8. kolo
22.10.2023 15:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Fanoušci Kolínu nad Rýnem (© AFP)

Návrat Čvančary do základu se obešel bez fanfár. Kolín se prostřílel k vítězství z bílého bodu

Hráči Kolína nad Rýnem si v utkání osmého kola Bundesligy připsali první domácí body, když v regionálním souboji porazili Mönchengladbach 3:1. Zápas, v němž se do základní sestavy hostů vrátil poprvé od začátku září Tomáš Čvančara, poznamenaly chyby Manuho Koného.

Při penaltovém prohřešku zkraje duelu si ještě velkokluby obletovaný záložník mohl stěžovat na smůlu, při ostrém skluzu ze 70. minuty, za nějž byl vyloučen, už však nikoliv. Krátce po jeho odchodu navíc Kozlové dostali k dispozici další pokutový kop, který nakonec stejně jako ten první proměnil Florian Kainz.

Zažitý kolorit u fotbalových klubů tradičně představuje výhoda čerpaná z domácího prostředí, ale v podání obou týmů to bylo tak trochu opačně. Doma utrápený Gladbach zatím venku neprohrál, ve všech třech duelech na hřištích soupeřů navíc vstřelil minimálně tři branky. Tuto působivou šňůru toužil prodloužit na RheinEnergieStadionu, kde Kozlové dosud ještě nebodovali. K jejich smůle však úspěchy nepřicházely ani z ostatních trávníků, a tak do zápasu vstupovali z poslední příčky.

Do duelu s Borussií ale naskočili výborně, když svého soupeře v úvodních minutách jasně přehrávali. Za aktivní přístup byli fotbalisté Kolína odměněni v deváté minutě, kdy po ruce Koného nařídil rozhodčí pokutový kop. Ten s přehledem proměnil pumelicí k tyči Kainz. Obrana Gladbachu ani nadále nestíhala a jen o chvíli později mohla inkasovat podruhé, hlavička na hraně ofsajdu stojícího Jeffa Chabota ale orazítkovala břevno. Die Geissböcke dominovali i ve zbytku úvodního dějství a krátce před odchodem do šaten mohli navýšit své vedení, přízemní střela Lucy Waldschmidta ale rozezvučela pouze tyč.

Hostům poločasová přestávka prospěla, a diváci v Kolíně tak byli v úvodu druhé půle svědky mnohem vyrovnanější podívané. Neproměněných šancí z úvodu duelu museli domácí litovat, neboť krátce po hodině hry srovnal stav zápasu přesnou hlavičkou po rohovém kopu Nico Elvedi. Cestu za bodovým ziskem ale ztížil Gladbachu v 70. minutě Koné, jenž po nevybíravém zákroku zamířil předčasně do sprch. Už o několik chvil později mohli Kozlové početní převahu zužitkovat, když po faulu Moritze Nicolase zahrávali pokutový kop. Ten nejprve Kainz trestuhodně zahodil, kvůli předčasnému vyběhnutí hostujícího gólmana si jej ale zopakoval a napodruhé již zamířil přesně. Krátce před koncem pak rozdíl ve skóre navýšil parádní ranou k tyči Waldschmidt.

Venkovní neporazitelnost Mönchengladbachu tak skončila. V příštím kole přivítá 28. října Heidenheim, Kolín se tentýž den představí v Lipsku.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

Dělba bodů

Reagovat
oli9

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele