolfsburg uklidnila a na tahu byli domácí.

Vyrovnáno mohlo být ve 39. minutě, Jonathan Burkardt ale nevyužil nadýchaný centr a z dobré pozice poslal míč hlavou jen do náruče Koena Casteelse. Na druhé straně se o navýšení skóre pokusil ze samostatného úniku Jakub Kamiňski, kam jej šikovně vyslal Černý. Úmysly polského křídla však rychle přečetl brankář Robin Zentner, jenž nebezpečí zažehnal skvělým skluzem.

Do druhého poločasu vstoupili s větší chutí Vlci, kteří si vypracovali několik nadějných šancí. Jak střela Joakima Maehleho, tak hlavičkový pokus Jonase Winda ale mezi tři tyče nemířily. Prosadit se naopak z ničeho nic dokázali fotbalisté Mohuče. Na pravé straně pokutového území se míč dostal ke kapitánovi Widmerovi, jehož následná šajtle nádherně zapadla ke vzdálenější tyči.

S dělbou bodů se hráči Wolfsburgu smířit nechtěli, a tak se v závěrečné třetině utkání mohutně tlačili do ofenzivy. Zvrátit skóre zpět na stranu hostů mohl pár chvil před koncem Sebastian Bornauw, hlavičku belgického obránce ale reflexivním zákrokem zlikvidoval Zentner.

Mohuč tak dokázala na domácí půdě uhrát s Wolfsburgem alespoň bod. V příštím kole se 19. ledna utká s Unionem Berlín, Vlci změří o den později síly s Heidenheimem.

Autor: Livesport.cz / Marek Tomaštík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele