17. kolo
13.01.2024 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Heidenheimu (© AFP)

Čerstvý impuls na lavičce Kolína stačil proti Heidenheimu pouze k remíze

Kolín nad Rýnem remizoval v 17. kole Bundesligy s Heidenheimem 1:1. Zápas gólově otevřel šťastnou trefou ve 29. minutě Davie Selke, čímž jistě potěšil i nového kouče na domácí lavičce Tima Schultze. Ten se ovšem vítězné premiéry nedočkal. Celek z Bádenska-Württemberska totiž nesložil zbraně a po změně stran po zásluze vyrovnal přesnou ranou Adriana Becka.

Kolín se po neúspěšné první fázi sezony rozloučil se svým trenérem Steffenem Baumgartem, jenž působil v klubu od roku 2021. Vedení Die Geissböcke k tomuto závěru došlo po poslední porážce s Unionem Berlín, která znamenala, že Kozlové zůstali na předposlední příčce v tabulce. Ani na startu nového roku je ovšem nečekal jednoduchý úkol, na jejich hřiště totiž přijel Heidenheim. Nováček ligy překvapoval a po třech ligových výhrách v řadě se držel na velmi dobré deváté pozici.

Ve 20. minutě z úctyhodné vzdálenosti jako první napřáhl Denis Huseinbašič, tvrdou ránu mířící do oblasti břevna ale vytáhl na roh Marvin Schwäbe. Tato situace narušila dosavadní územní převahu Heidenheimu a ve zbývajícím průběhu prvního dějství hráli s balonem na kopačkách převážně hráči v bílém.

Na rozdíl od úvodní dobré pasáže hostů jejich převaha nakonec vyústila v gólovou radost. Florian Kainz si na levé straně pohrál s jedním z obránců a přesným centrem našel Selkeho. Ten předvedl trochu krokolmné zpracování, z otočky vystřelil a míč si i přes enormní snahu dvou obránců našel po odrazu od vzdálenější tyče cestu až do branky. O chvíli později se v domácím dresu zaskvěl také Schwäbe, když vychytal pohotovou střelu Normana Theuerkaufa.

Velká šance Heidenheimu na sebe nenechala dlouho čekat ani po změně stran. Rasmus Carstensen při snaze odehrát míč z vlastní šestnáctky nepochopitelně přihrál Timu Kleindienstovi, jenže ten se nastalé situace zalekl a přestřelil bránu. Další nabídnutou příležitostí už však hosté nepohrdli. Po odvráceném rohovém kopu se do balonu tvrdě opřel Beck a projektilem k tyči srovnal.

V 67. minutě mohl nováček dokonce vést, jenže to by musel Patrick Mainka z malého vápna hlavou zakončit jinam než vedle levé tyče. V 79. minutě výrazně zatrnulo hostujícímu Kevinu Müllerovi, na kterého nebezpečně vypálil Jan Thielmann. Zkušenému brankáři tvrdá střela vypadla z náruče a míč k jeho velkému štěstí skončil jen na tyči.

Kolínu tak i kvůli této situaci ani po změně trenéra neuspěl a doma získal pouze bod. Oba celky se vrátí zpět do akce 20. ledna. Kozlové změří síly s Dortmundem, Heidenheim vyzve Wolfsburg.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele